Laptopumu normal bir şekilde kapatıp ertesi gün açtığımda hiçbir şekilde görüntü gelmedi. Ancak windows açılma sesi geliyor ve kısa yol tuşlarıyla da normal bir biçimde kapanıyor. Bir haftadır bir çok kez denememe rağmen 2 ya da 3 kez görüntü geldi ve hiçbir sorun olmadan laptop çalıştı. Sizce sorun ne olabilir? Yardımcı olur musunuz?
yeni farkettiğim birşey olarak ekran kartını güncellemeye kalktığımda güncelleme devam ederken led ışıkları yanmasına rağmen ekran kararıyor
quote:
Orijinalden alıntı: ya var ya yokk
Laptopumu normal bir şekilde kapatıp ertesi gün açtığımda hiçbir şekilde görüntü gelmedi. Ancak windows açılma sesi geliyor ve kısa yol tuşlarıyla da normal bir biçimde kapanıyor. Bir haftadır bir çok kez denememe rağmen 2 ya da 3 kez görüntü geldi ve hiçbir sorun olmadan laptop çalıştı. Sizce sorun ne olabilir? Yardımcı olur musunuz?
makinenizin chipset problemi var tamir görmesi gerekiyor
öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkürler, kendimce şöyle bir teori geliştirdim, ekran kartının devresine giden elektrik dalgalanma yaptığında ya da doğru voltajda gelmedğinde bu sorunla karşılaşıyorum sizce sorun bu mudur ve bir başka soru olarak da bu tamirin maliyeti ne kadar civarında olur?
sizin sorununuz büyük ihtimalle chipsetlerin ayaklarıyla ilgili soğuk lehimlerle chipsetinizin sökülüp temizlenip yeniden anakartınıza takılması gerekiyor chipsetin kendisinde sıkıntı varsa değişmesi gerekiyor buda ortalama 150-180 lira arasında bir maliyet cıkartabilir size
internette yaptığım araştırmalarda bu tamir sonucunda arızanın tekrarladığından bahseden birçok kişi gördüm bu tamirden sonra tekrar bu arızayla karşılaşma ihtimalim yüksek midir?
quote:
Orijinalden alıntı: ya var ya yokk
internette yaptığım araştırmalarda bu tamir sonucunda arızanın tekrarladığından bahseden birçok kişi gördüm bu tamirden sonra tekrar bu arızayla karşılaşma ihtimalim yüksek midir?
her ürünün geri dönme sansı var ilk önce onu belirtelim firmaya göre yapılan işleme garanti verilebiliyor bazı yerlerde vermiyor söyle örnekleyelim ben pek fazla dönen 6000 serisi hp hatırlamıyorum bu oran makinenin daha önce tamir görüp görmemesine görede değişebiliyor
bugün HDMI ile harici bir monitöre bağlama fırsatım oldu ve görüntü gayet düzgün bir şekilde geliyor. Monitörde bir arıza var diye düşünsem bios görüntüsü geliyor, windows simgesi geldiğinde kayboluyor ama harici monitörde bir sıkıntı yok. Halen sorunun tam kaynağını anlayamadım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme