Şimdi Ara

HP PAVILION PİLİNİZ KAÇ SAAT DAYANIYOR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 15 dk yüksek performans 90 dk güç tasarrufu olmak üzere 1saat 45 dk kullandım... süreklü güç tasarrufunda 2 saat rahat gidecek
    pc:dv6299ea
  • ben 9580 kullanıyorum..17" olmasına ragmen ve full açık ekran 8Cell pil ile toplamda 2 saate dayanabiliyorum yaklaşık olarak..tam 2 olmasa da genelde 1:45 veya 1:50 de uyarıyı alıyorum..
  • Ben HP Pavilion almayı düşünüyordum.Bataryasının çabuk bitmesi dışında bir sorun çıkartacağını zannetmiyorum.Ki o da kullandıkları bataryadandır.
  • en fazla 2.30 saat gidiyor sonra takla
  • 2 saat kullanıyorum ben de dv6172 ea.

3 ayda bir kalibre etmek gerekiyor.
  • Merhaba
    ben de de aynı hp var neredeyse 1-1.5 saat gidiyor
    Ama satarken 3 saat demişlerdi.

birlik olup ne yapsak

quote:

Orjinalden alıntı: ozzymind

DV6390 modelini kullanıyorum. Sadece internete girmekle ve msn açıkken pil maximum 1,5 sa. dayanıyor. bi de müzik falan da dinlesek noolcak. hatta 1 film izlemeye bile şarz yetmez. oyun oynama ihtimalini saymıyorum.

şu makinayı aldığımdan beri hep olumsuzluklarla karşılaştım. çok pişmanım. önceki laptop ASUS'tu ve canavar gibiydi.

HP ASUS'u arattı arkadaşlar....

• bende 5196ea var 2 saat gidiyor ilk aldıgımda 2.5 du 1 yılda buna indi.
  • pili tam bosaltin ve tam sarj edin ardindan laptobunuzu 1 hafta pilsiz(adaptorden) kullanin. %15-20 kapasitesinin arttigini gorursunuz.tabi 6 ay ve uzeri pillerde
  • her modelin kendine göre üstünlükleri var asus la hp yi karsılastırmak gerksiz , Asus tada hp deki gibi dizayn ses kalitesi ve goruntu kalitesi yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: adameus

pili tam bosaltin ve tam sarj edin ardindan laptobunuzu 1 hafta pilsiz(adaptorden) kullanin. %15-20 kapasitesinin arttigini gorursunuz.tabi 6 ay ve uzeri pillerde

neye dayanıyor bunun mantıgı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackidom

quote:

Orjinalden alıntı: adameus

pili tam bosaltin ve tam sarj edin ardindan laptobunuzu 1 hafta pilsiz(adaptorden) kullanin. %15-20 kapasitesinin arttigini gorursunuz.tabi 6 ay ve uzeri pillerde

neye dayanıyor bunun mantıgı?

• Bendede dv6189 var hiçbir zaman 1 saatin üstüne çıkamadı şu anda serviste bakalım geldiğinde kaç cell olarak gelcek çünkü servise pil değişimi için giden laptoplara 12 cell takılıp gönderiyor. Bu arada elimde şu anda Servisten aldığım yedek pc var dv6062 12 cell pil var ve 2 saat gidiyor Hp çok mu pil harcıyor ne başka marka olsa 12 celle le tavan yapar

• Ben size bu konuda net bilgiler vereyim.

Öncelikle batarya kullanım süresinin, HP, ASUS yani marka ile hiçbir ilgisi yoktur; sizin aldığınız modelde kullanılan bataryanın kaç hücreli olduğuna bağlıdır.

Bataryanın kaç hücreli olacağı da, notebook alırken ödediğiniz bedele bağlıdır. Daha alt ve ucuz modellerde 6 (hatta bazen 4 !) gücreli bataryalar kullanılır, daha üst ve pahalı modellerde 8 veya 9 hücreli bataryalar kullanılır.

HP Bataryanızın Sağlık Durumunu Kontrol Etmek İçin :
    Aşağıdaki linkteki "HP Battery Check" programını indirin ve kurun. Sonra adaptör bağlı iken programı çalıştırın ve sonucu görün.
    Eğer "bataryanızın değişmesi gerekir" şeklinde uyarı alırsanız ve notebook'unuz garanti kapsamında ise, HP'yi arayarak batarya değişimi isteyin.
    Link :ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp32001-32500/sp32299.exe

Artık forumun şu durumun ayırdına varması gerekiyor :
    1) HP'nin "Tüketici ve Ticari" olmak üzere iki temel ürün grubu vardır ve teknik servisleri de ayrıdır; verilen hizmet kalitesi ve süresi farklıdır.
    2) HP'nin Pavillion serisi, tüketiciye yönelik olarak (HP'ye göre) ucuz fiyatlarla satılmaktadır; ürün kalitesi "HP Ticari Notebook"lara göre bariz şekilde daha düşüktür.

quote:

Orjinalden alıntı: kostebek
    çünkü servise pil değişimi için giden laptoplara 12 cell takılıp gönderiyor.

Böyle bir değişim ile ilgili olarak, elinizde detaylı bilgi ve kayıt var mı acaba ?
    Eğer varsa çok işe yarar, sizden haber bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 7 Ekim 2007; 12:38:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: jerichooo
    ben de de aynı hp var neredeyse 1-1.5 saat gidiyor
    Ama satarken 3 saat demişlerdi.

Bu modelde 6 hücreli batarya var :
    http://partsurfer.hp.com/cgi-bin/spi/main?sel_flg=partlist&model=GH786EAR&modname=HP+Pavilion+dv6390eu+Notebook+PC&template=main&plist_sval=ALL&plist_styp=flag&bomlist=Y&strsrch=&keysel=%3F

Size kim 3 saat gideceğini söyledim merak ettim.
    15.4" olacak, C2D olacak, 6 hücreli batarya olacak... 1,5 saat gidiyorsa iyi gidiyor.

• wireless bluetooht acık olursa 1.30 ama kapalı olursa 15 dakka ılerı atıyo ama kutuda 3 saat yazmış mallar servıslede konustum xp yuklersen degısır dedıler 2 saati vuruyomus....
  • şimdiye kadar 1.5 saati geçemedim dv2190 kullanıyorum ve acaip can sıkıcı bi olay.
    ekran kapalı, ayarlar min seviyede ve sadece müzik dinliyorum taş çatlasa 1 saat gidiyor..
    hp pil ve ısınma problemlerini çözemediği sürece çok kişinin bedduasını alacak
  • önceden bende de vardı 6390 batarya hiç dayanmıyor batery saving modunda ve ekran parlaklığı en düşükteyken bile max 90 dk dayanıyordu nba oynarken 25 dk maçı tamamlayamadan batryanın bittiğini biliyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.