Şimdi Ara

HTC 10 VS iPhone 3GS [GÜNCELLENDİ: SONUNDA HTC 10'U BULDUM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlık çok mu ilginç geldi?

Bu iki model arasında kıyaslamak istediğim tek konu: Kulaklığa verdikleri ses çıkış şiddetleri ve kaliteleri. Çünkü bu benim için çok önemli.

Çok telefon kullandım ve denedim; iPhone 3GS'in kaliteli bir kulaklığa verdiği ses yüksekliği ve kalitesini günümüzdeki "amiral gemisi" telefonların hiç birinde bulamıyorum. Ayrıca ses formatı olarak halen 20 senelik MP3'ü kullanıyoruz. Bu yüzden ses konusundaki kıyaslamamı -eski de olsa- iPhone 3GS ile yapmam bence doğal.

HTC 10'un bu konuda oldukça iddialı olduğu söyleniyor, yazılıyor, çiziliyor. Ancak bir türlü test edemedim. Geçtiğimiz Salı günü, bir çok tekno-market ve operatör mağazası gezdim ama HTC 10 bulamadım.

Sizden yardım rica ettiğim şey şu ki: Geçmişte iPhone 3GS kullanmış ve bu telefonda kaliteli bir kulaklıkla müzik dinlemiş, ses şiddeti ve kalitesinin farkında olmuş arkadaşlardan, 3GS'in bu yeteneğini bugün kullandıkları HTC 10 ile kıyaslamaları. Yardımlarınızı bekliyorum.

GÜNCELLENDİ: SONUNDA HTC 10'U -TEŞHİR ÜRÜNÜ OLARAK- BULUP KIYASLAMAMI YAPTIM!

Bugün Samsun'da tesadüfen Turkcell mağazasını gördüm ve; "Burada da yoktur ama bi gireyim" dedim ve hiç beklemediğim halde HTC 10'u teşhir ürünü olarak bulup inceledim;

Benim ilgilendiğim ses kalitesi konusunda, BoomSound teknolojisine diyecek bir şey yok. Kendi kulağıma özel hassas yapılandırmayı yapmadığım halde, ses kalitesi ve şiddeti, iPhone 3GS ile aynı! Gerçekten çıkış kalitesini çok beğendim. ZTE ve LG'de kullanılan Dolby Atmos ve DAC olayı gerçekten hikaye. HTC 10 açık ara önde...

Ancak telefonun genel tasarımı ve ekran olarak kullanılan Super LCD panel; diğer amiral gemilerinin, hatta her sene aynı tasarımı törpüleyip önümüze koyan Sony Xperia X serisinin yanında, gerçekten çok sönük kalıyor. Pikselleri görüyorum, keskinlik, netlik ve ekran ışık seviyesi çok az. En azından IPS panel kullanmasını beklerdim HTC'nin. Retina ekranlı iPhone'dan bu telefona geçtiğimde, ses kalitesinden sonra ikinci düzeyde önem verdiğim ekran kalitesini bulmam, imkansız maalesef.

Benim için önemli olan bu iki kriter, iki ayrı cepheye dönüştü resmen. Hangisini seçeyim bilemiyorum. Ses daha önemli ama, telefonu elime aldığımda iştahlandıracak olan şey ekran kalitesidir bana göre...

Aslında kullandığım ürünün ekranına bir zarar gelmesin diye, cam jelatin takmışlar ve belki de güç tasarrufu da açık olabilir, bilemiyorum ama, genel anlamda panel kalitesini beğenmedim. Keşke bu ses çıkış kalitesinin üstüne ekran da kaliteli olsaydı da, geriye kalan her şey 3 yıl öncesinin teknolojisi olsaydı...

Ayrıca arkadaşlar;

Samsun Piazza AVM içindeki Turkcell mağazasında bulunan, cam jelatinli ve silikon kılıf içindeki bu telefonu, teşhir ürünü olarak koyalı 1 hafta olduğunu söylediler ve buna rağmen 3000 lira fiyat etiketi üzerinden 600 lira indirim ile 2400 liraya -peşin olarak- satabileceklerini söylediler. Ben Beyaz renk düşünmediğim için, bu indirime rağmen kabul etmedim. Samsun'da olup da almayı düşünen varsa, gidip alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 10 Ocak 2017; 23:20:59 >

• 3gsi htc 10 ile değilde m8 ile kıyaslayabilirim hocam m8 fazla güzeldi ses kaltesi olarak fakat 3gs kadar yüksek ses vermiyordu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • M8'i ben de test ettim hocam. Dediğiniz gibi ses yüksekliği 3GS kadar yüksek değildi. Şimdi 10 nasıl, onu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 31 Aralık 2016; 14:28:0 >
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Kutudan çıkan kulaklıkla son seste müzik dinlemek kulakta gerçekten hasara sebep verebilir. Baya yüksek veriyor bir kaç defa denedim hemde kaliteyi bozmadan ama korkuyorum bu seferde kulaklara zarar vercez diye. Zaten telefonu aldıktan 2 ay sonra Ani işitme kaybı oldu kulakta artık yüksek sesten mi çok kullanmaktan mı yada başka sorun mu bilemiyorum. Sesin kalitesine flac müziklerle doyulmuyor resmen kulağımdan çıkarmıyordum kulaklığı. Ama artık orta seslerde sakin sakin dinliyorum. Çok şükür kulaktaki işitme kaybıda geçti :) 3gs den sonra memnun olacağınıza adım gibi eminim. Ama yine de cihazı bulmaya gayret edin ve test edin. Benden bu kadar iyi günler dilerim. :)
    HTC M9'dA DoLBy ses sistemi var. Diğer modellerde Boom-Sound ses sistemi var.

iPhone'Larda ise DoLby ses sistemi var.

DoLby ses sistemLi telefonLarı şu linkten görebilirsin
    https://www.dolby.com/us/en/technologies/dolby-atmos/mobile-products.html

Bu telefonLardan birinin yanına şu linkteki kulaklığı alabilirsin
    https://www.sony.com.tr/electronics/kafa-bantli-kulakliklar/mdr-xb450ap

• Başlık gerçekten tuhaf geldi,

Ipod Touch 4 kullanmış ve onda müzik dinlemiş birisi olarak söylemem gerekir ki, ipod touch 4, sansa clip+ 'ın gerisinde kalmış bir cihaz ses konusunda. Ha 3gs deki ses kartı daha mı kalitelidir emin değilim. Ipod touch larında müzik ile ön plana çıktıklarını unutmamak lazım. Ipod Touch 4, yanlış hatırlamıyorsam iphone 4 ile birlikte tanıtıldı, ses kartının 3GS 'inkinden kötü olma ihtimali bana uzak geliyor. Şuan kullandığım cihaz Htc Desire Eye ve kulaklık ses kalitesi oldukça iyi. Kulaklığın ve müzik dosyasının kalitesi de ses kalitesinde önemli. Mp3 dosyası 128 kbps ise ses kartı ne kadar kaliteli olursa olsun kaliteli ses deneyimi beklemek biraz boşa beklemek olur. Kulaklık da çok önemli, şuan xiaomi piston 3 kulaklık kullanıyorum. Daha öncesinde ep630 kullanmıştım. Bu iki kulaklıkta başlangıç seviyesi kulaklıklar, daha kaliteli kulaklıklar kim bilir çaldığım flac dosyalarını ne kadar kaliteli iletir?

Uzun lafın kısası, tam emin olmamakla birlikte htc 10 un ezim ezim ezeceği bir karşılaştırmadır. Bakarsınız 3gs de apayrı bir teknoloji kullanılmıştır (pek sanmıyorum) , hiç bir cihaz yanına yaklaşamıyordur.

Diğer ihtimal 3gs'in ses karakterine çok alıştınız diğerleri size kalitesiz geliyor.

• quote:

Kutudan çıkan kulaklıkla son seste müzik dinlemek kulakta gerçekten hasara sebep verebilir. Baya yüksek veriyor bir kaç defa denedim hemde kaliteyi bozmadan ama korkuyorum bu seferde kulaklara zarar vercez diye. Zaten telefonu aldıktan 2 ay sonra Ani işitme kaybı oldu kulakta artık yüksek sesten mi çok kullanmaktan mı yada başka sorun mu bilemiyorum. Sesin kalitesine flac müziklerle doyulmuyor resmen kulağımdan çıkarmıyordum kulaklığı. Ama artık orta seslerde sakin sakin dinliyorum. Çok şükür kulaktaki işitme kaybıda geçti :) 3gs den sonra memnun olacağınıza adım gibi eminim. Ama yine de cihazı bulmaya gayret edin ve test edin. Benden bu kadar iyi günler dilerim. :)

Eyvallah hocam. Test etmek istiyorum ama teşhir ürünü olarak gerçekten hiç bir yerde bulamadım. Ne yapacağımı bilemiyorum. Şöyle yapalım: Ben geçen gün Sony Xperia XZ'nin ses çıkışını test ettim. Siz daha önce hiç XZ'nin sesini test ettiniz mi?

quote:

HTC M9'dA DoLBy ses sistemi var. Diğer modellerde Boom-Sound ses sistemi var.

iPhone'Larda ise DoLby ses sistemi var.

DoLby ses sistemLi telefonLarı şu linkten görebilirsinhttps://www.dolby.com/u...mos/mobile-products.html

Bu telefonLardan birinin yanına şu linkteki kulaklığı alabilirsinhttps://www.sony.com.tr...-kulakliklar/mdr-xb450ap

iPhone'da Dolby değil Cirrus Logic kullanılıyor. Verdiğiniz Dolby Products sayfasında sadece Lenovo'nun bir telefonu görünüyor. Kulaklık tavsiyeniz için teşekkür ederim ama ben kafa üstü değil kulak içi kulaklılk seviyorum.

quote:

Başlık gerçekten tuhaf geldi,

Ipod Touch 4 kullanmış ve onda müzik dinlemiş birisi olarak söylemem gerekir ki, ipod touch 4, sansa clip+ 'ın gerisinde kalmış bir cihaz ses konusunda. Ha 3gs deki ses kartı daha mı kalitelidir emin değilim. Ipod touch larında müzik ile ön plana çıktıklarını unutmamak lazım. Ipod Touch 4, yanlış hatırlamıyorsam iphone 4 ile birlikte tanıtıldı, ses kartının 3GS 'inkinden kötü olma ihtimali bana uzak geliyor. Şuan kullandığım cihaz Htc Desire Eye ve kulaklık ses kalitesi oldukça iyi. Kulaklığın ve müzik dosyasının kalitesi de ses kalitesinde önemli. Mp3 dosyası 128 kbps ise ses kartı ne kadar kaliteli olursa olsun kaliteli ses deneyimi beklemek biraz boşa beklemek olur. Kulaklık da çok önemli, şuan xiaomi piston 3 kulaklık kullanıyorum. Daha öncesinde ep630 kullanmıştım. Bu iki kulaklıkta başlangıç seviyesi kulaklıklar, daha kaliteli kulaklıklar kim bilir çaldığım flac dosyalarını ne kadar kaliteli iletir?

Uzun lafın kısası, tam emin olmamakla birlikte htc 10 un ezim ezim ezeceği bir karşılaştırmadır. Bakarsınız 3gs de apayrı bir teknoloji kullanılmıştır (pek sanmıyorum) , hiç bir cihaz yanına yaklaşamıyordur.

Diğer ihtimal 3gs'in ses karakterine çok alıştınız diğerleri size kalitesiz geliyor.

Hocam yeni bir ürünün bazı özellikleri eskisinden daha iyi olmuyor maalesef. Bunun çok örneği vardır. 3GS'in iPod Touch 4'den daha eski olması, onun ses yeteneğinin daha iyi olduğunu garantilemiyor. Bariz bir fark görmesem inanın bu kadar absürd bir kıyaslama yapmam. Ses karakterine alışmam söz konusu değil, çünkü 3GS'in en belirgin ses yeteneği: sesin bariz bir şekilde yüksek çıkması. Diğer cihazların da ses kalitesi iyi ama, ses şiddeti çok az. Ben bundan muzdaripim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Önceki mesajda verdiğim link DoLby aTMoS içindi.
    Bir de şu linke bakar mısın?https://www.dolby.com/us/en/categories/smartphone.html
    Sayfanın en altında markaLar var.

SoğukLarın olduğu ve kar yağdığı bu günlerde kulak üstü kulaklıklar kulakLarı soĞuKTan koruYor. Ben bu sebepten tercih ediyorum.

Birde eğer istersen Bang & oLufsen ses sistemi oLan HP Elite X3 telefonu düşünebilirsin. Telefonda benim sevdiğim özelliklerden biri olan dispLay dock özelliği var. Bu özellik sayesinde 22 inch monitor takabiliyorsun
    https://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/HP-Elite-x3-Bundle---Unlocked/productID.5062045500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 5 Ocak 2017; 12:4:11 >

• Güncellendi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.