Şimdi Ara

HP Officejet Pro 8500A yazıcı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
14.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu yazıcıyı almayı düşünüyorum.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/hp-officejet-pro-8500a-e-all-in-one-yazici-cm755a/ProductDetails.aspx?productId=bd00147&categoryId=4
    Daha önce HP C3180 kullandım kartuş probleminden dolayı çöpe gitti.
    Şu an HP Color LaserJet 1600 kullanıyorum ancak bu yazıcının dolum sıkıntısı ve kırmızı tonerinin sürekli arıza yapması yüzünden (deneme toneri ile 3. toner) yeni bir yazıcı almak istiyorum. Resim bastığım için renkli bir yazıcı almak istiyorum baskı kalitesi yüksek olmalı. Malatyada gittiğim büyün firmalar 1215'i tavsiye ettiler ancak bu yazıcı benim şimdiki yazıcıma göre daha maliyetli ürün.
    Yazıcıyı evde kullanacağım ama normal bir ev kullanıcısına göre çok baskı alırım (özelliklede resim) bunun için baskı maliyetleri benim için önemli.
    Ancak bu yazıcıda yeni bir uygulama var baskı kafası değişimi benim bu yazıcıda aslında kafamı karıştıran tek faktör bu. Çünkü HP mişteri hizmetleri dahi hiç bir yerde net bir bilgi bulamadım. Baskı kafaları kaç basımdan sonra değişir ya da kaç sayfa kullandıktan sonra çünkü baskı kafaları maliyeti 102 TL civarında.
    Bu yazıcıyı kullanan, satan ya da bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim özellikle baskı kafası konusunda bilgilerini paylaşırlarsa çok yardımı dokuanacaktır. Ek olarak bu modelin Plus olanı var aralarında 80 $ ve 64 MB'lik ram farkı var bu konudaki tavsiyerede açığım.

• arkadaşlar yok mu cevap verecek birisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilo1907 -- 11 Kasım 2010; 13:52:14 >
  • firma verilerine göre renkli kartujları 1400 siyah kartujlar 2200 sayfa basabiliyormuş
    ofiste yılbaşı öncesinde full dolu kartuj takıp iki top (yani 2x500=1000 sayfa) kuşe lüks A4 kağıda hiçte azımsanmayacak kadar içi dolu olan tanıtım broşürlerinden bastırdık.....bundan sonra 20-30 sayfada ben birşeyler yazdırmışımdır....diğer arkadaşların basırdıkları extrayı bilmiyorum....yılbaşı sonrası yine lazım olacağından 940 kodlu kartujların WEB arayüzünden doluluklarına baktım....çeyrek depodan biraz az kalmıştı yani bana oldukça iyi geldi.....firma verileri doğru, sallama değil......kağıt başına mürekkep tüketimi en düşük yazıcılarından biri denebilir diye ciddi ciddi düşünüyorum

• ilave olarak bir soruda ben sormak isterim
    - acaba HP Officejet Pro 8500A ların 940 kodlu renkli ve siyah kartujları doldurulabiliyormu? nasıl? nerede?
    tşkler
  • fotograf çıktısı alacaksan canon ya da epson tercih etmelisin... en az 6 renk kartuşlu olanlardan.. bende hp 5400n var. hp 8000-8500 serisiyle muadil diyebiliriz. baskı kafası bir yandan avataj gibi gözükse de bir yönden dezavantaj... baskı kafasını yeniledinmi makinan sıfır gibi oluyor. ben tam 3 takım hp 88 baskı kafası kullandım. bir takımı yaklaşık 200tl.. ama bu makina için değer. özellikle hızından dolayı.. internetcafede kullanıyoruz gerçekten çok hızlı bir makina... fotograf baskı kalitesinin epson ya da canonlar kadar olacagını zannetmiyorum. kafa ömrü olarak, tam olarak ölçme imkanım olmadı ama bir takım kafa ful a4 fotograf olarak 2000 baskı yapmaz... hp, kafa ömrü olarak %5 yogunlukta 10.000 sayfa diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civalı sokak lambası -- 2 Ocak 2011; 6:24:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

ilave olarak bir soruda ben sormak isterim
    - acaba HP Officejet Pro 8500A ların 940 kodlu renkli ve siyah kartujları doldurulabiliyormu? nasıl? nerede?
    tşkler

kolay dolum kartuşlarından alabilirsiniz. bir çok yerde satılıyor.
  • Dostum peki siz o modelde orjinal kartuş mu kullandınız yoksa dolum kartuş mu kullandınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

firma verilerine göre renkli kartujları 1400 siyah kartujlar 2200 sayfa basabiliyormuş
    ofiste yılbaşı öncesinde full dolu kartuj takıp iki top (yani 2x500=1000 sayfa) kuşe lüks A4 kağıda hiçte azımsanmayacak kadar içi dolu olan tanıtım broşürlerinden bastırdık.....bundan sonra 20-30 sayfada ben birşeyler yazdırmışımdır....diğer arkadaşların basırdıkları extrayı bilmiyorum....yılbaşı sonrası yine lazım olacağından 940 kodlu kartujların WEB arayüzünden doluluklarına baktım....çeyrek depodan biraz az kalmıştı yani bana oldukça iyi geldi.....firma verileri doğru, sallama değil......kağıt başına mürekkep tüketimi en düşük yazıcılarından biri denebilir diye ciddi ciddi düşünüyorum

Peki bu basım esnasında kaç adet baskı kafası kullandınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: yilo1907

Dostum peki siz o modelde orjinal kartuş mu kullandınız yoksa dolum kartuş mu kullandınız?

bana soruyorsanız hiç orijinal kartuş kullanmadık. hep kolay dolum kartuşlarını kullandık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası

quote:

Dostum peki siz o modelde orjinal kartuş mu kullandınız yoksa dolum kartuş mu kullandınız?

bana soruyorsanız hiç orijinal kartuş kullanmadık. hep kolay dolum kartuşlarını kullandık.

Bu üründe dolum kartuşlar baskı kafasını tıkadıkları için problem yaratıyor diye duydum. En iyi sonucu alabilmek için orjinal kartuş kullanmak gerekiyor denildi. Orjinal kartuş kullanan bir arkadaş baskı kaflarını kaç takım kartuştan sonra değiştirdiğini bildirirse elimizde bu ürünü alıp almamak için sağlam veri olacak

• dostum iyi mürekkep kullanırsan çok sorun olmaz... hiç dikkat etmedim ama, 1 takım kafa ölene kadar kolay dolum kartuşlarını en az 8-10 sefer takım olarak doldurmuşumdur galiba... çünkü renkli mürekkeplerden 250-300 ml azalmış gibi görünüyor.
  • quote:

orjinal kullanıyoruz....dolum değil...
  • quote:

quote:

firma verilerine göre renkli kartujları 1400 siyah kartujlar 2200 sayfa basabiliyormuş

Peki bu basım esnasında kaç adet baskı kafası kullandınız?

daha henüz baskı kafası değiştirmedik.....ancak 2 set toner bitti üçüncüye başladık....şu an için bir enayilik yok

• quote:

fotograf baskı kalitesinin epson ya da canonlar kadar olacagını zannetmiyorum. kafa ömrü olarak, tam olarak ölçme imkanım olmadı ama bir takım kafa ful a4 fotograf olarak 2000 baskı yapmaz... hp, kafa ömrü olarak %5 yogunlukta 10.000 sayfa diyor.

başkaları ile karşılaştırma şansım hiç olmadı....ama alırken laserlar kadar hızlı ve kaliteli döküm yapıyor diye 8500a tercih etmiştik
    sizdeki 5400 ile çok aynı makina değiller diye düşünüyorum.....hp yeni 8500 leri bayağı bir iddialı olarak piyasaya sunmuştu....aralarında çok ciddi farklar olabilir

ama her neyse... madem siz biliyorsunuz merak ettim size sorayım o zaman

fotoğraf baskısı çok kaliteli olan hangi makinaları öneriyorsunuz peki??? (marka ve model belirtin...)
    faksı olan ve faksı olmayan ama scannerı mutlaka olan renkli mürekkep püskürtmeli yazıcılar içinden en iyisini veya en iyilerini yazarmısınız???

ilave not: bunu almadan önce aklımızda brother 255cw vardı....fiyatı ve fiziksel boyutlarının daha uyun olması nedeni ile cazip gelmişti....ancak deneme şansı olmadığından ve birde brother markasına alışık olmadığımızdan pek içimize sinmedi....birde hp 8500a için iyi bir reklam yapınca hp markasının kalitesi konusunda geçmiş dönemlerde bazı sorunlar yaşamış olsakta bir cengaverlik yaptık bunları yazmadakı amacım brother 255cw ile hp 8500a nın baskı kalitesini karşılaştırırsak hangisi daha iyidir ve kaç kat daha iyidir??? konu geçmişken aklıma takılan bu soruya da cevap verirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 5 Ocak 2011; 3:05:05 >

• Şimdi Hp 8500 modelleri tamamen döküman baskısı için üretilmiş özel makinalardir baskı maliyetleri cidden lazerlere göre cok düşük makinalardir bir kere en baştan elektrik harcamasi lazerler gibi cok yüksek deil ama tabiki lazerlere göre hız bakımından gene dezavantajlilar ama gayet güzel makinalardir. Ama yapicaginiz işe uyumlu makina malesef Hp 8500 modelleri deil. Cünkü fotograf agırlıklı calişicam diyosunuz o yüzden sizin yapmanız gereken Epson Px800-810 modellerinden birisini alip yanınada dolum seti alarak işinize bakmaktır. Cünkü Şuan piyasada epsonun px800 serisinden daha iyi fotograf baskısı veren makina yok. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • quote:

başkaları ile karşılaştırma şansım hiç olmadı....ama alırken laserlar kadar hızlı ve kaliteli döküm yapıyor diye 8500a tercih etmiştik
    sizdeki 5400 ile çok aynı makina değiller diye düşünüyorum.....hp yeni 8500 leri bayağı bir iddialı olarak piyasaya sunmuştu....aralarında çok ciddi farklar olabilir

ikisini de kullanıyorum, neredeyse birebir aynı makinalar sayılır, 8500 de extra wifi özelligi var... hatta k5400n 8500 den daha hızlı ve kaiteli çıktı veriyor diyebilirim.

fotograf baskısı için bmbj nin de deği gibi epsonların fotograf kalitesi güzel, uygun fotograf kagıdı kullanırsanız epsononun en basit makinasının fotograf çıktısı bile harika diyebilirim. ben canonu da öneriyorum, en az 6 renk kartuş kullanan makinalarına bakın.

brothera marka olarak çok güveniyorum. çok saglam makinalar yapıyorlar. şuan da 2040 lazerini kullanıyorum 14.000 çekime geldi hala taş gibi, drumda fala hiç bir sorun yok.. ama inkjet yazıcılarından kullanmadım, kullanan arkadaşlar çok övüyorlar, ben de bir adet yedek renkli inkjet alma aşamasındayım büyük bir ihtimalle brother olacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

Şimdi Hp 8500 modelleri tamamen döküman baskısı için üretilmiş özel makinalardir baskı maliyetleri cidden lazerlere göre cok düşük makinalardir bir kere en baştan elektrik harcamasi lazerler gibi cok yüksek deil ama tabiki lazerlere göre hız bakımından gene dezavantajlilar ama gayet güzel makinalardir. Ama yapicaginiz işe uyumlu makina malesef Hp 8500 modelleri deil. Cünkü fotograf agırlıklı calişicam diyosunuz o yüzden sizin yapmanız gereken Epson Px800-810 modellerinden birisini alip yanınada dolum seti alarak işinize bakmaktır. Cünkü Şuan piyasada epsonun px800 serisinden daha iyi fotograf baskısı veren makina yok. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

elbette hp 8500a model mürekkep püskürtme yazıcıyı şirkete "çok kaliteli fotoğraf basıyor diye almadık".....yazdığım ilk mesajda bahsettiğim gibi "mürekkep tüketimi konusunda çok ekonomik bir yazıcı" olduğunu düşünüyorum...zaten reklamı bu yönde yapılıyor....kimsenin hp 8500a nın fotoğraf baskısı çok süperdir dediği yok....

şirket kullanımında en önemli konulardan biri ekonomiklik ve az masraftır....sonuçta şirketleri kâr etmek için kuruyoruz .....ne kadar az masraf o kadar çok kâr

zaten hp 8500a nın en ufak mürekkep damlası 9 pl hacminde.... diğerleri ile karşılaştırırken bu önemli bir gösterge.... fotoğraf kalitesine direkt etkisi oluyordur illaki... mesela canon un mp540 ve üzeri serisi 1 pl iken brother 255cw 1.5 pl idi.... sanırım epsonlarda 1.5 pl olmalı değilmi?

ben hp 8500a kullandığım için onun baskı kalitesini biliyorum.... brother 255cw veya canon mg5150 yada mp540 VEYA epson stylus photo PX660 gibi makinalar ile karşılaşırmasını yapabilecek varmı?

birde alırken hp 8500a ile epson px820fwd arasında kalmıştık..... epson için iki satıcı arkadaş mürekkep tüketiminin yüksek olduğunu söyleyince hp ye döndük....

araştırdığım kadarı ile bende bugün eve fotoğraf da basıracağım faks özelliğide dahil çok işlevli ekonomik bir mürekkep püskürtmeli yazıcı alacak olsam herhalde brother 255cw alırdım....ne diyorsunuz????

• quote:

quote:

ikisini de kullanıyorum, neredeyse birebir aynı makinalar sayılır, 8500 de extra wifi özelligi var... hatta k5400n 8500 den daha hızlı ve kaiteli çıktı veriyor diyebilirim.

fotograf baskısı için bmbj nin de deği gibi epsonların fotograf kalitesi güzel, uygun fotograf kagıdı kullanırsanız epsononun en basit makinasının fotograf çıktısı bile harika diyebilirim. ben canonu da öneriyorum, en az 6 renk kartuş kullanan makinalarına bakın.

brothera marka olarak çok güveniyorum. çok saglam makinalar yapıyorlar. şuan da 2040 lazerini kullanıyorum 14.000 çekime geldi hala taş gibi, drumda fala hiç bir sorun yok.. ama inkjet yazıcılarından kullanmadım, kullanan arkadaşlar çok övüyorlar, ben de bir adet yedek renkli inkjet alma aşamasındayım büyük bir ihtimalle brother olacak..

benim araştırmalarım sonunda incelediğim makinalar içinden bir soru sorayım size...

epsonların en basit makinasının foto çıktısı bile harika dediğinize göre bunu brother 255cw ile karşılaştırma şansımız varmı?
    brother 255cw ile epson px820fwd arasında baskı kalitesi olarak nasıl bir fark vardır sizce??? yorumunuz nedir????

• unutmadan ilave edeyim
    bugün şirkette konusu geçti....hp 8500a nın baskı kafaları iki adetmiş ve teki piyasada 60$ imiş...arkadaşlar iki kafayı 200TL ye alırız dediler...
    birde böyle bir masrafı var....ama uzun süre sonra karşılaşacağınız bir masraf olduğu inancındayım.....
  • Şimdi brother 255w ile epson px820yi karşilaştirmak başli başina büyük bir hata 255w dediginiz giriş seviyesinin biraz üstü olan bir makina px820 ise işin son raddelerine gelmiş bir makina. O yüzden 255wyu ancak ve ancak epson sx620 ile kyıaslayabilirsiniz. Px820nin ise mürekkep harcamasi hiçde yüksek diil dier makinalarla kıyaslanırsa hiçde yüksek diil ama dedigim gibi 8500a ile 820 kıyaslanacak makinalar deiller ikiside farkli işlevler için üretilmiş makinalar fotoya yönelikse 820 ama baskıya yönelik ise 8500 ile 620fw karşilaştirabilir. Yani eve foto baskısı için alıcaksanız epsondan vazgeçmeyin derim ;)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.