HP23xi IPS led monitörün ne rezalet bir monitör olduğu ve HP'nin de ürünlerinin arkasında durmayan ne kadar kaypak bir firma olduğu konusunda sizi bilgilendirme amaçlı bu konuyu açıyorum.
Adı geçen firmadan sanırım 2014 yılında adı geçen monitörü satın aldım. Güzel güzel kullanırken bir süre sonra ekran sebepsiz bir şekilde kararmaya başladı (Bu kararmalar ne hikmetse garanti süresi bitmeye yakın başladı). Ekranını gücünü kesip tekrar takmadan kendine gelmiyordu. Başta pek önemsemedim fakat daha sonra her yarım saatte ekran kararmaya başladı. Bu sorunu yaşayan başka var mı diye araştırdığımda yurt dışında HP Support forumlarında aynı sorundan bir sürü kişinin muzdarip olduğunu farkettim. HP Desteğin sunduğu çözüm "Ekranın takılı olduğundan emin olun" şeklinde mükemmel bir öneriydi. ondan sonraki mesajlara cevap bile vermedi. Linkini aşağıda paylaşıyorum. Hp Support
Bunun üzerine HP Türkiye ile irtibata geçtim. Onlar da güç tuşuna 20 saniye basıp tekrar denememi söyledi. Sonra monitörü kargo ile İstanbul'a göndermemi ve 100 lira arıza tespit ücretinini de unutmamamı tembihlediler. Tabi ki göndermedim ürünü.
Forumda monitör ile iligili sorunu olan var mı diye baktığımda başka bir kullanıcın da aynı sorunu yaşadığını gördüm. Hem de toplu olarak (28 tane) aldığı bütün monitörlerde. https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=105689411
Tavsiyem monitörünüzü 2 yıllığına alıyorsanız HP alabilirsiniz. Yoksa kesinlikle HPden uzak durun.