Şimdi Ara

Hp notebook'ta orjinal işletim sistemine geri dönmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım (g6 2212et) ets2 oynarken birden darttt yaparak dondu kaldı, kapattım açtım windows ekranına geçerken siyah ekranda kalıyor. Böyle durumda sistem geri yükleme veya sıfırlama yapardım ama orasıda çalışmıyor ingilizce olarak bilgisayarınızın onarıma ihtiyacı var diyor 4 senedir ilk defa bu kurtarma ekranının sorun verdiğini gördüm. Şimdi bu bilgisayara ne yapılır içindekileri silmeyi göze aldım ama orjinal işletim sistemine dönmek istiyorum 8-64 bit. Dışardan torrent falan link aramak istemiyorum güvenemiyorum bunu hp'den temin etme şansım var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önce sorunun neden kaynaklandığını çözmelisin(Format sıfırlama yapmadan önce). Güvenli modda aç pcyi. Eğer halen siyah ekranda kalıyorsa format atman gerekiyor, normal açılıyorsa masaüstüne ulaşabiliyorsan donanımsal veya sürücüyle ilgili sorun vardır. DDU aracı ile sürücüleri güvenli modda temizleteceksin. Sonra normal modda sistemi açıp sürücüleri yükle tekrar eğer mavi ekran hatası alırsan sorun kesinlikle donanımsaldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 26 Temmuz 2017; 11:28:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RElS

Önce sorunun neden kaynaklandığını çözmelisin(Format sıfırlama yapmadan önce). Güvenli modda aç pcyi. Eğer halen siyah ekranda kalıyorsa format atman gerekiyor, normal açılıyorsa masaüstüne ulaşabiliyorsan donanımsal veya sürücüyle ilgili sorun vardır. DDU aracı ile sürücüleri güvenli modda temizleteceksin. Sonra normal modda sistemi açıp sürücüleri yükle tekrar eğer mavi ekran hatası alırsan sorun kesinlikle donanımsaldır.

Açılırken f8'e basıyorum otomatik onarıma giriyor orada geri yükle ve iptal tuşları var. Geri yükle'de işe yaramıyor. Normalde kurtarma ekranından giriyordum güvenli moda, oda açılmadığı için giremiyorum.

• Şekilsiniz ya kullanıcısına yanıt
    Başlangıç onarım işlemidir sanırım o. İşlemin tamamlanmasını bekle eğer düzelmiyorsa sanırım işletim sisteminin iso kalıbıyla onarım işlemi yapman gerekecek. Son çaren kurtarma bölümü de çalışmazsa dışardan manuel format atacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RElS

Başlangıç onarım işlemidir sanırım o. İşlemin tamamlanmasını bekle eğer düzelmiyorsa sanırım işletim sisteminin iso kalıbıyla onarım işlemi yapman gerekecek. Son çaren kurtarma bölümü de çalışmazsa dışardan manuel format atacaksın.

Teşekkürler hocam manuel 8.1 pro yükledim, ama ekran kartı driver'ı falan baya eksik var uğraşıcam artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.