|
HP Spectre x360 14 modeli Tiger Lake işlemcilerle güçlendi
-
-
3:2 ekranlı laptop'ların yaygınlaşması üreticiler için büyük bir avantaj
-
Oled ekran beni heyecanlandırdı
-
Kullanıcılar için iğrenç bence. matebook 13 alacaktım lenovo e595 e geçtim. Netflix ve film vs izlerken diyorsun ki bu 3:2 formatı resmen rezillik.
-
O yüzden üreticiler dedim zaten, macbook ta bir üretim bilgisayarı mesela, o yüzden 16:9 değilquote:
Orijinalden alıntı: IceRulez
Kullanıcılar için iğrenç bence. matebook 13 alacaktım lenovo e595 e geçtim. Netflix ve film vs izlerken diyorsun ki bu 3:2 formatı resmen rezillik.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
üreticiler için ne artısı var bilmiyorum ama resmen saçmalık bence. 3:2 ve 21:9 ekran formatı olmaz olsun
-
Yazılımcı isen daha çok satır kod görebiliyorsun bir arada.quote:
Orijinalden alıntı: IceRulezüreticiler için ne artısı var bilmiyorum ama resmen saçmalık bence. 3:2 ve 21:9 ekran formatı olmaz olsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam yazılımcı arkadaşlarım varda hepsi evlerinde pivot şeklinde ips ekranlar kullanıyorlar deli gibi. Ha dersen taşınabilir iş için uygun ama yemin ederim yazılımcı eve geçip koltuğuna rahat oturmadan kod yazmıyor en azından çevremdekileri söylüyorum.
-
Sizin için olabilir ancak genel için değil. Hatta bence keşke dik ekranlı olsalar. Ofis dokümanlarıyla uğraşırken, kodlama yaparken, webde gezerken, kısacası mobil kullanımın %95'inde dikey içerik görüntüleniyor. Netflix izleyecek adam zaten evinde büyük monitörden veya tvden izler. İlla işte okulda izleyecekse bunla da izler, olmadı zaten zibilyon tane enine geniş ekranlı model var. Onlardan birini de tercih edebilir. Bence dizüstü bilgisayar denilen cihaz modellerinin büyük çoğunluğunun kullanım amacına uygun olarak dikine yüksek oranlı ekranlarla üretilmeleri gerekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 3 Ekim 2020; 21:30:44 >
-
Ben yazılımcı değilim hocam ya. yanlış anladın herealde. ben işim gereği günlük işlerim + vakit geçirmek için tercih ettim e595 i şimdilik gayet memnunum. Aklım matebook 13 deydi ama işte yakından görünce çöp dedim çıktım
-
Anlıyorum ancak şuan bile webdesiniz. Dikey çözünürlük büyük konfor sağlar. Evde de bağlarsın bir ekrana film dizi akar. Kodlama bir örnek ancak iş ve okul hayatında vidyo izlemek dışında şeyler var.
-
Hocam bunu senin benim dememle olmaz en iyisi tüketici gidip canlı görmesi lazım. 3:2 nin kullanışlı olduğu kısımlar da var 16:9 un da kullanışlı olduğu kısımlar. Tüketici burada şuna bakmalı hangisi işine geliyor.
-
Gördüm merak etmeyin. Hatta bi ara huawei matebook x pro alacaktım vazgeçtim. Bikaç yıldır işte samsung tabpro s tablet kullanıyorum. Ekran oranı 3:2. Kaşke dikine daha fazla olanını yapsalar da alsam. Vidyo ve oyun dışında enine geniş ekran anlamsız. Bunu da evdeki 21:9 monitörümle yazıyorum. Her iş için uygun olan oran farklı. Dizüstüler için apple sağolsun doğru yolu gösteriyor. 3:2 hatta 1:1 en iyisi. 16:10 filan yetersiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 3 Ekim 2020; 22:3:27 > -
Eskiden sony ve samsung marka 17 ve 19 inç kare lcd ekranım vardı. Hele 19 inç olan sony baya iyiydi. Evde olunca bencede 2 adet monitor bulundurmak faydalı olabilir. 21:9 film için müthiş olur
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X