Şimdi Ara

HTPC? File server?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben film ve diziler için WDTV kullanan biri olarak sürekli harddiskin birini söküp diğerini takmaktan sıkıldım. Ayrıca sürekli yeni harddiskler almaktan da sıkıldım :)
    HTPC gibi bir sistem kursam ve içine terrabyte'larca harddisk koysam dedim ama sanırım o da saçma olur. Htpc'leri incelediğimde hem küçük harddiskli olduklarını gördüm. 2.5" ve 500GB gibi.
    Derdime bir çare lütfen. :) Ne önerirsiniz? NAS server'lar da çok çok pahalı..

• htpc alıp usb üzerinden harici disk kullanabilirsiniz. ya da küçük bir pc kurarsınız, mini itx veya micro itx bazlı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vertigo_vh72

htpc alıp usb üzerinden harici disk kullanabilirsiniz. ya da küçük bir pc kurarsınız, mini itx veya micro itx bazlı..

Evet mantıklı, teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaL

...

Basit bir bilgisyara, işletim sistemi olarak flash belleğe ücretsiz olan FreeNAS yazılımını kurup depolama ünitesine çevirebilirsiniz.
  • peki freenas ile usb'den işletim sistemi olan bu makineyi patch ile mi networke bağlamam gerekir? Yoksa wi-fi desteği var mıdır?
  • eger FreeNas benzeri bir uygulama düsünüyorsaniz bu programin yazarinin son yazilimini denemenizi tavsiye ederim, open media vault..ben henüz denemedim, ama ilk firsatta incelemeyi düsünüyorum..

bu programlarda lan veya wifi üzerinden cikis yapabiliyorsunuz bildigim kadar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaL

peki freenas ile usb'den işletim sistemi olan bu makineyi patch ile mi networke bağlamam gerekir? Yoksa wi-fi desteği var mıdır?

Kablo ile kullanmaktayım, sistemi direk kablosuz olarak bağlamayı denemdim. Ağa kablolu veya kablosuz bağlı olan herhangi bir bilgisayardan yönetilebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.