Şimdi Ara

HTC Desire HD 2.3.3 root icin destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle herkese merhaba arkadaslar. Aslinda bu mesaji atmadan once forumu baya arastirdim ama tam olarak istedigime ulasamadim. Benim cihazim yurtdisi cihazi (Almanya) fakat bi kontrati falan yok. Turkeye'de kayitli ve kullaniyorum su anda. Android 2.3.3 surumu mevcut ve ben bu cihazi root etmek istiyorum. Nerden basliyacagim nasil yapacagim bilgileri bir araya toplayamadim. Downgrade yapmak gerekiyormu yoksa bu surumle yapabilirmiyorum ? Bana bir yol haritasi cizerseniz cok sevinirim.

Saygilar.

• Yokmudur bi cevap vericek olan ?
  • 1.32 ye downgrade yapmak gerekiyor.http://forum.donanimhaber.com/m_47167134/tm.htm burdan daha detaylı bir bilgiyi kimsenin size sağlayabileceğini sanmıyorum.
  • İşlem 2b : Gingerbread Rom ‘lar için ( Sürüm 2.x )

Desire Hd’yi Bilgisayarınıza Sadece Charge Modunda Bağlayın. Unutmayın Usb Hata Ayıklama’nın aktif olması gerekiyor.
    Cmd komut satırını acarak Downgrade klasörüne giriniz ve aşağıdaki komutları sırasıyla komut satırına yazınız. ( Dizinden cıkmak için cd / kullanılır herhangi bir dizine girmek içinse cd ……… (noktalı kısma klasör ismini yazarak) o klasöre girebilirsiniz.
    Code:
    adb push misc_version /data/local/tmp
    adb push GingerBreak /data/local/tmp
    adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version
    adb shell chmod 777 /data/local/tmp/GingerBreak
    adb shell
    ./data/local/tmp/GingerBreak
    İşlem 3 :

Eğer Komut satırında “#” işaretini görüyorsanız buraya kadar demek ki tüm işlemleri doğru yapmıssınız demektir. Burdan sonra devam ediyoruz ve aşagıdaki komutları sırasıyla giriyoruz:

Code:
    cd /data/local/tmp
    ./misc_version -s 1.31.405.6
    Buraya kadar doğru yaptıysanız aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi bir yazı göreceksiniz. Bu durumda komut satırını kapatıp downgrade işlemine başlayabilirsiniz. ( Not : Kullandıgım cihaz 2.3.3 Gingerbread sürümüne sahipti.)
     HTC Desire HD 2.3.3 root icin destek

İşlem 4 :

Buraya kadar tüm işlemleri başarıyla gerçekleştirip ekrandaki gibi bir mesajla karsılastıysanız Bootloader Ekranına gelip Downgrade işlemine başlayabilirsiniz. Bootloader’a geçmek için Cihazınızı yeniden başlatınız ve kapanma sürecinde ses kısma tuşuna basılı tutunuz. Bootloader ekranı gelene kadar da bırakmayınız. ( Titreşim çalışabilir bunu dikkate almayın)
    Bootloader açılınca o sırada telefon atmıs oldugumuz Rom dosyasını Kontrol edecek . Bu sırada “Do you want to start the update?” yazısı gelinceye kadar bekleyiniz.
    Do you want to start the update? yazısını görünce ses arttırma tusuna basarak update işlemini başlatınız.
    İşlem bitince ekranda “Press the power buton to reboot” yazısını göreceksiniz. Bu sırada Power Tuşuna basarak telefonu yeniden başlatınız.
    Yeniden başlatma süresince cihazınızın yeniden başlaması biraz uzun sürecektir. Bu durumda telaşlanmayın sadece hiçbirşey yapmadan bekleyin.
    Cihazınız yeniden başladıysa 1.32 sürümüne başarıyla downgrade yaptınız demektir. Fakat bunun aksi bir durum varsa burada anlatılan işlemleri adım adım tekrarlayınız.
    Bu işlemlerden sonra cihazınız 1.32 sürümüne downgrade edilmiştir ve artık Cihazınızı Root edilmeye hazırdır. Cihaza Root yetkisini kazandırma işlemini bir daha ki yazımda anlatacagım. O zamana kadar görüşmek üzere.

Not: Burada yapılan işlemler sonucunda oluşabilecek zararlardan tarafım zorunlu değildir. Bu işlem telefonunuza zarar verebilir . Riski göze alamıyorsanız lütfen bu işlemleri uygulamayın.

• 2.3.3 yüklü desire hd downgrade yaparken sorun çıkıyor

./data/local/tmp/GingerBreak yazdıktan sonra arka arkaya sendmsg <> failed? diye bi komut geliyor 15 dk bekledim hep aynısı yazıyor telefonu birkaç kez yeniden açtım falan olmadı napmalıyım

[-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?
    [-] sendmsg() failed?

yukarıdaki fotoğraftada var öle yazılar ama arada bir gelmiş benimki sürekli
    bunun bi çözümü var mıdır? şimdiden teşekkürler
  • Beni çok uğraştırmıştı Downgrade işlemi sonunda Goldcard işleminde hata yaptığımı anlamış ve çözmüştüm.

Şu linkte anlatılıyor.
    http://www.addictivetips.com/mobile/how-to-make-gold-card-for-htc-desire-hd/

İngilizce şart yalnız,bu işemi yaptktan sonra deneyin downgrade işlemini
  • tamam da benim telefon brandigsiz goldcard yapmaya gerek yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: killfear99

tamam da benim telefon brandigsiz goldcard yapmaya gerek yok

2.3.3 ten downgrade için gerekli hatta işlemi yaparken mmc2 yi kullanın diye bir not var.Xda daki ilgili konunun tamamını okudum.Bazılarının telefonu direk downgrade olmuş ama benim tel.goldcard yapmadan olmadı(Benim tel de Türkiye Vodafone dan alınma)
  • saol gerçekten goldcard yaptım ve sorun çözüldü cihazı rootladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.