Arkadaşlar elimde bir hp tx1000 serisi win vista kurulu laptobum var. Buna win 7 deki yenilikler için win7 yi kurmak istiyorum. Fakat bir kaç problemim ve sorum var
1. Bilgisayarın recovery bolumu çalışıyor. Yani bir problem yok fakat win7 yukledikten sonra geri donmem grekirse cd olmadığı için harddsik içindedik özel bolumden donucem. Fakat bu nasıl oluyor. Yanı açılışta mı başlatılıyor ve mumkun mu bu sekilde formatlayıp win wistaya donmek? 2. Bilgisayar tablet pc. Daha önce hiç bir tablet pc kullanmadığım gibi formatıda doğal olarak atmadım. Formattan sonra tablett pc için ne yuklemeliyim. Çok sorun olurmu. 3. aslında en başta sormam gerekirdi ama ; bu bilgisayara win7 yuklemek doğrumu ve donanımı uyum sağlarmı.
Bu akşam a kadar yapmam gerekiyor bir arkadaşım için. Sizlerden bir yardım ve fikir görüşlerinizi rica ediyorum. Yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekür ederm
quote:
Orijinalden alıntı: jazzci86
Arkadaşlar elimde bir hp tx1000 serisi win vista kurulu laptobum var. Buna win 7 deki yenilikler için win7 yi kurmak istiyorum. Fakat bir kaç problemim ve sorum var
1. Bilgisayarın recovery bolumu çalışıyor. Yani bir problem yok fakat win7 yukledikten sonra geri donmem grekirse cd olmadığı için harddsik içindedik özel bolumden donucem. Fakat bu nasıl oluyor. Yanı açılışta mı başlatılıyor ve mumkun mu bu sekilde formatlayıp win wistaya donmek? 2. Bilgisayar tablet pc. Daha önce hiç bir tablet pc kullanmadığım gibi formatıda doğal olarak atmadım. Formattan sonra tablett pc için ne yuklemeliyim. Çok sorun olurmu. 3. aslında en başta sormam gerekirdi ama ; bu bilgisayara win7 yuklemek doğrumu ve donanımı uyum sağlarmı.
Bu akşam a kadar yapmam gerekiyor bir arkadaşım için. Sizlerden bir yardım ve fikir görüşlerinizi rica ediyorum. Yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekür ederm
Hocam bilgisyarınızda tx 1000 serisiden baya notebook var..ben tx 1020ea yı ele alarak söyliim..
1. soru ..direk windows 7 den format çekerseniz recovery bölümünüz gidecek..bunun önlemi olarak..hp ile yüklü gelen vista dan recovery dvd lerinizi oluşturmanız... driverlar olarakta c:/Swsetup isimli bir klasör olması gerekir..bu klasörü olduğu gibi bir dvd yada flash diske atın..win 7 yi kurduğunuzda eksik driverları ve hp nin yazılımlarını kurabilirsiniz...bu 2 sini yaptıktan sonra başlayın format atmaya...
2.soru...Bildiğim kadarı ile windows7 tablet pclerin hemen hemen tüm driverlarını içeriyor..eksik driverlerı anlattığım gibi aldığını swsetup yedeğinden kurabilirsiniz. gene bildiğim kadarı ile windows 7 nin tablet ile kullanımı oldukça hoşmuş..:)..tavsiye edenler çok...
3. soru... windows 7 + tablet pc gerçekten güzel olacağını zannediyorum..forumlarda araştırma ile minimum sistem gereksinimlerini bulabilrsiniz.. benim aldığım örnekte yani tx 1020ea da windows kurulumu için bir sakınca yok..ama bu konuyu iyice araştırın..lakin tablet pcler için farklı gereksinimler de olabilir....
işin özü..yedekerlini aldıkca recovery diskleriniz oldukça formattan korkmayın..deneyin en azından..;).......................
Çok teşekür ederim aynen dediğiniz gibi yaptım ve dediğiniz sonuçları aldım bir arıza olmadığı gibi win wistadan daha hızlı ve kaliteli çalışıyor. Ama tablet ile ilgili bir sorunumuz var. Ekrana dokunduğumda dokunduğum alan değilde onun solu ve biraz daha aşagısına dokunuyor.
yani şöyle gösterirsek
(.) dokunmak istediğimiz alan ve tıkladığımız alan (') dokunduğumuzda ekranda dokunulmuş algılanan alan Çizgilerle cevrilmiş alan ise ekranı sembol ediyor ________________ | | . | ' |_______________
Bu kayma olayı ekranın en sağında 1 cm iken en solunda nerdeyse hiç yok. Tabii ekranı kaplayan pencerelerde kapat ma sembolu bu sebebten kullanılamıyor bile . bunun sebebı nedir ve nasıl cozebilirim.
Mümkünse touch display driverini bir daha yükleyin..
zannedersem ekranda kalibrasyon hatası var...yardıma bunu yazarakta öğrenebilirsiniz..
Ekran için gerekli yazılımları ve sürücüleri yüklediyseniz...
yukarıdakini deneyerek ekran kalibrasyonunuzu yapabilirsiniz diye zannediyorum..lakin bu yolla pardus kuran biri var ekran ayarlarını bu şekilde yapmış..
swsetupun içine bakın touch ile ilgili yazılım veya driver varsa onları önce deneyin..en son benim verdiğimi deneyebilrisiniz.... ..
ekrandaki kayma olayını düzeltebildiniz mi? yada şöyle sorayım bahsi geçen sorun windows7 den kaynaklanan kronik bir problemmi,ben de windows 7 ye geçersem aynı sorunu yaşarmıyım.teşekkür edrim