Şimdi Ara

Hp Pavilion 15-AW008NT model hakkında sorum var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ortalama 17 gün önce Evkurdan Hp Pavilion 15-AW008NT model bir bilgisayar aldım. Özellikleri şunlar;

AMD A10 9600P 2.40 Ghz işlemci
    12 gb ram
    AMD Radeon R7 M440 4 GB paylaşımsız ekran kartı

sorunum şu, ben bilgisayarı alırken ekran kartına baktığımda AMD R8 M445DX olarak görünüyordu ki amd nin r8 serisinde ekran kartı yok. Adam bana AMD nin sürücüsünü güncellersen M440 göreceksin dedi. Satın aldım. Evimde internet olmadığı için güncelleyemedim. 2 gün önce güncelledim ama ekran kartım AMD R7 M340 gösterdi. Evkur a gittim bu böyle çıktı iade etmek istiyorum ürünü dedim edemezsin bizlik bi sorun yok biz satıcıyız HP yi ara dediler. Aradım HP yi. AMD nin sayfasındaki sürücüler uyumsuz HP nin kendi sitesinden indir dediler. Model numarasını yazarak bilgisayarın gerekli olan ekran sürücüsünü indirdim ve kurdum. Bu sefer ekran kartı R8 M445DX gösterdi tekrardan. Ayıplı mal sattıklarını iddia ettim ısrarla bana M440 olduğunu söylediler. Ben bu durumda ne yapayım arkadaşlar. İnanmıyorum ben bu bilgisayarda M440 olduğuna. Lol de en düşük grafiklerde 24-29 fps alıyorum. Bilgissayarın tek yaptığı şey Solitaire ve FreeCell oynatmak birde müzik çalmak. Lütfen yardımcı olun çok çaresizim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R8-M445DX-Dual-Graphics-Benchmarks-and-Specs.169457.0.html

"The AMD Radeon R8 M445DX is a Dual Graphics combination of the integrated Radeon R5 (Bristol Ridge, e.g. in the A10-9600P) and a dedicated Radeon R7 M440 graphics card"
    "AMD Radeon R8 M445DX, entegre Radeon R5'in (Bristol Ridge, örneğin A10-9600P'de) ve Radeon R7 M440 ekran kartının çift grafik birleşimidir"

r8 m445dx daha fazla performans vermesi gerekli çünkü m440+a10 9600p içindeki gpu ile dual gpu yapıyor ve bu adı alıyor

Yani cs go ve lol dışında sistem zaten güçsüz bunu belirteyim ama bu oyunlardada kasmaması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 17 Temmuz 2017; 20:31:30 >

• Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman AMD nin kendi sitesinden R7 M4XX serisinin driver ını indirdim M340 gösteriyo APU olarak indirdim işlemciyi seçerek yine M340 gösteriyo. Neden böyle değişken o zaman ekran kartı? HP ye sordum bizlik sorun yok biz üretmiyoruz AMD üretiyo dediler bizi AMD ye pasladılar. Sordum AMD nin hiç bir yazılımı yüklenmediği halde sıfır bilgisayarda nasıl görünür bu ekran kartı dedim M440 görünür diyolar. E görünmüyo kazıklandık mı acaba? Yada gerçekten ayıplı ürün mü geçti elime?
  • aakhisarlioglu kullanıcısına yanıt
    gerçek ürün modeli o mu acaba? çünkü o modele ait m340 bulamadım
    hocam ürün bu şekilde hp nin kendi sitesinden de teyit ettim seri numarası ve model numarası ile. cihazda m440 kullanıldığı söyleniyor. ama cihazda amd nin hiç bir yazılımı yokken r8m445dx son çıkan crimson sürümü yada r7m4xx olarak bir driver indirdiğimde r7 m340 gösteriyor. hp nin sitesinde m440 yazıyor
    https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R7-M340.146792.0.html

https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R7-M440-Benchmarks-and-Specs.169455.0.html

alta doğru indirin ve oyun testlerine bakın aradaki fark çok az zaten ama lolde low ayarlarda o fpsyi vermesi ilginç...

Hocam ben güvenmiyorum bu olaya pc ye iade etmek istiyorum gerçekten. çünkü bu ürünün ayıplı olduğunu düşünüyorum. servise göndersem distribütöre adamlar yazılımla onu m440 gösterecek ama içindeki kart değişmeyecek. bu da işin hilesi. bu durumda ne yapmalıyım? bir yazılım ve bilgisayar şirketinde çalışan yakınım R8 M445DX ekran kartının donanım kimliklerindeki yazılanlara baktı ve bu bilgisayar hatalı geri gönder bunu dediler. hakem heyetine gittim durumu izah ettim evkurdan aldığım için elden taksit bedeli de girince işin içine 4.251 tl bi fiyat oldu ve bu fiyatla biz yardımcı olamayız direkt mahkemelik bu durum dedi. Güvenemiyorum en azından iade edeyim kurtulayım derdindeyim. Madem iade kabul etmiyolar Hp bana 4.251 tl değerinde düzgün bir pc göndersin.
    4250tl ise o fiyata o laptop gerçektende çok pahalı almışsınız direk mahkemeye gidin bencede gerçekten pahalı
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gp62m-leopard-core-i5-7300hq-2-5ghz-8gb-1tb-hdd-15-6-gtx1050-2gb-w10.html

böyle birşey alsaydınız daha iyiydi :/ gerçek gtx1050 gücünde

gücüde şöyle
    https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-1050-Notebook.178614.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 17 Temmuz 2017; 21:11:5 >

Hocam elden taksit denen olayla 1356 lira elden taksit bedeli ödenecek ondan çok pahalı. normalde 2500 liralık malzeme ya. şu durumda ne yapabilirim gerçekten çok çaresizim geri almam diyo evkur. hp ye yönlendiriyor beni hp amd ye yönlendiriyo. çıldırmak üzereyim yeminle camı çerçeveyi indircem en sonunda
    ne yapın ne edin mahkemeye gidin bilmiyorum ama galiba araştırmadan oradaki satıcıların tavsiyesi ile aldınız.Hiç iyi niyetli insan yok işte bildiğiniz soygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 17 Temmuz 2017; 21:18:53 >
    babam aldı bilgisayarı kendi adına ben mahkemeye başvuramam babamın da bacağı rahatsız pek hareket edemiyor uğraşamazda. elimde patladı o zaman makina
  • Şahsen amd sürücülerinde böyle durumlarla çok karşılaştım. Model numarası farklı çıkabiliyor. Nedeni nedir bilmiyorum, belki sürücü adı geçen modele göre çalıştırıyor olabilir. Ama düşük fps olayını bilemem. O sanırım ekran kartının yetmemesinden kaynaklı. Netten bu karta dair performans testlerine bakmanızı öneririm. Ve gerçekten size satılandan farklı bir modele sahipse laptop o zaman tüketici haklarına başvurun.
  • ilçede yaşadığım için tüketici hakları 2500 tl lik bir limite kadar bakabiliriz dedi manisa merkeze gideceksin dedi orası da 3000 tl lik limite kadar bakabiliyormuş. fiyatın 4251 tl olduğunu görünce manisa da bakmaz buna mahkeme bakar sadece dedi. Anlayacağınız çok mağdurum. lütfen bana bir çıkış yolu verin
  • Dostum satıcıda sorun yok. Performansın düşükmüş zaten ve m440 aslında r7 340 falanmış. Detaylar burada

https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R7-M440-Benchmarks-and-Specs.169455.0.html
  • zivolder kullanıcısına yanıt
    hocam bizzat m440 kullanıp lol oynayan arkadaşlarım var full grafikte 80 90 fps alıyorlar ben en düşük grafikte 23-29 arası alıyorum böyle bir saçmalık olabilir mi?
  • Bende onu düşünüyorum şuan. O kadar da düşük fps almamalısın aslında. Ben özelden bi yazayım sana.
  • zivolder kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam bekliyorum.
  • Arkadaşlar merhaba,

konu başlıklarını seçerken konuyla alakalı olması konusuna biraz daha hassasiyet gösterelim lütfen. Konu başlığı düzenlenmiştir.

İyi forumlar dilerim..
  • Elindeki modelde çift ekran kartı var mı? var ise oynayacağın oyunları harici ekran kartından çalıştırman lazım. Gpuz indirip en altta ekran kartı isminin yazan yere tıklayarak öğrenebilirsin.
  • Aynı PC yi bende evkurdan aldım. Aynı sorunları yaşadım hatta kapanma sorunu bile vardı FPS yerlerde sürünüyordu. İkinci defa servise gitti şimdi değişim kararı çıktı başka bir model almayı düşünüyorum. Para ıade durumu çok uzun sürüyor. Aynı modeli alırım yine ama muhtemelen aynı sorunu yapar gibi geliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.