Şimdi Ara

★★★ HTC Wildfire S Teknik Destek [Root - Rom] Ana Konu ★★★ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
7
Favori
122.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CM7 için telefonun hafıza sorununu çözecek bir yol bulan olursa, iütfen anlatsın sabahtan beri uğraşıyorum halen bir çözüm bulamadım.
    SD Kartta Rom Manager ile 512mb ext3 128mb swap alanı oluşturdum.S2E gibi uygulamalarda Ext 512 olarak görünüyor fakat bir türlü dahili hafıza olarak algılatamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Shogun -- 8 Ocak 2012; 19:37:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Shogun

CM7 için telefonun hafıza sorununu çözecek bir yol bulan olursa, iütfen anlatsın sabahtan beri uğraşıyorum halen bir çözüm bulamadım.
    SD Kartta Rom Manager ile 512mb ext3 128mb swap alanı oluşturdum.S2E gibi uygulamalarda Ext 512 olarak görünüyor fakat bir türlü dahili hafıza olarak algılatamadım.

Arkadaşlar romu indirdiğiniz sayfayı öncelikle iyice inceleyin. Eğer o rom Data2Sd değilse dahili belleğiniz 150 Mb'dan fazla olmaz... Sonra boşu boşuna uğraşırsınız neden olmuyor diye.
    CM7 rom da normal rom, eklemesini siz yapacaksınız....

LİNK indirip Hboot menüsden yüklemesini yapın. Sorun düzelecektir.

Ayrıca rom sayfasında SWAP için bellek ayırın YAZMIYORSA, ayrımayın. Boşuna hafızadan yer temiş olursunuz....

• quote:

Orijinalden alıntı: fate86

quote:

Orijinalden alıntı: The Shogun

CM7 için telefonun hafıza sorununu çözecek bir yol bulan olursa, iütfen anlatsın sabahtan beri uğraşıyorum halen bir çözüm bulamadım.

Arkadaşlar romu indirdiğiniz sayfayı öncelikle iyice inceleyin. Eğer o rom Data2Sd değilse dahili belleğiniz 150 Mb'dan fazla olmaz... Sonra boşu boşuna uğraşırsınız neden olmuyor diye.
    CM7 rom da normal rom, eklemesini siz yapacaksınız....

LİNK indirip Hboot menüsden yüklemesini yapın. Sorun düzelecektir.

Ayrıca rom sayfasında SWAP için bellek ayırın YAZMIYORSA, ayrımayın. Boşuna hafızadan yer temiş olursunuz....

Tamamdır hocam sorunu hallettim, teşekkürler. Benim hatam swap alanı oluşturmak ve Data2SD'i kurmamakmış.

• CyanogenMod 7 yükleme yöntemini konunun 2. mesajına ekledim
  • Merhaba arkadaşlar şu sayfadahttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1432259 söylenenleri yapmaya çalıştım romu yükleyebildim ancak data2sd kısmına gelince bir problem oluştu şöyleki şimdi 2 gb lık sd kartı 2 ye böldüm 1.5 ve 500mb şeklinde 500 mb ı linux swap yaptım.Daha sonra söylendigi gibi recovery modda data2sd yi çalıştırdım.Sonra telefon açılmadı takıldı.SD kartı çıkartıp telefonu açtım şimdi sorun yok ancak diğer yaptığım 500 mb lık bölüm görünmüyor.Sanırım ext3 yapacaktım onu neyse mini tool partitiondan silim tekrar düzenleyim dedim ancak şimdi mini tool o bölümü görmiyor sadece 1.5 luk yaptıgım bölümü görüyor. Ne yapılabilir bunu düzeltmek için

• quote:

Orijinalden alıntı: CaRBiNe

Merhaba arkadaşlar şu sayfadahttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1432259 söylenenleri yapmaya çalıştım romu yükleyebildim ancak data2sd kısmına gelince bir problem oluştu şöyleki şimdi 2 gb lık sd kartı 2 ye böldüm 1.5 ve 500mb şeklinde 500 mb ı linux swap yaptım.Daha sonra söylendigi gibi recovery modda data2sd yi çalıştırdım.Sonra telefon açılmadı takıldı.SD kartı çıkartıp telefonu açtım şimdi sorun yok ancak diğer yaptığım 500 mb lık bölüm görünmüyor.Sanırım ext3 yapacaktım onu neyse mini tool partitiondan silim tekrar düzenleyim dedim ancak şimdi mini tool o bölümü görmiyor sadece 1.5 luk yaptıgım bölümü görüyor. Ne yapılabilir bunu düzeltmek için

O rom için kart 3 parçaya bölünecekti.
    1- Fat32 - Primary
    2- Ext4 - Primary
    3- Swap - Primary şeklinde....

Siz Ext4 alanı unuttuğunuz için Data2Sd olmaz. Kartı tekrardan bağlayıp o alanı oluşturun fakat en az 512 MB ayırın ki hafıza sorunu kalmasın. Bu durumda Sd kart olarak size 1 Gb gibi bir miktar kalır. Farklı biçimlendirme programları yada Windows ile biçimlendirme yapın ama swap alanı silinir mi denemeden bilemeyiz....

Önceliğiniz swap olayını çözmek olsun....

• Arkadaşlar şu kısımda uygulama hata veriyor ve kapanıyor.

3- Telefonunuzu bilgisayara HTC Sync modunda bağlayıp (Hata ayıklama açık olacak) indirdiğiniz "PG7610000_Marvel_hboot_1.08.0099_20111216.exe" dosyasını açın ve telefonunuzun HBOOT'unu güncelleştirin.

Bu işlemi yaparken cihazıma uygun yazılımın olmadığını fakat yakında olabileceğini söylüyor ingilizce. Neden böyle olabilir?

Bu uygulama sanırım cihazı s-off yapıyor o yuzden cihazımın s-off olmasının bu hataya yol açacağını sanmıyorum. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
  • Özür dilerim cihazım s-on yanlış yazmışım.
  • Hacked by m1ndh4*8r romunu kurdum 200 e yakin uygulama yukledim hala daha 700 mb bos yer var ve telefonda simdilik kasma yok sadece sarj 19 saat giderken 15 saate dustu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Orijinal 2.3.5 rom kullanıyorum hafıza sorununu nasıl çözebilirim Bu rom ile hafıza 150 mb ta mı kalıyor. Bu konuda tam bir açıklama bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkuc

Arkadaşlar Orijinal 2.3.5 rom kullanıyorum hafıza sorununu nasıl çözebilirim Bu rom ile hafıza 150 mb ta mı kalıyor. Bu konuda tam bir açıklama bulamadım.

root etmeden çözemezsin...root etmek için de s-off olman gerekiyor... tüm bunlar yaptıktan sonra orjinal romu kullanacağım diyorsan tek çözüm link2sd uygulamasını kullanmandır...
    http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-link2sd-sd-karta-uygulama-tasima

• quote:

Orijinalden alıntı: turabitr

quote:

Arkadaşlar Orijinal 2.3.5 rom kullanıyorum hafıza sorununu nasıl çözebilirim Bu rom ile hafıza 150 mb ta mı kalıyor. Bu konuda tam bir açıklama bulamadım.

root etmeden çözemezsin...root etmek için de s-off olman gerekiyor... tüm bunlar yaptıktan sonra orjinal romu kullanacağım diyorsan tek çözüm link2sd uygulamasını kullanmandır...

Telefonum root. Orijinal 2.3.5 ingilizce rom yükledim. link2sd ile her uygulamayı tek tek karta mı aktaracam. setting>sd phone storge kullanılabilir alanı 1gb göremeyecek miyim. veya CM7 gibi rom yüklesem bunlardan kurtulurmuyum. ne önerirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Telefonum root. Orijinal 2.3.5 ingilizce rom yükledim. link2sd ile her uygulamayı tek tek karta mı aktaracam. setting>sd phone storge kullanılabilir alanı 1gb göremeyecek miyim. veya CM7 gibi rom yüklesem bunlardan kurtulurmuyum. ne önerirsiniz.

link2sd hafızayı arttırmıyor...özel bir yöntemle uygulamalar karta taşınmış oluyor ama telefon kendi hafızasındaymış gibi görüyor uygulamaları...linkleme (taşıma) isteğe bağlı olarak otomatik yapılabiliyor...gerçek hafıza artışı için cm7 ya da 1.mesaj da bahsedilen diğer romlardan birini kurabilirsin.... ama öyle 150-200 uygulama yüklemem diyorsan link2sd yeter de artar... tercih meselesi...

• quote:

quote:

quote:

quote:

link2sd hafızayı arttırmıyor...özel bir yöntemle uygulamalar karta taşınmış oluyor ama telefon kendi hafızasındaymış gibi görüyor uygulamaları...linkleme (taşıma) isteğe bağlı olarak otomatik yapılabiliyor...gerçek hafıza artışı için cm7 ya da 1.mesaj da bahsedilen diğer romlardan birini kurabilirsin.... ama öyle 150-200 uygulama yüklemem diyorsan link2sd yeter de artar... tercih meselesi...

Orjinal romdada şu hafıza olayını genişletseler ne güzel olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: fate86

quote:

Orijinalden alıntı: CaRBiNe

Merhaba arkadaşlar şu sayfadahttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1432259 söylenenleri yapmaya çalıştım romu yükleyebildim ancak data2sd kısmına gelince bir problem oluştu şöyleki şimdi 2 gb lık sd kartı 2 ye böldüm 1.5 ve 500mb şeklinde 500 mb ı linux swap yaptım.Daha sonra söylendigi gibi recovery modda data2sd yi çalıştırdım.Sonra telefon açılmadı takıldı.SD kartı çıkartıp telefonu açtım şimdi sorun yok ancak diğer yaptığım 500 mb lık bölüm görünmüyor.Sanırım ext3 yapacaktım onu neyse mini tool partitiondan silim tekrar düzenleyim dedim ancak şimdi mini tool o bölümü görmiyor sadece 1.5 luk yaptıgım bölümü görüyor. Ne yapılabilir bunu düzeltmek için

O rom için kart 3 parçaya bölünecekti.
    1- Fat32 - Primary
    2- Ext4 - Primary
    3- Swap - Primary şeklinde....

Siz Ext4 alanı unuttuğunuz için Data2Sd olmaz. Kartı tekrardan bağlayıp o alanı oluşturun fakat en az 512 MB ayırın ki hafıza sorunu kalmasın. Bu durumda Sd kart olarak size 1 Gb gibi bir miktar kalır. Farklı biçimlendirme programları yada Windows ile biçimlendirme yapın ama swap alanı silinir mi denemeden bilemeyiz....

Önceliğiniz swap olayını çözmek olsun....

Ne yazikki bu swap kısmında tıkandım bir türlü göremiyorum zaten 2gb sd kart var onunda 512 si yok olduk şimdi
    ext4 diye bir kısımda oluşturdum daha sonra işlemleri yaptım ancak yine açılış ekranı tekrarlanıp duruyor bir türlü açılmıyor.Sd kartı çıkartıp telefonu açıyorum ancak öyle açılıyor ama yine ne internal storage kısmı yükselmiş nede normal sd kart storage kısmı yükselmiş görünüyor.
    Şu swap olayına bir çözüm bulamadım bir yardımcı olun ...

• ben romu yukledım hafızayı falan hallettım ama swap kısmında ramı kullanıp kullanmadıgını nasıl ogrenecegız telefondan bakma ımkanımız var mı bos ram olarak zaten 130 mb falan gosterıyor.Birde romun support larında supercharger v6 var rom yuklendıgın de bu ıslem yapılmıs mı oluyor yoksa ayrıyetten supercharger yapmamıza gerek var mı?
  • Orjinal roma data2sd veya link2sd ve oc kernel eklenebilirmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çay

Orjinal roma data2sd veya link2sd ve oc kernel eklenebilirmi

link2sd eklenebilir sıkıntı yok...ama diğerlerini yedek alıp denemek lazım...ben stok rom kullanmadığım için bilemiyorum...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çay

Orjinal roma data2sd veya link2sd ve oc kernel eklenebilirmi

link2sd eklenebilir sıkıntı yok...ama diğerlerini yedek alıp denemek lazım...ben stok rom kullanmadığım için bilemiyorum...

Peki nasıl yapılır
  • Telefon üzerinden güncelleme yaptım dün gece 2.3.5 versiyonuna şimdi geri dönme şansı veya s-off yapma şansım var mı bu telefonu kurcaladım kurcaladım çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.