Şimdi Ara

★★★ HTC Wildfire S Teknik Destek [Root - Rom] Ana Konu ★★★ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
7
Favori
122.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bitez_life

Htc wilfire s için 2.3.5 sürümünü güncelledikten sonra ne wi-fi ne de hot spot çalışıyor. ve b.sayar usb ile bağladığımda ne telefonu görüyor ne de telefonda normalde bana sorması gereken varsayılan bağlantı türünü soruyor. Acaba 2.3.3 dönmenin bir yolu var mu yada bu sorunları çözebileceğim pratik bir çözüm var mı 3 gündür bununla uğraşmaya çalışıyorum daha bir sonuç elde edemedim. Lütfen bilen arkadaşlar açıklamalı bir şekilde çözümü paylaşabilir mi?

Bildiğim kadarıyla downgrade olayı için telefonu bilgisayara bağlamak gerekiyor. Sizde de böyle sorun olduğu için bu işlem biraz zor olur.

Aklıma gelen yöntemler; CWM recovery ile backup alınmış 2.3.3 rom bulmanız ve Recovery> Restore ile geri yükleme yapmanız.
    Eğer 2.3.5 üzerine 2.3.3 restore olmazsa, 2.3.3 custom rom yükleyip, recovery o şekilde yüklemeyi deneyin.

Deneme imkanım olmadığı için sadece aklıma geleni söylüyorum. Umarım işe yarar.

• Teşekkürler güzel bir konu olmuş herşey açıklanmış ancak hangi rom'u neden yüklemeliyiz :) Orjinal rom'dan ya da birbirleri arasında ne farkları var? Artıları neler eksileri neler? Tecrübeli arkadaşlardan bir kaç cümle alabilirsek çok iyi olur :)
  • Teşşekkurler... Ben de ona ugrasıcam. Bakalım eger güzel sonuç verirse paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitez_life

Htc wilfire s için 2.3.5 sürümünü güncelledikten sonra ne wi-fi ne de hot spot çalışıyor. ve b.sayar usb ile bağladığımda ne telefonu görüyor ne de telefonda normalde bana sorması gereken varsayılan bağlantı türünü soruyor. Acaba 2.3.3 dönmenin bir yolu var mu yada bu sorunları çözebileceğim pratik bir çözüm var mı 3 gündür bununla uğraşmaya çalışıyorum daha bir sonuç elde edemedim. Lütfen bilen arkadaşlar açıklamalı bir şekilde çözümü paylaşabilir mi?

aynı sorun bende de var ve hatta recovery ye girdiğimde hata ekranı geliyor. cihazı sadece fastboot ekranında bilgisayara fastboot-usb olarak bağlayabiliyorum.
    nasıl halledeceğim bu sorunu bir öneri lütfen 3 gündür denemediği şey kalmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: utkuts

Teşekkürler güzel bir konu olmuş herşey açıklanmış ancak hangi rom'u neden yüklemeliyiz :) Orjinal rom'dan ya da birbirleri arasında ne farkları var? Artıları neler eksileri neler? Tecrübeli arkadaşlardan bir kaç cümle alabilirsek çok iyi olur :)

benim için Cm7 kurtuluş oldu, cihaz o kadar rahat çalışıyor ki ne kendini kasıyor ne beni farkını anlamak için yükleyip bunu yaşamak lazım
  • quote:

Teşekkürler güzel bir konu olmuş herşey açıklanmış ancak hangi rom'u neden yüklemeliyiz :) Orjinal rom'dan ya da birbirleri arasında ne farkları var? Artıları neler eksileri neler? Tecrübeli arkadaşlardan bir kaç cümle alabilirsek çok iyi olur :)

Custom rom seçimi size kalmış bir olay. Sense arayüzlü olup olmaması, kullanmak istediğiniz hafıza türü rom seçimlerini etkiler...

Sense Arayüzü istemiyorsanız CM7 romlarını tercih etmelisiniz.

Hafıza türlerinden hangisini kullanmak itiyorsanız;
    Data2Sd , App2Sd yada orjinal rom ile Link2Sd kulanmak gibi.

Şunu da ekleyelim, bilmediğimiz nedenlerden dolayı bazen romlar farklı telefonlarda farklı performans gösterebiliyor. Daha öncede birkaç arkadaş ile de bu sorun yaşandı. Birisinde iyi performans gösteren rom diğer kişilerde sorunlu olabilir. Fakat her romun performansı birbirine yakın ve diğerlerine karşı üstün performans gösteren tek bir rom yok.

Sadece romun güncel ve gelişitiricisinin o rom üzerinde çalışıyor olmasına dikkat edin....

• m1ndh4x8r modu birtek bendemi donuyor kalıyor.
    telefon berbat bir hal aldı. bazen uçuyor gidiyor kafası.

acaba nedeni 8gb'lık hafıza kartının 1'gbını dahili olarak göstermemden olabilirmi ?
    tüm programlar hafızada şuan. o yüzdenmi bu ağır yavaşlık ?
    hızlandırmak için ne yapabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karacoder

m1ndh4x8r modu birtek bendemi donuyor kalıyor.
    telefon berbat bir hal aldı. bazen uçuyor gidiyor kafası.

acaba nedeni 8gb'lık hafıza kartının 1'gbını dahili olarak göstermemden olabilirmi ?
    tüm programlar hafızada şuan. o yüzdenmi bu ağır yavaşlık ?
    hızlandırmak için ne yapabilirim ?

Hafıza kartının 2 GB üzerinde ayırırsanız sorun yaşarsanız, 1 GB ile sıkıntı yaşamamanız gerekli.

Donma ve kasılmaların 2 ana nedeni oluyor custom romlarda.

1- Cpu ayarları. 120-806 olarak ayarlı olan ayarları 200'ün altına ve 787'in üzerine çıkarmamanız öneriliyor. 200-787 değerleri arasında istediğiniz değeri ayarlayın.
    2- Sd kartın class değeri. Class 6 altında kart kullanmamak gerekli yavaşlamalara da bu neden olabilir.

Bunlar dışında, hafızanın aşırı dolması veya arka planda çok fazla program çalışması nedeniyle telefonun donması-kasılması olabilir.

• Arkadaşlar biri yardım edebilirmi.. cihazda orjinal rom var ben burda ilk sayfada anlatılan şeyleri yaptım şöyle:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1195275 burdaki PG76IMG.zip dosyasını hafıza kartına atıp anlatıldığı şekilde açtım herhangi bir yükleme göstermeden Hboot menüsünde direk S-OFF RL yazısı oldu.. daha sonra anlatıldığı gibi root dosyasını hafıza kartına atıp hboot menüsünde recovery güç tuşuyla tıkladığımda telefon reset atıp telefon simgesi üzerinde yükleme yapıyormuş gibi gösterip ardından (!) işareti çıkıyor ama herhangi bir yükleme olmuyor.. yardımcı olursanız sevinirim..

• Arkadaşlar benim kafam karıştı şimdi ben cihazı vodafonedan aldım bootloader oluyor mu olmuyor mu amacım

Hem Root hem de yeni bir rom yüklemek
    Ayrıca pazartesi Class 10 8Gb Hafıza kartı sipariş edeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ryzz

Arkadaşlar benim kafam karıştı şimdi ben cihazı vodafonedan aldım bootloader oluyor mu olmuyor mu amacım

oluyor yapabilirsin ikisini de.
  • quote:

Arkadaşlar benim kafam karıştı şimdi ben cihazı vodafonedan aldım bootloader oluyor mu olmuyor mu amacım

Normalde Türkiye'deki telefonlar bootloader kilidi açılmıyor. HTC, Türkiye için bir HBOOT güncellemesi yayınlamadı. Bizde öncelikle Avrupa için yayınlanan 2.3.5 güncellemesini yükledikten sonra HTCDev sitesindeki HTC EU için olan HBOOT güncellemesini kurup devamında gelen talimatları yaparak bootloader kilidini açabildik. WFS Ana konuda daha önceden gold card nasıl oluşturulur, eu 2.3.5 güncellemesi nasıl yapılır anlatılmıştı ama bu konuya eklenmemiş. Dolayısıyla nasıl yapıldığını tam anlamaman doğaldır. Eğer Türkiye için yayınlanan 2.3.5 güncellemesini yüklediysen, tüm bunların öncesinde downgrade edip 2.3.3'e geri dönmen gerekebilir. Onun hakkında tam bir bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Arkadaşlar biri yardım edebilirmi.. cihazda orjinal rom var ben burda ilk sayfada anlatılan şeyleri yaptım şöyle:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1195275 burdaki PG76IMG.zip dosyasını hafıza kartına atıp anlatıldığı şekilde açtım herhangi bir yükleme göstermeden Hboot menüsünde direk S-OFF RL yazısı oldu.. daha sonra anlatıldığı gibi root dosyasını hafıza kartına atıp hboot menüsünde recovery güç tuşuyla tıkladığımda telefon reset atıp telefon simgesi üzerinde yükleme yapıyormuş gibi gösterip ardından (!) işareti çıkıyor ama herhangi bir yükleme olmuyor.. yardımcı olursanız sevinirim..

Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ? cihaz şuan S-OFF ama root nasıl yapıcam yardımcı olurmusunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Shogun

quote:

Normalde Türkiye'deki telefonlar bootloader kilidi açılmıyor. HTC, Türkiye için bir HBOOT güncellemesi yayınlamadı. Bizde öncelikle Avrupa için yayınlanan 2.3.5 güncellemesini yükledikten sonra HTCDev sitesindeki HTC EU için olan HBOOT güncellemesini kurup devamında gelen talimatları yaparak bootloader kilidini açabildik. WFS Ana konuda daha önceden gold card nasıl oluşturulur, eu 2.3.5 güncellemesi nasıl yapılır anlatılmıştı ama bu konuya eklenmemiş. Dolayısıyla nasıl yapıldığını tam anlamaman doğaldır. Eğer Türkiye için yayınlanan 2.3.5 güncellemesini yüklediysen, tüm bunların öncesinde downgrade edip 2.3.3'e geri dönmen gerekebilir. Onun hakkında tam bir bilgim yok.

Goldcard mantigi nedir

• Linkteki konu ile s-off yapabilir ve ilk mesajdaki adımlarla telefonu root edebilirsiniz.
  • Merhabalar,
    Wildfire S cihazıma Konya'daki arkadaşta s-off yaptırdım. Orjinal ROM'u kullanmak istediğim için sadece Link2sd kullanıyorum. Hafıza sorunumu böylece hallettim. Ama yeni çıkan 2.3.5 güncellemesini indirip yüklemek istediğimde telefon yükleniyor diyerek kapanıyor ve tekrar açılmıyor. Sadece pilini çıkartıp tekrar takınca eski rom ile açılıyor. Sizce sorun nedir? Böyle bir sorun yaşayan var mı?
  • Arkadaşlar hangi romu kullanıyosunuz cihazı s-off yapacağım ama hala hangi romu kullanacağıma karar veremedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesakan96

Arkadaşlar hangi romu kullanıyosunuz cihazı s-off yapacağım ama hala hangi romu kullanacağıma karar veremedim

Sense'siz rom isteyenler CM7 yüklüyor.

Sense'li rom için daha çok seçenek var.
    Bir arkadaş Türkçe rom yaptı forumda konusu var ilk sayfada görürsünüz.
    İngilizce istiyorsanız bunu önerebilirim link
  • quote:

Orijinalden alıntı: fate86

quote:

Custom rom seçimi size kalmış bir olay. Sense arayüzlü olup olmaması, kullanmak istediğiniz hafıza türü rom seçimlerini etkiler...

Şunu da ekleyelim, bilmediğimiz nedenlerden dolayı bazen romlar farklı telefonlarda farklı performans gösterebiliyor. Daha öncede birkaç arkadaş ile de bu sorun yaşandı. Birisinde iyi performans gösteren rom diğer kişilerde sorunlu olabilir. Fakat her romun performansı birbirine yakın ve diğerlerine karşı üstün performans gösteren tek bir rom yok.

Sadece romun güncel ve gelişitiricisinin o rom üzerinde çalışıyor olmasına dikkat edin....

CM7 yüklemek istiyorum ancak multiupload linkleri ölmüş, en son sürümü nereden indirebilirim? Kendi sitesine girdiğimde wildfire'a destek verdiğini gördüm wildfire s yok desteklediklerinde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fate86

quote:

CM7 yüklemek istiyorum ancak multiupload linkleri ölmüş, en son sürümü nereden indirebilirim? Kendi sitesine girdiğimde wildfire'a destek verdiğini gördüm wildfire s yok desteklediklerinde.

link ölmüş ise forumdan yaz linklerini yenilesinler. En son güncel olanı geliştiriciden bulabilirsin....

Zaten CM7 offical rom değildi o yüzden siteden bulamazsın link....

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.