Şimdi Ara

HTPC Sistemim İNCELEME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
4
Favori
2.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nodar

Masaüstü pc'den bi farkı kalmamış, boyut ve donanım istenenin üzerinde.. Genelde forum ahalisinin
    idealindeki htpc dha küçük daha ekonomik bir şey.

Maliyet açısından bakılırsa zaten sırf işlemci ve psu bin lirayı bulmakta. Bu fiyata komple sistem toplayanlar var.
    Sonuç olarak htpc kasaya toplanmış bir çok amaca hizmet bir sistem oldu.
    Büyük ekranda film, oyun için tv yanına koy. Günlük kullanımda koltuğun veya çalışma sandalyenin olduğu yere götür kullan. Masaya 6lı priz taktığım için taşırken kablo karmaşası olmuyor.
    Herkesin kullanım amacına uymayabilir tabii ki.
    Benim gibi ihtiyacı olanlara fikir vermesi açısından ekledim. Yakında kullanım tecrübelerimi paylaşacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Fazla teknik verilere girmeden Kısa incelemem

Sonuç olarak ev içinde sabit kalmadan sistem kurmak isteyenler için güzel seçenek. istediğin odaya taşı, koltukta önüne çek kullan, film izlerken tv yanına götür, yazın balkonda kullan gerisi kullanım amacınıza kalmış.
    Fazla teknik özelliklere girmeden kendi tecrübelerimi aktarmaya çalıştım sürç-i lisan ettiysek affola

merakımı mazur gör bu kadar ince eleyip sık dokununca olay koca bir kasayıda ordan oraya götürmek pek mantıklı değil yani bence .

sadece görüşümü bildirmek istedim. bu kadar ince eleyip sık dokusam ben evde küçük bir balkon varsa orayı kapatır ve server olarak bir sistem hazılarım . evde ki diğer cihazlarada intranet ile paylaşım verirdim . tabiki

herzaman söylerim tercihler . yada bir notebook ne bileyim mac mini veya o tarz bir cihaz

kırıcı olduysam da özür sadece fikir vermekti benimkisi

• pctechnic01 P kullanıcısına yanıt
    Tabii ki merak edebilirsiniz çünkü herkese hitap eden bir kullanım tarzı değil.

Masaüstü sistemle birlikte standart 15.4" ekranlı notebook kullandım, sonra hp hdx 9250ET 20" ekranlı notebook aldım çok da memnundum kullanım tarzıma tam uyuyordu, donanımı da çok güzeldi. Oldukça masraflı arıza çıkartınca parça olarak satmak zorunda kaldım. Sonra monster oyun bilgisayarı aldım 17" ekran i7, 16gb ram, ssd, gtx erkan kartı oldukça güzel sistemdi hiç arıza da vermedi ama 17" ekran bana uzun süre 20 kullandıktan sonra küçük geldi bir türlü alışamadığım için satıp böyle bir sistem kurmayı kendime uygun gördüm.
    Derinlik: 41 cm Genişlik: 58 cm bir masanın üzerinde kurulu bir sistem. Kocaman hantal, yerinden kalkmayan bir sistem değil.
    Oyun oynarken harici bir ekrana bağlama isteği olmuyor ekran zaten 21,5" kullanırken aradaki mesafe 30 40 santim, bu mesafe için en fazla 23" düşünüyordum fiyat farkına değmeyeceğini düşünüp almadım, belki ilerde değişirim 4k bir modelle.

Her işi yaptırsın, oyunlarda sıkıntı yaratmasın, oyun esnasında car car fan sesiyle bunaltmasın, hemde ekranı büyük olsun dediğin zaman piyasada 2 seçenek var
    1. all in one sistemler
    2. imac
    Özellikleri iyi olsun derseniz 5000 bin TL. altına almak imkansız.

Ben 3bin tl. aşmayan, değişikliklere imkan sağlayan, ekran bozulsa, ana kartı arızalansa kaldırıp atmak zorunda kalmayacağım bir sistem kurdum. all in one ve imac için bu konular oldukça can sıkıcı durumlar.

Yeri gelince tablette kullanıyorum ama bu ihtiyaçlarıma yönelik tek çare bunu buldum

• Takviyeler
    Cooler Master Mastergel Maker Nano Elmas Partiküllü Termal Macun 40TL
    Samsung MZ-75E500BW 850 EVO 500GB Sata III 2.5" SSD 540Mb/520Mb 710TL
    8 GB DDR3 1600Mhz KINGSTON HYPERX FURY HX316C10F/8 240TL
     HTPC Sistemim İNCELEME
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.