arkadaşlar benim alev alev yanan 104 derece olan hp dv6 3102et notebook umu maximum 84 derceye düşürmeyi başardım. kullanmadığım notebook soğutucu kalmadı ensonunda kendim düşünerek apmaya karar verdim.
kullanılan malzemeler -12 cm kasa fanı -notebookun arka ayaklarını yerden kaldırmak için 2 adet çıta parçası -karton -ayarlı adaptör yada usb kablo
notebook soğutucularından alınan verim çok mu düşük böyle bir yolu tercih ettin baya zahmetli duruyor çünkü
kardeş hiç zahmetli değil. inan ben 3 adet notebook soğutucu aldım ve denedim en fazla 7 derce ind aşağı.
sadece bir bilgisayarcıdan 5 tl ye bir fan alıyorsun gerisi elişi kutu yapıyorsun tamam. adaptör yada eski bir usb kablo mutlaka vardır evde zaten.
önemli olan bilgisayarın hava girişlerine yeteri kadar havayı sağlamak. ben hem bunu yapıyorum hemde soğutucu sistemin soğutmadığı ramları kuzey köprüleinin olduğu yerdeki deliklere hava veriyorum. verdiğim hava basınçlı bir hava olduğu için vede notebookun ön ayakları yerde olduğu için hava mecburen bilgisayarın deliklerinden içeri kaçıyor.
notebook soğutucular hem çok pahalı(işe yarıyan markalar) hemde notebookun aldında olduğu için hava alacak yerleri kısıtlı. benim yapmıiş olduğum sistemde havayı notebook tan uzak bir yerden önü gayet açık ısınmamış havadan aldığı için çok etkili oluyor.
senin bu yaptığın sistemden nootebookun içindeki fanların dönmesi etkilenmiyor mu o kadar şiddetli bir rüzgar karşısında fonksiyonları bozulabilir sonuçta o fanı her an her yere götüremezsin
şiddeti okadar çok değil. sadece piyasadaki notebook soğutuculardan daha şiddetli kesinlikle içerisindeki hiçbirşeye zararı yok ben bunu zaten evde kullanmak için yaptım oyun oynarken kullanıyorum. oyun oynamayınca ısınmıyor zaten
Ellerine sağlık videoyu da izledim ve gercekten harıkulade ,geleneksel sogutucuların aksıne havayı alttan degıl de diğer yonlerden alta vermek cok akıllıca bır cozum ,zıra alttan ısınınca tekrar alttakı dar ve ısınmıs havayı tekrar verıyor laptopa ve sonuc alınamıyor lakin senin yaptıgın başa bır yerden daha soguk bır yerden havayı alta vermek enfes bir çözüm ,bizimle paylaştıgın ıcın tesekkurler , bunu bir ürün halıne getırsen hos olmaz mı ?
tekrar tekrar tesekkurler yarın alıp deneyecegım.
soru : beslemesını dıyelım kı usb kablo ıle yaptık ,5 v yetersız bır guc olmayacak mı fan acısından ,yeterlı derecede dondurur mu fanı ?
uyy röntgenci fan icat ettin işi ticarete döktün hadi bakalım sıcaktan yananlara belki merhem olur:)
quote:
Orijinalden alıntı: sendemail
Ellerine sağlık videoyu da izledim ve gercekten harıkulade ,geleneksel sogutucuların aksıne havayı alttan degıl de diğer yonlerden alta vermek cok akıllıca bır cozum ,zıra alttan ısınınca tekrar alttakı dar ve ısınmıs havayı tekrar verıyor laptopa ve sonuc alınamıyor lakin senin yaptıgın başa bır yerden daha soguk bır yerden havayı alta vermek enfes bir çözüm ,bizimle paylaştıgın ıcın tesekkurler , bunu bir ürün halıne getırsen hos olmaz mı ?
tekrar tekrar tesekkurler yarın alıp deneyecegım.
soru : beslemesını dıyelım kı usb kablo ıle yaptık ,5 v yetersız bır guc olmayacak mı fan acısından ,yeterlı derecede dondurur mu fanı ?
kardeşim saolasın.
5 volt yeterli oluyor tabiki 1.5 volt bile yeterli döndürmeyi sağlıyor ama daha fazla verim almak istiyorsan ayarlı adaptör kullanmalısın. ben öyle yaptım. oyun felan ounayacağım zaman 12 volta alıyorum. internette felan gezinirken dah düşük seviyelerde kullanıyorum. benim kullandığım fan 12 volt 12 cm kasa fanı ama istesen 5 voltluk bir fan alırsın sadece usb ile beslersin. gg dan 4 tl ye aldığım basit bir 12 voltluk fan kullandım. ama istersen daha fazla hava akımı olan daha sessiz olan markalı pahalı fanlardanda kullanabilirsin. sana kalmış.
Valla ben notebook u ısınan bir arkadaşıma 32 tl ye şu aşağıdakini tavsiye ettim
2 adet 14cm lik fan ı var..Isınma sorununa kesin çözüm diye düşünüyorum.
104 derece mi abi naptın öyle ya ben nemin kıralı olan bir yerde yaz günü kucağımda bile bilgisayarın 85 90 zor gördüğünü biliyorum nasıl yanmıyor bilgisayarın merak ettim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme