Şimdi Ara

HP w2207 (22' lcd) için ekran kartı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HP w2207 22" lcd monıtoru alıcam ve yuksek cözunurlukte kullanmak ıstıyorum.şu ankı ekran kartım gforce fx 5200, kartımın o kadar yuksek bı cozunurlugu kaldırıcagını sanmıyorum.(monıtor: wıdescreen max res. 1680x1050)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=986&Productid=bd49464

w2207 için ortalama bı ekran kartı bakıorum (anakartım AGP). Pc de oyun oynamıyorum fakat,bolca film izliyorum ve yoğun olarak grafikle uğraşıyorum(phosothop 3dmax vs..)

bana ugun çokta tuzlu olmayan bir ekran kartı tavsiye ederseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brom -- 12 Eylül 2007; 15:23:48 >

• walla palit 8600gt sonic+ alabilirsin, 120$+kdv civarlarında fiyatı. ama oyun oynamıyorsan bu bile fazla gelir. 3dmax'da ise profesyonelsen zaten çoğu kart seni kesmez, anca Nvidia'nın Quadro ya da Ati'nin FireGL serisi kartlarından alman mantıklı olur. ama zaten daha pro değilim diyorsan, oyun dahi hiç oynamam ve ucuz olsun diyorsan sana directx10 kartlarından 8400GS'i tavsiye ederim. 70ytl-80ytl civarında sıfırları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mene

walla palit 8600gt sonic+ alabilirsin, 120$+kdv civarlarında fiyatı. ama oyun oynamıyorsan bu bile fazla gelir. 3dmax'da ise profesyonelsen zaten çoğu kart seni kesmez, anca Nvidia'nın Quadro ya da Ati'nin FireGL serisi kartlarından alman mantıklı olur. ama zaten daha pro değilim diyorsan, oyun dahi hiç oynamam ve ucuz olsun diyorsan sana directx10 kartlarından 8400GS'i tavsiye ederim. 70ytl-80ytl civarında sıfırları.

arkadaşın anakart agp destekli pcı-e ekran kartı önermek hoş olmaz dimi.

o çözünürlük oyun oynamıyosan çok bi sorun teşkil etmez aslında, dvi çıkışı olup o çözünürlüğü destekleyen ucuz bi ekran kartı da olabilir.
    aslında özellikle filmler için donanımsal olarak hızlandırmaya sahip hd 2400/2600pro serisi kartlara bakman yararına olur ama onlarında agp si daha çıkmadı.

fazla para da vermeyim diyosan x1650pro yada 7600gs ye bakabilirsin.
    sıfır olarak piyasada uygun fiyatlı agp kart bulmak biraz zor tabi.

• quote:

Orjinalden alıntı: trulli

quote:

walla palit 8600gt sonic+ alabilirsin, 120$+kdv civarlarında fiyatı. ama oyun oynamıyorsan bu bile fazla gelir. 3dmax'da ise profesyonelsen zaten çoğu kart seni kesmez, anca Nvidia'nın Quadro ya da Ati'nin FireGL serisi kartlarından alman mantıklı olur. ama zaten daha pro değilim diyorsan, oyun dahi hiç oynamam ve ucuz olsun diyorsan sana directx10 kartlarından 8400GS'i tavsiye ederim. 70ytl-80ytl civarında sıfırları.

o çözünürlük oyun oynamıyosan çok bi sorun teşkil etmez aslında, dvi çıkışı olup o çözünürlüğü destekleyen ucuz bi ekran kartı da olabilir.
    aslında özellikle filmler için donanımsal olarak hızlandırmaya sahip hd 2400/2600pro serisi kartlara bakman yararına olur ama onlarında agp si daha çıkmadı.

gözümden kaçmış AGP olduğu

o zaman x1650 alabilirsin (yakın 100$+kdv civarı) ya da ikinci el bulabilirsen x1950 almanı tavsiye ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: trulli

quote:

• peki beyler bilgisayarcıma sordum geforce fx 5200 1680x1050 kaldırır dedi.dvi çıkışı varsa sorun olmaz dedi.
    ekran kartımın dvi cıkışının olup olmadıgını nasıl ögrenırım.?
  • 2.el bi 1950 pro al bence ha bide bilgisayarcın bilmiyomuymuş dvı olup olmadığını benim bildiğim yok dvı çıkışı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: brom

peki beyler bilgisayarcıma sordum geforce fx 5200 1680x1050 kaldırır dedi.dvi çıkışı varsa sorun olmaz dedi.
    ekran kartımın dvi cıkışının olup olmadıgını nasıl ögrenırım.?

dvi cıkısı olmasa ne olur dönüstürücü ile kullanırsın sorun olmaz fakat almısken fx5200 de almayın yani 7600gt agp veya 1600 pro agp orta seviye ekran kartlarıdır ama biraz daha üst isterseniz orta üst seviye olarak x1950 pro agp tavsiye ederim ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiDNiGhTKiSs

dvi cıkısı olmasa ne olur dönüstürücü ile kullanırsın sorun olmaz fakat almısken fx5200 de almayın yani 7600gt agp veya 1600 pro agp orta seviye ekran kartlarıdır ama biraz daha üst isterseniz orta üst seviye olarak x1950 pro agp tavsiye ederim ben

5200 almıyo dostum zaten var.dikkat etmemişsin galiba
  • beyler yardım etmeye çalıştıgınız ıcın hepınıze cok sagolun.ben en ıyısi sistem bilgilerimi adam gibi vereyim size,herşey anlaşılsın:)
    önerilerinizi bekliyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brom -- 13 Eylül 2007; 13:47:18 >
  • sana 1-2 önerim olacak arkadaşım....

1-öncelikle 2. el pazarlarında bulabilirsen bi barton çekirdekli(XP 2500+) 166mhz fsb 512kb L2 önbellekli bi işlemci bul kendine...şu an kullandığın işlemciyle hissedilir fark yaşarsın hatta nforce2 ultra çipsetin var çok büyük bir olasılıkla işlemcini sorunsuz 3200+ yaparsın (11*200fsb)
    2-kullandığın ekrankartı fx5200 o çözünürlüğe rahat çıkar ancak o çözünürlükte 3dmax çalışırken neler olur gerçekten görmek isterdim :), en kötü ihtimalle agp ati x1650pro yada nvidia 7600 gt/gs gibi bi kart öneririm sana..
    3-arkadaşlarında belirttiği gibi eğer profosyonel olarak bazı işlerle uğraşacaksan --ki 22' bir monitor alman en azından bu yönde düşüncelerin olduğu anlamına gelir-- nvidia quadro yada ati firegl serisi bi opengl canavarı kart alman gerekir....gamecard lar ile olmaz bu iş, ben iş yerimde pro/e wildfire 3.0 ve quadro fx560 128mb e.kartı kullanıyorum..bilmeyene söylesen benimki 512mb senin kartı yer bitirir der ama kazın ayağı öyle değil..profosyonel işlerle uğraşacaksan bileşenlerini ona göre seç, saygılar..

• tesekkurler clarion
    3dmax kullanıorum ama ancak ek işlerde
    ben oncelıklı olarak grafik ve ıllustrasyon uzerıne çalısıyorum,3dmax az kullandıgım bı program.en cok photoshopun basında zaman gecırıyorum.
    benım ıcın önemlı olan : renklerın ekranda dogru gozukmesı ve makınenın buyuk boyutlu dosyalarda calısırken cok takılmaması .

ayrıca bu monıtoru ,dıkey olarak kullanabılme ozellıgı oldugu ıcın ıstıyorum.bunun ekran kartıyla bı alakası varmıdır acaba;yoksa monıtorun kendı ozellıgımı?. google da bakarsanız monıtorun dıkey kullanımı ıle ılgılı resımler var.
    dedıgım gıbı benım ıcın renklerın dogrulugu ve goruntunun kalıtesı önemlı.3dmax kullanmassam ölmem yanı:)

işlemcı tavsıyelerıne gelınce, anlacagınız uzere bılgısayar parcalarından yuzeysel olarak anlıorum,ıkıncı el almak ıyımıdır.nerden alınır.garantısı varmı.kaca almak uygundur.bunlar bı suru soru kafamda :) tavsıyenı aklımda bulundurucam tabıkı cok tesekkurler

bır de hala dvi cıkışı nedır bılmıorum ,goruntu kaybıyla alakalı bısey mı barı onu ızah etsın bı arkadas:)

• dvi çıkış, ekran kartının sana(monitore) göndereceği sinyalleri klasik vga çıkışa yollayarak oluşan kısmi kalite kaybınını engellemek için üretilen bir teknoloji..yani ekran kartı ürettiği digital sinyalleri analoga çevirip monitore yollamıyor, dvi çıkışından yine digital olarak alıyorsun..2. el parçalar için bu forumun 2. el modülünü yadawww.gittigidiyor.com gibi siteleri takip edebilirsin..
    3Dmax olayına gelince madem durum söylediğin gibi o zaman standart bir agp vga senin işini görecek..tavsiyelerim geçerlidir ati 1650 yada nvidia 7600 serisi bi kart işini görür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 14 Eylül 2007; 8:13:20 >
  • ben ati 9200 se ile 19' wide ekranımı 1440*900 çözünürlükte rahatlıkla kullandım. ama istediğin programlarda ne verim alırsın bilemem.bence monitörü al ve dene işini görmezse kart bakarsın.
  • Bence anakartınızı değiştirin ki cebinizden ölü agp parası çıkmasın. İlla ki PCIe'ye geçeceksiniz. Kaçarı yok!
  • Merhaba Hp w2207 ve SAPPHIRE X1950 GT 256MB AGP ürünlerini birlikte kulanıyorum. daha fazla ayrıntı için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli

http://forum.donanimhaber.com/m_16815808/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.