Şimdi Ara

Hp Victus 16-S0050NT fan ayarlama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2023 Aralık ayında aldığım Hp Victus 16-S0050NT lapta ilk günlerde fanlar uzun aralıklarla çalışıyor kısa süre sonra tamamen kapanıyordu.

Ama kademeli şekilde bu durum değişmeye başladı. Artık düşük devirde de olsa ya hep çalışıyor yada sık çalışıp duruyor.

Ama bu fanları uzun vadede açılmayacak şekilde nasıl ayarlarım?

Misal 50 derecede devreye girsin 35 derece olana kadar çalışsın dursun.

Omen hub denedim başarılı olamadım..

• techwhoop
    19 Best Fan Control Software For Your Windows PC
    https://www.techwhoop.com/fan-control-software/
  • İnceleyeceğim..
    Teşekkürler.
  • Hocam merhaba.

Aynı marka model makineye sahibim. Son bios update sonrası iyice sapıtmaya başladı gibi.

F20 sürümü kurulu bende sizde durum nedir?

Birde omen gaming hub da balanced modda dener misiniz? Sürekli performans modda mı acaba?

• DashOwuz58 D kullanıcısına yanıt

Aynen son 2 bios update ile ilk aldığımda ki fanın tamamen kapanıp gerekli olduğunda hafif bir ses çıkararak çalışmaya başlaması özelliği gitti ince ince çalışan , açıldıktan 5 dk sonra direkt fan açan hale geldi.

windows güç seçeneklerini böyle ayarladım. Boost fazla yapmasın diye ama nafile.

omen hub ta böyle.

50 dereceye kadar fan açma diyemiyorsunuz nasıl iş bu ya.

• Peki hocam bios ta fan always on sekmesi açık mı? Açık ise onu disable yapıp deneyin.

Okuduğum yorumlara göre onu disable yapıncada bir şey değişmiyormus ama deneyeceğim onu da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP Victus 15'in Hoparlör testi
    geçen yıl açıldı
    Hp victus 16 fan sesi
    geçen yıl açıldı
    HP Victus 15 - rtx4060 ?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Disable da . Acaba enable yapıp mı baksam.

Yaptım bu sefer de hiç durmuyor 2300 rpm dönüyor.

bios güncellemeleri ile fan davranışını değiştirdiler galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 9 Haziran 2024; 4:53:9 >
    Windows 11 e gelen büyük güncellemeler den sonra da bozuluyor sanki. Yeni bir güncelleme geldi fan bu sefer daha da durmaz oldu hızlandı. Boşta bile usul usul yine çalışıyor.
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

Hocam win10 gecis yaptım. Birde ekstra fanlar pislenmisti, onlari temizledim. Termal macununa ve puttye dokunmadım ama. Şuanlik durumu iyi. Bilginize.

6 ay olmuş temizleme falan yapmaya şimdiden başlarsam bu iş çok sıkıntılı olacak demektir.

Ama şunu keşfettim ki sadece internette gezip video falan takılınca fan bi 30 dk hiç açılmıyor.
    Daha sonra ufak ufak daimli çalışıyor ama nefes almak gibi. Oyuna falan başlayınca fan devreye giriyor ama dur kalk yapıyor bazense kafası esiyor durmuyor.

O Windows un arka plan işlerinin getirdiği yük ile alakalı olmalı.

Ben suanlik termal macun ve putty kısmına dokunmadım(Sıcaklıklar iyi gibi) Yapacaksan bilgin olsun mosfet,bobin ve vram vb. komponentlerin üzerinde bulunan (bende beyaz) termal putty kısmını temizleme. Ekran kartı ve işlemci üzerindeki termal macunu temizleyip, tekrardan yenisini sürüp kapatman yeterli. Bilgin olsun.

Teşekkürler.

Hocam merhabalar. f25A Bios sürümüne update ettiniz mi? Ben sıvı metal uyguladım ama biraz pişman oldum gibi. Sizde durum nedir?

Eve gidince bakayım en son hangi BIOS gelmiş.

Ne gibi sorunlar oldu ?

Baktım f.25 bios kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 1 Kasım 2024; 21:36:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.