Şimdi Ara

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
922
Cevap
16
Favori
67.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maeglin3

arkadaşlar bugün desire z'mi root edip Andromadus Mimicry 1.5 kurdum. Ancak benim şöyle bir sorunum var, gps bir türlü konumumu bulamamakta. acaba bir çözümü var mıdır?

@düzeltme: Bu arada arkadaşlar tüm rehber çok güzel yazılmış. ilk defa yapan birisi olmama rağmen kolayca yaptım ancak linklerden bir tanesi kırık. "http://cmw.22aaf3.com/vision/hboot/vision.hboot-0.84.2000.zip"
    şu mesajda ilgili dosya mevcut. http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=21523506&postcount=4

Teşekkürler dosya linki değiştirdim eskisi ölmüş doğru diyorsun.

Şimdi senin gps sorununa gelince ben Mimicry kullanmadım ancak kullananlar var istersen bir desire z ana konuda sor bunu. wipe-efs gibi bir zip olacak onu flashlarsan gps datasını telefondan siliyor böylece sorunun bi ihtimal deüzelebilir. Buun dışında radio versiyonun eski olduğundan da olabilir desire z ana konuda avrupa için çıkan son radio versiyonundan da bahsettim yakın zamanda onu da kurman iyi olabilir.

• sanırım dediğiniz gibi radio kısmıyla ilgili bir sıkıntı var, marketten gpsfix diye bir uygulama indirdim 5 saniyede konumu buluyor şu anda. onun da nedeni bahsettiğin üz're önce amerika uydularının aranması olabilir. sanırım gpsconfig'ten bir kod satırını değiştirince düzelecek.

/system/etc altındaki gps.conf dosyasını

NTP_SERVER=north-america.pool.ntp.org yerine NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org yapmak gerekiyormuş. es file explorerla dosyayı bulamadım şimdi root explorer deneyeceğim.

Bu arada mimicry 1.5 şu anda gayet stabil çalışıyor, fm radio beklediğim gibi çalışmıyor. kamera'da da manuel olarak focus noktası seçimi yok. launcher olarak nova launcher kurulu. işlemci 1.2ghz max. 512mb swap verdim. donma fln hiçbir şey yok. şarj süresi de 1 gün civarında gidiyor normal kullanımda. trackpad wake up olayı da mevcutmuş en çok buna sevindim.

Düzeltme: GPSfix hali hazırda ilgili kod satırını düzenlemiş. ekstradan bir işlem yapmaya gerek kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maeglin3 -- 29 Aralık 2012; 12:15:56 >

• Bu arada cyanogen mod 7 kullanıyorum.shazam uygulaması microfon yok kullanılmıyor diyor.lakin soundhound uygulaması kullanıyor.
    Başınıza geldimi hiç!?
  • Öncelikle yeni yıllar arkadaşlar, benim telefonla ilgili bir sıkıntım oldu. Şimdi telefonun socket girişinde bir problem var 10 gündür taktığım bütün kabloları bozdu, az evvel tekrar denemek için taktığımda kablonun 1-2 dk içinde aşırı ısındığını farkettim (hatta işyerindeki laptopa takınca laptop tak kapanıyor). Telefon çalışıyor sorunsuz fakat pili sarj aletine takıp şarj edebiliyorum. Servise göndereceğim ama orj. roma dönmek için adb işlemlerini yapamıyorum çünkü pc'ye bağlayamıyorum. dosyaları karta atıp telefon üzerinden yapabilme yöntemi var mı, gece gece baktığımdan görememiş olabilirim. İlginize şimdiden teşekkürler.
  • Birçok ''permission denied'' hatalarından sonra telefonumu S-OFF yapabildim ancak komut satırına ''su'' yazdığımda:

su: permission denied

Lütfen yardımcı olun sebebi nedir bu hatanın?
  • su komutu verdiğimde hata veriyordu ancak ondan önceki işlemleri tekrar ve doğru yaptığımda oldu dikkat edin çok araştırmak zorunda kalmayın dikkatli yapın.Bu arada bende rootladım ve stabil cyanogen modunu kurdum.Çok süper oldu telefon.Elinize sağlık konu çok iyi olmuş.Rootladım sonunda bende...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yankie -- 12 Ocak 2013; 18:34:58 >
  • Arkadaslar cyanogen 7 yuklu cihazda lakin browser Dan canlı yayın izlemek istiyorum.sayfayi aciyor tam yayın basladigi anda browser kapaniyor.dolphin dede kendi browser ındada aynısını yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ROM değiştirmeye karar verdim Cyanogen yerine android revolution hd 7.1 kurcaktım buradaki link kırık diye bu versiyonu buldum birkaç yerde araştırdığımda telefona roottan sonra nasıl rom kurduysanız öyle kurun demiş bende öyle yaptım telefona superwipe&ext4 ü yüklediğimde telefon açılamaz hale geldi tabi şaşırdım.Ancak clockworld recovery mod açıldığı için bende tekrar cm7 romumu sd kartıma atıp kurdum telefon açıldı.Sizinde başınızdan böyle bir olay geçerse ve telefonunuz soft brick olmuş gibi görünüyorsa ben clockwoldden data factory reset ve cache temizlikleri yaptım ve cm7yi tekrar kurdum ve telefon açıldı.Telefonu açılmayanlar için yararlı bir bilgi olur diye paylaştım Herkese kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yankie

Arkadaşlar ROM değiştirmeye karar verdim Cyanogen yerine android revolution hd 7.1 kurcaktım buradaki link kırık diye bu versiyonu buldum birkaç yerde araştırdığımda telefona roottan sonra nasıl rom kurduysanız öyle kurun demiş bende öyle yaptım telefona superwipe&ext4 ü yüklediğimde telefon açılamaz hale geldi tabi şaşırdım.Ancak clockworld recovery mod açıldığı için bende tekrar cm7 romumu sd kartıma atıp kurdum telefon açıldı.Sizinde başınızdan böyle bir olay geçerse ve telefonunuz soft brick olmuş gibi görünüyorsa ben clockwoldden data factory reset ve cache temizlikleri yaptım ve cm7yi tekrar kurdum ve telefon açıldı.Telefonu açılmayanlar için yararlı bir bilgi olur diye paylaştım Herkese kolay gelsin..

Tecrübeni paylaştığın için teşekkürler. Rom kurunca telefonun açılmaması romdaki bir sorundan kaynaklanır. supwerwipe yapıp başka sağlam bir rom kurarsanız sorun kalmaz. Recovery'e ulaşabildiğiniz sürece telefon kolay kolay "brick" olmaz ;)

Yeni rom denemek isteyenler Desire Z ana konusunu takip etsinler çünkü sürekli güncel tartışmalar dönüyor hangi rom iyidir gibi.

• Ayrıca birşey daha eklemek istiyorum CM 7 kullananlar factory reset atmasınlar wifi'den ağa bağlanıldığında internet gidiyor şuanda bu sorunu yaşıyorum rom değişecem malesef

Edit:Android Revolution HD romun linki kırılmış acaba tekrar upload edebilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yankie -- 15 Ocak 2013; 15:10:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurKorsaN

quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

MIUI de de olması lazım bunun zaman bulursam denemek istiyorum eğer bu dosya düzeltiyorsa.
    Çünkü fiziksel klavyeli fazla telefon modeli yok çözüm de çok zor olmamalı.

EDIT:

MIUI Bulletproof 11.25 de denedim. ? işareti tuşu hariç çalıştı. Bu soru işareti tuşunun derdi ne anlamadım cidden.

En azından MIUI de de çalıştığını biliyoruz.

soru işaretinin çalışmadığını bende sen deyince farkettim dosyayla oynamam gerekti ama düzelttim şimdi

http://www.sendspace.com/file/w571vk

bu dosyayı kullanırsanız soru işareti de çalışacaktır. TR sorunsuz klavye hepimize hayırlı olsun

link ölmüş yenilemen mümkün mü ?

• Unroot işlemi için sense romların linkleri kırıkmış ilgilenirmisiniz aresmar hocam
  • slm arkadaslar telefonumu daha once cm7 ye yukseltmistim ancak kamera vs sorunlari var bide acikcasi sıkıldim biraz cm 9 da yukseltmek istiyorum yapmam gereken nedir ? bide cm 9 kullanan varmi tavsiye ediyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: le11

slm arkadaslar telefonumu daha once cm7 ye yukseltmistim ancak kamera vs sorunlari var bide acikcasi sıkıldim biraz cm 9 da yukseltmek istiyorum yapmam gereken nedir ? bide cm 9 kullanan varmi tavsiye ediyor mu ?

CM 9.1 olarak Andromadus Mimicry romunu tavsiye ederim sana. en uzun süreli kullandığım rom oldu bu. bence başarılı.

tek eksiği fm radyo programının olmaması. telefonun radyosunu çalıştıramıyosun yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yankie

Unroot işlemi için sense romların linkleri kırıkmış ilgilenirmisiniz aresmar hocam

Eski linkleri maalesef sürekli takip edemiyorum. Ana Desire Z konumuzdan yardım alabilirsiniz. Güncel romlar sürekli tartışılıyor orada.

XDA daki G2/Desire Z konusundan da takip edilebilir yeni ve güncel romlar.
  • http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1924060

Bu sayfa harika...Çeşit çeşit rom var Desire için...
  • Yalnız ben part7.backup part21.backup gibi dosyaların part numaraları aynı ama yanındaki numaraların farklı olduğunu gördüğüm diğer backup dosyalarını sildim şuanda bütün partlardan 1er tane var part 7 , 17 , 18 , 21 partları var sildiğim diğer partlar sorun edermi acaba?
  • Telefonumda CM7 yüklü, dün itibariyle wifi açmak istediğimde hata deyip wifi'yı açmıyor. Herhangi bir fikri, önerisi olan var mıdır? Factory reset yaptım etki etmedi, artık en kötü tekrardan flashlamayı düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rexludus

Telefonumda CM7 yüklü, dün itibariyle wifi açmak istediğimde hata deyip wifi'yı açmıyor. Herhangi bir fikri, önerisi olan var mıdır? Factory reset yaptım etki etmedi, artık en kötü tekrardan flashlamayı düşünüyorum...

Arkadaşım bende aynı hatayı CM7'de iken almıştım CM7'de factory reset atarsan wi-fi sorunu oluyor bu sorun olmadan önce fabrika ayarı yaptıysan o sorun ondan sonra başlamıştır veya data cache temizliklerini yaptıysan.Sana özel olarak mesaj göndericem 1-2 tane ROM atıcam tavsiye ettiğim ROM'lar.
  • Şu unroot işini bi kesinleştiremedim şimdide part backup dosyaları sorun yarattı keşke silmeseydim bikaçtane aynı part 7 11 21 dosyaları falan vardı ben hep silip hepsinden birer tane dursun demiştim sanırım orda yanlış birşey yaptım
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.