Şimdi Ara

HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
33.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: amf23

Yok yaw dayamıyacam, çok sabrettim ama yazmadan rahatlıyamıyacam.
    Yıllarını bu işe vermiş, incelemeler yapmış sayfalar dolusu inceleme yazıları yazmış @Akseaus, uzun yıllardır binbir çeşit HTPC kullanmış, üşenmeyip 2 tane LCD de, üstelik de hem VGA hem de hdmi bağlantı ile test yapmış @sky_walker ve şu an ismi aklıma gelmeyen bi dolu arkadaşın sözkonusu cihazların herikisini de birebir görerek, elleyerek, yaptıkları somut testler varken, halen "öyle olamaz, mümkün değil" şeklindeki yaklaşımlar insanların kafalarını karıştırmaktan ve benim gibi bazılarının çıldırmasına sebep olmaktan başka bir işe yaramıyor.

Sevgili dostum, sen yine de sakin ol.

Kimse bizim deneyimimizi bilmek veya güvenmek zorunda değil. Ama desteğine gerçekten teşekkür ederim.

Selamlar.

• Hem PCH hemde HTPC'si olan arkadaşlardan rica etsek,
    bu iki medyadan da görüntü ekleyebilirlermi.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 29 Ocak 2009; 15:02:26 >
  • bi cok kez bende soledim bende hem htpc var tüm codec ve playerlarla aylardır boguştum..popcorn kalitesine u-la-şa-ma-dım...bende ikiside oldugu icin taraf tutmamı kimse beklemiyordur sanırım..resim koyacam vaktim olursa h.sonu..
  • Masaüstü bilgisayarım sinema odamda Hitachi PJ-TX200 HD Ready projektörüme bağlı..Laptopum DVI çıkışlı DVI-HDMI kablosuyla hem 32 inç samsung LCD TV de hemde projektörde kullanıyorum..Türkiye ye gelir gelmez de popcorn hour aldım.. 3 ünüde hem LCD de hem de Projektörde kullandım..Görüntü farkı olarak aralarında benim gözüme çarpan bariz bir fark yok 3 üde çok çok iyi...Şu çok iyi bu kötü diyebileceğim her hangi bir şey görmedim ama sanki popcornda görüntü subjektif olarak şusu iyi busu iyi diyemiyeceğim şekilde bana daha iyi geliyor..Dediğim gibi çok ufak ismini koyamıyacağım sadece daha iyi gibi...Sadece film seyredicem diyen arkadaşlara kesinlikle popcorn u tavsiye ederim...Ben de problem çıkardığı oynatmadığı her hangi bir film olmadı..Her hangi bir alt yazı sorunuda yaşamadım..
  • quote:

Yıllarını bu işe vermiş, incelemeler yapmış sayfalar dolusu inceleme yazıları yazmış @Akseaus, uzun yıllardır binbir çeşit HTPC kullanmış, üşenmeyip 2 tane LCD de, üstelik de hem VGA hem de hdmi bağlantı ile test yapmış @sky_walker ve şu an ismi aklıma gelmeyen bi dolu arkadaşın sözkonusu cihazların herikisini de birebir görerek, elleyerek, yaptıkları somut testler varken, halen "öyle olamaz, mümkün değil" şeklindeki yaklaşımlar insanların kafalarını karıştırmaktan ve benim gibi bazılarının çıldırmasına sebep olmaktan başka bir işe yaramıyor.

Tecrübeli arkadaşların yorumları tabi ki önemli ama "en doğru yorum onların yorumu" diye bir saplantıya girmek çok yanlış olur. sen nasıl arkadşaın yorumuna şaşırdıysan ben de sky_walker 'ın yorumuna şaşırdım çünkü evde HTPC kullanıyorum. pop-corn gibi bir oynatıcım olmadı sadece DVD player ile karşılaştırabilirim renk canlılığı konusunda en ufak fark göremiyorum. ne vga ne de hdmi bağlantıda puslu - donuk bir görüntü almadım. Evde 2 bilgisayar ve 3 ekran kartı ile denedim ve görüntü kalitesinden her seferinde mutluydum. ( denediğim ekran kartları : hd2600pro, 8600gt ve 8800gt ) Tabi notebook bağlantıda yeterli kaliteyi aldığımı söyleyemeyeceğim ama bahsetitğim ekran kartları ile gayet iyi görüntü elde ettim. En azından "bence"

HTPC tercih etmemin sebepleri

1- Codec sorununu kafaya takmadan her zaman güncel kalacağını bilmem
    2- Alt yazı sorunu yaşamamak, font büyüklük seçimini dilediğimce yapmak.
    3- Alt yazıyı MKV playerda, film görüntüsünü yukarı taşıyıp, ekran görüntüsünün altındaki siyah boş alana alt yazıyı yerleştirmek, böylece görüntüyü alt yazı ile kirletmemek.
    4-Bazı arkadaşlar ses ve güç tüketiminden bahsetmiş ama 102 ekranın çektiği gücün yanında bunun hesabını yapmaya bence çok gerek yok. Ses konusunda ise E8200@3Ghz , fan ayarı ile en düşük hızda sessizce çalışıyor. Ekran kartının fanını da değiştirdim ses yok. İşlemci kullanımı %20 civarı oynatımda.

• quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

@amf23, sayende istar'ın dvd iso'larını upconvert ile 1080p oynatabildiğini öğrendik. Acaba cihaz bluray iso dosyalarını da okuyabiliyor mu?

Niyetim, ps3 ve "swiss army knife" programı ile bluray disklerin iso'larını harddiske kaydetmek ve herhangi bir dönüşüm işlemi yapmadan, ham iso dosyasını dvd iso'larda olduğu gibi doğrudan izlemek.

Kolay gelsin.

Maalesef sevgili @Coyote, firmadan gelen cevap olumsuz, NMT lerin böyle bir yeteneği yokmuş;

"No, Syabas NMT firmware does NOT support bluray ISO or BDMV folder structure."

Bluray filmleri, format değişikliği ile uğraşmadan ve kayıpsız bir şekilde, ps3 ile iso'ya çevirmek kağıt üzerinde çok avantajlı gözüküyor. Artık iyice düşen hard disk fiyatları sayasinde, iso dosyalarının boyutunun büyüklüğü de bir dezavantaj olmaktan çıktı. Bu nedenle bluray iso'larının okunabilmesi bence önemli bir özellik.

nVidia 7900gs'li emektar dell e1705'imi, MSI'ın henüz piyasaya çıkmayan, ATI HD4850'li GT725 ile değiştirip HTPC olarak kullanmak ile NMT türü bir cihaz satın almak arasında gidip geliyorum. Aslında Ati HD4850'nin multimedia özellikleri gerçekten etkileyici olduğu için HTPC daha ağır basıyor ama, NMT'lerin pratikliği de gözardı edilemeyecek bir üstünlük.

Aşağıdaki yazıda, güncel populer ekran kartlarının yüksek çözünürlüklü görüntüleri işleme yetenekleri karşılaştırılmış.

http://www.pclabs.com.tr/2008/08/27/hd-video-uvd-purevideo-hdye-karsi/

HD4850'nin üstünlüğü resimlerde bariz şekilde farkediliyor. Bu teste kartlar ile beraber birde NMT türü bir cihaz katılsaydı sonuç ne olurdu, gerçekten çok merak ediyorum.

Bu arada, bu testte ve daha birçok testte referans olarak kullanılan, Silicon Optix firmasının HD HQV Benchmark diskini bluray olarak sitesinden sipariş verecektim. Fiyatı 20 usd, 5 dolarlık indirim kodu hala geçerliyse 15 dolara geliyor. Ancak sitesinden siparişi geçici olarak kapatılmış. Bu diskin iso'sunu bulabileceğim bir adres bilen var mı?

http://www.hqv.com/benchmark.cfm

Kolay gelsin.

Daha önce farklı bir konu altında dile getirdiklerimi, HTPC ve NMT'lerin hararetli bir şekilde karşılaştırıldığı bu başlık altında da tekrarlayayım dedim. Aslında HTPC mi, NMT mi sorusunun cevabı, sanırım kapsamlı görüntü testlerinde yatıyor. Mevcut laptopumda dvb-s kart ile HD uydu kanallarını izlerken edindiğim tecrubelerime dayanarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, işin %50'si donanımsa diğer %50'si de yazılım. Aynı laptop ve aynı kalitedeki yayın için farklı codec'ler kullandığımda görüntünün ne kadar farketiğini anlatamam.

Aslında önceki mesajımda almayı düşündüğümü belirttiğim test dvd'sini kafamdaki sorulara bir cevap bulabilmek için arıyorum. Ancak henüz bulabilmiş değilim. Bulduğum zaman, belki benim gibi kafasında sorular ve elinde uygun donanımlar olan kişiler bir araya gelip farklı codec ve farklı donanımlarla testler yaparak, kafamızdaki soruların bir kısmına cevaplar bulabiliriz.

Unutmadan tekrar sorayım, NMT'lerin bluray isolarını okuması durumunda herhangi bir gelişme var mı?

Kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: nucro

quote:

Tecrübeli arkadaşların yorumları tabi ki önemli ama "en doğru yorum onların yorumu" diye bir saplantıya girmek çok yanlış olur. sen nasıl arkadşaın yorumuna şaşırdıysan ben de sky_walker 'ın yorumuna şaşırdım çünkü evde HTPC kullanıyorum. pop-corn gibi bir oynatıcım olmadı sadece DVD player ile karşılaştırabilirim renk canlılığı konusunda en ufak fark göremiyorum. ne vga ne de hdmi bağlantıda puslu - donuk bir görüntü almadım. Evde 2 bilgisayar ve 3 ekran kartı ile denedim ve görüntü kalitesinden her seferinde mutluydum. ( denediğim ekran kartları : hd2600pro, 8600gt ve 8800gt ) Tabi notebook bağlantıda yeterli kaliteyi aldığımı söyleyemeyeceğim ama bahsetitğim ekran kartları ile gayet iyi görüntü elde ettim. En azından "bence"

HTPC tercih etmemin sebepleri

1- Codec sorununu kafaya takmadan her zaman güncel kalacağını bilmem
    2- Alt yazı sorunu yaşamamak, font büyüklük seçimini dilediğimce yapmak.
    3- Alt yazıyı MKV playerda, film görüntüsünü yukarı taşıyıp, ekran görüntüsünün altındaki siyah boş alana alt yazıyı yerleştirmek, böylece görüntüyü alt yazı ile kirletmemek.
    4-Bazı arkadaşlar ses ve güç tüketiminden bahsetmiş ama 102 ekranın çektiği gücün yanında bunun hesabını yapmaya bence çok gerek yok. Ses konusunda ise E8200@3Ghz , fan ayarı ile en düşük hızda sessizce çalışıyor. Ekran kartının fanını da değiştirdim ses yok. İşlemci kullanımı %20 civarı oynatımda.

Benim testlerin kimin yaptığı veya "en doğru onların yorumu" şeklinde bir saplantım! yok. (Test yapan arkadaşların hiçbirisini de tanımam.) Testlerin hangi materyaller üzerinden yapıldığı ile ilgili bir saptamam var ki bu da karşılaştırılan cihazların herikisinin de bu testlerde kullanılması gerekliliğidir. Herhangibir karşılaştırma testi de bunu gerektirir. Ben, tekrar ediyorum, elinde karşılaştırılan cihazlardan birisi olmadan izafi yorum yapan arkadaşların yorumlarına şaşırıyorum, yoksa karşılaştırma sonuçlarının kişiden kişiye farklılık göstermesi gayet doğaldır. Siz istediğinizi seçebilirsiniz, size HTPC niz ile keyifli seyirler ama hala elinizde karşılaştırılan diğer cihaz olmadan yorumlar yapıyorsunuz ki benim takıldığım nokta burasıdır.

Sevgili @coyote,
    Bluray iso okuyabilen bir NMT model ismi vermiştim diye hatırlıyorum diğer başlıkta ama

• Aslında bluray iso olayını, genel olarak tüm nmt'ler için sormuştum. Şu an bu dosyaları okuyabilen azayıda nmt de, anladığım kadarıyla sadece video dosyalarını görebiliyorlar, menü benzeri diğer özellikler sizlere ömür. :(
  • Aşağıda yazınızda bir cümleyi büyülttüm, yazınızın gerisini bu cümleyi gördükten sonra zaten okumaya gerek görmüyorum, saygısızlıktan dolayı değil, sadece doğru bilgi içermediğini düşündüğüm için.

Burada bahsettiğimiz cihazlar ile dvd player arasında everest tepesi kadar fark var, dvd playerların verebileceği görüntü kalitesi, canlılık, çözünürlük ile bu aletlerin verebildiği arasındada everest tepesi farkı var. Dolayısıyla saptamalarınız yetersiz.

HTPC den memnun olabilirsiniz, görüntü kalitesinide beğeniyor olabilirsiniz, lafım yok ama bunların sebebi media player + lcd tv yi kombine edip filmleri bu şekilde görmediğiniz içindir.

quote:

Orjinalden alıntı: nucro

• ilk olarak laptop u tv ye bağlayarak hd film izlemeye başladım.
    daha sonra tomacro hd player alıp kısa bir süre onunla izledim.
    daha sonra en iyisi htpc toplayıp öyle izlemek dedim kumanda klavye vs. vs. birsürü harcama yapıp o şekilde izlemeye başladım
    son olarak 2 aydır wd tv kullanıyorum.

benim görüşüme göre
    pch, wdtv,tomacro tarzında mediaplayer ların görüntü kalitesi kullanım görünümü htpc lere göre çok daha ileridedir.

zaten iki platformu da kullanan çoğu insan bunu söylüyor
    htpc lerin daha üstün olduğunu iddia eden kişiler genelde bu tarz media player ları kullanmamış kişiler oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Burada bahsettiğimiz cihazlar ile dvd player arasında everest tepesi kadar fark var, dvd playerların verebileceği görüntü kalitesi, canlılık, çözünürlük ile bu aletlerin verebildiği arasındada everest tepesi farkı var. Dolayısıyla saptamalarınız yetersiz.

merhaba sky_walker,

Dediğin gibi MP kullanmadım, bu sebeple MP ile htpc arasında görüntü kalitesi kıyaslama gibi bir iddiam olmadı. Evet evdeki plazmamda sadece dvd'im ile karşılatırma yapmak çok da yeterli bir karşılaştırma değil ama teşhirlerdeki blueray playerların verdiği görüntüleri de seyrettim. Aralarında gerçekten tablo gibi olanlar vardı. Sizin gibi iki cihazı aynı ekranda arka arkaya bağlamadım ama arkadaşımın fullHD samsungunda aldığımız sonucu da biliyorum. Bu görüntüler bu kadar aklımdayken htpc ile ile MP arasında bu kadar fark olduğuna dair yorumlara şaşırdım. Şaşırdığımı söylemek için MP'a sahip olmam gerekmiyor : amf23 arkadaşın yazında bahsettiğinin aksine somut testler yok ki biz de diyelim ki "haa evet htpc, futuremark-HDvision (ismini uyduruyorum) testinden 5600 almış - MP ise 6500 almış" diye skorlarına bakalım.

Bazıları güvendiği kişilerin yorumlarına tamemen güvenip ona göre hareket edebilir ama herkes bu yorumlara güvenmek ve buna göre hareket etmek zorunda değil.

Ben htpc ile film izlerken sahip olduğum esnekliği seviyorum. İlk mesajımda da yazdım: alt yazının pozisyonunu kontrol edip filmin üzerine oturmasını engelleme bile benim için çok önemli.

Sonuç :

iki cihazı yan yana koyup karşılaştıran yorumunu yapar. Yorum yapma hakkı vardır.

başka cihazlarda gördüğü görüntüyü htpc'sinin görüntüsü ile karşılaştıran biri ilk yorumu abartılı bulup şüpheyle yaklaşabilir. şüphesini iletme hakkı vardır.

kaldı ki, derdi, görüntü kalitesi gibi %100 verilere dayalı olmayan yorumların %100 doğru olarak dayatılmaması gerektiğini söylemek ve htpc'sinin kullanırken ve görüntü izlerken sunduğu esneklikten menuniyetini belirtmektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus
    Merhaba muratremix,
    Sanırım tek taraflı deneyiminiz var. HTPC kullanıyorsunuz ama PCH ya da WD deneyiminiz yok. Bu durumda görüntü anlamında daha iyi olması imkansız vari konuşmalarınız biraz varsayımsal oluyor.
    Burası yeri değil ama not olarak belirteyim. 0-255 kullanıyorsanız hata yapıyorsunuz. 16-255 ile devam etmeniz gerekiyor. Çünkü 0-255'te siyahlar grileşir beyazlardan da fedakarlık yaparsınız. Blacker than black testlerinde görüntünüz sınıfta kalır. Detayları şu linkten görebilirsiniz:
    http://www.audioholics.com/tweaks/calibrate-your-system/hdmi-black-levels-xvycc-rgb
    Selamlar.

Bahsettiğiniz linkte HDMI bağlantı için renk değerlerini açıklamış. Ben VGA ile bağlıyorum HDMI değil.
    Ayrıca, ekran kartımı hdmi çıkışlı Ati 4550 ile değiştirdim. Amacım HDMI üzerinden sesi aktarıp, optik girişi serbest bırakmaktı (Optik girişi xbox360 ile kullanıyorum, ses sistemi LG 903TA). Ati de bu 16-255 gibi bir ayar göremedim. Varsayılan olarak full range destekliyor sanırım. Dolayısıyla önceki 7600GS ekran kartımda 16-255 olarak uzun süre izlediğim filmleri Ati herhangi bir ayar gerektirmeden full range olarak izleyebiliyorum. Siyahlar gerçekten siyah, plazmada olması gerektiği kadar siyah hatta.

Bu arada ATI driveri ile sisteme Ati mpeg encoder kurulmuş, KM playerdan onu H.264 çözücüsü olarak atadım. İşlemciye abanmasına rağmen 1080p videoları gayet akıcı oynatabiliyor, üstelik dinamik kontrast özelliğide var (neuview gibi).

Pch yada wd deneyimi olmayan biri olarak, bu aletlerin filmleri PC den daha iyi gösterebilmesi bana imkansız gibi geliyor. İstediğiniz dvd player ile PC yi kıyaslayın, PC daima daha iyi upscale yapar bunun sebebi pc de yazılımsal ölçeklendirmenin çok daha çeşitli ve imkanların sonsuz olmasındandır. Eğer pc yi televiyzona güzel ve kayıpsız bir bağlantı ile bağlıyorsanız (DVI, HDMI), emin olun 300mhz lik işlemcinin yapabileceğinden fazlasını elde edersiniz. En basitinden, kmplayer ile videolara çeşitli filtreler uygulayarak görüntü kalitenizi arttırabilirsiniz. Deblocking filtreleri veya post processing ile filmlerdeki gren/noise ları minimuma indirebilirsiniz. İleride çıkacak tüm video formatları ile uyumlu olmasının yanında, dev ekran televizyonunuzda oyunda oynayabilirsiniz

• Her mesajda aynı yere çıkıyoruz, bahsedilen aletleri kullanmadan varsayımlarla bu işler olmaz.
  • Varsayımları gerçeğe dönüştürelim o zaman. Biri bana set top makinaların hangi yöntemle daha güzel görüntü verdiğini açıklasın bende kabul edeyim. Sonuçta filmin görüntüsü belliyse (bitrate, kaynak vs), bir aletin bunu olduğundan daha güzel gösterebilmesi için özel bir filtreden geçirmesi lazım. Pc de bu filtrelerden zilyon tane var. Set top ta var mı? Varsa hangi işlemci ile yapıyor bunu? Karşılaştırmalı testleri var mı?
  • Yani böyle amaçsızca bişeyde diretilmesini ben anlayamıyorum, hayatınızda bu tip bir alet kullanmamışsınız, bana imkansız geliyor daha iyi görüntü vermesi diyorsunuz e burda 2 aletide kullanıp deneme yapmış insanların %100 ü media playerlarda görüntü çok daha iyi diyor. Şimdi sizin lafınızın dayanağı yok, tamamen varsayımsal bilmemne filtrelerini söylüyorsunuz yani htpc kullanıyorsun diye savunuyorsunuzda gereksiz yani.

Biz burda neden daha iyi görüntü verdiğini hangi filtreden geçirdiğini tartışmıyoruz, biz burda hangisinin film izlemede daha iyi olduğunu tartışıyoruz, media playerlar çok daha üstün.

Yani bende 2 alette var, pc ye şu şu işlemleri yaptım media playerlara yakın yada aynı görüntüyü elde ettim deseniz anlayacağaımda böyle bişeyde yok. O yüzden ben daha fazla mesaj yazmayacağım bu konuya, ciddiye almıyorum bu doğrultuda yazılan yazılanları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 8 Şubat 2009; 18:07:49 >

• bende aldım bi htpc rahatladım
    su an icin cok memnunum
    butun codecleri yukledim dts dir cart dır curttıur hic hicbiseyle ugrasmıyorum
    bide abartıp crysis yukledim arada bi koca ekranda onla oynuyom:)
  • Arkadaşlar bundan 1 ay öncesine kadar HD filmleri ACER 5920 nin HDMI çıkışından LCD ye vererek seyrediyordum,hatta spdif optikten anfiye seside veriyordum,yani deymeyin keyfime idi.Bilgisayarda GOM player veya BSplayer kullandım ,hiçbir sorun yaşamadım.Arkadaşa amerikadan WD HD TV getirtdim ve benim rüyam bitti.O bilgisayarda seyrettiğim filmleri WD de tekrar seyredince aradaki fark ortaya çıktı.Bilgisayardaki görüntülerde azda olsa bir pusluluk vardı ve renkler çok canlı değildi.Ama WD de bu olay tam tersi renkler olması gerektiği gibi ,gözü hiç rahatsız etmiyor.Yani avuç içine sığacak kadar küçük bir cihaz GÖREVİ VİDEO ve SES işleme cipi yüzünden 3kğ luk laptoptan daha iyi görüntü veriyor.Sonra WD yi harici dvdrom bağlanmadığından dolayı sattım ve PCH aldım.PCH ile WD aynı cipi kullandığından görüntüdeki başarıları bana göre aynı diyebilirim.Hatta PCH da altyazının rengini,yerini,fontunu ve zaman kaydırması yapabiliyorsunuz.Birde PCH ile internete girip film indirebiliyorsunuz,radyodinleyip,youtube gibi sitelerde gezinti yapabiliyorsunuz ve daha az enerji ve fan sesi olmadan....Bir çok üstadında dediği gibi amaç hd içerik ise ve bunu da hızlı,kaliteli ve minimum sorunla istiyorsak,media playerler tercih sebebi olmalı.

• Ben kendimde htpc kullaniyorum. popcorn biraz uygun fiyat olsa htpcyi kafadan satar hemen alirim. Eger amaciniz sadece film izlemek ise bence htpc ile hic ugrasmayin.
  • Şu anda bence acele etmeye gerek yok, bu işe yeni girenler bedelini ödeyip PCH türevlerini tercih edebilir ama elinde HTPC olanların bir çoğu görüntüden memnun ve kullanmaya devam ediyor, belki ikisi yanyana denense farkı görebiliriz.

Fakat HTPC SD divx leri SD divx playerlardan daha iyi gösterdiği halde PCH nasıl daha da iyi görüntü veriyor merak ediyoruz ama gene de bir soru işareti var, acaba beğenilmeyen görüntüleri veren PC lerde donanım veya yazılım ve ayarlar gerçekten olması gerektiği gibi mi?

Beklenen kısa zamanda PCH tarzı cihazlar DVD-divx playerlar gibi yaygınlaşması ve fiyatların da düşmesi, görüntü farkını o zaman görürüz o zamana kadar HTPC ile devam....

(Çinli ve markasız rakipleri yaygınlaşana kadar HTPC ler veya özellikle elde mevcut desktoplar ve laptoplar rakip olmalı ki PCH türevleri sürekli şişirilip fiyatı artmasın, yoksa satıcılar sürekli fiyat arttırma peşinde sonuçta ucu hepimize (satıcı değil tüketici olanlara) dokunur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Şubat 2009; 17:45:20 >

• Eski laptopumu satıp yeni hdmi çıkışlı bir Hp laptop aldım..Bluray isolarıda dahil çalıştıramadığım dosya yok şu anda haliyle..Media playerlar ne zaman orjinal bluray isoları çalıştırır o zaman bir player alıp kendım karşılaştırırım görüntüyü..O zamana kadar laptop fazlasıyla iş görür..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.