Şimdi Ara

htpc konusunda yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

müsadenizle htpc konusunda biraz cahilim benim evimde emekliye ayırdığım ve sahiplendirmediğim bir pc var benim için yer sıkıntı htpc olarak kullanmak istyorum, ama sıkıntım burda baslıyor cihazın üzerinde gigabit ethernet kartı var bu yüzden nas olarakta kullanmakta istiyorum verilerime her yerden erişimek için örnek mobil cihazlarıma xmbc kurup mobil ortamda izlemek için ama windows karşılamıyor önerebileceğiniz farklı işletim sistemi var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MONOKUMA-CHAN -- 22 Aralık 2014; 1:09:42 >

• Windowsun karşılamama gibi bir ihtimali yok. Ben kodi pek kullanmıyorum çünkü bizde evdekilerde hep tablet telefon veya bilgisayar var onun içinde smb yoluyla halletmek çok basit.

Ayarları doğru yaparsan problem olmaz.En temiz ayar için windows altında ek kullanıcı hesabı oluştur. Şifresi de olsun.

Ondan sonra DHCP yi 192.168.1.10 başlat. HTPC nin ip sini sabit yap mesela 192.168.1.5. Ondan sonra problem kalmaz. Android cihazlar için de en iyi çalışan es file explorer. Ayarlar kısmında önemli olan ip adresini ve paylaştığın klasörün veya sürücünün tam adını doğru bir şekilde yazman ve kullanıcı adı ve şifreni girmen yeterli olacaktır. Sabit ip olayını yapmazsan her lease bittiğinde ip yenilemesi gerçekleşeceğinden ip nin değişme olasılığı dolayısıyla her seferinde yeni ip girmek zorunda kalırsın.

Mesela bir örnek benim telefondan

htpc konusunda yardım lütfen

Tabii bu benim önerim tamamen farklı bir yöntem yoksa kodi çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifgokcen -- 27 Aralık 2014; 18:54:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.