Şimdi Ara

HP NC6120 PY508EA CENTRINO 1.86GHZ 512MB 80GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu aleti kullanan varmi fiyatina gore donanimi nasil acaba yardimci olursaniz sevinirm yani hp toshiba arasinda kaldim

Teknik Özellikler
    Ürün Kodu PY508EA
    Aile NC6120
    İşlemci Cinsi Intel Centrino
    İşlemci Hızı ( mhz) 1.86 Ghz/533MHz 2MB-750 sonoma
    Ön Bellek 2048 kb
    Bellek (Mb) 512-Mb Ddr Sdram Pc2700 (333-MHz)
    Maksimum Bellek ( Mb) 2048-Mb Ddr Sdram Pc2700 (333-MHz)
    Bellek Slot Sayısı 2 (1 Dolu 1 Boş )
    Sabit Disk ( Gb) 80Gb 5400 rpm
    Ekran Boyu ( Inch) 15"
    Ekran Tipi TFT XGA
    Ekran Çözünürlüğü 1024 dpi x 768 dpi
    Floopy Yok
    Optik Sürücü DVD-RW (+/-)
    Ekran Kartı Intel M. Gr. Ac. 900 UMA 128MB paylaşımlı
    Ses Kartı Onboard
    Faks Modem 56K
    Network Kartı 10/100/1000 Mb Onboard
    I/O Port 4USB,S-video,firewire,seri,2-Type1/II veya 1 Type III
    Klavye Q Türkçe
    Mouse Touch Pad
    Pil Tipi - Ömrü Li-ion - 4.5 saat
    Ağırlık (kg) 2.75 kg
    Kızılötesi Var
    Wireless Intel Wireless LAN 802.11b/g mini pci card
    Bluetooth Var
    İşletim Sistemi XP Pro İngilizce/Türkçe Secenekli
    İlave Yazılım Yok
    Diger Çanta Hediye
    Web Adresiwww.hp.com.tr
    Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 Yıl Servis Merkezinde
     HP NC6120 PY508EA CENTRINO 1.86GHZ 512MB 80GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksuy -- 18 Ocak 2006 20:47:08 >

• bende bir tane nx6110 var sanırım kasası bununla aynı o yuzden kasa acısından yorum yapayım. Bu aletin kasası klavyesi cok guzel. klavyeyi sert ve cizilmez malzemeden yapmıslar.Pavilion dv4289 aldım ama nx6110 un klavyesinden sonra hala alısamadım. kasa oldukca saglam ama arkaya dogru hafif kalınlasıyor ona biraz gıcık olmustum ben kullanırken.
  • onerebileceginiz bir cihazmi bende almayi dusunuyorum
  • ben bi tane sipariş ettim. pazartesi elimde olmasını bekliyorum.
    henüz makine elime geçmedi ama baya bi araştırdım. 6120'lerle ilgili en çok şikayet edilen konu ekranı. ekranın sönük olduğundan bahsediliyor genelde forumlarda. diğer bir konu da fan sesiymiş. hp'nin forumunda takip ettiğim kadarıyla bu fan sesi problemi bir bios update'i ile çözülmüş. onun dışındaki özellikleri oldukça güzel. benim ekran konusunda çok fazla bir beklentim yok açıkçası. fan sesi konusunu da bios güncellemesi ile çözeceğimi düşünüyorum. benim bu makineyi tercih etmemdeki neden boyutları ve hafifliği. makine elime geçtiğnde daha detaylı yazarım.
  • selam,
    laptopum bugün öğlen elime ulaştı. (cuma sipariş etmiştim, pazartesi öğlen geldi) ilk izlenimlerimi aktarayım hemen.

alet gayet şık, ciddi görünümlü bir laptop. içinden türkçe ve ingilizce seçimli xp pro çıkıyor. açıldığında otomatik kurulum başlıyor.

benim aldığım modelin ekranı SXGA+ (1400x1050) 1gb ram var, 60gb disk. 1,86ghz.

benim bu modeli almamın en büyük nedeni ekran çözünürlüğüydü. benim gibi flash'la photoshop'la uğraşıyorsanız 1400x1050 harika bir çözünürlük. bu modelin diğer önemli artısı boyutlarının küçüklüğüydü. geniş ekran bir notebook'dan daha ufak ve ondan daha yüksek çözünürlüğe sahip.

ancak; 6120'nin ekranı çok yüksek kalitede bir ekran değil. ekran parlaklığı idare eder, çok parlak değil. ama yeterli. beni asıl rahatsız eden ekran ışığının homojen olmayan dağılımı. ekranın sağ ve sol alt köşelerindeki ışık daha az. diğer bir konu da ekrandaki görüntü (özellikle beyaz alanlar) kirli görünüyor. kirli görünmesinden ne kastettiğimi anlatmak zor, bu sorunu okuduğumda ben de tam anlamamıştım ama görünce anlıyorsunuz. ekrandaki bembeyaz görünmesi gereken bir alan, üzerinde gri renkli noktalar varmış gibi görünüyor.

fan sesi rahatsız edici boyutlarda değil. normalde cpu'ya yüklenmediğinizde zaten çalışmıyor. ben bios güncellemesini yine de yaptım. ara sıra çalışıyor susuyor. centrino hardware control ile biraz daha kurcalamayı düşünüyorum vaktim olduğunda.

sonuç olarak bu laptop'un en zayıf yanı ekranı, ama zayıf dediysem çok da kötü değil. tavsiye edebileceğim bir laptop. bütün laptoplar ilk alındığında güzel geliyor insana. ama iyi laptop kötü laptop biraz zaman geçtikten sonra belli oluyor. inşallah pişman olmam.

• dostum cok sagol bilgilerin icin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.