Şimdi Ara

HTC U11'in Türkiye satış fiyatı açıklandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SixSixSix

quote:

Orijinalden alıntı: marsli61

quote:

Orijinalden alıntı: cmlunrssl

quote:

Orijinalden alıntı: muratkaya

Yandan sıkıldığı için MI 6 yerine 1700? fazla verip U11 alacağım.

Çok ciddi bir kamera farkı da var ama ne olursa olsun 128/6 mi6 2350tl fiyata satılırken hiç birşey aradaki 1450tl farkı açıklayamaz. Ancak Doğa ile resmi mi6 piyasaya kaça girecek ona da bakmak lazım. Eğer o da 2900-3000 bandında girerse o zaman revize ederim bu mesajı... çünkü yurt dışı 128/6 htc u11 2900 civarı.

Bence bu senenin en iyisi one plus 5 yazilimi mi6 ya gore çok daha stabil testlerdede çok iyi performans veriyor

https://youtu.be/hQtCeAJBp1A

https://youtu.be/OlS18ryxcaE

Video ve fotoğraf testleri işi batırıyor dostum. Maalesef OIS yok. Muhtemel bir OnePlus 5T modelini beklemek daha mantıklı.

Ve katılıyorum, Xiaomi'den daha ön planda OnePlus. Her yönden.

bu cinli telefonların kameraları neden kötü

• quote:

Orijinalden alıntı: S.kar

quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

quote:

Orijinalden alıntı: marsli61

quote:

Orijinalden alıntı: cmlunrssl

quote:

Orijinalden alıntı: muratkaya

Yandan sıkıldığı için MI 6 yerine 1700? fazla verip U11 alacağım.

Çok ciddi bir kamera farkı da var ama ne olursa olsun 128/6 mi6 2350tl fiyata satılırken hiç birşey aradaki 1450tl farkı açıklayamaz. Ancak Doğa ile resmi mi6 piyasaya kaça girecek ona da bakmak lazım. Eğer o da 2900-3000 bandında girerse o zaman revize ederim bu mesajı... çünkü yurt dışı 128/6 htc u11 2900 civarı.

Bence bu senenin en iyisi one plus 5 yazilimi mi6 ya gore çok daha stabil testlerdede çok iyi performans veriyor

https://youtu.be/hQtCeAJBp1A

https://youtu.be/OlS18ryxcaE

Video ve fotoğraf testleri işi batırıyor dostum. Maalesef OIS yok. Muhtemel bir OnePlus 5T modelini beklemek daha mantıklı.

Ve katılıyorum, Xiaomi'den daha ön planda OnePlus. Her yönden.

bu cinli telefonların kameraları neden kötü

Kamera yalnızca, "Lensi tak, olsun bitsin." demek değil dostum. Hemen her üretici Sony'den lens alıyor; birçoğu da Sony telefonlardan daha iyi performans sergiliyorlar. Bunun yazılımı, işlemesi, algoritması falan ayrı incelikler. Çinli cihazlar olabildiğince ucuza mal etmek ve ucuza satmak için, bu tarz departmanlara önem vermiyorlar.

Örneğin, Nokia'nın PureView teknolojisini yaratan ekip Apple'a transfer olunca, yer yerinden oynamıştı. Şimdi de yeni Nokia cihazlarda Carl Zeiss lensler kullanılacağı söyleniyor. Bu tek başına yetmez. Arkasında da iyi yazılımcılar olması gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• htc one m7 den sonra tozuttu iyice htc, eskiden yenilikçi öncü bir marka olarak bilinirdi malzeme kalitesi olsun kendine has uygulamaları olsun mükemmeldi şimdi sıradanlaştı mecbur alıcaz ses müzik kalitesi nedeniyle alternatifi yok

• Çok da ucuzmuş, hemen 3-5 tane sipariş vereyim
  • Arz ve talebin buluştuğu noktaya FİYAT diyoruz. Göreceli olarak memnun ve sadık bir HTC M8 kullanıcısı olarak yeni model bekleyip duruyordum çünkü özellikle daha büyük bir ekrana ve daha önemlisi iyi bir fotoğraf çekim kabiliyetine ihtiyacım var. Hatta biraz da keyfe keder değişiklik olsun diye almak isterim zira cihazım tahtaya tık tık tık iyi çalışıyor. Ancak U11'in bu fiyatını kabul etmiyorum. Öfkeli bir eleştirim yok. Markaya saygı duyuyorum, hala seviyorum ve gerçekten iyi bir telefon üreticisi. Ama bu modele BENİM ödeyeceğim fiyat 700 TL hadi bilemedin 1700 TL. Neden mi böyle bir uçurum var, çünkü ön görünümde beni rahatsız eden ORANTISIZLIK var da ondan. Tamam bu soruna boyun eğeyim. Bu sefer bana özel başka bir sorun daha ortaya atayım. Bu telefonu düşürebilirim o yüzden sadece dokunduğumda değil, baktığımda bile kırılgan duruyor. Gitti 700 TL. Boşverin 3800'ü. Benim gibi ödeme gücü çok şükür biri için bile 700 TL riski kokuyor bu U11. Ürünün arka taraf cesaretini beğendim tebrik ederim ama yine de sıkıntılı. Kapaklı bir kılıf alırım (hoop gitti EdgeSense ergonomisi ve pratiği) M8'i DotView kılıf içinde kullanıyorum zaten. Hoop arkasına kolayca bulaşan çirkin parmak izleri probleminden de kurtuldum. 3.5 jack yok mu? Ona da boyun eğerim. Benim için şart değil. Type-C port olayı da korkutmuyor çünkü M8 suya düştü, yılların kullanımı da üstüne geldi, geçenlerde portu bozuldu, Doğubank üst katta bir servis buldum arkadaşlardan çok memnun kaldım uygun fiyata 1 saatte değiştirdiler. Teşekkürler. Artık portun sık kullanım sorunu korkutmuyor. Şimdi benim 700-1700 teklifim çok mu haksız? Üreticinin bana teklifi de haksız. İnatlaşırız. 4000 vereyim ön görünüşü düzeltin biraz da sağlamlık hissiyatı kazandırın. 4200 vereyim. 4500 vereyim kusur bulmayayım. Ama kusur var. Kusur varsa da fiyat 2000 TL altında olmalı. Bakın 1 hafta kullanılmış olanını 2500 TL'ye satıyorlar zaten. Ekim'de 1900 TL olacak. Siz şimdi 3000-3800'e alın, beni kıskandıramazsınız hatta hakkından fazlasını ödediğinizi düşünürüm. Hatta sizin beni kıskanmanız lazım çünkü mesele ihtiyaç, istek ve keyif meselesi değil mi? Eh, demek ki benimle kıyaslayınca siz daha eksi durumdasınız demektir. Yani sokakta 300 TL'lik telefonu olan adamın yanında U11'iniz var ya, ona hava atıyor hissiyatınız varsa başka sebepten aynı his benden size gelsin. Bu telefona 3800 vermeyin. Haksızlık var. Samsung, OnePlus, Elma, LG, Mi... Hepsini takip ediyorum, ben yine de HTC ve mümkünse U11 almak isterim ama 3000 TL dahi ödemem. Gri piyasaya 3500 TL'den girdi, 1 hafta geçti 2900'e düştü. Ürünü 3800'den deklare edip değer yükseltemezsiniz. Ama karambolde millete satarsınız. Ben şimdi M8 elimde, film seyreder gibi yıllardır piyasayı takip ediyorum. Konuşulanları da takip ediyorum. İktisat okumuş, işletme tecrübesi çok yüksek, teknoloji geçmişi uzun, dünyanın zirve ülkelerinde uzun yıllar yaşamış biri olarak konuya bakıyorum, boş heveslere kapılmayın, bu fiyatı sakın ödemeyin diyorum. Keyfinize karışmam. Mesele keyifse helali hoş olsun 50 tane alıp düğünlerde dans pistine ata... dikkatlice koyabilirsiniz.

• yine olmadı htc, başka bir telefonla tekrar deneyiniz
  • OMB O kullanıcısına yanıt
    Bunun tek suçlusu HTC Türkiye değil. Bu ülkedeki anormal vergiiler sebebiyle ithalatçı garantili Xiaomi Mi 6 bile 2000₺/2300₺'den satılıyor. İlk eleştirilmesi gereken şey belli.

HTC 10 kullanıyorum. Geçen sene 3000₺'den Türkiye pazarına girdi. 2016'nın son çeyreğinde fiyatı 2300₺'ye kadar indi. Kur ve vergiler iyice coştu; şu anda cihaz 2700₺.

Yurtdışında bu cihazın 6/128 olan modeli 700$. Yurtdışındakiler zaten kendilerine göre 700₺'den alıyorlar bu cihazı.

• Sony'nin resmi sitesine girdim 1699Tl istiyor X compact için. Hepsiburada.com'da 1380 TL'ye satılıyor. Fiyat halen fazla gibi dursada 2 yıl garantili aynı özellikte telefon yok. HTC U11, S8-S8 plus, Xperia Xz pre, LG G6 vb cihazların yapıp X Compact'ın yapamadığı hiç birşeyde yok. Parayı kolay kazanan kişiler ve bolca parası olan kişiler bu yorumu görmezden gelebilir.

• Fiyata bak!

• quote:

Orijinalden alıntı: OMB

Arz ve talebin buluştuğu noktaya FİYAT diyoruz. Göreceli olarak memnun ve sadık bir HTC M8 kullanıcısı olarak yeni model bekleyip duruyordum çünkü özellikle daha büyük bir ekrana ve daha önemlisi iyi bir fotoğraf çekim kabiliyetine ihtiyacım var. Hatta biraz da keyfe keder değişiklik olsun diye almak isterim zira cihazım tahtaya tık tık tık iyi çalışıyor. Ancak U11'in bu fiyatını kabul etmiyorum. Öfkeli bir eleştirim yok. Markaya saygı duyuyorum, hala seviyorum ve gerçekten iyi bir telefon üreticisi. Ama bu modele BENİM ödeyeceğim fiyat 700 TL hadi bilemedin 1700 TL. Neden mi böyle bir uçurum var, çünkü ön görünümde beni rahatsız eden ORANTISIZLIK var da ondan. Tamam bu soruna boyun eğeyim. Bu sefer bana özel başka bir sorun daha ortaya atayım. Bu telefonu düşürebilirim o yüzden sadece dokunduğumda değil, baktığımda bile kırılgan duruyor. Gitti 700 TL. Boşverin 3800'ü. Benim gibi ödeme gücü çok şükür biri için bile 700 TL riski kokuyor bu U11. Ürünün arka taraf cesaretini beğendim tebrik ederim ama yine de sıkıntılı. Kapaklı bir kılıf alırım (hoop gitti EdgeSense ergonomisi ve pratiği) M8'i DotView kılıf içinde kullanıyorum zaten. Hoop arkasına kolayca bulaşan çirkin parmak izleri probleminden de kurtuldum. 3.5 jack yok mu? Ona da boyun eğerim. Benim için şart değil. Type-C port olayı da korkutmuyor çünkü M8 suya düştü, yılların kullanımı da üstüne geldi, geçenlerde portu bozuldu, Doğubank üst katta bir servis buldum arkadaşlardan çok memnun kaldım uygun fiyata 1 saatte değiştirdiler. Teşekkürler. Artık portun sık kullanım sorunu korkutmuyor. Şimdi benim 700-1700 teklifim çok mu haksız? Üreticinin bana teklifi de haksız. İnatlaşırız. 4000 vereyim ön görünüşü düzeltin biraz da sağlamlık hissiyatı kazandırın. 4200 vereyim. 4500 vereyim kusur bulmayayım. Ama kusur var. Kusur varsa da fiyat 2000 TL altında olmalı. Bakın 1 hafta kullanılmış olanını 2500 TL'ye satıyorlar zaten. Ekim'de 1900 TL olacak. Siz şimdi 3000-3800'e alın, beni kıskandıramazsınız hatta hakkından fazlasını ödediğinizi düşünürüm. Hatta sizin beni kıskanmanız lazım çünkü mesele ihtiyaç, istek ve keyif meselesi değil mi? Eh, demek ki benimle kıyaslayınca siz daha eksi durumdasınız demektir. Yani sokakta 300 TL'lik telefonu olan adamın yanında U11'iniz var ya, ona hava atıyor hissiyatınız varsa başka sebepten aynı his benden size gelsin. Bu telefona 3800 vermeyin. Haksızlık var. Samsung, OnePlus, Elma, LG, Mi... Hepsini takip ediyorum, ben yine de HTC ve mümkünse U11 almak isterim ama 3000 TL dahi ödemem. Gri piyasaya 3500 TL'den girdi, 1 hafta geçti 2900'e düştü. Ürünü 3800'den deklare edip değer yükseltemezsiniz. Ama karambolde millete satarsınız. Ben şimdi M8 elimde, film seyreder gibi yıllardır piyasayı takip ediyorum. Konuşulanları da takip ediyorum. İktisat okumuş, işletme tecrübesi çok yüksek, teknoloji geçmişi uzun, dünyanın zirve ülkelerinde uzun yıllar yaşamış biri olarak konuya bakıyorum, boş heveslere kapılmayın, bu fiyatı sakın ödemeyin diyorum. Keyfinize karışmam. Mesele keyifse helali hoş olsun 50 tane alıp düğünlerde dans pistine ata... dikkatlice koyabilirsiniz.

hocam kitapmı yazıyorsun,bir paragraf,satırbaşı,noktalama işareti kullansaydın,bu kadar emek veriyorsun okuyabilene aşkolsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

649 dolar fiyatı var. Dolar ortalamasını 3,6 olarak alırsak sadece vergisiz 2336 lira yapıyor. Üzerine KDV ve ÖTV ekleyince (649*1.25*1.18) 3446 lira ediyor. Üzerine garanti, servis, tedarik ve personel masraflarını ekleyince 3799 ediyor.

Fiyat aslında yüksek değil ama yüksek döviz kuru ve vergi ile milletin 649 kağıda aldığı cihazı 3800 kağıda alıyoruz.

yurtdışı fiyatını türkiye fiyatına çevirirken neden tedarik masrafı garanti falan fazladan ekliyorsunuz_? yurtdışında hiçmi vergi yok_? garantisiz al sattım gerisine karışmam mı diyorlar_? ve hiç eleman çalıştırmadan sanal asistanların yönettiği siteler üzerindenmi satıyorlar_? bu fiyatların sebeplerinden biri HTC türkiye dir! vergiler bizde yüksek evet ama yurtdışındada vergi var ordada garanti var ordada insanlar çalışıp maaş alıyorlar! kimse kendini kandırmasın artı fazladan ödediğimiz vergi kadar fazladan kar koydukları ortada! az satalım yeterince kazanalım yeter mantığı! samsung 5000tl duyurusunu yapıp nasıl satışa çıkmadan 4500tl ye düştü_? tepkiler sonuç verdi sonrasında da satışlar kötü gidince tekrar indirime gitti! asyada yüksek satış rakamlarına ulaşsada htc türkiye sayesinde burda eski günlerine dönmesi mümkün gözükmüyor! htc türkiyenin dandik garanti teknik servis güvencesi için bukadar para ödeyeceğinize yurtdışı yada disbiritör garantili alın derim.

• 3 hafta oldu sanırım kullanıyorum u11'i, fiyatı pahalı Türkiye için ama tek kelimeyle harika bir telefon. Yurt dışı bakın, bu telefon çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: complete_

quote:

Arz ve talebin buluştuğu noktaya FİYAT diyoruz. Göreceli olarak memnun ve sadık bir HTC M8 kullanıcısı olarak yeni model bekleyip duruyordum çünkü özellikle daha büyük bir ekrana ve daha önemlisi iyi bir fotoğraf çekim kabiliyetine ihtiyacım var. Hatta biraz da keyfe keder değişiklik olsun diye almak isterim zira cihazım tahtaya tık tık tık iyi çalışıyor. Ancak U11'in bu fiyatını kabul etmiyorum. Öfkeli bir eleştirim yok. Markaya saygı duyuyorum, hala seviyorum ve gerçekten iyi bir telefon üreticisi. Ama bu modele BENİM ödeyeceğim fiyat 700 TL hadi bilemedin 1700 TL. Neden mi böyle bir uçurum var, çünkü ön görünümde beni rahatsız eden ORANTISIZLIK var da ondan. Tamam bu soruna boyun eğeyim. Bu sefer bana özel başka bir sorun daha ortaya atayım. Bu telefonu düşürebilirim o yüzden sadece dokunduğumda değil, baktığımda bile kırılgan duruyor. Gitti 700 TL. Boşverin 3800'ü. Benim gibi ödeme gücü çok şükür biri için bile 700 TL riski kokuyor bu U11. Ürünün arka taraf cesaretini beğendim tebrik ederim ama yine de sıkıntılı. Kapaklı bir kılıf alırım (hoop gitti EdgeSense ergonomisi ve pratiği) M8'i DotView kılıf içinde kullanıyorum zaten. Hoop arkasına kolayca bulaşan çirkin parmak izleri probleminden de kurtuldum. 3.5 jack yok mu? Ona da boyun eğerim. Benim için şart değil. Type-C port olayı da korkutmuyor çünkü M8 suya düştü, yılların kullanımı da üstüne geldi, geçenlerde portu bozuldu, Doğubank üst katta bir servis buldum arkadaşlardan çok memnun kaldım uygun fiyata 1 saatte değiştirdiler. Teşekkürler. Artık portun sık kullanım sorunu korkutmuyor. Şimdi benim 700-1700 teklifim çok mu haksız? Üreticinin bana teklifi de haksız. İnatlaşırız. 4000 vereyim ön görünüşü düzeltin biraz da sağlamlık hissiyatı kazandırın. 4200 vereyim. 4500 vereyim kusur bulmayayım. Ama kusur var. Kusur varsa da fiyat 2000 TL altında olmalı. Bakın 1 hafta kullanılmış olanını 2500 TL'ye satıyorlar zaten. Ekim'de 1900 TL olacak. Siz şimdi 3000-3800'e alın, beni kıskandıramazsınız hatta hakkından fazlasını ödediğinizi düşünürüm. Hatta sizin beni kıskanmanız lazım çünkü mesele ihtiyaç, istek ve keyif meselesi değil mi? Eh, demek ki benimle kıyaslayınca siz daha eksi durumdasınız demektir. Yani sokakta 300 TL'lik telefonu olan adamın yanında U11'iniz var ya, ona hava atıyor hissiyatınız varsa başka sebepten aynı his benden size gelsin. Bu telefona 3800 vermeyin. Haksızlık var. Samsung, OnePlus, Elma, LG, Mi... Hepsini takip ediyorum, ben yine de HTC ve mümkünse U11 almak isterim ama 3000 TL dahi ödemem. Gri piyasaya 3500 TL'den girdi, 1 hafta geçti 2900'e düştü. Ürünü 3800'den deklare edip değer yükseltemezsiniz. Ama karambolde millete satarsınız. Ben şimdi M8 elimde, film seyreder gibi yıllardır piyasayı takip ediyorum. Konuşulanları da takip ediyorum. İktisat okumuş, işletme tecrübesi çok yüksek, teknoloji geçmişi uzun, dünyanın zirve ülkelerinde uzun yıllar yaşamış biri olarak konuya bakıyorum, boş heveslere kapılmayın, bu fiyatı sakın ödemeyin diyorum. Keyfinize karışmam. Mesele keyifse helali hoş olsun 50 tane alıp düğünlerde dans pistine ata... dikkatlice koyabilirsiniz.

hocam kitapmı yazıyorsun,bir paragraf,satırbaşı,noktalama işareti kullansaydın,bu kadar emek veriyorsun okuyabilene aşkolsun..

Haklısın değerli arkadaşım. Uyarı için teşekkür ederim.

Sadece 6.5 senesi Japonya'da olmak üzere ve çoğunluğu Asya'da olmak kaydıyla uzun yıllarım yurtdışında geçti. Geldiğimde dilimize hakimiyetim bugünden daha iyiydi ancak artık pes ettim ve özensizim, tıpkı çevremde gördüğüm insanlar gibi. Sanırım soru eki ayrı yazılır, noktalama işaretlerinden sonra mutlaka bir boşluk verilir, 2 nokta yoktur, 3 nokta vardır, cümleye daima büyük harfle başlanır... Benim yazımda bu hatalar yok ama başka türlü pek çok hata var. HTC U11 modelinde ise 3800 TL fiyata karşılık çok daha fazla kusur var.

Asya düşüncesini iyi bilirim.

Bir anektod.

Sony'nin efsane başkanı Morita ilk transistörlü cep radyo ürettiklerinde satış ve pazarlama ekibini çağırır. Banzai! En büyük biziz coşkuları vardır. Biri farkeder, radyo aslında cebe, yani o an giydikleri beyaz gömlek ceplerine sığmamaktadır. Morita emir verir, daha büyük cepli gömlek diktirtir. Artık radyoyu satarken yapılan sunum mükemmeldir. Özetle, Asya'dan ürün alırken dikkat edin. Siz 3800 öderken ben sadece 1500 TL veriyor olabilirim. M8'i etiketin yarı fiyatından daha ucuza aldım, hala çalışıyor.

• quote:

quote:

quote:

Haklısın değerli arkadaşım. Uyarı için teşekkür ederim.

Sadece 6.5 senesi Japonya'da olmak üzere ve çoğunluğu Asya'da olmak kaydıyla uzun yıllarım yurtdışında geçti. Geldiğimde dilimize hakimiyetim bugünden daha iyiydi ancak artık pes ettim ve özensizim, tıpkı çevremde gördüğüm insanlar gibi. Sanırım soru eki ayrı yazılır, noktalama işaretlerinden sonra mutlaka bir boşluk verilir, 2 nokta yoktur, 3 nokta vardır, cümleye daima büyük harfle başlanır... Benim yazımda bu hatalar yok ama başka türlü pek çok hata var. HTC U11 modelinde ise 3800 TL fiyata karşılık çok daha fazla kusur var.

Asya düşüncesini iyi bilirim.

Bir anektod.

Sony'nin efsane başkanı Morita ilk transistörlü cep radyo ürettiklerinde satış ve pazarlama ekibini çağırır. Banzai! En büyük biziz coşkuları vardır. Biri farkeder, radyo aslında cebe, yani o an giydikleri beyaz gömlek ceplerine sığmamaktadır. Morita emir verir, daha büyük cepli gömlek diktirtir. Artık radyoyu satarken yapılan sunum mükemmeldir. Özetle, Asya'dan ürün alırken dikkat edin. Siz 3800 öderken ben sadece 1500 TL veriyor olabilirim. M8'i etiketin yarı fiyatından daha ucuza aldım, hala çalışıyor.

Gayet iyisiniz. Türkçe yazım şekliniz bu forumun tamamına yakınından daha iyi.

• iphone kamera konusunda baya bir yol kat etti dediginiz mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

3 hafta oldu sanırım kullanıyorum u11'i, fiyatı pahalı Türkiye için ama tek kelimeyle harika bir telefon. Yurt dışı bakın, bu telefon çok iyi.

kardeş selam

bir şey soracağım, karşı tarafla konuşma sırasında kulağına bazı cızırtılar geliyor mu hoparlörden ? ben de her aramada değil ama bazı aramalarda cızırtı çok oluyor dikkatini çekti mi ?

tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheythan...

quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

3 hafta oldu sanırım kullanıyorum u11'i, fiyatı pahalı Türkiye için ama tek kelimeyle harika bir telefon. Yurt dışı bakın, bu telefon çok iyi.

kardeş selam

bir şey soracağım, karşı tarafla konuşma sırasında kulağına bazı cızırtılar geliyor mu hoparlörden ? ben de her aramada değil ama bazı aramalarda cızırtı çok oluyor dikkatini çekti mi ?

tşk

Ben bir şey duymadım dostum. Cızırtı falan . Bu gün bir kaç arama yaptım dediğinden sonra yok cızırtı bende.

• sıkılabilir telefon.ne kadar saçma bir buluş.işimiz gücümüz yokta bide telefon sıkacaz.
  • 3arbar kullanıcısına yanıt
    Sıkmassın olur biter bumu sorun

• quote:

Sıkmassın olur biter bumu sorun

Eleştirmek için eleştiriyorlar işte. Türk milletinin en büyük hastalığı sanırım bu. Adamlar bir yenilik yapmış bir kere bile bu enteresan olmuş yahu diye tebrik etmek yok varsa yoksa tü kaka

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.