Şimdi Ara

HTPC PSU Fanı Gürültüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde kendime bir HTPC sistem topladım. Kasa olarak da ARTES TC804 250WATT lık yatay minik kasa aldım.

Detaysız da olsa resmi :
     HTPC PSU Fanı Gürültüsü

Kasa harika, çok beğendim ebadı ölçüleri vb sistemime cuk oturdu. Tasarımı ve malzeme kalitesi de fena değil. Ancakkkk gelgelelim, o psu dan çıkan ses nedir arkadaş! mübarek elektrik süpürgesi. Standart ATX psu larından değil, minik bir psu (zira yuvası ufak) ve üstünde sanırsam 80mm lik bir fan var. Psu birebir şu resimdekiyle aynı ölçü ve formlarda (bendeki 250w lık modeli) :

HTPC PSU Fanı Gürültüsü

Düşüncem bu psu içindeki fanı değiştirmek. Xilence 80mm lik fan, hem çok ucuz, hem de speclerinde gürültü miktarı çok düşük gözüküyor : 15db

Tek korkum şu : bu Xilence 80mm lik fan; 1500rpm dönüş hızında. Bu devirde psu yu soğutmada bir problem yaşar mıyım, yani devir yetersiz gelip, psu yu yakma vb olayları olabilir mi? Ne tavsiye edersiniz veya hangi fanı almalıyım?

Power supply i komple değiştirmek istemiyorum, zira bu tip küçük psu lar hem zor bulunuyor, hem de pahalı. Zaten iki-üç gündür test ediyorum, voltaj değerleri normal ve sağlam oyunlar falan da çalıştırdım, saatlerce oynadım, full hd filmler de izledim, en ufak bir sıkıntı vermeden sistem stabil çalışıyor. İşlemcinin ısı değerleri de yükte 43-45 dereceyi geçmiyor. Yani psu dan memnunum, tek sorun; çıkan o korkunç seste.

Kurduğum sistemi de kabaca yazayım :

AMD Athlon II X2 250 3.0 Ghz işlemci
    Asus M4N68T-M V2 anakart (microATX)
    Kingston 2gb DDR3 1033 ram
    Sapphire Ati HD5570 ekran kartı
    Wd 160gb HDD (sonra 1TB la değiştireceğim.)
    Optik sürücü ve floopy yok.
    Ses : onboard ses kartı

Değerli fikirlerinize ihtiyacım var, bu sesle HTPC yi kullanmam çok zor gözüküyor.

Ek bilgi : Yüksek ses için "ekran kartından vb de olabilir bir kontrol et" diye uyarabilirsiniz diye bir test yaptım. Kasaya haricen (monte etmeden) elimdeki high power 400w lık (120mm lik fanlı) bir psu ile güç verdim, ekran kartı ve cpu fanından gelen ses kesinlikle kabul edebileceğim düzeyde. Yani tek suçlu bu psu nun çıldırtan sesli fanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih001 -- 6 Nisan 2011; 4:05:10 >

• poweri değiştirmeyecekseniz, en mantiklisi fanini değiştirmektir. xilence sessizlik konusunda iyidir. fakat küçük çaplı fanlar yüksek rpmde çalıştiklari için hiç ses olmamasi imkansizdir. bende seasonic 620w power var %25 yükün altinda fanı bile dönmüyor.sen fanini değiştir, şayet sistemin ısı değerleri normal, oyun ve videolarda kasma olmuyorsa seni bir müddet idare eder diye düşünüyorum
  • Cevap için teşekkürler.Evet powerı değiştirmek istemiyorum şimdilik. 80mm lik fanlar dediğiniz gibi sıfır ses olmuyor. Ama artık şu anki sesten iyidir diye düşünüyüorum. Teknik değerlere çok vakıf değilim ama, şu anki fan muhtemelen 30-40db arası bir ses üretiyor. Yani sesi 20-25 db ye indirsem o kadarcık sese razıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih001 -- 6 Nisan 2011; 22:41:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.