Şimdi Ara

HP NOTEBOOK satın aldıkdan sonra yapılacak işlemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkeze selamlar. 2 gün önce hp pvl 1360 et notebook u ist bahçelievler bimeksden satın aldırdım.ve oradan ele teslim edilmeden adresime bimeks tarafından kargolattım. ürün elime ilk geçttiği zaman forumdan okuduğum kadarı ile recovery cd si oluşturmak oldu yalnız recovery cd oluştur dediğimde daha önce bu cd oluşturulmuş 1 kez hakkınız var yanıtını aldım ve bimeks müş hiz. aradım ürün yuklü geldiği için olabiliri yanıtı ile beraber hp iletişim no verildi. orayla temasa geçdim bir mail adresi verildi model adres vb.. bilgileri verildiğinde adresie yollanacağı söylendi.
    Notebook u satın alındıkdan sonra yapılacak ilk işlemler nelerdir?herhangi biyere üye olanması garanti ile ilgili bir işlem yapılması gerekiyormu?.
    Ben notebookda yüklü herşeyi silip hdd yi ext3 formatına çevirip linux yuklemek istiyorum, ve hdd yi birkaç bölüme ayırmak istiyorum bunu yapdıkdan sonra ileriki tarihde tekrar windows home pre 64 ü yuklemek istediğimde recovery cd elimde olmassa bana lazım olan program driver vb yazılımların hepsini temin edebilirmiyim.
    Aynı model bir başka hp notebook recobvery cd aynı işi görürmü? hdd yi bölümlere ayırdığımda garanti olayında bir aksaklık oluyormu?Hepinize şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3.16i -- 11 Ocak 2010; 0:57:54 >

• Çok güzel bi başlık tecrübeli arkadaşlar açıklarlarsa seviniriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3.16i

Öncelikle herkeze selamlar. 2 gün önce hp pvl 1360 et notebook u ist bahçelievler bimeksden satın aldırdım.ve oradan ele teslim edilmeden adresime bimeks tarafından kargolattım. ürün elime ilk geçttiği zaman forumdan okuduğum kadarı ile recovery cd si oluşturmak oldu yalnız recovery cd oluştur dediğimde daha önce bu cd oluşturulmuş 1 kez hakkınız var yanıtını aldım ve bimeks müş hiz. aradım ürün yuklü geldiği için olabiliri yanıtı ile beraber hp iletişim no verildi. orayla temasa geçdim bir mail adresi verildi model adres vb.. bilgileri verildiğinde adresie yollanacağı söylendi.
    Notebook u satın alındıkdan sonra yapılacak ilk işlemler nelerdir?herhangi biyere üye olanması garanti ile ilgili bir işlem yapılması gerekiyormu?.
    Ben notebookda yüklü herşeyi silip hdd yi ext3 formatına çevirip linux yuklemek istiyorum, ve hdd yi birkaç bölüme ayırmak istiyorum bunu yapdıkdan sonra ileriki tarihde tekrar windows home pre 64 ü yuklemek istediğimde recovery cd elimde olmassa bana lazım olan program driver vb yazılımların hepsini temin edebilirmiyim.
    Aynı model bir başka hp notebook recobvery cd aynı işi görürmü? hdd yi bölümlere ayırdığımda garanti olayında bir aksaklık oluyormu?Hepinize şimdiden teşekkürler.

Sizlerede selamlar...Öncelikle yeni pcniz hayırlı uğurlu olsun.kazasız belelasız sevissiz günlerde kullanmanız dileği ile...

Cevaplara gelirsek...

öncelikle recovery dvdleri sizin tarafınızdan oluşturulması gerekiyordu. eğer dvdler bimeks tarafından oluşturulmuş ise size gönderilen ya ikinci elden bir ürün yada teşhir ürünü olma olasılığı yüksek..eğer elinize aldığınızda noteebokun güvenlik bandı açık olarak gelmiş yada yerine başka bir bant ile gelmişse aldığınız ürünü bence hemen sıfırı ile değiştiriniz... Dedikleri gibi recovery dvdleri oluşturma hakkınız 1 ve eğer linux yükleyip ileride win7 ye geçecekseniz recovery dvdleri lazım olacak..

şayet teşhir ürünü bilerek aldıysanız ve elinize recovery dvdleri geçmez ise. 2 parti yazılımlar kullanarak bilgisyarınızın tüm bilgilerini imaj halinde kayıt edip sonradan elinizde bulunduğu duruma getirebilirsiniz...acronis true image norton ghost vb programlar bunlara birer örnek...

Benzer recovery dvdleri konusunda bi belirsizlik var. arkadaşların bağzıları recoverynin bilgisyara özgü olduğunu ve içinde key anahtarını barındırdığı için paylaşmaktan çekiniyor..(bende dahil).. olaki bu konuda bir belirgin bilgi bulunup biri paylaşırsa ki o zaman aynı model recoveryleri kullanılabilir..eski modellerin böyle bir soeunu yok gibi ama yeni modellerde sanırsam bu lisns koruma odaklaı olarak lisanslar recoverynin içine göümülü olarak gelebilmektedir...Bulursanız deneyin siz zararlı çıkmazsınız..

ilk olarak yapıalcak işlemler bana göre şu şekilde:

1) buraya tıklayarak Ürün seri numarasını öğrene bilirsiniz..

2) Buraya tıklayarak ürününüzün garanti durumunu öğrenebilirsiniz..

3) Ürün kayıdı için BURAYA tıklayın..

4) recovery dvlerinizi oluşturabiliyorsanız Buraya tıklayıp YAZILIMCI ONLİNE nın anlattığı şekilde oluşturabilirsiniz..

5)BURAYA tıklayarak güncel olan anti virus firewall mal ware yazılımlarını kullanrak pcnizi tehlikelerden koruyabilirsiniz.

6) Pcnizin son driver ve yazılım güncellemelerini BURAYA tıklayarak ürün modelini girerek destek alabilirsiniz..

7) çalıştır kısmına " msconfig " yazarak başlangıç sekmesi altında kullanmayacağınız programların otomatik başlamasını kapatarak pcnizin açılış hızına katkı değer bir artış katabilirsiniz...

8) tüm bu işlemlerden sonra elinize bir bbez alıp pcnizi silebilirsnizi..:)..

Linux olayına girersek.. hddyi kaça bölerseniz bölün garantiye etkisi yık. hatta beğenmediniz kasaya ve kablolara zarar vermeden hddyi çıkarıp yeni bir hdd takarsanızda garantiye etki etmez...pcnizde ram hdd bileşenlerini yükseltmeniz mümkündür..kasaya ve diğer bileşenlere zara vermediğiniz sürede de bu ikisini değiştiriseniz garantinize etkisi olmaz...

Linuz kurduktan sonra ya aldığınız imajlar ile yada recovery dvdleri ile bilgisyarınız aldığınız güne geri çevirebilirsiniz..recovey için yardım almanıza gerek kalmayacak ama 2 parti yazılımlar ile aldığınız imajları kullanmak için internettten bir aram aypmanız şart..Bilmeden yola koyulmamak lazım....

yardım ettiysem ne mutlu biraz uzun oldu ama neyse..:)

• Ayrıntılı açıklama için çok teşekkürler.
    Ben notebook u bimeks kampanyasından aldım websitesinde sepete ekle seçeneği olmadığı için mağazadan almak zorunda akaldık bulunduğum yerde mağaza olmadığı için istanbuldan tanıdıklarıma aldırdım. stok durumu azdı nette yokdu ve bahçelievler bimeks de sadece 1 tane vardı oda dediğiniz gibi teşhir ürünü 2 gün oldu açalı dedi çocuk bende tamam dedim aldırttım notebook u . şöyle bir durumda var note book geldiğinde bakdım sol tarafında e-sata girişlerinin üstünde metal bir kısım var bu metal 2 parça yaıdan 2 ye bölünmüş her 2 kısımdada var bunların birleşim yerleri biçimsiz sanki bir üretim hatası var biraz moral bozuluğu oldu sonra neyse çokda önemlid eğil dedik ama birde recovery olayı çıkınca iyice tereddüt etmeye başladım.ürün faurasını bizim hizmetlis ağolsun çöpe atış okulda açmışdım notebooku onu sanırım maile yollayacakalr arayıp sormuşdum.şimi ürünü tamamen değişsemmi diye düşünüyorum yazılım ksımı aslında pekde sorun değil dediğiniz gibi ghost alınıp halledilebilir kasanında fotosunu akşam çekip ekleyeceğim sizlerde görürsünüz.

• Recovery DVDlerini yapmışlarsa size vermelerini söyleyin. Recovery DVDlerini sadece siz oluşturursunuz ve birdaha yapılmasına izin verilmez. Çoğaltılmasının önüne geçmek için bir önlemdir. Bimeks laptop'u açınca teşirden önce kurulumu yapmış ve recvoery dvdlerini hazırlamış anladığım kadarı ile. İçinden çıktı mı DVDler? Kutusu açılmamış hiç bir bilgisayarda recovery hatası vermez. İlk açan kişi DVDleri çekene kadar 1 kez DVD hazırlama şansı vardır.

Ama bence en güzeli geri verme şansınız var ise geri verip hiç açılmamış bir paket almanız. Gerekli tüm bilgileri sağolsun mustiki212 hocam vermiş zaten. Ben diğer HP DV6 laptopumun (win7li olan) recovery dvdlerini kendi 1115et modelime kurmak istedim hata verdi bu bilgisayara kuramazsınız diye. Tek değişiklikte ağ kartı donanımlarda yeni 13 serisinde boardcom wifi var bende intel :) Key konusunuda net olarak bilmiyorum ama Dracos ile baya tartışmıştık Bize gelen ürünler toplu halde alınıyor windowsları etkinleştirilmiş hepsinin. Kurulum yaparken laptopun seri numarasına göre etkinleştirme işlemi yapıyor. Online etkinleştirme yok yani.

Fakat dediğim gibi Bimeks ile konuşup bu sorunu halletmenizi öneririm. Tam bilginiz yok anladığım kadarı ile onlarda kaçamak cevaplar vermiş biraz şimdi olayın iç yüzünü öğrendiniz hakkınızı aramanızı tavsiye ederim.

• ya şimdi bişey var kesinlikle açılmış ürün almayın 2 gün önce açıldı, yok biri alacaktı biz kurulum yaptık alete sonra vazgeçti falan genelde ağır yalan olur, muhtemelen iade aldıkları laptop falandır o yüzden kesinlikle geri iade et derim bimeks de 3 gün içinde koşulsuz iade hakkın var paranı geri almak için onu kullanabilirsin veya ürün değişimi isteyebilirsin bana açık ürün satıldı diye ama başını ağrıtacaklardır biraz

o metal gibi gözüken denk gelmemiş yerler aletin kasa birleşim yerleri, hp biraz öküz olduğu için onu aletin dış tarafına gelcek şekilde yapmamış ama sorun yaratmaz sana bazılarında düzgün bazılarında yamuk o bende tam hizalı mesela ama ittirsem oynar yani o da kafana takma

linux yüklersen bi problem olmaz tabii ki ama eskileri kuramazsın suse 9 falan kuramazsın yani veya pardus 2008 çünkü idt sorun çıkarabiliyo ses konusunda, yani elbette kendin kurarak dene derim o anlatılmaz yaşanır bi duygu alet cayır cayır bağırmaya başlıyo hoparlörlerden kesilmiyo da :D:D ama son sürüm opensuse de ben sorun yaşamadım, pardus 2009 da var elimde ama deneme fırsatım olmadı henüz

• Yazıma edit olarak....XD..

Linuxdan vazgeçip tekran windows isterseniz...laptopun altında bulanan lisans numarası ile desteklenen ürünü (vista windows7 artık ne yazıyorsa)...internetten yada çevrenizden bi windows dvdsi bulup normal formatı çekip...LİSANSLAMA işlemini arkadaki key ile yapabilirsiniz...yazılımların alayınıda verdiğim destek sayfasından model numaraınız girip işletim sisteminide seçip indirebilirsiniz..:)
  • Bugun bimexten faturamı okuluma fax lattırdım şimdi faturamda elimde.dracos dediğin gibi birleşim yerleri tam birbirini tutmuyor oda göz zevkimi bozuyor.Değişim konusunda ne yapabilirim bilmiyorum.ben şu an artvindeyim en yakın mağaza trabzonda mesai saatlerinde gitme imkanım yok notebook istanbuldan başkası tarafından alındı.değişim için bimekslemi yoksa hp ilemi iletiişm kursam ilk önce derdimizi bimeksemi anlatacağız.recovery konusu çokda önemlideğil aslında sonradan elde edilebiliyormuş bana hp aradığımda mail adresi verildi oraya bilgileri atınca cd yolluyorlarmış ama bunu değişeceğim galiba içim ısınmadı bu olaya ama çok uzak olmam biras engelliyor 1 kaç gündür kullanıyorum 22 ocak yarıyıl tatilinde laptopu ankaraya matematik öğretmenimizle yollamayı düşünüyorum acaba oradan değişim yapabilirmiyiz yoksa satın alınan yerdenmid eğişim yapmak gerekiyor bunların hiçbiir olmayıp hp servisemi yolayacağız oraya yollarsan metal kısmı değişiirz yollarız derse ne olacakki böyle hakları varmıdır.biraz üstüne gideceğim olayın ama .orası kesin dün akaşam net yokdu atamadım resimleri bu akşam atarım inş. yardımlar için teşekkürler herkeze.

• Bimeksle az önce görüşme yapdım.kargo ile yollayın dediler yapılcak işlemler ise biz değişemiyoruz.hp servise yolluyoruz değişim onayı verirlerse size geri yolluyoruz dediler.En yakın bimekse veya istanbula geri ödemelim yollayacakmışım yada siz kendiniz en yakın hp servisine bizzat götürebilirsiniz aynı şey biz sadece aracıyız denildi.trabzon forumu aradım oradada mağazsa değişimi, kabul etmedi aynı şeyleri söyledi.yetkili servis ise samsundaymış orayay yollayacaklaremış o kadar sürem yok zaten 2 hafta sonra kendim samsuna gideceğim elden götürüp anlatacağım durumu artık bakalım ne diyecekler.
  • quote:

Bimeksle az önce görüşme yapdım.kargo ile yollayın dediler yapılcak işlemler ise biz değişemiyoruz.hp servise yolluyoruz değişim onayı verirlerse size geri yolluyoruz dediler.En yakın bimekse veya istanbula geri ödemelim yollayacakmışım yada siz kendiniz en yakın hp servisine bizzat götürebilirsiniz aynı şey biz sadece aracıyız denildi.trabzon forumu aradım oradada mağazsa değişimi, kabul etmedi aynı şeyleri söyledi.yetkili servis ise samsundaymış orayay yollayacaklaremış o kadar sürem yok zaten 2 hafta sonra kendim samsuna gideceğim elden götürüp anlatacağım durumu artık bakalım ne diyecekler.

Yetkili servisi gerçekten bilmiyorum ama ürününüz büyük ihtimalle ankarada tamir edilecek..siz zaten hp yi arayıp arıza kaydı verdiğinizde adresinize bir paket yollatıp evinizden pcbnizi alıp gene elinize teslim ediyor..

Hp 30 iş günü adlı konuyu biraz araştırısanız nelere dikkat etmek lazım neler yazılmalı çizilmeli nasıl verilmeli bunların cevaplarını bulabilirsiniz..:)

tavsiyem sabit bir durumda hpyi arayıp ürününüzü aldırmak muhattabınız bimeks değil hp olur en azından..:)..servise vermeden öncede verdiğim başlığı bir okuyun mutlaka yararı olacaktır..:)

• Notebook u alırken özellikle şunlara dikkat etmeye çalışdım işlemci 1066 veriyolu ile çalışsın ramlar de 2 veya 4 gb önemli deil ama 1066mhz olsun istedim .pc wizard programını kurdum ve ramlara bakdım şunlar çıkdı.
    General Information :
    DIMM0 (BANK 0 ) : 2048 MB - SODIMM
    DIMM1 (BANK 2 ) : 1024 MB - SODIMM

Information SPD EEPROM (DIMM0) :
    Manufacturer : Elpida
    Part Number : Unspecified
    Serial Number : 6510005218D6CC51
    Specification :
    Type : DDR3-SDRAM PC3-10700 (667 MHz) - [DDR3-1333]
    Format : SO-DIMM (67,6 x 0)
    Size : 2048 MB (2 ranks, 8 banks)

bu notebook 667 mhz ile mi çalışıyor şimdi ne anladık ddr3 den yine hatamı yapdık acaba:)

• @ 3.16i hocam kaç gün oldu ürünü alalı senin koşulsuz iade hakkın var niye tamir yapacaksın. Arayacaksın bimeks müşteri hizmetlerini anlatacaksın durumu. Biraz kavga edeceksin haklarımı biliyorum tarzı konuşacaksın. teşhir ürünü normalde satamaz sana. Bence ayhıplı mal satmış muamelesi görmesi lazım. Bence her türlü haklısın.
  • quote:

Notebook u alırken özellikle şunlara dikkat etmeye çalışdım işlemci 1066 veriyolu ile çalışsın ramlar de 2 veya 4 gb önemli deil ama 1066mhz olsun istedim .pc wizard programını kurdum ve ramlara bakdım şunlar çıkdı.
    General Information :
    DIMM0 (BANK 0 ) : 2048 MB - SODIMM
    DIMM1 (BANK 2 ) : 1024 MB - SODIMM

Information SPD EEPROM (DIMM0) :
    Manufacturer : Elpida
    Part Number : Unspecified
    Serial Number : 6510005218D6CC51
    Specification :
    Type : DDR3-SDRAM PC3-10700 (667 MHz) - [DDR3-1333]
    Format : SO-DIMM (67,6 x 0)
    Size : 2048 MB (2 ranks, 8 banks)

bu notebook 667 mhz ile mi çalışıyor şimdi ne anladık ddr3 den yine hatamı yapdık acaba:)

yok yok ram frekansı 667x2 olarak bulunur doğru yani ddr3-1333mhz de bimeks in öyle almıyorum deme gibi bi lüksü yok ama sattıktan sonra işte 3 gündü sanırım koşulsuz iade olayı, ben en son bimeks den monitör almıştm lcd ölü piksel olup olmadığına bakmak istedim panora ankamall mağazasında biraz kıllık ettiler falan sonra satın alın önce bişey çıkarsa değiştirelim dediler yani öyle açmıyolar bakılması için sırf o yüzden dedim başka birinin değişim ürünüdür veya geri iade aldıkları üründür diye cihazda bişey yoksa hp de değişim kabul etmez muhtemelen bence servise vermeden önce hp yi ara, bana böyle böyle teşhir ürünü satıldı, sıfır ürünle değiştirmek istiyorum aldığım yerden ancak size yönlendiriliyorum değişim talebimi kabul edecek misiniz diye sor bi telefonla, servise yollarsan daha kötü bi halde de alma şansın var temiz ama teşhir malı gönderip onu aynı teşhir malı ama bol çizikli olarak almak hoş olmayabilir sen bimeks i zorla bence gerekirse daha üst bi model almak istiyorum veya para iadesi istiyorum de

• quote:

Orijinalden alıntı: br@yn

@ 3.16i hocam kaç gün oldu ürünü alalı senin koşulsuz iade hakkın var niye tamir yapacaksın. Arayacaksın bimeks müşteri hizmetlerini anlatacaksın durumu. Biraz kavga edeceksin haklarımı biliyorum tarzı konuşacaksın. teşhir ürünü normalde satamaz sana. Bence ayhıplı mal satmış muamelesi görmesi lazım. Bence her türlü haklısın.

hocam özellikle teşhir ürünü seçmiş arkadaş sanırım..fiyatta makul olunca öyle almış..teşhir ürünlerde biliğim kadarı ile değişim yapmıyorlar..yalnız ürünün garantisini tam olarak 2 yıl veriyorlar.yani 3-4 önce açılmış notebookun garantisi normalde 21-20 ay kalır ama hp 3 ayıda dahi edip veriyor..başka bir hizmeti yok..vatanda bahsettim ay uzamasını görmedim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.