hp smart tank 516 da renkli tarama özelliği yokmuş. 513 te var mı acaba kullanan var mı? 513 veya 580 arasında kaldım. |
HP TANKLI YAZICI KULLANALAR KULÜBÜ (12. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Sorunu çözebildiniz mi?
Bende de ink tank wireless 415 yazıcı var. bir haftadır fişe taktıktan 10 saniye kadar sonra tüm ışıklar yanıp sönmeye başlıyor. Teknik servisi aradım. Yazıcı satın alınalı 5 yılı geçtiği için yetkili serviste onarım yapmıyorlarmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drorhan -- 16 Ekim 2024; 17:59:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hp 315 sayfada neredeyse 1cm lik 4 5 tane beyaz cizgi çıkıyor .bunu nasıl gideririm.
baskı kafalarını elle temizledim uygulamadan temizle diyince o işlemi yapmıyor kagıdı alıyo öyle calışmaya devam ediyor ama işlem bitmiyor
-
merhabalar bu tarz yazıcılardansa mürekkep tanklı yazıcılar ve kartuşlu yazıcılar yerine lazer yazıcı almanızda fayda vardır .Bunun içinde şurayı ziyaret edebilirsiniz
https://www.direktonline.com.tr/yazicilar
-
Arkadaşlar dün HP SMART TANK 580 modelini satın aldım. Arka balkona koydum Wifi biraz az çekiyor. Sabah uyandığımda içindeki bütün kâğıtları bitirmiş Wifi raporu basmış (70 sayfa) bağlantı her gidip geldiğinde rapor basıyor. Bunu iptal etme şansımız var mı? Yoksa iade edeceğim.
-
Merhaba hocam sorununuzu düzeltebildiniz mi? Bende de tank 515 modeli var. Bir kaç aydır sadece kırmızını tonlarını alıyorum. Sizde son durum nedir?
-
Merhabalar, aynı yazıcıda bende de aynı sorun var. Ben de mavinin tonlarını alıyorum çıktı olarak. Çözüm arıyorum ama ben de bulamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benzer durum benim yazıcıda da var, 3 yıl önce almıştık, her türlü pembe basıyor, başlık temizleme hizalama vs yaptım düzelmedi, benzer zamanlarda aynı şikayete sahip olmamız yazılım güncellemesi sonrası yazıcıların bu duruma düştüğüne işaret ediyor, çözebilen oldu mu?
Sorunu çözdüm
En başta Kartuş temizleme hizlama defaten denedim olmadı yazıcı durum raporu aldım mavi ve sarı kesinlikle yoktu
Kartuşları söktüm, alkollü mendil ile sildim, renkli kartuşun sarı ve mavi kanal girişlerine (sağ ve soldaki) basınçla üfledim biraz boya akıttım temizledim taktım
Yeni durum raporunda bu renkler geldi
Renkli çıktılar düzeldi
415 yazıcımında mavi ve sarı renkleri gelmiyor, kırmızı renkte sıkıntı yok. Siyah kartuşta sağlam. Geriye doğru baktığımda benzer şekilde mavi ve sarı renklerinde sorun yaşayanlar olmuş.
Tankta mürekkep bitmemişti ama azalmıştı, mürekkepleri tamamladım. Kartuşu söküp makinedeki kartuşa giren uçlarından şırınga ile borudan mürekkep gelene kadar çektim(boruda bir takanıklık, hava varsa gitsin diye) kartuşun mürekkep giren yerlerinden sarı ve mavi renk yerlerine şırınga ile hava verince kartuş ağzından köpürme şeklinde mürekkep geldi(kartuş tıkanmamış veya tıkanıklık varsa açılmıştır)
Tekrar taktım ama yine sarı ve mavi renk yazmıyor.
Başka ne yapılabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UGUR19 -- 18 Ocak 2025; 20:52:10 > -
Arkadaşlar merhaba, 2024 Ocak ayında Amazon'dan satın aldığım hp smart tank 519 ile başım dertte. Toplamda 270 sayfa civarı yazdırmışım 1 senede. Son zamanlarda yazıların başlangıç ve bitiş kısımları silik çıkmaya başladı ki genelde bitiş kısımları. Hp uygulamasından tüm ayarları, düzeltmeleri, 3 aşamalı kafa temizleme yaptırdım, hiçbir sorun görünmüyor gösterdiğine göre, orjinal tonerleri dolu, hatta siyah mürekkebe yine kutusundan çıkandan biraz daha takviye yaptım. Yazdırırken yüksek kalitede seçsem, sadece siyah mürekkepte seçsem durum aynı. Mesele bakın size biraz önce çıkardığım bir örnek, 600dpi seçerek çıktı aldım, 3 farklı sayfada da yazının bitiş kısımlarında silik oluyor. Var mıdır çözüm öneriniz ? Teşekkürler
-
Tarayıcı kısmını kullanıyor musunuz ?
Tarama o kadar berbat ki keşke konmasaymış demek geliyor içimden. Farkı araçlarla deneme yaptım ama sonuç hem aynı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X