Şimdi Ara

HTC Sensation/XE S-OFF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
5.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar s-off olayına başlayalım,

Şunu belirteyim telefonunuzun brick olma riski var, hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyorum.

İlk olarak telefonumuzdaki bootloader kilidini kaldıracağız. Sim kart'ı çıkarıyoruz, hafıza kartını yedekleyip biçimlendiriyoruz, hafıza kartı telefonda kalacak.

Driverlar gerekli olduğundan en az 1 kez HTC Sync programını bilgisayarımıza kurmamız gerekiyor.

1-)http://www.htcdev.com/ sitesine giriyoruz ve kaydoluyoruz.

2-) Unlock bootloader ve get started'a sırasıyla tıklıyoruz.
     HTC Sensation/XE S-OFF

HTC Sensation/XE S-OFF

Öncelikle telefonumuzun Ayarlar bölümünde Geliştirici Seçenekleri içinden USB Hata Ayıklama'yı etkinleştiriyoruz.

Telefonumuzun pilini çıkarıp tekrar takıyoruz. Ses kısma ve güç tuşlarına aynı anda basılı tutarak bu ekranın açılmasını sağlıyoruz.
     HTC Sensation/XE S-OFF

Bu ekran gelince telefonumuzu usb ile bilgisayarımıza bağlıyoruz.

Yeni bir klasör açıyoruz.(yerel disk c içine açmamız daha yararlı olur)

HTC Sensation/XE S-OFF

Bu dosyaları aynı klasöre kopyalıyoruz, ve klasörde boş bir yere shift+sagtık yaparak Komut Penceresini Burada Aç'a tıklıyoruz.

Gelen ekrana aynı şekilde

fastboot oem get_identifier_token

yazıyoruz.

HTC Sensation/XE S-OFF

Karşımıza bu iki ekrandan biri çıkıyor.

HTC Sensation/XE S-OFF
     HTC Sensation/XE S-OFF

İşaretli yeri tıklıyoruz ve HTC Dev sitesinde boş bırakılan yere yapıştırıyoruz.
    Not: Identifier token satırlarını da alıyoruz. Bootloader veya info yazılarını almıyoruz.

Identifier tokeni aldıktan sonra Htc verdiğimiz e-mail adresinden bize bir dosya veriyor. Bu dosyayı aynı klasöre atıyoruz.(C:/ veya masaüstünde açtığımız klasör.) Dosya adı Unlock_code.bin

Komut satırına geri dönüyoruz ve

fastboot flash unlocktoken unlock_code.bin

yazıyoruz ve enterlıyoruz.

Eğer olduysa telefon ekranımızda unlock bootlader yazıyor ve ses kısma tuşlarıyla yukarı aşağı yaparak yes'e basıyoruz.

Ve telefonumuzun bootloader kildini açmış olduk

Şimdi devam edelim. Sıra s-off durumuna geçmekte.

Gerekli dosyaları bir host'a yükledim, buraya tıklayarak reklamsız indirebilirsiniz.

S-off yapmak için bize ufak bir kablo gerekecek. Bunu diğer türlü yapamıyorsunuz eğer hboot versiyonunuz 1.27.00 ise.

Olmuyor değil, deneye deneye yapacaksınız

Telefonumuzu pc ile bağlı halde normal şekilde açıyoruz ve telefonumuz tamamen açılınca verdiğim linkteki controlbear dosyasını çalıştırıyoruz.(eksik dosya hatası alırsanız ilk başta htcdev sitesinden indirdip yüklediğimiz klasörde "c:/program files(x86)/android" tools bölümünde bulup controlbear'ın olduğu klasöre kopyalayın.)

SAKIN TELEFONUNUZU PCDEN AYIRMAYIN.

Ekranda bu yazıyı

Do not remove sdcard from phone
    Do wire-trick now!! Look instructions at web

Waiting device....

gördüğünüz zaman kabloyu

HTC Sensation/XE S-OFF
    Hafıza kartının üstündeki demire ve pile yakın olan deliğe değdiriyoruz.

Değdirme işleminde 1sn değdirip çekiyoruz ve aynı şekilde ikinci kez yapıyoruz.

İşlem başarılı olduğunda telefonunuzda

***UNLOCKED***
    PYRAMID PVT SHIP S-OFF RL
    HBOOT: 1.27.0000 S-OFF

yazısını göreceksiniz.

Bu şekilde S-OFF yetkisi tanımlanmış oluyor. Eğer sonuç başarısız olursa tekrar deneyin.

S-OFF işlemi bu kadar. Peki ya sonra?

Öncelikle bir recovery yüklememiz gerekir, ClockWorkMod Recovery de kullandım fakat 4ext daha iyi diyebilirm.

Sense arayüzünden benim gibi bıkanlar için en az 200MB ram bırakan bir rom önereyim;

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2115520

Benden bu kadar umarım herkesin işine yarar.

Anlatım tamamen bana aittir. Donanımhaber Forumu için hazırlanmıştır.

• çok teşekkürler, anlatım ve hazırladığınız dosya sayesinde xe' mi s-off yaptım ve sense 4.1 li rom yükledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orjSin

çok teşekkürler, anlatım ve hazırladığınız dosya sayesinde xe' mi s-off yaptım ve sense 4.1 li rom yükledim.

Ben teşekkür ederim yardımım dokunduysa ne mutlu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrFinito

quote:

Orijinalden alıntı: orjSin

çok teşekkürler, anlatım ve hazırladığınız dosya sayesinde xe' mi s-off yaptım ve sense 4.1 li rom yükledim.

Ben teşekkür ederim yardımım dokunduysa ne mutlu :)

dediğiniz gibi olmuyor diye bişey yok deneye deneye yaptım. tırstım baştan ilk seferda olmadı kapandı program bende çektim fişi açmaya çalıştım cihazı açamadım. tek seçenek tekrar denemek olunca 8-10 sefer deneyip yaptım
  • benim de başıma aynıları geldi :) başardık işte :)
  • merhabalar hocam oncelıkle anlatımınızı cok faydalı buldum ama ben bu ısı halledemedımde htc devden ındırdım gerısını yapamıyorum bılgısayarm wın8 komut penceresını bulamıyorum bıraz aydınlatır mısınız benı cok makbule gecer
  • osmantemiz01 O kullanıcısına yanıt
    başlat çubuğuna cmd yazdığınızda yada klasörden açarken de shift ile klasördeki herhangi bir boş yere sağtık yaparsanız açabilirsiniz.

başka sorunuz olursa da beklerim seve seve yardımcı olurum
     HTC Sensation/XE S-OFF
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALINIK Htc One M9 ve Htc 10
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • [Kunye=] hocam anlatımınız yardımınız ıcın cok mınnettarım herseyı kavradım bu seferde pc telefonu gormedı tum aksılıkler basıma mı gelıyor anlayamadım valla sızce sebebı nedır telefon acıkken goruyor dosya yonetıcısı olarak secebılıyorum sarj edebılıyorum ama s off ıslemı ıcın taktıgımda tanımıyor cıhazı bır bılgınız var mı bu konuda acaba
  • saolun rica ederim geliştirici seçeneklerinden hata ayıklamayı etkinleştirdiniz mi? birde malum driverlar da kurulu olmalı.
  • ustam drıverlar derken hangı uygulama kurulu olmalı
    htc sync gerekiyor
  • haa hocam htc sync var zaten ben baska bısey daha yuklenmesı gerek zannettım htc sycn var ama yınede gormuyor recovery modda acaba kablonun gırıs yerı mı bozuk yenı kabloda aldım cunku bu arada ekranda anlayamadıgım bısey oldu sarı pembe karısık yanıp yanıp sonuyor ekranda yardımcı olabılır mı bılen bırısı varsa
    bağlantı sorunlarına bu konuda daha rahat cevap bulursunuz:http://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=50822235
    bir sıkıntınız olursa o konuda da beni etiketleyip yorum yazabilirsiniz.
  • tamamdır usta bu arada ben yenıyımde formda daha dogrusu form dunyasında yenıyım nasıl etıketlenıyor
    Cevap yazarken alt tarafta mesaja ekle yazıyor oraya forum nickini yazarak etiketleniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım usta verdıgınız lınkı ınceledımde kafam daha cok karıstı usta acaba problem usb gırısınde olabılır mı benım telefon normal acıkken hıcbır sorun olmuyor teleofnrecovery moddayken tanımıyor tanımlanamayan cıhaz uyarısı verıyor sızce nedır problem @MrFinito
    telefonu bilgisayara htc sync ile bağlar mısın o şekilde driver kurulumunu otamatik yapması lazım. birde android klasöründe adb fastboot gibi dosyalar eksik olabilir mi?
  • ZANNETMIYORUM HOCAM 3 TANE DOSYA ADB WINAPI BIDE FASTBOOT VAR TELEFON ACIKKEN BIR DENEYIM YARIN HOCAM DETAYLARI BILDIRIRIM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah senden razı olsun tuttugun altın olsun :D heeeyyy
  • fatihx63 F kullanıcısına yanıt
    rica ederim altı üstü yaptıklarımı yazdım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.