Şimdi Ara

HTC Kaybetmek İstemiyorsan Aklını Başına Al !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun süreden beri kalitesine ve arkasındaki geliştirici desteğine güvendiğim için HTC marka cihazlar kullandım ama artık HTC geliştiricilere darbe vurarak ve yazılım güncellemesi konusunda kendiside bi takım bahaneler uydurarak çoğu cihazını bir güncelleme harici güncellemedi. Buda yetmiyormuş gibi bide rom geliştiricilerine engel olmaya çalışıyor. Bunun son örneği de denilene göre htcruu.com adlı htc romlarını paylaşan web sitesinin HTC tarafından baskı sonucu kapatılması oldu.

HTC peki şimdi soruyorum sana..
    1)Bu tür akıllı telefonları kullanan tüketici yazılım desteğinden dolayı bu telefonları tercih etmiyormu?
    2)Android açık kaynaklı bir işletim sistemi değilmi ki geliştiricilere baskı yapmaya kalkıyorsun?
    3) Unutma ki sen HTC firması olarak bu günlere geldiysen bu xda vb. forumlardaki geliştiriciler ve kullanıcılar tarafından geldin. Kullanıcılar yükselttiği gibide düşürür bunu unutma HTC.

Biraz geçmişe gidelim..
    HTC, HD2’yi windows mobile olarak satışa sundu ve geliştiriciler tarafından android’e uyarlandığı için neredeyse cihaz yok sattı. İyi kar elde ettiniz.. geliştiricilere çok güzel teşekkür ediyorsunuz kutlarız…

Cihazlarınıza bootloader kilidi koydunuz o da yetmiyormuş gibi s-off yapmakla uğraştırdınız.. Peki ya neden kullanıcılar cihaza istedikleri gibi müdahale edemesin diyemi?

Desire HD gibi zamanına damgasını vurmuş eski amiral geminize kullanıcıların veri kaybı yaşayacaklar vb. bir takım bahaneler uydurarak güncelleme vermediniz. Pe ki ya kullanıcıları düşünüyorsanız neden ruu olarak romu yayınlamadınız? isteyen kullanıcı manuel olarak yükleseydi olmazmıydı?

Ve son olarak 2011 yılına damgasını vurmuş Sensation, Evo 3D vb. telefonlara jelly bean güncellemesiyle ilgili herhangi bir tatminkar açıklama yapmıyorsunuz. Eğer güncellemeyi verecekseniz ve ya vermeyecekseniz tatminkar bir açıklama yapında kullanıcıyı boş yere ikilemde bırakmayın, bekletmeyin.

Eski kullanıcıya tam destek veren HTC ne oldu sana son 1,5-2 seneden beri satış politikanız 180 derece geriye döndü. Bide satışlarınızın düşmesinden bahsediyorsunuz pekiya biz ne yaptıka böyle oldu diye dönüp arkanıza baktınız mı?

HTC bu kaliteye ve bu geçmişe yanlış politikalar uygulayarak yazık etme kendi sonunu kendin hazırlama…
    Arkadaşlar uzun bir yazı oldu ama umarım adresine ulaşır ve kullanıcılar içinde yararlı olur :)

Kaynak

• quote:

Orijinalden alıntı: smart.001

Uzun süreden beri kalitesine ve arkasındaki geliştirici desteğine güvendiğim için HTC marka cihazlar kullandım ama artık HTC geliştiricilere darbe vurarak ve yazılım güncellemesi konusunda kendiside bi takım bahaneler uydurarak çoğu cihazını bir güncelleme harici güncellemedi. Buda yetmiyormuş gibi bide rom geliştiricilerine engel olmaya çalışıyor. Bunun son örneği de denilene göre htcruu.com adlı htc romlarını paylaşan web sitesinin HTC tarafından baskı sonucu kapatılması oldu.

HTC peki şimdi soruyorum sana..
    1)Bu tür akıllı telefonları kullanan tüketici yazılım desteğinden dolayı bu telefonları tercih etmiyormu?
    2)Android açık kaynaklı bir işletim sistemi değilmi ki geliştiricilere baskı yapmaya kalkıyorsun?
    3) Unutma ki sen HTC firması olarak bu günlere geldiysen bu xda vb. forumlardaki geliştiriciler ve kullanıcılar tarafından geldin. Kullanıcılar yükselttiği gibide düşürür bunu unutma HTC.

Biraz geçmişe gidelim..
    HTC, HD2’yi windows mobile olarak satışa sundu ve geliştiriciler tarafından android’e uyarlandığı için neredeyse cihaz yok sattı. İyi kar elde ettiniz.. geliştiricilere çok güzel teşekkür ediyorsunuz kutlarız…

Cihazlarınıza bootloader kilidi koydunuz o da yetmiyormuş gibi s-off yapmakla uğraştırdınız.. Peki ya neden kullanıcılar cihaza istedikleri gibi müdahale edemesin diyemi?

Desire HD gibi zamanına damgasını vurmuş eski amiral geminize kullanıcıların veri kaybı yaşayacaklar vb. bir takım bahaneler uydurarak güncelleme vermediniz. Pe ki ya kullanıcıları düşünüyorsanız neden ruu olarak romu yayınlamadınız? isteyen kullanıcı manuel olarak yükleseydi olmazmıydı?

Ve son olarak 2011 yılına damgasını vurmuş Sensation, Evo 3D vb. telefonlara jelly bean güncellemesiyle ilgili herhangi bir tatminkar açıklama yapmıyorsunuz. Eğer güncellemeyi verecekseniz ve ya vermeyecekseniz tatminkar bir açıklama yapında kullanıcıyı boş yere ikilemde bırakmayın, bekletmeyin.

Eski kullanıcıya tam destek veren HTC ne oldu sana son 1,5-2 seneden beri satış politikanız 180 derece geriye döndü. Bide satışlarınızın düşmesinden bahsediyorsunuz pekiya biz ne yaptıka böyle oldu diye dönüp arkanıza baktınız mı?

HTC bu kaliteye ve bu geçmişe yanlış politikalar uygulayarak yazık etme kendi sonunu kendin hazırlama…
    Arkadaşlar uzun bir yazı oldu ama umarım adresine ulaşır ve kullanıcılar içinde yararlı olur :)

Kaynak

Yanıtlar

1-htcruu.com a söylenen benim ismimi romlarda kullanma çünkü birçok kullanıcı bu romların resmi olarak htc tarafından çıkarıldığını düşünerek kuruyorlar ve bozulduğunda veya yapamadıklarında bizi suçlayıp garantiden yararlanmak istiyorlar. Bu da sıkıntı yaratıyor diyor.

2-Üstte söyledim baskı değil benim adımı kullanarak acemi kullanıcıları mağdur duruma düşürüyorsun diyor.

3-Üstte gene söyledim geliştiriye devam edin ama htc adını kullanmayın sadece millet resmi rom zannetmesin diyor.

Sensation vs için tatminkar yanıt verilmediğini söylüyorsunuz ama 1GB'tan az Rami olan cihazlara JB gelmeyecektir hatta o modellerin listeside şudur şeklinde yapılan açıklamanın neresini tatminkar bulamadığınızı belirtirseniz daha iyi yardımcı oluruz.

• 1) acemi kullanıcıların coğu araştırmadan bu işe kalşışmaz. onu bırak bootloader ve s-off kilitlerini açamadan yükleyemez. açtığında zaten resmi olarak cihaz garanti dışı aklıyor hak iddia edemez...

2) bu bir bahane olduğunu sizbe bende çok iyi biliyoruz. buyursun ozaman htc htcdev.com'da tam karnel kodlarının yanında tam romuda yayınlasın...

3) sensation vb. cihazlar için htc tam olarak bi açıklama yapmış değil. ilk yapılan açıklama 512 ve üstü ramlı olan cihaz alacak şeklindeydi. aynı tarihlerde bazı sitelerde 1 gb denildi ve bu açıklamaların çogu doğruluğu tartışılan sızıntıdan ibaret...

htc merkezdan başka güncelleme konusunda bilgisi olan ülke kurumları ya yok yada açıklamıyorlar. bi takım bahanelerle bazıları gelecek bazıları gelmeyecek bazılarıda testler sürüyor diyip geçiştiriyor.. peki hangisine inanalım?

Htc blogunda bu konu hakkında resmi bir açıklama yapmalıdır...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.