Şimdi Ara

Hp pavilion dv6 6c04et win10 da ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • win7 iken win10 a yükselttiğim hp pavilion dv6 6c04et model dizüstü bilgisayarımın açılmama siyah ekrana düşme aşırı ısınma gibi sorunları ile karşı karşıya kalmıştım. Uzun uğraşlar sonucu bu problemi çözdüğümü düşünüyorum.
    Dizüstü bilgisayarımda Ekran kartları Amd rodeon hd 6700M series ve intel id graphics 3000.
    Inteli win10 kendiliğinden yükledi. Amd yi de buluyor fakat yeterli randımanı vermiyor. Hp nin sitesine girdiğinizde bu karta win10 için destek vermiyor. Amd sitesinden yuklediginizde de sorun cozulmuyordu.

Sürücüleri kendiliginden bulan bir kaç program denedim. En sonunda driverhub programı ile amd ekran kartını guncelledigimde bir kaç gündür sorunsuz kullanıyorum.
    Inşallah size de faydası olur.

ilave-1 (01 Eylül 2019) : bu sürücünün güncel halini
    softpedia
    Download AMD Radeon HD 6700M Graphics Driver 15.200.1062.1003 for Windows 10 64 bit
    https://drivers.softpedia.com/get/GRAPHICS-BOARD/AMD/AMD-Radeon-HD-6700M-Graphics-Driver-1520010621003-for-Windows-10-64-bit.shtml
    bu siteden buldum. Ancak amd catalyst control center halen verimli çalışmıyor.

ilave-2 (02 Eylül 2019) : Yeni çözüm yolu buldum. ilk önce Display Driver Uninstaller ile eski AMD ekran kartınızı siliyorsunuz ve tekrar başlatıyorsunuz. Sonra AMD nin sitesinden ekran kartınıza uygun olan catalyst control center CCC yi indirip hızlı kurulum yapın. Kurulum esnasında bilgisayarınız ekran kartı sürücüleri de yenileneceğinden siyah ekrana düşecek ve bu süre 5-10 Dk gibi bir süre olabilecek lütfen bekleyin. CCC kurulumu bitince bilgisayarınızın açılışta beklemesini engellemek için cmd (command prompt) dan "enableulps" girdisini bulup "1" olan değeri "0" a çekiyorsunuz. Bilgisayarınızı önce yeniden başlatıp açılınca kapatıyorsunuz. Açılınca sorun çözülüyor.

ilave-3 (02 Eylül 2019) : HP nin sitesinde win10 desteğinin sağlanmasını talep ettiğim yazıyı şikayetvar sitesine girdim. HP ertesi gün dönüş yaptı. Cihazın 2011 yılında üretiminin durdurulduğu ve bu nedenle destek sağlayamadıklarını, win7 ile kullanmamı tavsiye ettiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlngr -- 2 Eylül 2019; 16:11:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim çok tesekkur ederim fakat regedit ayarını yaptıktan sonra ekran çok geç geliyor bunun bir çözumu varmı acaba
  • Güncel halinin dosyası cab halinde. Onu sağ tık install ile yükleyemedim hata verdi. Rarla açıp infyi yüjlemeye çalıştım gene olmadı hata verdi. Ben de bir türlü çözemedim sorunu. Biosta switchable graphics dynamicte mi yoksa fixedda mı? Bende dynamicte ve görüntü ayarlarından grafik ayarlarına girip oyun için yüksek performansı seçmeye kalktığımda iki gpuyu da intel 3000 olarak gösteriyor. Kafayı yemek üzereyim. Yabancı forumlar dahil her yeri gezdim. Sonuç yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.