Merhabalar, bilgisayar ve donanımsal konularda gerçekten fena halde özürlüyüm arkadaşlar. O yüzden sizlere sorma gereğinde hissediyorum kendimi. Bu özelliklerini yazmış olduğum notebook'ta sağlam bir şekilde oyun oynayabilir miyim? Yada hangi yıla kadar olan oyunları üst seviyelerde yada ultra da hangi yıldan sonra ki oyunlarda üst düzey grafik özelliklerinde oynayamam? Benim için en önemli seri ise '''Call Of duty''' serisidir arkadaşlar , isterseniz eğer sadece bu serinin hangi oyunlarını üst düzeyde oynayamayacağımı söyler misiniz? Bir ilavede daha bulunmak isterim ki; Pes 2013 ve Sniper Elite V2 oyunlarını da Ultra ve High seviyelerinde oynayabildim ama arkadaşım yeni nesil her oyunu bu kadar rahat oynayamayacağımı söylediği için sizlere de sormak istedim.
laptop özellikler;
Soğutma Amaçlı olarak: ''ZALMAN NC 2000'' notebook cooler İşlemci Tipi: İntel Core İ5 3230 CPU İşlemci Hızı: 2,60 GHZ İşletim Sistemi: Windows 8 Bellek (RAM): 6 GB Sistem Türü: 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci Bellek Tipi: DDR3 Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7670M Ekran Kartı Belleği: 2 GB DDR3 Sabit Disk: 750 GB Ekran Çözünürlüğü : 1366x768 max. Ekran boyutu:15,6
Arkadaşın doğru demiş,7670m ekran kartı son çıkan ağır oyunlarda düşük kalıyor orta yüksek bazılarında düşük ayarları bile görebilir seneye iyice düşer orta segmentte kullnılan idare eden bir kart buradan hangi oyunda hangi ayarda yaklaşık kaç fps alabileceğini görürsün yeni oyunlar listede yok gerek görmemişler biraz daha zorlanacaktırhttp://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7670M.69483.0.html
Cevap için teşekkürler, benim amacım aslında 2013 yılı yapım olan her türlü oyunu ultrada oynamak değil, elbette ki zor bir istek bu. Ama peki Sniper Elite v2 yi nasıl bu kadar rahat kullanabiliyorum? Bilmediğimden dolayı soruyorum yanlış anlamayın lütfen
Birde ayrıca benim için en önemli şey call of duty serisidir ; serinin hangi oyunlarını yüksek seviyelerde oynayabilirim? Yada daha kolay sormak gerekirse hangilerini istenilen yüksek seviyede oynayamam? Orjinallerini almayı düşünüyordum da, o yüzden soruyorum bunu.
Mwf3 e kadar yüksek, karışık ve ilk çıkan serilerini yüksek, tam veya karışık ayarlarda oynayabilirsin. Mwf4 (ghost) , en son seriyi de düşük-orta, yüksek ve karışık gibi ayarlarda oynayabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Sipahi68
Mwf3 e kadar yüksek, karışık ve ilk çıkan serilerini yüksek, tam veya karışık ayarlarda oynayabilirsin. Mwf4 (ghost) , en son seriyi de düşük-orta, yüksek ve karışık gibi ayarlarda oynayabilirsin.
Cevabınız biraz karışık mı yoksa ben mi bir şey anlayamadım :) ? Biraz daha açıklayıcı düz mantıkla yazabilir misiniz acaba?
Kısaca en son seriye kadar ; düşük, orta-yüksek ve karışık ayarlarda oynayabilirsiniz.