Şimdi Ara

*** HP Pavilion dv6-6b06et ANA KONU *** Tüm DV6 model soruları cevaplanır. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
5
Favori
27.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam önceden Windows 7 Home Premium kullanıyordum ve fan bu kadar fazla çalışmıyordu. Şimdi güç tasarrufu moduna aldım, hafif kasmasına rağmen çok sessiz çalışıyor, çözüm beklediğimden basitmiş. Ancak her zaman bu modda kullanamam herhalde. Notebook soğutucuların faydası olur mu? Ya da başka bir forumda gördüğüm fanı yağlamak vb. metotlar?
  • Shaq Diesel S kullanıcısına yanıt
    Yüksek performans modunda daha fazla ısınan işlemci ve ekran kartının soğuması için fan devir değiştiriyor yüksek devirde dönmeye başlıyor ve rahatsız edici bir ses ortaya çıkmış oluyor...
    Sizinde deneyimlediğiniz gibi Windows 7 donanımınızla daha uyumlu çalışmakta.
    Yük altında iken illa ki bu duruma maruz kalacaksınız, fakat Windows 8'de sürücü uyumsuzluğundan dolayı donanımlar sürekli yük altındaymış gibi çalışıyor.
    Fanı yağlamak bir nebzede olsa iyi gelir.
    Notebook soğutucusu ise ısı kaynaklı performans kaybı yaşamıyorsanız veya sizi rahatsız edecek bir ısıya maruz kalmıyorsanız kullanmanıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amon35 -- 2 Ocak 2016; 20:42:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amon35

Klavyeden FN+B kombinasyonu yaptığınızda aktif olmuyor ise, Beats audio sürücüsünü kaldırdıktan sonra sistemi yeniden başlatıp tekrardan yükleme yapın. Sonuç vermesi gerekli, fakat size diğer bir tavsiyem ise imkanınız varsa ücretsiz Windows 10 sürümüne geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yaptıktan sonra otomatik lisansınız aktif olacaktır.
    Daha sonra temiz bir Windows 10 kurulumu yaptıktan sonra güncel sürücüleri kurmanız halinde daha iyi bir deneyim yaşayacaksınız.

Beats audio sürücüsünü nereden bulacağım ve yenisini nereden indirip yükleyeceğim biliyor musunuz acaba? Hp sayfasında beatsi bulamadım bir türlü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bende win8 ile kullanıyorum cihazı. Bahsettiğiniz gibi win8 de çok fena fan çalışıyor performans modunda. Bende cihazı hep hp cool sense programı ile en sessiz modda kullanıyorum ancak nette dolaşırken falan kasmalar oluşuyor . Hatta bu modda bile çok sekme açınca fandan ses gelmeye başlıyor. Turbo Boost'u açıncada performans çok iyi 2.00'dan 2.9'a çıkıyor işlemci hızı ama fan elektrikli süpürge gibi ses çıkarıyor .

Beyler ben fan temizliği yapmak istiyorum ama daha önceki 2-3 denememde cihazı fana kadar açamadım bir türlü ve temizleyemedim . Bu klavye kısmı falan sökülmesi gerekiyor galiba ama tüm vidaları çıkarmama rağmen pek başarılı olmadım . Cihaz dv6 6115et . Bu konuda bir rehber falan var mı acaba bildiğiniz ? Teşekkürler

• amon35 kullanıcısına yanıt
    Hocam coolsense'i win10'da çalıştırabiliyor muyuz ? Ben sırf bu yüzden win8.1 e dönmüştüm . Uygulama şu değil mi ?

*** HP Pavilion dv6-6b06et ANA KONU *** Tüm DV6 model soruları cevaplanır.
  • lovekrand kullanıcısına yanıt
    Hocam benimki daha eski seri ancak fanı çıkarmak için cihazı anakartına kadar ayırmak zorunda kalmıştım. Youtube'dan disassembly videosuna bakarak çözmüştüm ben, kendi modeliniz için de muhtemelen vardır, bakmanızı öneririm.
    Coolsense 2.2 çalışıyor hocam.

*** HP Pavilion dv6-6b06et ANA KONU *** Tüm DV6 model soruları cevaplanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amon35 -- 3 Ocak 2016; 22:49:36 >
  • Anladım hocam . Ben zaten coolsense i en sessiz mod şeklinde ayarlayarak kullanıyorum ve ancak öyle fan sesi duruyor . Diğer modlarda baya bağırıyor pc. Sanırım bu pek işe yaramaz
    Anladım hocam . Ben zaten coolsense i en sessiz mod şeklinde ayarlayarak kullanıyorum ve ancak öyle fan sesi duruyor . Diğer modlarda baya bağırıyor pc. Sanırım bu pek işe yaramaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Windows 10'da Coolsense kullanmadan da web sayfalarında gerezerken (en az 5-6 sekme açık oluyor, youtube arka planda açık, arada spotify) sıkıntı yaratmıyor gayet sessiz bir şekilde çalışıyor. Ancak Pes 2016 açıldığında bir müddet sonra fan deviri yükseltiyor bunun sebebi yüksek performansa geçiş kaynaklı o an normal karşılıyorum.
    Hocam oyun oynarken normal zaten ama webde dolaşırken sekme falan açarken fan bağırmaya başlıyor bende . Turbo boost açıkken oluyor her türlü yani.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu hortlatayım :)
    bu bilgisayarı kullanıpta windows10 u düzgün bir şekilde kullanan arkadaşlar var mı acaba ?
  • Konuyu hortlatacağım ama hp pavilion dv6-6b06et modeli laptopum var 1,5 yıl önce anakartı yandı hiç açılmıyor değişmesi gerekli sıfır veya ikinci el temiz çalışır durumda uyumlu anakart bulabileceğim bir yer varmı bilen yönlendirirse sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.