Şimdi Ara

HP pavılıon dv5-1240et Kullananlar derneği!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bana hp değişim cihazı olarak dv5-1245 verdi cihazım henüz sadece 4 günlük ama cihazımda aşırı bir ısınma var işlemci sıcaklığı 72 dereceleri çıkıyor 4-5 saat kullanmanın ardından açılır açılmazda 55 derece ile açılıyor. Bu normalmi f11 f13a f14 ve f16 bioslarını denedim f13a da sadece bir 5-10 derece arası bir azalma oldu gersinde verdiğim değerler aynı. cihaz touchpad ın solunda ve yukarısında (klavye üzerinde ve touchpad) üzeri olmak üzere ısınıyor. Çıkamadım işin içinden 4 günlük bir cihaz bunları yaparsa mutlaka ileride daha çok ısınır diye düşünüyorum off 13 nisan dan beri cihazım yoktu gelen cihazında böyle olması canımı sıktı. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemsaglam

merhaba arkadaşlar bana hp değişim cihazı olarak dv5-1245 verdi cihazım henüz sadece 4 günlük ama cihazımda aşırı bir ısınma var işlemci sıcaklığı 72 dereceleri çıkıyor 4-5 saat kullanmanın ardından açılır açılmazda 55 derece ile açılıyor. Bu normalmi f11 f13a f14 ve f16 bioslarını denedim f13a da sadece bir 5-10 derece arası bir azalma oldu gersinde verdiğim değerler aynı. cihaz touchpad ın solunda ve yukarısında (klavye üzerinde ve touchpad) üzeri olmak üzere ısınıyor. Çıkamadım işin içinden 4 günlük bir cihaz bunları yaparsa mutlaka ileride daha çok ısınır diye düşünüyorum off 13 nisan dan beri cihazım yoktu gelen cihazında böyle olması canımı sıktı. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bende 1255et modeli var Dv5'in dediğiniz ısınma sorunu yok. Fakat oyunlarda falan touchpad'in sol tarafı bende de ısınıyor. Durduk yerde ısınmıyor yani. F11 biosunu kullanıyorum ben ayrıcı Xp yükledim öyle kullanıyorum. İşlemci normalde nette dolaşırken falan 38 derecede hep 41'i pek aştığını görmedim (hatta bazen 2-3 gün açık kalıyor laptop hiç bi ısınma sorunu olmuyor). Büyük ihtimal fanlarda yada başka bir yerde problem olabilir. Cihazınız daha yeni o yüzden aldığınız yere gidip şikayetinizi dile getirebilirsiniz.

• hocam bendede ısınma sorunu yok 1240 modelii
  • touch pad in tam üzeri ve birazda klavyeye doğru ısınma yok yani?
  • güncel!!
  • ısınma mevcut ama aşırı değil normal seviyede diğer kullandığın makinelerden az bile diyeiblirim ki hp biraz ısınan modeller üretiyor

ki bu ısınma stabil çalışmasını kesinlikle etkilemiyor
  • Tüm HP kullanıcıları bu ısınma konusuna takıntılı.Benimde makinayı ilk aldığımda ısınma konusunda takıntım vardı.
    Tabi bu forumları okudukça daha da paroyona halini alıyor. Bilgisayarı her açtığımda everest programınıda açıyor ve gözümün bir ucu devamlı sağ alt köşede sıcaklık değerlerinde oluyordu.
    Hatta ucuz bi soğutucu alıp öyle kullanmaya başladım.
    Benden sonra birkaç arkadaşım daha laptop aldı.Biri asus biri toshiba biride dell aldı.Hepsinide inceleme fırsatım oldu. Aynı ısınma onlarda da vardı.
    Benim ilk laptop deneyimim olduğundan, bunun forumlardaki okuduklarımdan oluşturduğum bir parayona olduğuna karar verdim.
    Önce soğutucuyu attım.Sonra everesti kaldırdım.Şimdi tüm gün kullanıyorum,hiç bir problem yaşamıyorum.
    Makina garanti kapsamında ne olacaksa olsun diyorum , bir çok programı üst üste kullanıyorum.Makinada maşallah tık yok.İnşallah böyle devam eder.
    Şimdi inanın çok rahatım. Makinanın orasını burasını elleyip altını üstünü kontrol ediyordum sıcaklık nasıl diye. Ama diğer makinaları görünce bunun çok normal olduğunu anladım.
    Bence sizde fazla takıntı yapmayın.

• Bu laptopa xp kurabilen var mı acaba ?
  • Yaklaşık 2-3 ay önce Win7 32 bit kurdum.
    Fakat (daha yeni farkettim) sistemdeki 3gb ram 2gb olarak görüyor win7.
    win7 32 bit 3gb üstünü görmediğini daha önce okumuştum.Ama 3 gb ram'i 2 gb görmeside ilginç.
    Bu konuda yapılabilecek bir şey var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canbrk

Yaklaşık 2-3 ay önce Win7 32 bit kurdum.
    Fakat (daha yeni farkettim) sistemdeki 3gb ram 2gb olarak görüyor win7.
    win7 32 bit 3gb üstünü görmediğini daha önce okumuştum.Ama 3 gb ram'i 2 gb görmeside ilginç.
    Bu konuda yapılabilecek bir şey var mı acaba?

Bu gün ram'leri söküp tekrar taktım. Sorun düzeldi.
    Bir ara ram numaralarını öğrenmek için sökmüştüm. Sanırım 1gb olan ram tam oturmamış.
  • Arkadaşlar diğerleri de çok ısınıyor bu da ısınır diye birşey yok bence. Şirketin vermiş olduğu HP DV5 1240et model laptopumun klavyesine havaların da ısınmasıyla el sürülmüyordu. 2 gün önce Genius marka soğutucu aldım ve ısınma problemi büyük ölçüde azaldı. Önceden outlook, excell ve internet dışında nadir program kullanmama rağmen bilgisayar çok ısınıyordu ve haliylede yavaşlıyordu. Yine de şu an bilgisayar buz gibi değil ama önceye nazaran çok çok iyi HP'yi bu model laptopları üretmesinden dolayı da kınıyorum beni markadan soğuttu resmen. Arkadaşımın çok ısınıyor denilen ilk nesil i7 işlemcili Dell marka laptopu, soğutucusuz olarak benim laptopun şu anki halinden iyidir. Bu gidişle paraya kıyıp yeni laptop alacağız külüstürü de geri vereceğiz gibi duruyor

• arkadaslar bu cihazın bataryasına ihtiyacım war ankarada satan bir yer varmı bildiğiniz ??
    teşekkürler.
  • Kolay gelsin.
    Benim laptop pil takılı elektirik fişi takılı değilken çalışmıyor,Bilgisayar çalışırken AC kablosunu fişten çıkardığım an bilgisayar kapanıyor.
    Ayrıca saatin olduğu bildirim alanında pil işareti hiç çıkmıyor.Güç seçeneklerinde pil şarj oluyor gözüküyor fakat hep yüzde 0 bana yardımcı olurmusunuz
    sıkıntı ne ve nasıl çözeceğim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.