Bildirim
HP PAVILION G6 - SAMSUNG NP ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
samsunngun hangi modeli o model uzantısı hepsinde var ,r,rf, serileri var üst olarak tam modeli yazarsan g6 hp i5 li model samsungun o segmentte r540 rf510 r580 gibi modelleri var tam modeli yaz öyle açıklama yapayım oyun için düşünüyorsan samsungda ısınma sorunu ekran kartın göre oyun oynarsan takılma olmaz -
En çok duyduğum sorun ısınma sorunu çok fazla oyun oynamasamda oynadııklarımda sorun yaşamak istemiyorum forumda da takip ettiğim kadarıyla hplerde ısınma sorunu oluyormuş.
HP PAVILION G6-1030ET LL002EA NOTEBOOK
İşlemci : Intel Core i5 480M
İşlemci Hızı : 2,66 GHz, 3 MB L3
Bellek : 4 GB
Sabit Disk : 320 GB
Ağırlık : 2,55 kg
Bluetooth Portu : Var
Ekran Belleği : 1 GB
Ekran Boyutu : 15,6"
Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768
Ethernet : Var
Garanti Süresi : 2 Yıl
Hoparlör : Var
Bellek Tipi : DDR3
Model : LL002EA
Ekran Özelliği : LED HP BrightView
Grafik Tipi : AMD Radeon HD 6470M
İşlemci Tipi : Çift Çekirdek
Optik Sürücüler : DVD-RW
Pil Tipi : 6 Hücreli Li-Ion
Menşei : İthal
Touchpad Mouse : Var
Ses Kartı : Var
Wireless : Var
Kart Okuyucu : Var
Dahili Kamera : Var
Yazılım : Windows 7 Home Basic
SAMSUNG NP-S3520-S02TR NOTEBOOK
İşlemci : Intel Core i5 2410M
İşlemci Hızı : 2,3 Ghz
Sabit Disk : 500 GB
Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768 piksel
Model : NP-S3520-S02TR
Ekran Özelliği : LED HD
Grafik Tipi : NVIDIA GeForce GT520
Usb Bağlantı Adedi : 3
-
samsungu al derim bu model yeni sıkıntı yok al derim sana ısınma sorununu yaşamazsın hem fullde yeni oyunları bile oynarsın bende gt 420 ekran kartı var son ayarlarda oynıuyorum bende samsung kullanıcısıyım servis konusunda çok geniş kıa zaman da işini hallederler ama servilik bi işin de olmaz benim bi batarya sorununoldu okadar hemen değiştiriyorlar 2 yıl garantii var zaten . al derimquote:
Orijinalden alıntı: bip
En çok duyduğum sorun ısınma sorunu çok fazla oyun oynamasamda oynadııklarımda sorun yaşamak istemiyorum forumda da takip ettiğim kadarıyla hplerde ısınma sorunu oluyormuş.
HP PAVILION G6-1030ET LL002EA NOTEBOOK
İşlemci : Intel Core i5 480M
İşlemci Hızı : 2,66 GHz, 3 MB L3
Sabit Disk : 320 GB
Ağırlık : 2,55 kg
Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768
Ethernet : Var
Hoparlör : Var
Bellek Tipi : DDR3
Model : LL002EA
Ekran Özelliği : LED HP BrightView
Grafik Tipi : AMD Radeon HD 6470M
İşlemci Tipi : Çift Çekirdek
Optik Sürücüler : DVD-RW
Pil Tipi : 6 Hücreli Li-Ion
Touchpad Mouse : Var
Ses Kartı : Var
Wireless : Var
Kart Okuyucu : Var
Dahili Kamera : Var
SAMSUNG NP-S3520-S02TR NOTEBOOK
İşlemci : Intel Core i5 2410M
İşlemci Hızı : 2,3 Ghz
Sabit Disk : 500 GB
Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768 piksel
Model : NP-S3520-S02TR
Ekran Özelliği : LED HD
Grafik Tipi : NVIDIA GeForce GT520
Usb Bağlantı Adedi : 3
-
dostum peki en fazla 1500 tl ye benim yazdıklarımdan başka ney önerebilirsin?quote:
Orijinalden alıntı: sahkartal
samsungu al derim bu model yeni sıkıntı yok al derim sana ısınma sorununu yaşamazsın hem fullde yeni oyunları bile oynarsın bende gt 420 ekran kartı var son ayarlarda oynıuyorum bende samsung kullanıcısıyım servis konusunda çok geniş kıa zaman da işini hallederler ama servilik bi işin de olmaz benim bi batarya sorununoldu okadar hemen değiştiriyorlar 2 yıl garantii var zaten . al derim
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bip -- 19 Temmuz 2011; 23:29:44 > -
Dell Inspiron 4050 Intel Core i5-2410M 2.3Ghz 4GBb 320Gb 14" Linux B24F43, ASUS K53SV-SX144D Intel Core i5-2410M 2.3Ghz 4GB 320GB 15.6"quote:
dostum peki en fazla 1500 tl ye benim yazdıklarımdan başka ney önerebilirsin?
Alıntıları Göster -
Yardımın için teşekkürler dostum.quote:
Orijinalden alıntı: sahkartal
Dell Inspiron 4050 Intel Core i5-2410M 2.3Ghz 4GBb 320Gb 14" Linux B24F43, ASUS K53SV-SX144D Intel Core i5-2410M 2.3Ghz 4GB 320GB 15.6"
Alıntıları Göster -
düşündüğünüz hp ve samsungun ekran kartları çok düşük. ayrıca hp nin işlemcisi samsunga göre geridequote:
Yardımın için teşekkürler dostum.
Alıntıları Göster
ben hp ile yaşadığım servis sorunları , müşterilerine yaklaşımları ve mahkeme sürecinden sonra kimseye hp önermiyorum, size de önermeyeceğim.
önerilen dell in aşağıda ki modelini gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz
http://www.pcdepo.com/dell-5110-b41f45-laptop-urun5670.html
-
alacağınız bilgisayar freedos yada linux olmasında arkadaslarımızın söylediği bilgisayarlar güzeldir :)quote:
Orijinalden alıntı: cce
düşündüğünüz hp ve samsungun ekran kartları çok düşük. ayrıca hp nin işlemcisi samsunga göre geride
ben hp ile yaşadığım servis sorunları , müşterilerine yaklaşımları ve mahkeme sürecinden sonra kimseye hp önermiyorum, size de önermeyeceğim.
Alıntıları Göster
-
kendinize ait windowsunuz varsa , alacağınız bilgisayar özellikle freedos olsun.boşu boşuna windows var diye 200-300 tl fazla para vermeyin.quote:
Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO
alacağınız bilgisayar freedos yada linux olmasında arkadaslarımızın söylediği bilgisayarlar güzeldir :)
Alıntıları Göster
freedosu aldıktan sonra ister windows yükleyin ister linux
üst yazıyı yazan arkadaşın linuxun ne olduğundan fazla bilgisi yok , bu yüzden gözü korkmuş sanırım.linux yüklemek isterseniz linuxu güzelce bir araştırın.örneğin ubuntuya bakın
http://forum.ubuntu-tr.net ne olduğunu öğrenin
ayrıca özellikle windows yüklü bilgisayar alacaksanız , win 7 basic ten kesinlikle uzak durun.kendisi en kötü win 7 sürümüdür, berbattır.
-
Arkadaşlar açıkçası yıllardır xp kullandığım için aldığım bilgisayarada xp kurma düşüncem var. Birde bildiğim kadarıyla win7 ramden çok yiyor.quote:
kendinize ait windowsunuz varsa , alacağınız bilgisayar özellikle freedos olsun.boşu boşuna windows var diye 200-300 tl fazla para vermeyin.
üst yazıyı yazan arkadaşın linuxun ne olduğundan fazla bilgisi yok , bu yüzden gözü korkmuş sanırım.linux yüklemek isterseniz linuxu güzelce bir araştırın.örneğin ubuntuya bakın
ayrıca özellikle windows yüklü bilgisayar alacaksanız , win 7 basic ten kesinlikle uzak durun.kendisi en kötü win 7 sürümüdür, berbattır.
Alıntıları Göster
-
quote:
kendinize ait windowsunuz varsa , alacağınız bilgisayar özellikle freedos olsun.boşu boşuna windows var diye 200-300 tl fazla para vermeyin.
vay be tek cümleyle cahil olduk.. teşekkürler yorumunuz için.. freedos yada linux almayın dememdeki amaç kullanıcılar bilgisayarları ucuz diye bu formatta alıyorlar daha sonra windowsa çeviriyorlar.. çevirme esnasında driver sorunları yaşanabiliyor. Uyuşmazlıktan dolayı mavi ekran hataları alınabiliyor. kullanmak isteyen kullanabilen linux alsın tabiki.. isterse ms-dos yüklesin problem değil.. ben şimdiden uyarımı yapayım tabiki illaki bu sorun yaşanacak diye bir kaide yok.. fakat başınız ağrırsa tam ağrır uyarayım.. normal bir ev kullanıcı win7bsc kullanmasında ben bir sakınca görmüyorum.. sonuc olarak hatta ev kullanıcıları için ultimate yüklenmesini tavsiye etmiyorum.. ultimate sürümünde arka planda çalışan servisler daha fazla olduğu için biglisayarınızın performansını etkileyecektir. win7bsc te kullanmak istediğiniz özellik yok ise üst sürümleri tercih etmenizde fayda var..
SaygıLar..
-
freedos , bilgisayarına istediği işletim sistemi kurmak isteyen kişiler için satışa sunulmuş bilgisayarlardır.alırsınız ister windows kurarsınız ister linux.windows kullanmak istemeyen birisine zorla windows yüklü bilgisayarların satıldığı ve lisans paralarının alındığı günler bu sayede geride kaldı.windowsun tekelciliğine bir parça dur, denildi.quote:
Orijinalden alıntı: GrounD_ZerOquote:
vay be tek cümleyle cahil olduk.. teşekkürler yorumunuz için.. freedos yada linux almayın dememdeki amaç kullanıcılar bilgisayarları ucuz diye bu formatta alıyorlar daha sonra windowsa çeviriyorlar.. çevirme esnasında driver sorunları yaşanabiliyor. Uyuşmazlıktan dolayı mavi ekran hataları alınabiliyor. kullanmak isteyen kullanabilen linux alsın tabiki.. isterse ms-dos yüklesin problem değil.. ben şimdiden uyarımı yapayım tabiki illaki bu sorun yaşanacak diye bir kaide yok.. fakat başınız ağrırsa tam ağrır uyarayım.. normal bir ev kullanıcı win7bsc kullanmasında ben bir sakınca görmüyorum.. sonuc olarak hatta ev kullanıcıları için ultimate yüklenmesini tavsiye etmiyorum.. ultimate sürümünde arka planda çalışan servisler daha fazla olduğu için biglisayarınızın performansını etkileyecektir. win7bsc te kullanmak istediğiniz özellik yok ise üst sürümleri tercih etmenizde fayda var..
SaygıLar..
Alıntıları Göster
windows kullanmak istemeyip zorla windowslu bilgisayar almak zorunda kaldığı için konuyu mahkemeye taşıyıp , vatan ve teknosadan para iadeleri alan bir çok kişi mevcuttur.mahkeme kararları sonrasında türkiye de de freedos bilgisayarlar satılmak zorunda kalmıştır.
aynı üreticinin windows yüklü olarak sattığı bir bilgisayar, freedos olarak satıldığında bu bilgisayara windows yüklenememesi sorunu yoktur.kurarsın elindeki windowsu , eksik driver rın varsa , girersin üretici firma destek sayfasına indirirsin gerekenleri.
bu bilgiyi vermeyip , fredoostan linuxtan uzak durun demek , karşındaki insanları müneccim zannetmektir.madem bilgiyi paylaşacaksınız , o zaman eksiksiz paylaşın
ayrıca çoğu ev kullacısına yeterli olduğunu tanımladığınız win 7 basic i kullandınızmı ?, bu sürümde arka plan resminin dahi değiştirilemediğini biliyormusunuz.bu çoğu kullanıcı masa üstü arka plan resmini değiştirememekten acaba çok mu mutlu.internetten bu değişimi yapabilmek için windowsa ait olmayan programlar peşinde koştuğunu biliyormusunuz.
para ver win 7 basic al, arka planı bile değiştireme, ne güzel
-
quote:
freedos , bilgisayarına istediği işletim sistemi kurmak isteyen kişiler için satışa sunulmuş bilgisayarlardır.alırsınız ister windows kurarsınız ister linux.windows kullanmak istemeyen birisine zorla windows yüklü bilgisayarların satıldığı ve lisans paralarının alındığı günler bu sayede geride kaldı.windowsun tekelciliğine bir parça dur, denildi.
windows kullanmak istemeyip zorla windowslu bilgisayar almak zorunda kaldığı için konuyu mahkemeye taşıyıp , vatan ve teknosadan para iadeleri alan bir çok kişi mevcuttur.mahkeme kararları sonrasında türkiye de de freedos bilgisayarlar satılmak zorunda kalmıştır.
aynı üreticinin windows yüklü olarak sattığı bir bilgisayar, freedos olarak satıldığında bu bilgisayara windows yüklenememesi sorunu yoktur.kurarsın elindeki windowsu , eksik driver rın varsa , girersin üretici firma destek sayfasına indirirsin gerekenleri.
bu bilgiyi vermeyip , fredoostan linuxtan uzak durun demek , karşındaki insanları müneccim zannetmektir.madem bilgiyi paylaşacaksınız , o zaman eksiksiz paylaşın
ayrıca çoğu ev kullacısına yeterli olduğunu tanımladığınız win 7 basic i kullandınızmı ?, bu sürümde arka plan resminin dahi değiştirilemediğini biliyormusunuz.bu çoğu kullanıcı masa üstü arka plan resmini değiştirememekten acaba çok mu mutlu.internetten bu değişimi yapabilmek için windowsa ait olmayan programlar peşinde koştuğunu biliyormusunuz.
para ver win 7 basic al, arka planı bile değiştireme, ne güzel
Vermiş olduğunuz detaylı bilgiler için teşekkür ederim. üşenmeyip yazmışsınız fakat yukarıdaki yazdıklarımı iyice okuyup anladığınızdan eminmisiniz ? ben bu sorunlarla fazlasıyla karşılaştığım için tecrübelerimi arkadaslarıma anlatmaya çalıştım.. dikkat ederseniz kesinlikle başınız yanar vb.. demedim.. karşılaşılır olabilir olur vb.. freedos yada linux alınan makinalarda mavi ekran hatası alındığında nasıl test ediliyor biliyormusunuz ? windows ta almış olduğunuz mavi ekran hatasını bilgisayarınızın orjinal işletim sistemi ne ise ona ceviriyorlar ve bilgisayarınızı test ediyorlar bakıyorlar problem yok.. devam.. ama kullanıcı tekrar windows yüklüyor mavi ekran.. ne olacak ? freedos bilgisayarlara windows yüklenemez demiyorum tekrardan yazıyorum.. cihazda mavi ekran problemleri ÇIKABİLİR.. ben orada kendi fikrimi yazdım.. kimsede neden diye sormadı.. sadece siz beni bilgisizlikle sucladınız.. tabi kişilerin cevap verme tarzına saygım vardır..
Windows konusuna gelince yazdığım yazıyı okursanız demek istediğimi daha iyi anlayacağınızı umuyorum..
quote:
win7bsc te kullanmak istediğiniz özellik yok ise üst sürümleri tercih etmenizde fayda var..
SaygıLar..
-
quote:
alacağınız bilgisayar freedos yada linux olmasında arkadaslarımızın söylediği bilgisayarlar güzeldir :)
bu mesajınızda , bu mesajınızdan sonra yazdığınız bilgilerin hangisi var ? -
quote:
quote:
bu mesajınızda , bu mesajınızdan sonra yazdığınız bilgilerin hangisi var ?
yukarıda da yazdım.. ben sadece kendi fikrimi söyledim kimsede neden diye sormadı.. sizde zaten beni birşey bilmediğimi ima ederek suclamayı tercih ettiğiniz.. Onemli değil.. bu tartışmadan sizin vermiş olduğunuz öğretici bilgiler çıktı en azından.. Umarım bir çok kişiye faydası olacaktır..
İyi Günler.. -
quote:
alınganlık yapmayı, ve savunma yapmayı bırakmanız daha doğru olacak, sizi suçlamadım. yukarıdaki mesajımda bir suçlama varmı ?
linux kullanıcısı olarak , linux hakkında ön yargılı davranılmasına ve insanlara bu ön yargı ile kullanmayın almayın denilmesine karşıyım.oyunlar haricinde linuxun windows ta olupta başaramadığı hiç bir şey yoktur.kararlı çalışır, açık kaynaklı yazılımlar kullanır, kendisi ve üzerinde çalıştıracağınız diğer uygulamalar ücretsizdir, virüs ortamından uzaktır
kaldıki illa oyun oynayacağım derseniz emülatorle windows için yazılmış oyunlarıda çalıştırır
birisi (burada malesef siz oldunuz :) ) çıkıpta tek satırda linuxlu makina almayın kullanmayın derse ne yazıkki benimde tepkim üstteki gibi olur.
dediğiniz gibi tartışma bilgiye dönüştü , umarım herkese faydası olur.
sizi istemeyerek kırdıysam affola...
iyi günler dileğiyle
-
quote:
düşündüğünüz hp ve samsungun ekran kartları çok düşük. ayrıca hp nin işlemcisi samsunga göre geride
ayrıca, yukarıda önerdiğim makinayı bir kaç hafta önce aldım. üzerine win7 ultimate ve ubuntu 11.04 natty kurdum. her ikiside sorunsuz mükemmel çalışıyor
-
quote:
quote:
alınganlık yapmayı, ve savunma yapmayı bırakmanız daha doğru olacak, sizi suçlamadım. yukarıdaki mesajımda bir suçlama varmı ?
linux kullanıcısı olarak , linux hakkında ön yargılı davranılmasına ve insanlara bu ön yargı ile kullanmayın almayın denilmesine karşıyım.oyunlar haricinde linuxun windows ta olupta başaramadığı hiç bir şey yoktur.kararlı çalışır, açık kaynaklı yazılımlar kullanır, kendisi ve üzerinde çalıştıracağınız diğer uygulamalar ücretsizdir, virüs ortamından uzaktır
kaldıki illa oyun oynayacağım derseniz emülatorle windows için yazılmış oyunlarıda çalıştırır
birisi (burada malesef siz oldunuz :) ) çıkıpta tek satırda linuxlu makina almayın kullanmayın derse ne yazıkki benimde tepkim üstteki gibi olur.
iyi günler dileğiyle
suçlama dediğim arkadaş linux hakkında bilgisi yok vb.. şeklinde lanse edilmemdi.. önemli değil hocam burayı takip ediyorum uzun zamandır. içinizde art niyet olmadığını bildiğim için ve arkadaşlara yardım etme çabasında olduğunuzu bildiğim için sizi kırmamaya çalışıyorum.. linux işletim sistemi kötü değildir fakat bilgisayarı alacak olan arkadas oyun için alacağı için windows kuracağını düşünerek böyle söylemiştim.. yanlış anlamayın bende arada linux kullanıyordum bilgisayarımda. laptopa geçtikten sonra bıraktım.. sonuc olarak hocam ben dediklerinize kırılmadım küsmedim.. iyi niyetli olduğunuzu biliyorum.. ilk cümlemde yeterince açık olmadığım için o cümleleri söylediniz.. sonuc olarak sizin vermiş olduğunuz bilgilerle bir çok insan faydalanacaktır..
İyi Günler..
-
Arkadaşlar bugün SAMSUNG RV509-S01TR İ5-480M 2.66Ghz 4GB 320GB 15.6" FreeDOS almış bulunmaktayım. İlginiz için teşekkürler iyi forumlar...quote:
Orijinalden alıntı: GrounD_ZerOquote:
quote:
iyi günler dileğiyle
suçlama dediğim arkadaş linux hakkında bilgisi yok vb.. şeklinde lanse edilmemdi.. önemli değil hocam burayı takip ediyorum uzun zamandır. içinizde art niyet olmadığını bildiğim için ve arkadaşlara yardım etme çabasında olduğunuzu bildiğim için sizi kırmamaya çalışıyorum.. linux işletim sistemi kötü değildir fakat bilgisayarı alacak olan arkadas oyun için alacağı için windows kuracağını düşünerek böyle söylemiştim.. yanlış anlamayın bende arada linux kullanıyordum bilgisayarımda. laptopa geçtikten sonra bıraktım.. sonuc olarak hocam ben dediklerinize kırılmadım küsmedim.. iyi niyetli olduğunuzu biliyorum.. ilk cümlemde yeterince açık olmadığım için o cümleleri söylediniz.. sonuc olarak sizin vermiş olduğunuz bilgilerle bir çok insan faydalanacaktır..
İyi Günler..
Alıntıları Göster
İşlemci: INTEL® CORE(TM) I5 480M
İşlemci Frekans Hızı: 2.66 GHZ
İşlemci L2 Cache Belleği: 3 MB
Bellek: 4 GB
Bellek Tipi: DDR3
Sabit disk: 320 GB
Yongaseti: INTEL HM55
Grafik işlemcisi: NVIDIA GEFORCE 315M
Grafik Belleği: 1 GB
Ekran Büyüklüğü: 15.6''
Ekran Çözünürlüğü: 1366 X 768
Ekran Teknolojisi: LED HD
Optik Sürücü: DVD RW
Klavye: NUMERIK TR Q
Web kamerası
Bluetooth: 3.0 YÜKSEK HIZ
USB: 3 X USB 2.0
Kart Okuyucu: 4-IN-1 (SD, SDHC, SDXC, MMC)
Harici: VGA çıkışı VAR
Network: GIGABIT LAN
Kablosuz standardı 802.11BG/N
Pil özelliği 6 CELL
Ağırlık 2.4 KG
Boyutlar 381.6 X 256.2 X 31.9
İşletim Sistemi FREEDOS
Benzer içerikler
- hp laptop klavye çalışmıyor
- laptop power tuşuna basıyorum açılmıyor
- yazılım için laptop önerisi 2024
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X