Şimdi Ara

HP PAVILION 15-P220NT Aldım SSD ve Ram Upgrade sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar konuda belirtiğim gibi HP PAVILION 15-P220NT aldım, şuan aktif olarak kullanmaktayım. sitesinde ve yabancı forumlarda maks ram kapasitesi göremedim ve ssd'yi youtube'dan izlediğim kadarı ile özellikle bu laptopu sökme takma işlemi sıkıntılı olduğundan dvd-r yuvasına takmak istiyorum ama bu seferde bağlatı sata 3 mü bir bilgi bulamıyorum ? yardım edebilecek olan arkdaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: figusbe

Merhaba arkadaşlar konuda belirtiğim gibi HP PAVILION 15-P220NT aldım, şuan aktif olarak kullanmaktayım. sitesinde ve yabancı forumlarda maks ram kapasitesi göremedim ve ssd'yi youtube'dan izlediğim kadarı ile özellikle bu laptopu sökme takma işlemi sıkıntılı olduğundan dvd-r yuvasına takmak istiyorum ama bu seferde bağlatı sata 3 mü bir bilgi bulamıyorum ? yardım edebilecek olan arkdaşlara şimdiden teşekkür ederim.

bende de aynı dert var.

ssd ve ram aldım sonra iade ettim.

hp servis takmıyor diğer servisler de hemde garantisiz 150-250 TL arası ücret istediler malum hp tek parça diye.

merak ettiğim ram hızı ve boş slot olup olmadığı

ve de dvd nin yeri sata 3 mü ?
  • bende hp probook 250 g4 var alalı bir kaç gün oldu. hp müşteri hizmetlerini aradım. Dedim ki ram upgrade yapacağım garanti bozulur mu?
    Eğer kendim yaparsam ve bozmazsam garantinin bozulmayacağını söyledi. (hp servisi harici bir servis yaparsa garanti bozuluyor ama kendim yaparsam sıkıntı yok)

ram hızı ve uyumlu ramlar için yine hp servisi bir mail atacaktı iserseniz hp telefon müşteri hizmetlerini arayın seri no ile sorularınızı cevaplarlar.

Upgrade edip garanti bozulmaması harika bir olay
  • etimonster kullanıcısına yanıt
    dostum youtube'da aynı kasanın başka modelinin sökme takma videosu var anakartın klavye tarafında boş ram slotuna ulaşabiliyorsun ve hdd de alt kapağı çıkartır çıkartmaz karşına geliyor ancak biraz mazeretli sökme takma işi birazcık elin yatkınsa becerebilirsin sanıyorum. 1600 mhz ram takabiliyorsun dvd sata3 degil cihaza everst tarzı program kurarsan bağlantı şeklini görürsün. bende 2-3 aya ram ve ssd alıp takıcağım. garanti işide dostum ürünün herhangi bir yerinde sökme takmaya dahil etiket olmadığından vidalara zarar vermeden söküp takarsan sıkıntı olmaz ama servise gönderceğin zaman ssd söküp hdd tak derim ve tabi diğer rami çıkartıp
  • Hp 250 g3 de tek ram slotu mu var acaba? Bende ram vs ssd upgrade düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    HP PAVILION 15-P220NT laptoptan memnun musunuz hiç bi yerde kullanıcı yorumu göremedim teknosada canlı olarak göremedim.
    Erkandan işlemciden memnun musunuz? oyunlarda sıkıntı yaşıyor musunuz?
    Bende almayı düşünüyorum ssd ve ram takviyesi yapmayı düşünüyorum aldığımda.
    Araştırdığım kadarıyla 2 adet ram slotu bulunuyor : kaynak:http://icecat.biz/p/hp/n0s60ea/laptops-15-p220nt-28548584.html
    Dvd rom sata 3 değil sanırım?
    Cevaplarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m1xer -- 6 Aralık 2015; 19:31:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m1xer

Merhaba
    HP PAVILION 15-P220NT laptoptan memnun musunuz hiç bi yerde kullanıcı yorumu göremedim teknosada canlı olarak göremedim.
    Erkandan işlemciden memnun musunuz? oyunlarda sıkıntı yaşıyor musunuz?
    Bende almayı düşünüyorum ssd ve ram takviyesi yapmayı düşünüyorum aldığımda.
    Araştırdığım kadarıyla 2 adet ram slotu bulunuyor : kaynak:http://icecat.biz/p/hp/n0s60ea/laptops-15-p220nt-28548584.html
    Dvd rom sata 3 değil sanırım?
    Cevaplarınız için teşekkürler.

Ben şahsen çok oyun oynamayan ekran 1920x1080 çözünürlülüğü için aldım. işlemci doğal olarak çabuk doluyor yeni bir işlemci ancak hdd farkından ötürü biraz işlemlerde yavaş kalıyor büyük ihtimal 4gb ram ve ssd takınca pek performans kaybını yaşamıyacağım gibi geliyor. kasa kalitesi plastik pek birşey bekleyemezsiniz işlemci fanı Lol açınca full devirde çalıştığı için azcık gürültü yapiyor. oyun için alıyorsanız başka makineye yönelebilirsiniz. dvd rom sata 3 değil bende bakmştım öyle hatırlıyorum. zaten kendi hdd sini bağlayınca yedek olarak kullanılacağı için pek etki etmez diye düşünüyorum. http://www.youtube.com/watch?v=EuovxquGRFk kasa ile aynı söküm takım işlemi esnasında boş slotu görebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • figusbe F kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Bende fazla oyun oynayan biri değilim arada cod oynarsam ayda yılda 1 okadar. Daha fazla multimedia film dizi izlemek için aldım. Bu gü. Teslim alıcam kargodan SSD ve ram upgradesini videoya alıp paylaşmayı düşünüyorum, internet te fazla bir bilgi yok. Tekrar cevabınız için çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m1xer kullanıcısına yanıt
    Biz teşekkür ederiz yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.. videonuzu dört gözle bekliyorum. maddi durumumu oluşturduktan sonra bende ssd ve ram upgrade i düşünüyorum hiç değilse sizin videonuzu izleyerek yaparız. :)
    Arkadaşlar merhaba
    P220 nt ile aranıza katıldım ssd ve ram upgradesi yaptım sizinle paylaşmak istedim.Pc şu anda 11 sn de hazır hale geliyor. belki dahada düşürülebilir ama ben yapamadım sanırım.
    Ram olarak :Kingston HyperX Impact Black 8GB 1600MHz DDR3L Notebook Ram (HX316LS9IB/8) aldım . Hız aşırması ve ilerde pc yi değiştirebilirsem diye ileri dönük olarak aldım.
    SSD olarak :Sandisk SSD Plus 120GB 520MB-180MB/s Sata3 2.5" SSD (SDSSDA-120G-G25) . Eski LG R400 laptopumda kullanıyordum zaten 3 aydır .Gönül ister evo 850 alalım ama öğrencilik :)
    HDD caddy alıcaksanız 9.5 mm olanlardan olması gerekiyor 25 tl ye kargo dahil olarak geliyor zaten.
    Kasayı açarken https://www.youtube.com/watch?v=EuovxquGRFk&index=1&list=FLr1r_aYx92aX6KZMZbAA_tA bu linten yararlandım 1 e 1 aynısı hiçbir farkı yok.
    HDD yi komple 0 ladım . SSD ye temiz kurulum yaptım windows ürün anahtarı biostan otomatik aktifleşti.
    Biosta bir iki ayar yapmak gerekiyor yapıcak olan arkadaş varsa resmini çeker paylaşırım
    SSD testi ve kasa içersinden birkaç resim :

teşekkürler dostum eline sağlık bilgilendirmelerin için aklıma takılan 4 gb ram i cıkartıp tek 8 gb mı taktın ? acaba 8+4 gb denedin mi ? çalışırmı diye ? :)
    Çalışıyor hocam ama gereksiz diye çıkarttım. Kardeşimin Asus A takıcam 8gb gayet yeterli şuanda

Çok Teşekkürler dostum aydınlattığın için bu bilgi yoktu bir yerde :)
  • selam, ben de bu bilgisayardan buldum. daha uyguna full hd laptop yok sanırım. şimdiye kadar ne gibi iyi ve kötü yanları var? beats audio ses sistemi bi fark yaratıyor mu yoksa yazıdan ibaret mi? ekran full hd ama ne kadar kaliteli? bu arada mat ekran kullanmadım daha önce pek. yansıma yapmıyor ama renk kalitesini düşürüyor mu? tavsiye eder misiniz?
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum, öncelikle bende en ucuz full HD Laptop bu diye aldım. kötü yanı ssd ve ram takmıcaksan biraz yavaş bulabilirsin 5400 rpm hdd biraz sıkıntı yapiyor ve 4 gb ram benim gibi yoğun kullananlar için yetersiz olabiliyor. Beats audio yazıyor anfi destekliyor yani kulaklık beats audio olunca güzel ses veriyor :) höperlörler gayet başarılı geldi bana.. ekran kalitesini beğendim ben mat olması beni rahatsız etmedi hatta renkler daha gerçekci gözüküyor sanki.

ne için kullancağına bağlı tavsiye edip etmememde..

İşlemci yeterli gayet, Gpu geforce 830 yeni nesil orta sınıf bir ekran kartı, ram ve 5400 rpm hdd biraz sıkıntı yapiyor onun dışında memnunum ben.
    teşekkürler, donanımın ne seviyede olduğunu tahmin edebiliyorum. elimde ram ve ssd var. kronik sorunu var mi, kasa ve ekran kalitesi nasıl onları merak etmiştim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • m-sata portu var mı ? Harddiske hiç dokunmadan msta ssd ve ramle daha iyi olur diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etimonster -- 13 Nisan 2016; 12:21:23 >
  • etimonster kullanıcısına yanıt
    malasef yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: figusbe

malasef yok.

Teşekkürler . O zman mecburen hdd yerine takıcaz . hdd yi de dvd yerine
    figusbe F kullanıcısına yanıt
    Laptobu hala kullanıyor musunuz? Hiç visual studio netbeans unity gibi programları deneyiniz mi, performansı nasıldı?
    Oyunlardaki performansı nasıl, halihazırda kasam var ama laptopla da arada oynamak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kitmaker -- 18 Aralık 2016; 6:07:02 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.