Şimdi Ara

HTC son çeyrekte kar elde etmeye devam etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 up kamera 2 gb ram 2600 mah batarya altta kocaman htc logosu arkada tepe göz sensörüyle kar etmişler diyecek söz yok.Sony 3 gb ram 3200 mah batarya 20 mp kamera suya toza dayanıklılıkla zarar açıklıyor.Demekki çok bilinçsiz tüketici var zaten İphone'un bu kadar satmasından belli.Reklamı iyi yapan her türlü iteler donanım yazılım önemli değil.

• Htc nasil kar ederken sony zarar edebiliyor anlamiyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu Sony fanboyların ne kadar terbiyesiz-ahlaksız olduğu bu konuda da ortaya çıkıyor. Adam gelip kuyruk acısıyla konuyu trollüyor, çünkü bir diğer konuda sony zarar haberi vardı. Buraya kadar tamam da cevabı tokat gibi yüzlerine vurunca "anana sor" diye cevap veriyor. Cevap vermeyin şu Sonyboylara, cevap verince daha da şımarıyorlar.

• Htcseverlerin şunu akıllarına sokması gerekiyor ki, ne abartıp yerleştirmeye çalıştığınız gibi androidi en iyi kullanan htc'dir, ne de m8'in bataryası z2'den iyidir. Htc, Sony'den sonra geliyor bu iki alanda, hele ki son ve önceki bir iki ürünü kullanmadan hiç konuşmayın.

Bir de sürekli sense deyip abartıp duruyorsunuz xperia kullanmasak yiyeceğiz. Alüminyum'a fazla para vererek genius takılmak ortada olan gerçeği değiştirmez nokta

• Ben aynı fikirde değilim. M8'in tasarımı, M7'den çok daha şık, çok daha premium geliyor bana.

• Öncelikle söyleyeyim, şikayetimi yolladım. Böyle bir terbiyesizliğin altında kalacak değilim. Sıkıysa karşıma da çık da kimin kime neyi soracağını göstereyim sana.
    İlk satırda küfrü yapıştırdıktan sonra ciddi ciddi konuşmaya kalkmışsın. Ortaya ne olup ne olmadığın açıkça dökülmüş. M8'in tasarımının geriye gittiği konusunda hangi herkes hemfikir? Üstelik herkes(!) hemfikir olsa ne yazar. Forumdan 3-5 kişi tasarımı beğenmeyince herkes olmuyor. M8'in tasarımı hakkında tonla şey yazıldı çizildi, kimse de bir sonuca ulaşamadı bu forumda. Önceden beğenmeyip sonra alışınca güzel diyeni de gördüm, hayran olup ilk günden alanı da, görünce dalga geçeni de.
    M8'in bataryasının daha iyi gittiğini gerek bu forumda gerek yabancı forumlarda onlarca kullanım verisini görerek ve kendim de deneyerek uydurdum. Üstelik ben de Z2 kullanıcısıyım, daha önce Note 3 kullandım, M7 ve M8 kullanan tanıdıklarım var. Ben Z2'yi almadan önce var olan bir sürü yazılımsal problem vardı, ben aldığımda çoğu giderildi. Alacakken de M8 ile Z2 arasında çok gidip geldim ama sonrasında sar değeri ve fiyat farkından Z2'yi tercih etmiştim.

Şimdi sorunlara geçelim;
    Aldığım cihazda da, gördüğüm tüm diğer Z2 sahiplerinde de kasa açıklığı sorunu vardı ama pek takmadım. Benimkinde arka panelin sağ altı bastırınca değişik bir ses çıkarıyordu, çok rahatsız ediciydi ama bu soruna başka kimsede rastlamadım. Cihazın kapaklarındaki gevşeme sorunu zaten tüm Z ailesinde mevcut ve dünyaca yaygın, ayrıca Z2'de de en çok şikayet edilen konulardan bir tanesi(Z3 ile ilgili bir şey söyleyemem). Kasa açıklığıyla beraber köşelerde gelen lensler de meşhurdur, o da hemen her Z2'de az çok var, kozmetik olarak pek rahatsız etmiyor ama bazılarınınki öylesine kaymış ki fotoğraf çekemiyorlarmış cihazlarıyla. Benim beyaz cihazımda köşeler kir toplayıp renk değiştirdi ve düzelmiyor da. Karşılaştığım birkaç beyaz Z2 kullanıcısı da bu sorundan şikayetçiydi. Sadece kılıflarda gördüğüm bu sorunu ilk defa bir telefonda da yaşamış oldum. Hepsinden sonra bir de su geçirmezlik olayı var ki ayrı bir komedi. Her yeni Z serisi cihazla veya yeni partilerle çözüldü diyen oluyor ve hoop yine birileri suya sokuyor su kaçıyor. Hatta bazen suya tutunca su kaçıran olmuş. Benimki havuzda çekim yaparken su kaçırmıştı ve o gün lanet ettim. Çünkü pirince koysanız bile, su geçirmez yapılmaya çalışılan telefon suyu dışarı da çıkarmıyor. Sonuç olarak ben de 5 aydır Z2 kullanıyorum. Geçen sene bir dönem Xperia Z de kullandım. Z2 gerçekten teknik açıdan kusursuz bir telefon olsa da, üretim problemleri bu cihazı çekilmez kılıyor. Sony bunun acısını çekecek derken direk ettikleri zarardan bahsetmedim. Çünkü şirketin PS dışında hemen hemen her bölümü kötü durumda. Sony Mobile da daha birkaç ay öncesine kadar gayet iyiydi, Z2 üretimdeki zorluklarla beraber az piyasaya çıktı ve yok sattı. Aylarca gecikmesi ve bu gecikmelere rağmen gelen bir sürü hatalı cihaz Sony Mobile'a her açıdan ciddi zarar verdi. Sony Mobile'ı şahlandırabilecek kadar iyi bir cihaz sonunda onların kabusu oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

Konuştukça batmışsın, batırmışsın. Senin gibi gereksizler burada ne arıyor merak ediyorum. Bir de kendini bilinçli kullanıcı sanıyorsun.
    Bir kere tasarım konusu her zaman göreceli bir kavram olmuştur, sen beğenmiyorsun diye insanlar da beğenmeyecek değil. Teknik özellik tablosundaki verilere günlük kullanımdaki deneyimden daha fazla önem veriyorsan da, üzgünüm ama bilinçli kullanıcı olmaktan çok uzaksın. M8'in pili zamanındaki rakibi Z2'den fazla gidiyorsa, aynı kullanım senaryolarında daha fazla pil ömrü sunuyorsa burada Htc başarmıştır Sony değil. Ayrıca Sony bu 6 ayda bir amiral gemisi politikasıyla aylarca üretim hatasından kurtulamayan cihazlar piyasaya sürdüyse bunun acısını elbet çekecek. iPhone'ların satışını da bilinçsizliğe bağlıyorsan hadi güle güle sana. Sen o güzel bilincinle yoluna devam et. Bakalım nerelere varacaksın

Gereksiz olup olmadığımı annene sorabilirsin o sana en doğru cevabı verecektir.
    Tasarım konusu görecelidir ama HTC M8'in tasarımı göreceli değildir.M7'nin tasarımı ortadayken M8'in tasarımı geriye gitmiştir herkes bu konuda hemfikir.Teknik özellikler kadar günlük kullanımda önemli.Ama Z2 kağıt üstündeki donanımı günlük kullanımada yansıtıyor.Orada anlatmak istediğim her donanımın en iyisini koymak için çalıştıkları.Z2'ye böyle donanım koydukları için Z3'te pek fazla yol alamadılar.Z2 daha düşük özelliklerle çıksaydı bile rakiplerinden iyi olacaktı ama bunu yapmadılar şuan bile en iyi donanım Z2'de.Olayı 801 805 yarışına çevirip konuyu farklı yerlere çekmezsin umarım.M8'in pili rakibi Z2'den iyi gidiyor derken bunu nerenden uydurdun acaba? Z2 batarya performansı olarak M8'den daha üstün ama M8'in 2600 mah bataryayla iyi performans sunduğunu söyleyebilirim çünkü fanboy değilim.Üretim hatası hepsinde oluyor ben Z2'yi ilk çıktığında aldım 6 ay oldu kullanıyorum hatayla karşılaşmadım ama bazıları hatayla karşılaşmış yaygın sorunmu yoksa nadir olarakmı çıkıyor bilmiyorum o yüzden yorum yapmayacağım ama dediğin gibi 2 telefondan 1'i üretim hatasıyla satışa çıkmışsa zarar etmek hakkıdır.

İphone'ların satışını bilinçsizliğe değil hava atmaya bağlıyorum.İphone 6 kuyruğuna bakmadınmı hepsi 20 yaş civarında üniversiteye giden insanlar.Birçoğu Ayfonları ile elit olacağını zannediyor diye düşünüyorum.Ama kabul etmek gerek İphone'un öyle bir etkisi var.Sonuçta 3000 TL veriyon boru değil

quote:

Orijinalden alıntı: Gencay

Öyle deme hocam iPhone 1gb ramle daha stabil çalışırsa çalışsın, 3 varken 1 mi alınır? HTC 2800 mah pille isterse 5 günü çıkarsın 3200 mah varken!

Sen git önce M8'de kaç mah batarya olduğunu öğren sonra gel konuşalım

Işte bak görüyor musun sizin gibi sayılarla kendimi tatmin etmem gerekmediğinden batarya kaç mah onu bile bilmiyorum tam olarak. İhtiyacım yok buna, sen benim telefonum bilmem kaç mah bataryali üç gb ramli diye ağlarken ben telefonu sadece kullanıyorum. Çünkü bana sunulan şey açıp ulan bakayım bunun işlemcisi hangi hızda çalışıyormuş dememe gerek bırakmıyor.
    iPhone'u hava atmak için alan bir kesim olduğu doğru ama çok büyük bir kesim de kullanım rahatlığı ve stabilite için alıyor. Öyle olmasa bile annene sor diyen kalitenle sen insanlara kulp takacak seviyede değilsin zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 2 Kasım 2014; 17:50:34 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Yazdığının tamamını okumadım, sana tavsiyem z2'ni sat m8 al malum bataryası daha iyi gidiyormuş "uydurmana" göre. İyi forumlar.

• İphone'da stabilite olayının artık geçerli olmadığını sadece donanımhaber ilgili forum bölümüne bakarak anlayabilirsin, iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: User Friend

İphone'da stabilite olayının artık geçerli olmadığını sadece donanımhaber ilgili forum bölümüne bakarak anlayabilirsin, iyi forumlar.

iPhone'u senden iyi biliyorum merak etme, bu en les haliyle bile iOS çoğu telefondaki Android'den iyi ayrıca yıllardır insanlarda yarattığı Apple çözer yazılımı algisiyla hala stabil olduğu için satılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gencay

quote:

İphone'da stabilite olayının artık geçerli olmadığını sadece donanımhaber ilgili forum bölümüne bakarak anlayabilirsin, iyi forumlar.

iPhone'u senden iyi biliyorum merak etme, bu en les haliyle bile iOS çoğu telefondaki Android'den iyi ayrıca yıllardır insanlarda yarattığı Apple çözer yazılımı algisiyla hala stabil olduğu için satılıyor.

Bu mantıkla gidersek milyarlarca cihaz Google'sa tamam denildiği için satılıyor...

• Boş mesajları okumayı sevmem. Senin baz aldığın veriler sorunluysa bunun suçlusu bilinçli kullanıcılar değil...

• Benim baz aldığım veriler bilgi ve deneyim seviyesi çok daha yüksek olan ve forumlarda fanboyluk yapmak millete sataşmak yerine bilgi paylaşımı için zaman geçiren kitlelerin ortaya çıkardığı veriler. Boş gördüğün bir mesajı okumak istemiyorsan, ona karşılık boş bir cevap da verme anlaştık mı?
  • Anlaştık bak sana on saniyede bulduğum anlaşılabilir/kabul edilebilir bir basit battery test:http://lowdown.carphonewarehouse.com/tips-reviews/battery-test-samsung-galaxy-s5-sony-xperia-z2-htc-one-m8/

Sağlıcakla.

• quote:

Anlaştık bak sana on saniyede bulduğum anlaşılabilir/kabul edilebilir bir basit battery test:http://lowdown.carphonewarehouse.com/tips-reviews/battery-test-samsung-galaxy-s5-sony-xperia-z2-htc-one-m8/

Sağlıcakla.

Hayır biz de kullanmasak inanacağız, 10 saat uyuyup uyandıktan sonra M8'in bataryası 59'dan 51'e düşmüş yersen. Benim neden bu akşam 54'ten 52'ye düştü acaba?

• Bu kar miktarları Apple ile rekabet etmeye yetmez. Bütün android telefon satışlarını toplasan iphone kadar etmiyor. Artık üreticilerin Apple mantığında üretim yapmaları lazım. Samsung gibi bir yılı doldurmadan kasası soyulan 2200 tllik telefonlar yerine parasını hak eden üst-tepe modellere yönelmesi gerekli. Bir de şu touch-wiz gibi telefonu kastırmaktan başka bir işe yaramayan arayüzler yerine sade hız stok arayüzlere telefonlarında yer vermeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: fendur

Bu kar miktarları Apple ile rekabet etmeye yetmez. Bütün android telefon satışlarını toplasan iphone kadar etmiyor. Artık üreticilerin Apple mantığında üretim yapmaları lazım. Samsung gibi bir yılı doldurmadan kasası soyulan 2200 tllik telefonlar yerine parasını hak eden üst-tepe modellere yönelmesi gerekli. Bir de şu touch-wiz gibi telefonu kastırmaktan başka bir işe yaramayan arayüzler yerine sade hız stok arayüzlere telefonlarında yer vermeli.

Herşeyden önemlisi tek tepe model çıkarmalı o da senede bir, az model olduğu için çok daha rahat yazılım desteği de verebilir bu şekilde. Orta seviye model sayısı da 2-3'ü geçmemeli.
    Bir modelin bile 10 farklı varyantının olması, ve bunların farklı SoC ve chipset kullanmaları yazılım desteğinin ülkelere göre dağınık şekilde gelmesine yol açıyor. Tabi ki Türkiye güncellemeyi en son alan ülkelerden oluyor.
    Iphone güncellemelerini örnek almalılar, tüm ülkelere aynı anda aynı versiyon geliyor. Çünkü gereksiz sayıda varyantı yok.
    Çok fazla model olduğu için tek cihazda markalaşmaları pek mümkün olmuyor. Aynı tasarımda 100 farklı modeli var yani, sattıkları pahalı telefonun bile ikonik olması pek mümkün olmuyor.

• htc'nin batmasını istemem çünkü kaliteli telefon üretiyor ama htc'nin android pazarında rekabet etmesi çok zor çünkü fiyatları çok pahalı. sadece tepe modeli bakmak yanlış olur, orta segment diye tanıttığı telefonlar LG G2'den falan pahalı oluyor. giriş seviyesi ise gördüğün zaman uzaklaşacaksın. snapdragon 200'lü desire 516 800 lira :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire_67

quote:

Orijinalden alıntı: LifeSpecial

HTC'nin Türkiye'deki fiyat politikası vahşet olmasa iyi telefon aslında

Öndeki htc yazısı ve.sanal tuşlar güzelim tasarımı mahvediyor

Bide o var dimi HTC'de Ip5S kullanmaktayım değiştirmek istiyorum ama bu sanal tuşlar soğutmak üzere
  • quote:

Htcseverlerin şunu akıllarına sokması gerekiyor ki, ne abartıp yerleştirmeye çalıştığınız gibi androidi en iyi kullanan htc'dir, ne de m8'in bataryası z2'den iyidir. Htc, Sony'den sonra geliyor bu iki alanda, hele ki son ve önceki bir iki ürünü kullanmadan hiç konuşmayın.

Bir de sürekli sense deyip abartıp duruyorsunuz xperia kullanmasak yiyeceğiz. Alüminyum'a fazla para vererek genius takılmak ortada olan gerçeği değiştirmez nokta

Burnuma fan kokuları geliyor

Gerçekten komiksiniz. Sony'de çalışan yakınlarınız yada hisseniz falan var herhalde ki onlardan çok savunuyorsunuz firmayı. Ben de Xperia Z kullandım, Z2 kullandım. Yaşadığım sorunlara rağmen donanımsal anlamda gayet iyi cihazlar. Hatta piyasada en tepeye oynadıkları söylenebilir. Arayüz görsel olarak hoş, Sony'nin kendi yazılımları da kullanışlı. Ama arayüzde belli altyapısal sıkıntılar var. Sistem tamamen sorunsuz çalışmıyor. Abartı bir sıkıntısı da yok tabi.

Tabi karşıma geçip bu cihazların üretim sıkıntılarını göremeyecek kadar kör davranırsan sana diyecek hiçbir şeyim yok. Her şeyi geçtim, zaten Sony Mobile'ın da, zamanında Sony Ericsson'un da ekranlarla ilgili hep sıkıntısı olmuştur. Ekran dokunmatik panelleri nedense hiç sıkıntıya gelemez bu firmanın cihazlarında. Bu olayı Arc/Arc S'lerde, Xperia S'te, Neo serilerinde ve Z serisinin büyük bir kısmında gördüm. Mağazalardaki cihazların nasıl birçok insan tarafından eziyet edercesine kullanıldığını bilirsiniz. Ama o mağazalarda (1-2 istisna hariç) dokunmatik panelleri sıkıntı çıkarmaya başlayan tek firma Sony'dir. Bu sorunlar bazen ekran üzerinde lokal yada çoklu parmak kullanımıyla ortaya çıkabiliyor. Zamanla ve biraz hor kullanımla oluşan bir durum olduğundan herkeste ortaya çıkacak diye bir kaide yok. Yine de ben bu sorunu yıllar öncesinin amiral gemilerinden taa Z3 Compact'a kadar bir sürü cihazda gördüm(Z3'de daha görmedim). Anormal de karşılamıyorum çünkü bahsettiğimiz firma daha Z1 compact ve ardından Z2'nin gelişine kadar ekranda rakiplerinden fersah fersah gerideydi.

Velhasıl, hiçbir firmayı boşu boşuna baban gibi savunmaya, abartmaya gerek yok. Sense konusunda da garip laflar etmişsin. Her insanın zevki ayrıdır, teknik galibiyeti ise anca güvenilir kaynakların uzun testleri belirler. Htc severler bunu sen dedin diye mi akıllarına sokacaklar? Sen kimsin kardeş? Niteliklerin neler?
    Ben bir htc sever değilim. Şuan firmada sempatik yaklaştığım sadece Nexus ve iPhone serileri var. Bunun da nedeni fan olmak değil kişisel zevk ve tercihler. Kimseye de bu iki seriyi bana sempatik geliyor diye savunmam.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.