Şimdi Ara

HTPC Projem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: turuncu55

Bunun dışında uzaktan kumanda hakkında küçük bir paylaşım yaparsanız sevinirim. Misal ben de geçenlerde Amazon'dan alttaki HAMA kumandayı aldım, oldukça iyi fakat bir türlü pc'yi kumandadan direkt açamadım. Pc'yi kumandadan kapat deyince de uyku moduna alıyor. Sizinkinde durum nasıl?
    http://www.amazon.de/Hama-Remote-Control-PC-Fernbedienung-andere/dp/B000X1EL4W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1423868898&sr=8-1&keywords=hama+pc+remote

EK: Ses sistemi 15 yıllık olduğuna muhtemelen hdmi girişi yoktur. Anakartta hem hdmi hem de spdif çıkış olması sizin için avantaj olmuş. Optik ile sesleri doğrudan aktarabilirsiniz.

bilgisayarı uzaktan kumanda ile açmak istiyorsan iki secenek var 1. ırq adresini den başlangıç göstereceksin birazcık bios ayarları ile kurcalayacak eee mouse ile açılna şey onla mı açılamıyacak . . ikinci si ise benim denediğim yöntem kullanmadığımız eski tv nin alıcı gözünü söküp bilgisayarın power düğmesini tetiklemek için kullandım . ve sorun çözüldü. bana daha basit gelmişti.geri kalan herşeyi zaten mouse ile yapıyorum.

biraz da kendimce htpc nin nasıl olması gerektiğinden bahsetmek isterim. ilk başta windows family ile alakalı olmamalı . eeee bunun için ne yapacaksın kodibuntu indirip kuaracaksın . sonra onu kendi makinenin özelliklerine göre yapılandıracaksın ekran işlemci vs linux tabanlı olduğun konsaldan yapılcak . bunları yapacaksın ki sistemi bd filmlerde kasmasın zaten olayı o işi codec dediğimis ufak bir yazılımcık halletmekte. :)

ondan sonra htpc youtuba girmeli ve browser olmalı ve kesinlikle torren indirmeli . zaten bu amaçlar tamamlandımı htpc olur.

kendim şuanda bunları kullanmaktayım ben . bir adet usb 3.0 flash bellek . gigabyte 945gcm-s2l anakart , kingston 1 ddr2 600 mhz ram intel dual core 1,8 ghz işlemci. tamamen bu şekilde bir cihazı tamamen htpc olarak kullanmaktayım xbmcbuntu sayesinde. tüm sistem flash diske yüklü . ekran kartı yok ve codec'i düzgün ayarlanmış film oldunğunda 12 gb ye kadar filmleri sorunsuz olarak oynatıyor. .

üstelik xbmc yi bilenler bilir film fragmanı vs falan afişler şahane . youtube girmek ve web browserda da skıntı yok. ham bluray denemedim inmesi çok uzun sürüyor .

arkadaşım sonuçta bilgisayarda uzaktan kumanda ile açılmakta . not bana maliyeti 100 tl bile olmadı bu arada kasası yoktur tv sehbasının içine konumlandırılmıştır ve iki 14 cm lik 5 v luk fan ile soğutulmakta.

birde mtk cpu lu bir uydu cihazı bulabilirsem ona xbmcbuntu kurmak niyetim var . işte ozaman sanırım isteğim olmuş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pctechnic01 -- 15 Mart 2015; 16:39:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: meke

Teşekkürler, parçalar geldikçe paylaşımlara devam edeceğim.

Evet Amfi'de hdmi desteği yok ama zaten Pana passthrough yapabiliyor, bunu keşfettiğimden beri SPDIF elzem değil. Ama anakartta geliyor, o da bir avantaj.
    Kumandanın bir farkı yok, aynı protokolü kullanıyorlar. Ama Windows'un kumandadan açılabileceğini düşünmüyorum, usb üzerinden gelen komutu işleyip bir işe yaratan bir yazılım arabirimi.
    Ancak anakart wake on lan gibi wake on IR vb bir özelliğe sahip ise olabilir, denemedim ama belki Intel Nuc / Zotac Zbox vb kapalı sistemler açılıyordur.
    Kapatırken ki ayarları Windows/power seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz. Hangi tuşa basınca windows ne yapsın? Şeklinde bir bölüm var, orada kumandadaki power tuşu muhtemelen sleep vb bir komuta denk geliyordur-o komutu "pc'yi kapat" olarak ayarlarsanız sorun çözülür

"Evet Amfi'de hdmi desteği yok ama zaten Pana passthrough yapabiliyor, bunu keşfettiğimden beri SPDIF elzem değil"

bu sözünüzden yola çıkarak birkaç söylemek istedim öncelikler passthrough sizin için o kadar önemli değil zira zaten siz bilgisayar tarafından çözülmüş olan sesi tv yolluyorsunuz ve o da çözülmüş hali ile sesi amfi ye iletiyor bu durumda . sizin windows kullanmanız devasa bir kötü deneyim sunmaktadır size .

zira amfiniz de hdmi desteği olmadığı içim truehd dolby dts gibi ses leri amfi çözmüyordur.

en mantıklı bağlantı spdif den anakrta bağlamak ki bu iş pass işi değil merkez orta arka ön ve yan sesleri tek tek kablo ile girmek yerine bir kabloya düşürmektir. amaç .

burda da siz windowsun kalitesine bağımlı kalmaktasınız zira windowsda ses önce player dll si sonra win dll sonra ses yogası olduğundan çok kaliteli olmaz . ayrıntılar ne değildir. yani ama bu yukarda dediğim sesleri amfi çözmüş olsa idi tadından yenmezdı.

şuanda siz tam anlamıyla iyi bir ses deneyimi alamıyorsunuz. bunun için ubuntu yada xbmcbuntu kurun . win7 ile aradaki fark orda direk player programı ile ses yongasını yönete bilmeniz. ve donanımı tam anlamı ile etkin kullnamanız...

bunları yazdıklarınız dan çıkardım. bana amfi modelinizi söylerseniz spdif mi yoksa analog mu tercih etmenizi tavsiye ederim.

• @meke

kabloları cat 6 yap birde . öyle dene tplinkde çok kaliteli değil ayrıca bu tarz birşey yapmak istiyorsa ağdan veri aktarımı çift hat girişi ve yönetilebilir router tipleri var onlardan kullanırsan stabiliten bozulmaz diyelim paylaştın internetini filtrede koyarsın hızın yetişmedim ikinci aboneliği alıp onuda girebilirsin.

ama kablolar cat 6 yap dene bir .

birde amfinin markasını yazarsan sevinirim.
  • pctechnic01 P kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler.

Fakat bios'ta bir türlü klavye ile açıl komutunu bulamadım. Çünkü pc benim kumandayı klavye olarak görüyor.

Aslında pc'de uzaktan kumanda olmasını istememin sebebi bendeki AVR'nin kumandası akıllı kumanda ve başka cihazların kumandası yerine kullanılabiliyor. Böyle olunca digitürk, teledünya, AVR ve tv'yi tek kumanda ile kullanabiliyoruz. Buradan yola çıkarak neden pc'yi de xbmc kullanırken kumanda ile kullanmayalım diye düşündük. Sonuçta da istediğimizi becerdik. O yüzden pc'nin kumanda ile açılıp açılmamasını çok da dert etmiyorum. Zaten çay vs için sıkça ayağa kalkıyoruz, o arada pc'yi açmak çok zor gelmiyor.

Açıkçası htpc illaki ubuntu üzerine kurulu olacak diye bir kural bence yok. Çünkü ben htpc'yi film, dizi ve müzik arşivim için de kullanıyorum. Şu an htpc kasada 120gb ssd ve 1+2+3 TB şeklinde toplamda 6TB'lık 3 tane hdd var. Hepsinin derli toplu şekilde durması evli bir adam için gayet önemli bir unsur

Ayrıca genel olarak eşlerimizin bizim kadar bu teknoloji işleri ile çok ilgili olmamasından dolayı da windows ortak lisan olduğu için kolaylık sağlıyor. Tabii ben htpc'yi ilk kurduğumda henüz evlenmemiştim ve ev arkadaşlarım benim pc'yi pes oynamak için iki de bir salona taşıdığı için hepimiz adına kolaylık sağlaması adına elde eski parçalar da olunca windows tabanlı PES vs oynatacak bir pc kurduk. Tabii ondan sonra sistemde baya bir değişiklik oldu ama windows tabanlı br htpc ortak kullanım için daha mantıklı.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    benimde ortalama 7 tb kadar arşivimi htpc imde .ama o iş o zaman başındaki ht kısmını çıkarmak gerekmekte çünkü home cinema özellikleri windows ile biraz garip geliyor daha doğrusu. home cinema kısmı etkin kulanılmıyor. ama dediğin gibi evli olunca olay farkı hoş benim oluşturduğum htpc tamamen medai üssü olarak çalıştığından normal bir dvd player(TABİKİ ÇOK DAHA AVANTAJLI) kullanıyormuş havası veriyor.

birde biosdan bulamadıysan benim anlattığım gibi ikinci yöntemle işin daha rahat olur. kullanmadığı bir tv nin alıcı gözü ile devresini pc nin power butonuna konumlandırırsan akıllı kumandaya entegre edersin . kolay gelsin eline biraz havya değecek.
  • pctechnic01 P kullanıcısına yanıt
    Kabloları Cat6 yaptım ama TPLink aktarımı 450 Mbit üzerine çıkartmıyor.
    250 MBlık Anime dosyalarını transfer ederken 600 MBitlere çıkar gibi oluyor ama yine standart 400 Mbit, yani 40 MByte/sn transfer hızı var. Bu da böyle olsun dedim bende, zaten sadece PC'den WD My Cloud'a dosya transfer ederken işime yarıyor, 80 TL'ye kabullendim.

Anfim Sony STR-DB940 QS.

Bu arada; MKV izlerken zaten görüntü süper değil, varsın ses de süper olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 15 Mart 2015; 22:01:14 >
  • meke kullanıcısına yanıt
    Valla benim kablolar da cat6. Switch olarak alttaki zyxel'in 5 portlusunu kullanıyorum. Benim aktarım hızım 90-120mb/sn arası değişiyor. Gayet iyi yani :-)

Eğer tplink switch'i yeni aldıysanız, bununla değişebilirsiniz.
    http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-gs-108s-gigabit-8-port-switch.html?srt=UP

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    amfi bir zamanlar güzel amfi idi hoş hala güzel bir amfidir. ama tabiki sesi kendi çözmüyor bu malesef çözülmüş sinyali işliyor.

oyüzden bana göre iyi bir media oynatıcıdan beslenmeli direk olarak . htpc tv amfi sıralaması yerine htpc nin ses kanallarının direkt amfiye bağlanması daha mantıklı bir iş olurdu. sol arka tarafında var . tabi bu benim tercihim .

bu arada mkv filmlerin görüntüsü o kadar kötü değil filmi bilgisine bakım indirirseniz dts olanları seçip özellikle görüntü kaliteside iyi oluyorz zira boyutla 10 gb üstünde gezmekte . yada m2ts uzantılı dosyalarda seçilebilir. biliyorsunuz bluraylerin içindeki filmin an dosyasıdır.haliyel 25 gb rakamlar da gezinirler.işte o zaman seside iyi görüntüsüde iyidir fakat depolamak için mantıklı değil benim acımdan. bir deneyin derim denemediyseniz. 1,72 yada 1,85 oranında olanlarıda bulursanız tv deki siyahlıklarda olmaz

• Bir bakayım teşekkürler

htpc için şu şekilde bir kasa güzel olmazmıydı acaba

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811280021
  • Evet o kasa benim de hoşuma gitti.

• HTPC cihazımı satılığa çıkardım.
    İlgilenen olursa PM beklerim.

İlan:http://forum.donanimhaber.com/m_109403721/f_//tm.htm#109403721

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 24 Ağustos 2015; 18:01:29 >
  • Güzel fiyat güzel cihaz alana hayırlı olsun. =)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.