Geçtiğimiz hafta ilk mekanik klavyemi almak için araştırma yapıyordum ve gamepower, trust gibi markaların yanında 350 lira fiyat bandına bu mekanik klavyeyi gördüm. Tabii ki de markasının HP olması başlı başına bir güven sebebiydi. Ardından ürünün kendi resmi sitesine girerek açıklamasını okudum. Ürünün resmi sitesindeki açıklaması şu şekilde: ''Her basışta hız sunacak şekilde geliştirilmiş mekanik bir klavyeyle potansiyelini en üst düzeye çıkar. Kırmızı anahtarlarla donatılmış bu klavyede her tuşa basışında ışık hızında tepki süresi elde ederek çalışmalarını ve oyununu eşsiz düzeylere taşıyabilirsin.'' Yani HP açık ve net şekilde bunun bir mekanik klavye olduğunu belirtmiş. Ben de N11'de bir mağazadan siparişimi oluşturdum ve kargoyu beklemeye koyuldum. Şimdi gel gelelim esas meseleye. Bu klavye maalesef gerçek mekanik bir oyuncu klavyesi değil. Gateron'un kırmızı switchlerini kullanıyor olsa da bu tuşların altında mantar tabaka var. Dolayısıyla bu klavye HP'nin belirttiği gibi mekanik değil, membran üstüne mekanik switch yerleştirilmiş standart bir klavye. Diğer bir husus ise üründe anti ghosting olmaması. AD ve boşluk tuşu aynı anda çalışmıyor. Tam bir komedi. Flaxes markasının 60 liralık klavyesinde bile daha fazla tuşta anti ghosting var. Yanisi sonuç olarak HP gibi köklü bir markanın hiçbir şekilde membran olduğunu belirtmediği, adına oyuncu diyip anti ghosting bile koymadığı bu klavyeye 400 liraya yakın para vermiş oldum ve büyük hayal kırıklığına uğradım. Almadan evvel Amazon global'deki yorumlara biraz baksam klavyenin durumu hakkında bilgi sahibi olacakmışım halbuki. Neyse ki mağaza iade aldı ve ben de o parayla Philips'in gerçek mekanik olduğundan emin olduğum 8403 uygun fiyatlı klavyesini aldım. Olur da siz de HP'nin bu ürününe denk gelirseniz, arkanıza bile bakmadan kaçın. Ürünün resmi sitesi: https://ssl.www8.hp.com/tr/tr/products/oas/product-detail.html?oid=22865242'' < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Verstappen -- 24 Aralık 2020; 2:24:7 > |
Bildirim