Şimdi Ara

HP p1102 lazer yazıcı sahiplerine 2 soru? - SS Eklendi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _ELNINO_

Dediğiniz şey doğru, dediğim gibi bunun sebebi çıktının yavaş gelmesinden kaynaklı. Silindir arasında yavaş geçtikçe ısıya maruz kalan kağıt kıvrılır.

Bu paraya bu kalite hocam, olsun işimizi görüyor. :) Yorumların için çok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, ben renkliye geçtim, hem de mürekkepli. Tonerli ve renkli fiyatları uçuk, baktığın zaman şirket miyim o kadar çıktı almıyorum, en iyisi mürekkepli yazıcılar.
  • Arkadaşlar bu modelde, yazdırmayı iptal etmek için "cancel" düğmesi göremiyorum. Yazdırılmakta olan bir dökümanı nasıl iptal edebiliriz yazıcı üzerinden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Ocak 2015; 17:21:31 >
  • benim yazıcımda sadece power tuşu var ona basınca iptal olur mu bilmiyorum ben iptali pc üzerinden yapıyorum kablosuz olmadığı için zaten yanında oluyorum yazıcının
    Yazıcı üzerinden iptal tuşu yok.
  • İptal için Aygıtlar ve Yazıcılar'dan HP P1102'ye sağ click, yazdırılan işlemlerden girip iptal edebilirsin.
  • arkadaşlar iyi akşamlar bende de bu yazıcı var. yazıcıda şu sıkıntım var. yazıcıyı usb bağlayarak çıktı alabiliyorum. ama kablosuz ağ kurmaya çalışırken yazıcı usb kabloyu kabul etmiyor çözemedim bi türlü. yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

İptal için Aygıtlar ve Yazıcılar'dan HP P1102'ye sağ click, yazdırılan işlemlerden girip iptal edebilirsin.

Hocam selam, ve diğer p1102 kullanıcılarıda bakarlarsa sevinirim.

Önceleri, ilk aldığım orjinal demo kartuş ve aynı kağıt ile bir sorun yoktu lakin uzun zamandır dolum yaptığım toner ile özellikle yatay çizgilerin aşağıya doğru akıtması, dağılması, çatlak bir görüntü oluşması sorunu var. Aşağıda birebir aynı durum başka bir model olan M5035 için anlatılmış (scattered lines)

http://www.manualslib.com/manual/72661/Hp-Laserjet-M5035-Mfp.html?page=230

Sanırım kağıt değiştirmeme rağmen sorun çözülmedi. Ne yapmamız lazım? Yazıcıdan temizleme sayfası bastırdım en az 3 defa ve tertemiz çıktı. Acaba toner takarken/çıkartırken elim bir yerlere mi değdi? Ya da bu dandik toner ve dandik kağıt birleşiminin mi bir sonucu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Haziran 2015; 21:11:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

İptal için Aygıtlar ve Yazıcılar'dan HP P1102'ye sağ click, yazdırılan işlemlerden girip iptal edebilirsin.

Önceleri, ilk aldığım orjinal demo kartuş ve aynı kağıt ile bir sorun yoktu lakin uzun zamandır dolum yaptığım toner ile özellikle yatay çizgilerin aşağıya doğru akıtması, dağılması, çatlak bir görüntü oluşması sorunu var. Aşağıda birebir aynı durum başka bir model olan M5035 için anlatılmış (scattered lines)

Sanırım kağıt değiştirmeme rağmen sorun çözülmedi. Ne yapmamız lazım? Yazıcıdan temizleme sayfası bastırdım en az 3 defa ve tertemiz çıktı. Acaba toner takarken/çıkartırken elim bir yerlere mi değdi? Ya da bu dandik toner ve dandik kağıt birleşiminin mi bir sonucu?

Drum bıçak roller vesaire bozulmuş olabilir. İlla Toner tozu bırakacak diye bişey yok. Temizleme sayfasında eğer atık deposu temiz ise leke yapmaz. Senin Toner in Drum ı bozuk bence. O yüzden düzgün dağıtamiyor toneri.

• quote:

quote:

quote:

Drum bıçak roller vesaire bozulmuş olabilir. İlla Toner tozu bırakacak diye bişey yok. Temizleme sayfasında eğer atık deposu temiz ise leke yapmaz. Senin Toner in Drum ı bozuk bence. O yüzden düzgün dağıtamiyor toneri.

Hocam merhaba, bu bahsettiğim sorun ile ilgili fotoğraf makinemin el verdiği ölçüde resim çektim. Resimlerden de görebileceğiniz gibi kırmızı ok ile gösterdiğim kısımlarda düşey (dikey) doğrultuda çatlama/siyah üstü beyaz noktalar/dağılma gibi sorunlar var. Genelde bunlar yatay çizgiler üzerinde oluyor ve normal metin harflerinde herhangi bariz bir sorun yok. Acaba problem yazıcıda mı yoksa kullandığım kağıt veya tonerden mi diye bilemedim açıkçası. Yazıcıyı ilk aldığımda ve beraberinde gelen demo orjinal 85A toner ile jilet gibi çıktılar alıyordum ve böyle abuk bir sorun yoktu.

Düşünceniz nedir?
     HP p1102 lazer yazıcı sahiplerine 2 soru? - SS Eklendi. HP p1102 lazer yazıcı sahiplerine 2 soru? - SS Eklendi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam merhaba, bu bahsettiğim sorun ile ilgili fotoğraf makinemin el verdiği ölçüde resim çektim. Resimlerden de görebileceğiniz gibi kırmızı ok ile gösterdiğim kısımlarda düşey (dikey) doğrultuda çatlama/siyah üstü beyaz noktalar/dağılma gibi sorunlar var. Genelde bunlar yatay çizgiler üzerinde oluyor ve normal metin harflerinde herhangi bariz bir sorun yok. Acaba problem yazıcıda mı yoksa kullandığım kağıt veya tonerden mi diye bilemedim açıkçası. Yazıcıyı ilk aldığımda ve beraberinde gelen demo orjinal 85A toner ile jilet gibi çıktılar alıyordum ve böyle abuk bir sorun yoktu.

Düşünceniz nedir?
     HP p1102 lazer yazıcı sahiplerine 2 soru? - SS Eklendi. HP p1102 lazer yazıcı sahiplerine 2 soru? - SS Eklendi.

Çizgiler düz değilse Toner dendir sorun. Drum ı değiştirin

• Drum üzerinde oluşan bere ve vuruklarda hp p1102 toner kartuşundan alınan kopya üzerinde izler simetrik olarak belli aralıklarda oluşur, bunun nedeni hp p1102 toner kartuşu standart fotokopi kağıdını çıkarana dek yaklaşık dört tur dönmesinden kaynaklanır.
    Bunu en rahat içinde yazı olmayan veya çok az yazı olan bir kağıt bastırarak anlayabilirsiniz, drum hataları beyaz kağıt üzerinde siyah nokta olarak kolayca gözükür.
    Beyaz kağıt üzerinde leke yok ancak baskı yapılan yerlerde gelişi güzel bozukluklar oluşuyor ise büyük ihtimalle toner dolumu esnasında toner tozu içine farklı madde karışmış veya iyi temizlik yapılmadığı durumlarda gerçekleşir.

• İnşallah drum'dandır. Yalan söylemiyim, birkaç kez drum kapağını açıp bakmıştım meraktan. Elim değmedi ama belki ortamdaki toz partiküller, belki de elim kapatırken çarptıysa minik defektler yaratmış olabilir. Dolum yaptırdığım yer biraz merdiven altı dükkanlardan. Gerçi dolum yaptırmadığım, aldığım muadil Sanzio marka tonerde de bu sorunu yaşamıştım. Yalnız yazıcıyı aldığım hafta kullandığım orjinal demo 85A (HP üretimi) ile hiç yaşamadım. Şimdi yeni bir toner alıp deneyeceğim. Çizgiler düz ama ortasında çatlama/kırık ve beyaz noktalar oluyor, inşallah tekrar olmaz. Yazıcıdan kaynaklı olmasında :(
  • Arkadaşlar, şu bahsettiğim çizgilerin altındaki akıtma sorununu hala tam çözemedim. Yalnız şunu fark ettim, kağıdı saç kurutma makinesi ile 2-3 dk kurutup çıktı alınca bu lekeler bariz azalıyor. Gerçi 90 gr'lık en iyi kağıtlardan birini kullanıyorum ama kağıtlar açık-hava ile temas halinde p1102'nin alttan beslemesi nedeniyle. Acaba sorun kağıt/toner nem-toz kalitesi uyuşmazlığından mı kaynaklanıyor. Çatlama, akıtma gibi önceki mesajdaki SS'de belirttiğim sıkıntı var.

Teşekkürler.
    Hocam şimdi drum, ya da fırınlama işleminde bir sıkıntı var ise eğer dediğiniz doğru olabilir. Toner'i değiştirip orijinal 85A bir toner alıp kullanmanızı tavsiye ederim.

Dolum sırasında muhakkak ısıtıcılar, ya da drum zarar görmüştür. Eğer toner tozu yazdırma sırasında dağılıyor ise drum dan kaynaklanır. Yok eğer çıktı verirken kağıt beslemeden çıkana kadar dağılıyorsa o da dediğiniz gibi kağıdın kurumamasından yani ısıtıcıların fırınlama işlemini yapamamasından kaynaklıdır.

Bu yüzden hızlıca roller'dan geçen kağıt tozu kurutmadan çıkarttığı için dalgalanmalar olabilir.
  • Arkadaşlar cümleten selamın aleyküm, HP p1102 ile ilgili farkettiğim birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Yazıcı kapağını açtığınızda, toneri hiç çıkartmadan doğrudan iç karşı tarafa, roller mekanizmasının üst kısmına baktığınızda döndürme (roller) mili tekeri ve biraz etrafında birikmiş bir yağ/sıvı tabakası görüyorum. Sizce bunu temizlemeli miyim yoksa default olarak fabrikasyon şekliyle var mıydı? Doğrusu nedir sizce, kontrol etme imkanınız var mı?

SS eklendi.
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Mart 2016; 11:26:55 >

• quote:

Arkadaşlar cümleten selamın aleyküm, HP p1102 ile ilgili farkettiğim birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Yazıcı kapağını açtığınızda, toneri hiç çıkartmadan doğrudan iç karşı tarafa, roller mekanizmasının üst kısmına baktığınızda döndürme (roller) mili tekeri ve biraz etrafında birikmiş bir yağ/sıvı tabakası görüyorum. Sizce bunu temizlemeli miyim yoksa default olarak fabrikasyon şekliyle var mıydı? Doğrusu nedir sizce, kontrol etme imkanınız var mı?

SS eklendi.

Temizlemenize gerek yok, sürtünmeyi azaltmak için fabrikanın yaptığı bir yağlama.

Çok detaylara takılmayın. :D

• quote:

quote:

Arkadaşlar cümleten selamın aleyküm, HP p1102 ile ilgili farkettiğim birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Yazıcı kapağını açtığınızda, toneri hiç çıkartmadan doğrudan iç karşı tarafa, roller mekanizmasının üst kısmına baktığınızda döndürme (roller) mili tekeri ve biraz etrafında birikmiş bir yağ/sıvı tabakası görüyorum. Sizce bunu temizlemeli miyim yoksa default olarak fabrikasyon şekliyle var mıydı? Doğrusu nedir sizce, kontrol etme imkanınız var mı?

SS eklendi.

Temizlemenize gerek yok, sürtünmeyi azaltmak için fabrikanın yaptığı bir yağlama.

Çok detaylara takılmayın. :D

Aralık 2014'de 232 liraya aldığım bu model nasıl olurda 350-400 lira gibi fahiş bedellere satışta olabiliyor beyler? 2016 Ekim, nerdeyse 2 sene geçmiş. Oldukça eskimiş bir model. Kur farkı demeyin. Kur farkı %70-%80 değil!

http://www.akakce.com/yazici/en-ucuz-hp-laserjet-pro-p1102-lazer-fiyati,147716.html

Akıl alır gibi değil.

• Beyler 26 Ocak 2017 itibariyle şu fiyata bakın:

http://www.vatanbilgisayar.com/hp-laserjet-p1102-mono-laser-yazici-ce651a.html

😁😁😁

• quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

o ünlem işareti bu yazıcıyı kullanan herkeste var işyerin de bizde aynı yazıcıyı kullanıyoruz .

Hocam hala Laserjet p1102 var mı sizde? Varsa bir sorum olacaktı da. Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.