Şimdi Ara

HTPC DENEMEM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
2
Favori
7.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: asphendus

@ Kıvan Ç :

İlk önce yaşadığınız ülkenin dilini öğrenin lütfen. Daha iyi bir HTPC yazmadım dikkatli okursanız orada. Daha iyi bir ''sistem'' yazdım ve yazdığımın arkasında durarak da daha iyisini topladım .

Lâkin combo2009'un 1600 e topladığı paraya akraba olan daha iyi bir HTPC'de toplayabilirdim. İsterseniz toplayayım ?

Bir daha da insanların avukatlığını yapıp kendinizi komik duruma düşürmezsiniz umarım. Saygılar.

Yaşadığın ülkenin dilini önce sen öğren sonra bana caka sat.
    Adam sistemini kendi aklında şekillendirmiş, bizlede burda yapılandırma aşamalarını paylaşmış sağolsun.Burası sistem tavsiyeleri bölümü değil dikkatini çekerim.
    Burası modifikasyon bölümü.Sen kendi kendine gelin güvey olup fiyatı beğenmemiş sonrada sistem toplamaya kalkmışsın.
    Neye göre kime göre topladın adam HTPC topluyo diyince ben sadece o fiyata göre sistem yazdım diyosun.Bizene o fiyata toplancak sistemden.
    PC toplarken insanların öncelikleri vardır.Bu pc salonda tv yanında şık bi görünüm için toplanmış.
    Senin seçtiğin kasaya bak arkadaşın seçtiği kasaya bak.Neyse sana daha onca şey yazarımda anlarmısın bilemem.Arkadaşın konusunuda daha fazla kirletmek istemiyorum.

Tekrardan eline sağlık combo2009 güle güle kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıvan Ç

quote:

@ Kıvan Ç :

İlk önce yaşadığınız ülkenin dilini öğrenin lütfen. Daha iyi bir HTPC yazmadım dikkatli okursanız orada. Daha iyi bir ''sistem'' yazdım ve yazdığımın arkasında durarak da daha iyisini topladım .

Lâkin combo2009'un 1600 e topladığı paraya akraba olan daha iyi bir HTPC'de toplayabilirdim. İsterseniz toplayayım ?

Bir daha da insanların avukatlığını yapıp kendinizi komik duruma düşürmezsiniz umarım. Saygılar.

Yaşadığın ülkenin dilini önce sen öğren sonra bana caka sat.
    Adam sistemini kendi aklında şekillendirmiş, bizlede burda yapılandırma aşamalarını paylaşmış sağolsun.Burası sistem tavsiyeleri bölümü değil dikkatini çekerim.
    Burası modifikasyon bölümü.Sen kendi kendine gelin güvey olup fiyatı beğenmemiş sonrada sistem toplamaya kalkmışsın.
    Neye göre kime göre topladın adam HTPC topluyo diyince ben sadece o fiyata göre sistem yazdım diyosun.Bizene o fiyata toplancak sistemden.
    PC toplarken insanların öncelikleri vardır.Bu pc salonda tv yanında şık bi görünüm için toplanmış.
    Senin seçtiğin kasaya bak arkadaşın seçtiği kasaya bak.Neyse sana daha onca şey yazarımda anlarmısın bilemem.Arkadaşın konusunuda daha fazla kirletmek istemiyorum.

Tekrardan eline sağlık combo2009 güle güle kullan.

Arkadaşım durduk yere stres yapıyorsun akşam akşam . Ben sadece fiyatın fazla olduğunu insanların o fiyata ürünü almayacağını çünkü o fiyata sıfır ve daha iyi bir HTPC veya normal PC toplayabileceklerini söyledim dahha örnek verdim. Arkadaşın projesine birşey dediğimiz yok sakin ol .

Sonuçta ortada ciddi bir emek var ve projesi her şeyi ile hoşuma gitti fiyatı dışında ve arkadaşa öneride bulundum. Saldırmana gerek yoktu. Neyse daha fazla tartışmanın anlamı yok.

combo2009: Hocam çok güzel olmuş sisteminiz emeğinize yeteneğinize sağlık. Fakat tekrar etmekte fayda var bazıları için. O fiyat biraz fazla yinede siz daha iyisini bilirsiniz. Hayırlı olsun alan arkadaşada şimdiden

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nickelson1903

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The End Baba

1600 çok pahalı hocam

Katılıyorum o paraya 0 çok daha iyi bir sistem toplanılabilir

O zaman toplayınız neden burda konuyu bulandırıyorsunuz.Satan istediği fiyata,alanda bütcesine göre alır ;)

Ali abi naptın böle sen.Bendeki dell kasayı gördün dellendirmişin sistemi.Kendimi toparlarsam bende güncel bir sistem toplamayı düşünüyorum bu şekil.

Hayhay Buyrun

INTEL Core i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm İşlemci 520
    ASUS P8P67-M Intel P67(B3) Soket 1155 DDR3 2200MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart 249
    POWERCOLOR HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı 314
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 123
    COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA 152
    CORSAIR 60GB Force 3 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 490MB Yazma) 287
    1642 TL Vatan 10 taksit

@ combo2009

Hocam Sakın kişisel algılamayın harika bir çalışma olmuş tebrik ederim sizi başarılarınızın ve projelerinizin devamını dilerim

Helal olsun arkadaşım güle güle kullanın hiper pc nizi.
    Faturanında fotokopisini yollayında fiyat araştırması yapalım bizde....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The End Baba

1600 çok pahalı hocam

Katılıyorum o paraya 0 çok daha iyi bir sistem toplanılabilir

O zaman toplayınız neden burda konuyu bulandırıyorsunuz.Satan istediği fiyata,alanda bütcesine göre alır ;)

Ali abi naptın böle sen.Bendeki dell kasayı gördün dellendirmişin sistemi.Kendimi toparlarsam bende güncel bir sistem toplamayı düşünüyorum bu şekil.

Hayhay Buyrun

INTEL Core i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm İşlemci 520
    ASUS P8P67-M Intel P67(B3) Soket 1155 DDR3 2200MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart 249
    POWERCOLOR HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı 314
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 123
    COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA 152
    CORSAIR 60GB Force 3 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 490MB Yazma) 287
    1642 TL Vatan 10 taksit

@ combo2009

Hocam Sakın kişisel algılamayın harika bir çalışma olmuş tebrik ederim sizi başarılarınızın ve projelerinizin devamını dilerim

Helal olsun arkadaşım güle güle kullanın hiper pc nizi.
    Faturanında fotokopisini yollayında fiyat araştırması yapalım bizde....

ya benim ciddi problemlerim var yada forumdaki bazı arkadaşların

• anlamadığınız mevzu şudur.yada benim anlatmak istediğim,
    dükkanıma biri gelir atıyorum şu klavye kaç para farzımisal 50 tl
    ya o çok pahalı bilmem nerede 20 lira diye cevap verir.bende 10 tane getir o fiyattan 50 lirada sana vereyim diyorum.kuyruğunun üstüne oturuyor vatandaş.
    Herhangi bir iş yerine girip bişey alacağınız zaman fiyat pahalı geldiğinde bilmem nerede şu kadar demenin bir manası yoktur o zaman ordan alacaksın.
    Bir emek verilmiş uğraşılmış yurtdışından olmadık malzemeler getirtilmiş v.s.
    pazarlık yapılabilir o ayrı bir mevzu ama bu tarz "pahalı o fiyata daha iyisi olur v.s. yanlış."
    Konuyu daha fazla dağıtmamak için bu konuyla ilgili mesaj yazmicam bu arada.
    saygılar...
  • Güzel ve şık bir htcp olmuş Merak ettiğim konu,şöyle yapsaydım daha iyi olurdu dediğiniz bir durum oldu mu,mesela mini itx anakart galiba sizde ki ,micro atx veya atx anakart alınsa, kablosuz antenli PCI kart, harici ekran kartı, ses kartı gibi bileşenler için daha fazla alan yaratılsa daha iyi olmazmı,şimdi siz bu konuda deneyim edinmişsiniz güzel bir sistem kurmuşsunuz,bu konuda ne dersiniz?

Klavye maus olarak ne kullanıyorsunuz,kablosuz ise performansından memnunmusunuz?
  • Arkadaş pahalı demiş doğrudur pahalı kabul ediyorum ama Anakart İşlemci fanı ve ön panel Türkiyede yok yurt dışından alındı Türkiyede olmayan bir donanım için neye göre pahalı dedi anlayamadım.
    Evet Talat arkadaşım size katılıyorum başta monitor arkasına takılacak bir sistem için yola çıktımfakat anakart ve işlemciyi 150 watt lık Mini ITX kasalar çalıştırmadı power değiştirmek istedim daha büyüğünü Dark Modern mini ITX kasa için bulamadım sonra bu kasayı beğendim sırf normal power takılıyor diye ama bu arada anakartı almış bulundum.
    Kısacası bu durum yüzünden oldu ama pişman olmadım çünki anakart harika ve üst seviye Cooler master fan PCI Express yuvayı kapattı ama Ati hd6670 takabilmek için PCI express riser kart aldım ekran kartını alır almaz takıp burdan duyuracağım.
  • Evet arkadaşlar sizce ne eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: combo2009

Evet arkadaşlar sizce ne eder

Kardeş, öncelikle ellerinize sağlık. Ben de bir htpc istiyorum ama ne yeterli bütçem, ne de bu konuda bilgi ve tecrübem var. Amacım hem aşırı derecede pahalı grafik kartı gerektirmeyen oyunları oynamak, hem de aynı zamanda netten indirdigim 3d bluray iso dosyalarını oynatabilen bir medya player olarak kullanmak. Bunları kendi başıma yapamayacagıma göre aşağıdaki gibi hazır bir htpc f/p olarak nasıldır? Oyun performansı yeterli midir, 3d bluray iso dosyalarını oynatır mı?

Tüm yazdıklarınızı okudum, cevabınız benim için çok değerli. Şimdiden çok teşekkürler. İşte link:

http://www.xtreamer.net/2012/xtreamer-ultra2.html

• Tabi buradaki hong kong satış fiyatı. Son kullanıcı için fiyatı 350 € olur diye tahmin ediyorum. Veya bu parayla (yaklaşık 840 TL) daha iyi bir htpc toplama imkanı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyunbitti

Tabi buradaki hong kong satış fiyatı. Son kullanıcı için fiyatı 350 € olur diye tahmin ediyorum. Veya bu parayla (yaklaşık 840 TL) daha iyi bir htpc toplama imkanı var mı?

Kesinlikle daha iyisini toplarsın, htpc için depolama alanı biraz daha geniş olsa daha iyi olur 4 gb ram gereksiz ve atom işlemci herşeyi öldürüyo bence.
  • Hocam emin misin? Toplamayı başarsam bile media player olarak kumandalı bir şekilde kullanabilir miyim? Xbmc yukleyebilir miyim?
  • Bir de 32 gb ssd haricinde 2.5" hard disk takmak için yuvası var.
  • Atom işlemci yapmak istediklerinizi yapamaz bence AMD E350 yada E450 serisi anakart işlemci beraber olan modellerden alın mini ITX kasa ve hdd ile her istediğinizi yaparsınız en azından Atomdan bir kaç kat fazlasıyla.
  • quote:

Atom işlemci yapmak istediklerinizi yapamaz bence AMD E350 yada E450 serisi anakart işlemci beraber olan modellerden alın mini ITX kasa ve hdd ile her istediğinizi yaparsınız en azından Atomdan bir kaç kat fazlasıyla.

Peki maliyet 850 den aşağı olur mu, xbmc yükleyip kumandalı kullanabilir miyim sizce?
  • xbmc nedir anlamadım.
  • Foxconn AHD1S-K AMD Hudson D1 E350 Brazos Çift Çekirdek İşlemcili Mini ITX Anakart 137,86 TL
    Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit (2x2GB) (KHX1600C9D3K2/4GX) 54,99 TL
    Dark Modern 150W Yatay/Dikey Kullanılabilir Mini ITX Uyumlu Medya Center Edition Kasa 165,00 TL
    WD Caviar Green 500 GB İntellipower 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (WD5000AZRX) 217,94 TL
    Team Xtreem S3 60GB 550-480MB/sn SandForce Kontrolcülü 2.5" Sata3 SSD (Senkron Nand) 259,90 TL

Toplam : 835.69 TL
  • quote:

Foxconn AHD1S-K AMD Hudson D1 E350 Brazos Çift Çekirdek İşlemcili Mini ITX Anakart 137,86 TL
    Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit (2x2GB) (KHX1600C9D3K2/4GX) 54,99 TL
    Dark Modern 150W Yatay/Dikey Kullanılabilir Mini ITX Uyumlu Medya Center Edition Kasa 165,00 TL
    WD Caviar Green 500 GB İntellipower 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (WD5000AZRX) 217,94 TL
    Team Xtreem S3 60GB 550-480MB/sn SandForce Kontrolcülü 2.5" Sata3 SSD (Senkron Nand) 259,90 TL

Toplam : 835.69 TL

Valla anladığım kadarıyla almayı dusundugumden çok daha performanslı gorunuyor. Yalnız bunun ekran kartı anakartta mı? Linkteki aletin ekran kartından iyi midir oyunlar ve 3d bluray iso dosyaları acısından?

Xbmc bir arayüz, media playerlar için. Aslında tam olarak ben de bilmiyorum :) internette var bilgileri.

Son olarak kumanda ile calıstırabilir miyim bu tarz bir şeyi.

Çok teşekkür ederim.

• ekran kartı blue ray destekli ve işlemcinin içinde benim kullandığım işlemcinin 2 çekirdekli hali ekran kartı performansıda oldukça iyi Kumanda konusunda ise biraz araştırma yaparak yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.