Şimdi Ara

★★★ HTC Wildfire S Teknik Destek [Root - Rom] Ana Konu ★★★ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
947
Cevap
7
Favori
122.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ekalayy

Bu arada ikimiZden baska konusan da konuy katilanda yok

forumda telefonu s-off olan kisi sayisi bi 5-6 kisi zaten :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desenize rootlu WF S'çiler olarak VIP insanlarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: erend

Unofficial CyanogenMod 7.2 kullanıyorum. (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1395973)

gps'inde sorun vardı ben kurduğum sırada fakat şimdi baktığımda çözüm yolu gösterilmiş.

resmi cm7 yayınlanmadığından olsa gerek biraz fazla buglu bir rom.

CM 7.2 olarak verdiğin linktekini mi yoksa alquez - CM 7.2 olanı kullanıyorsun...
    alquez'de sadece kamera sorunu vardı ve çözmüş dediğine göre... Fırsatım olduğunda bu romuda denemek istiyorum....

• quote:

Unofficial CyanogenMod 7.2 kullanıyorum. (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1395973)

gps'inde sorun vardı ben kurduğum sırada fakat şimdi baktığımda çözüm yolu gösterilmiş.

resmi cm7 yayınlanmadığından olsa gerek biraz fazla buglu bir rom.

dostum kullandigin cm7 rom gozlenimlerin nasil diger romlara gore kasmasi falan nasil kullanisli mi biraz aciklarmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fate86

Desenize rootlu WF S'çiler olarak VIP insanlarız

diger arkdaslarada yardimci olmak lazm istanbula yakin olanlara bile yardim edebilmeliyizz/

• quote:

quote:

Desenize rootlu WF S'çiler olarak VIP insanlarız

diger arkdaslarada yardimci olmak lazm istanbula yakin olanlara bile yardim edebilmeliyizz/

İstanbul dayim ama bu garanti olayından dolayı s off yaptirmadim. HTC garantinin tamamen gittigini söylüyor sadece yazılımsal değilmiş (güveniyor muyum htc ye hayir) . Onun dışında risk Almaya değecek kadar getirisi olup olmadığı hakkında suphelerim var. Ama ICS yi sorunsuz yükleme ihtimalimiz olursa düşünmeden s-off yaptıririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: şimşek548

İstanbul dayim ama bu garanti olayından dolayı s off yaptirmadim. HTC garantinin tamamen gittigini söylüyor sadece yazılımsal değilmiş (güveniyor muyum htc ye hayir) . Onun dışında risk Almaya değecek kadar getirisi olup olmadığı hakkında suphelerim var. Ama ICS yi sorunsuz yükleme ihtimalimiz olursa düşünmeden s-off yaptıririm

Bana telefon toplamda 240 Tl'ye geldi ve mazallah telefona bişey olsa benim için sorun olmayacak bir meblağ bu, herkes için geçerli değil tabikide ...
    Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim bu telefonun hafıza sorunu yüzünden root olayına ihityacı var. Eskiden günde 3 5 kez hafızayı kontrol etmekten ve her seferinde tarayıcı ve sosyal uygulama datalarını sildiğim için tekrar tekrar şifre girmekten bıkmıştım.... ICS beklemenize gerek yok bence çünkü telefonda nasıl çalışacağı belli değil....
    İnsan gerçekten özgür olarak kullandığını hissediyor teli kısıtlama olmadan... Ama herkesin tek derdi s-off'un garantiyi götürmesi.....

• Yeni konumuz hayırlı olsun hemen hemen herşey anlatılmış toparlanmış elleriniz dert görmesin ek olarak telefonun şarj konusuna değinmek istiyorum.

Bu gün bir batarya siparişi verdim artı kalınlaştırılmış kapak içine dahil benim şarj artık fazla gitmiyor sabah 07:00' de şarjdan çıkarıyorum akşam 18:00 gibi birtiyordu yaptığım şey facebook'a girmek
    ve 30 ile 40 arasında mesaj atmaktı bakalım pazartesi bataryam gelecek. 3500 mah batarya gücü link aşağıda

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/htc-wildfire-s-yuksek-kapasiteli-batarya-3500mah-49400539?pnv=1

geldiği zaman performansını sizlere yazacağım şimdilik iyi akşamlar..

• bu konu gerçekten gerekliydi hayırlı olması dileğiyle.
  • merhaba arkadaşlar, "Unofficial CyanogenMod 7.2" romunu yüklemeyi denedim ben ilk başta, ve tam install from sdcard kısmından romun zip'ini seçip işlemi başlattığım zaman "Insallation Aborted (Status 7)" hatası alıyorum ve bu soruna çözüm bulamadım henüz. başka telefon modellerinde bu sorunu yaşayanlar olmuş ama wildfire s'te karşılaşan ve sorunu çözmüş birini bulamadım. bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim zira bu romu çok denemek istiyorum.

daha sonrasında, JijantaruXE Rom - Data2Sd romunu yükledim ama bana hiç stabil gelmedi ki stabillik bi telefonda aradığım en önemli özelliklerdendir. telefonu uyku modundan uyandıramıyordum çoğu zaman, telefon açık olduğu halde ekran açılmıyordu. arada 2-3 dk geçtikten sonra kendine geliyordu. bu romla gelen yeni kilit sistemi (sanırım yeni android versiyonunda da olacak) hiç hızlı değil. en basit örnek vereyim, orjinal romde igo programını hiç takılmadan çalıştırdığım halde bu romda program kullanılmaz haldeydi. kısacası telefon hiç istediğim gibi olmadı. ayrıca orjinal bildirim ikonları (ekranın üstündeki) çok kötü, neyin ne olduğu bile belli olmuyor. neyse, bikaç tane daha bug var böyle, yazarım ilerleyen zamanlarda.

sonra dayanamayıp daha önce yedeğini aldığım orjinal romuna geri döndüm. CM7 romuna bir çözüm bulana kadar orjinal romda kalacağım, yardımlarınız istiyorum. ayrıca ingilizce sitelerin dışında böyle bir konu açılması iyi olmuş, umarım katkılar hızla artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joseph Writer -- 25 Aralık 2011; 16:24:20 >

• Yeni konumuz hayırlı olsun... Bende Jikantaru XE kullanıyorum... go Launcher ex de kullanıyordum ama zaman zaman tuş kilidinden çıkarken telefon kilitleniyordu pili çıkartmam gerekiyordu... bir arkadaş minCPU değerini yükseltmemi önermişti ben de 600'e kadar yükselttim sorun azaldı ama geçmedi...bende dün Sense arayüzüne geri döndüm şimdilik bir sorun olmadı...

Edit:JikantaruXE son yaptığı güncellemeden sonra sd kartın ikinci bölümünü ext4 olarak değiştirmiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turabitr -- 25 Aralık 2011; 14:41:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufyazici

merhaba arkadaşlar, "Unofficial CyanogenMod 7.2" romunu yüklemeyi denedim ben ilk başta, ve tam install forum sdcard kısmından romun zip'ini seçip işlemi başlattığım zaman "Insallation Aborted (Status 7)" hatası alıyorum ve bu soruna çözüm bulamadım henüz. başka telefon modellerinde bu sorunu yaşayanlar olmuş ama wildfire s'te karşılaşan ve sorunu çözmüş birini bulamadım. bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim zira bu romu çok denemek istiyorum.

daha sonrasında, JijantaruXE Rom - Data2Sd romunu yükledim ama bana hiç stabil gelmedi ki stabillik bi telefonda aradığım en önemli özelliklerdendir. telefonu uyku modundan uyandıramıyordum çoğu zaman, telefon açık olduğu halde ekran açılmıyordu. arada 2-3 dk geçtikten sonra kendine geliyordu. bu romla gelen yeni kilit sistemi (sanırım yeni android versiyonunda da olacak) hiç hızlı değil. en basit örnek vereyim, orjinal romde igo programını hiç takılmadan çalıştırdığım halde bu romda program kullanılmaz haldeydi. kısacası telefon hiç istediğim gibi olmadı. ayrıca orjinal bildirim ikonları (ekranın üstündeki) çok kötü, neyin ne olduğu bile belli olmuyor. neyse, bikaç tane daha bug var böyle, yazarım ilerleyen zamanlarda.

sonra dayanamayıp daha önce yedeğini aldığım orjinal romuna geri döndüm. CM7 romuna bir çözüm bulana kadar orjinal romda kalacağım, yardımlarınız istiyorum. ayrıca ingilizce sitelerin dışında böyle bir konu açılması iyi olmuş, umarım katkılar hızla artar.

quote:

Orijinalden alıntı: turabitr

Yeni konumuz hayırlı olsun... Bende Jikantaru XE kullanıyorum... go Launcher ex de kullanıyordum ama zaman zaman tuş kilidinden çıkarken telefon kilitleniyordu pili çıkartmam gerekiyordu... bir arkadaş minCPU değerini yükseltmemi önermişti ben de 600'e kadar yükselttim sorun azaldı ama geçmedi...bende dün Sense arayüzüne geri döndüm şimdilik bir sorun olmadı...

@yusufyazici
    İlk sorunun için belkide romu indirirken hata oluştu, yada upload edilen rom hatalıdır. Yeniden indirip, tekrar yükleme imkanın varsa belki çözüm olur ama bu sadece varsayım....

Jikantaru-Ex kullanan arkadaşlar o romda CPU min:9 - max:600 olarak ayarlı geliyor... Uyanmama ve takılma sorunları min ayardan kaynaklanıyor. Min ayarı 200'in altına düşürmemeye çalışın eğer telefonun orjinal ayarları olsun istiyorsanız Min:480 - Max:600 olarak ayarlayın. Takılmalara büyük oranda engel olacaktır....
    Ayrıca Jikantaru tuş kilidi gerçekten sıkıntılı... Çok fazla takılma oluyor fakat Salsa romda takılma sıfıra yakın gayet akıcı....

Şunu da belirtmekte fayda var bu takılmaların büyük çoğunluğu CPU ayarıyla oynamaktan kaynaklıyor... Sizin için en idali hangisi ise o ayarda bırakın...

• quote:

CM 7.2 olarak verdiğin linktekini mi yoksa alquez - CM 7.2 olanı kullanıyorsun...
    alquez'de sadece kamera sorunu vardı ve çözmüş dediğine göre... Fırsatım olduğunda bu romuda denemek istiyorum....

alquez'inkini kurmuştum, diğerinin linkini verdim çünkü bazı bugların girerildiği yazıyor.

quote:

dostum kullandigin cm7 rom gozlenimlerin nasil diger romlara gore kasmasi falan nasil kullanisli mi biraz aciklarmisin?

dediğim gibi biraz sorunlu şimdilik. rom'u yüklediğiniz gibi kullanamıyorsunuz. müdahale etmek gerekiyor.

gps'i çalışmıyordu. (düzeltiği söyleniyor)
    library'de bazı dosyaları eksikti. (google kaynaklı, diğer uygulamaların ortak kullandıkları lib dosyaları) whatsapp ve foursquare yüklemesi yapılamıyordu bundan ötürü.
    google oturumu açamamıştım, sync çalışmamıştı, market uygulaması olmadığından kastırmıştı biraz.
    mms ve uzunca txt mesajları gönderip almada sorunlar vardı. apn ayarlaması yapmak lazımmış, daha sonradan çözdüm.

bunun gibi bazı bug'lar vardı. hiçbiri giderilmeyecek şeyler değil yükledikten sonra. google'da araştırınca sorunların çözümü anlatılıyor tek tek.

batarya kullanımı rom'u sevmemin ikinci nedenidir. full wireless bağlıyım gün içerisinde, 24 saate yakın götürüyor. görselliği ise ilk nedendir. menü geçişleri, uygulamalar da hız olarak gayet stabil.

quote:

merhaba arkadaşlar, "Unofficial CyanogenMod 7.2" romunu yüklemeyi denedim ben ilk başta, ve tam install from sdcard kısmından romun zip'ini seçip işlemi başlattığım zaman "Insallation Aborted (Status 7)" hatası alıyorum ve bu soruna çözüm bulamadım henüz. başka telefon modellerinde bu sorunu yaşayanlar olmuş ama wildfire s'te karşılaşan ve sorunu çözmüş birini bulamadım. bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim zira bu romu çok denemek istiyorum.

...

hboot menusünün versiyonunu yazar mısın buraya. flashlama ile oluşan sorun olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erend -- 25 Aralık 2011; 17:40:52 >

• quote:

merhaba arkadaşlar, "Unofficial CyanogenMod 7.2" romunu yüklemeyi denedim ben ilk başta, ve tam install from sdcard kısmından romun zip'ini seçip işlemi başlattığım zaman "Insallation Aborted (Status 7)" hatası alıyorum ve bu soruna çözüm bulamadım henüz. başka telefon modellerinde bu sorunu yaşayanlar olmuş ama wildfire s'te karşılaşan ve sorunu çözmüş birini bulamadım. bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim zira bu romu çok denemek istiyorum.

...

quote:

Orjinalinden alıntı: erend

hboot menusünün versiyonunu yazar mısın buraya. flashlama ile oluşan sorun olsa gerek.

hboot menüsünden aldığım bilgileri yazıyorum:

HBOOT - 1.03.0000
    MI CROP-0451
    RADIO-7.47.37.02M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joseph Writer -- 25 Aralık 2011; 19:03:05 >

• flashlama işlemini yapamamışsın rakamlardan gördüğüm kadarıyla. PG76IMG.zip dosyası ile olan işlemi tekrarla. hboot menüde downgrade yapmak gerekiyor bu rom için.
    hboot - 0.90.0000'e çekmek gerekiyor versiyonu.
  • s.a. arkadaslar oncelikle konumuz hayirli olsun.. bisey sorucam cihazimizin s-off olup olmadigini nasil anliyoruz diger sorum verdiginiz rootlarda turkce dil destegi mevcutmudur..
  • quote:

flashlama işlemini yapamamışsın rakamlardan gördüğüm kadarıyla. PG76IMG.zip dosyası ile olan işlemi tekrarla. hboot menüde downgrade yapmak gerekiyor bu rom için.
    hboot - 0.90.0000'e çekmek gerekiyor versiyonu.

dediğinizi yaptım fakat hala 1.03 versiyonu. bunun nedeni ne olabilir acaba? çok garip bir durum gerçekten.
  • Çok garip benim de hboot aynı bu şekilde

HBOOT - 1.03.0000
    MI CROP-0451
    RADIO-7.47.37.02M
  • dostum cm'nin forumunda bu hata için flashlama önerileri gelmiş. o versiyon olayını da oradan hatırlıyorum.

yalnız dikkat et, baya brick eden olmuş telefonu hatayı gidereyim diye uğraşırken.

@fate86

arkadaşım sen denedin mi cm7 kurmayı bu hboot'a? sorunsuz yüklenebiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erend -- 26 Aralık 2011; 0:57:58 >
  • hboot - 0.90.0000'e çeken S-off işlemi diye biliyorum ben yanlışlık olmasın...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.