Şimdi Ara

HTPC için stick önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar arkadaşlar. Yıllar önce smart tv olarak aldığımız televizyon internete bağlanamamaya başladığı için artık smart tv görevi görmemeye başladı. Buna çözüm olarak internete bağlanabilecek android stickler veya intel compute sticklere baktım fakat aklım karıştı. Öncelikle temel kullanım amacı ağa bağlanarak tarayıcı üzerinden flash video izleme üzerine olacak. Kendim kullanmayacağım ailem kullanacağı için basit kullanım olması önemli. Tabi kurulum vs. gerekirse ben yapabilirim ama sonrası kullanıcılara kalacak. Normalde hepsiburada üzerinden dark android sticklere bakıyordum fakat yorumlar pek hoşuma gitmedi, bizimkileri tatmin edeceğine inanıyorum fakat sorun çıkartma olasılığı var mıdır varsa ne gibi problemler olabilir gibi bi kullanıcı deneyimi göremedim. Birde kafamı karıştıran şey intel compute stick 200 tl civarına görmüş olmam;

http://www.hepsiburada.com/intel-computer-stick-intel-atom-z3735f-1-33ghz-1-83ghz-1gb-8gb-stick-bilgisayar-boxstck1a8lfc-p-BD602180?magaza=Hepsiburada

Şimdi intel de işletim sistemi yok elimde win7 orjinal lisansı var fakat buna kurabilir miyim? Sanırsam mobil sürümler kuruluyor bende ki normal sürüm o lisansı kullanarak uygun bir işletim sistemi yükleyebilir miyim? Veya ücretsiz linux dağıtımlarından herhangi birisini kurabilir miyim ve randıman alabilir miyim?

Kullanım kolaylığı açısından android muhtemelen kolay olacaktır fakat donanım olarak intel gözüme çarpıyor. Yardımcı olursanız sevinirim eğer kendiniz kullandığınız çözümler varsa önerilerinizi de dikkate almak istiyorum. Fiyat olarak en yüksek 300 TL gibi bir bütçe var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.