vikipedia da sata 3 6gb/s desteklediği yazıyor ...
ocz vertex 4 256 ssd aldım
bırakın hız 200 mb/s de neden 500 değil mevzusunu bilgisayar açılırken takılıyor açıkken kasılıyor hdd den farkı kalmadı
çözüm olarak ise SATA AHCI Disk Controller 1.24 & 0.1.4 i buldum onada şimdi bakıyorum
SİZİN ÖNERİLERİNİZ NELERDİR NE YAPILABİLİR
Merhaba dostum,
Benimde aynı notebook modeli var ve bende yeni SSD almak istiyorum. ama benimde cevabını henüz bulamadığım birtakım sorularım var.
1. hwinfo programında sata 6× 6 gbit/s ahci 1.2 versiyonu desteklediği gözüküyor, Ama çıkan raporun altına doğru "Sata 0" port için 3GB (yani SataII), "Sata 1" port için ise 1,5Gb (yani Sata I) demiş. Haliyle kavram karmaşası oluşuyor. Ana kart Sata 3 ü destekliyor ama sanki SataIII lü port yok gibi. Ben anlayamadım, bilmek istiyorum . Bu ana kart (HP 184A modelli ana kart SATA 3 ü destekleyip desteklemiyor mu bunun hakkında bilgi alabildiniz mi?
2. almış olduğunuz SSD de sorun gidere bildiniz mi? Mesela bios update var HP nin sitesinde, 2016 da çıkarmış olduğu BIOS F.2A yı yüklediniz mi? belki update ile sorunu düzeltebilirsiniz, ben kendi notebookumda bu updte i gerçekleştirdim. Sürümünü yükseltmiş oldum eski bios yerine UEFI haline geldi. Belki bu yöntemle otomatik algılayacak ve kasılma ve donma gibi sıkıntıları gidermiş olacaksınız. Siz sorunuzu çözebildiniz mi, çözdüyseniz nasıl? Bilgi alırsak sevinirim, bende ona göre SSD almak ve oluyorsa ona göre SSD seçmek istiyorum vereceğiniz cevaba göre...
Bilgisayarımın özellikleri:
HP Pavilion g6 2153ST AMD a10 4600m 2x4gb DDR3 Ram HD7660G + HD7670M dahili ve harici (512mb+ 512mb)ekran kartı