Benim bu cihazları düşünmemde ki sebep bir TV Kartı eklentisiyle uydu üzerinden Astra 19.2, Turksat , Hotbird/Thor gibi uydulardan kanalları izlemek (kart paylaşımı ve IP TV tercih edeceğim) eşim yabancı olduğundundan Alman kanalları ve önemli ve bu tarz yöntemlerle bir çok platformda kanal izlemek istiyorum yani bir nevi HTPC'yi receiver'a dönüştürmek gibi olacak verim açısından nasıl olur(kanal geçisi)
Zaten bildiğim kadarıyla bu HTPC'ler hem PC görevini görüyor hem medyatik işlevleri(XMBC, PopCornTime gibi) ya da bir uydu aılıcısı değerlendireceğim VU+, Gigablue, Dreambox gibi
Benim bu cihazları düşünmemde ki sebep bir TV Kartı eklentisiyle uydu üzerinden Astra 19.2, Turksat , Hotbird/Thor gibi uydulardan kanalları izlemek (kart paylaşımı ve IP TV tercih edeceğim) eşim yabancı olduğundundan Alman kanalları ve önemli ve bu tarz yöntemlerle bir çok platformda kanal izlemek istiyorum yani bir nevi HTPC'yi receiver'a dönüştürmek gibi olacak verim açısından nasıl olur(kanal geçisi)
Zaten bildiğim kadarıyla bu HTPC'ler hem PC görevini görüyor hem medyatik işlevleri(XMBC, PopCornTime gibi) ya da bir uydu aılıcısı değerlendireceğim VU+, Gigablue, Dreambox gibi
Yorum, öneri ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla
Evet istediğiniz şey olur ancak Enigma 2 tabanlı bir arayüz için teknik bilgi ve birkiminizin olması lazım. En basitinden Vu+ veya Xtrend gibi bir cihaz alıp keyfinize bakın derim.
Eğer illa yapmak istiyorsanız bir adet pci veya pci-e low profil hd destekli bir uydu alıcı karta ihtiyacınız var. Bu işin en güzel verimi linux işletim sistemi altında kuracağınız vdr veya mythtv tarzında bir ayarlamayla elde edebilirsiniz. Sanırım aynı şeyi kodi ile de başarabilirsiniz. Tüm kurulumlar ve ayarlamalardan sonra server paylaşım ve IPTV gibi konuları da gerçekleştirebilirsiniz. En son aşamada da kanal geçişleri için sisteme bir uzaktan kumanda tanımlamanız. Eğer hobi olsun uğraşayım bu işlerden keyif alırım derseniz deneyebilirsiniz. Özellikle bu konularda Almanca muazzam çeşitlilikte kaynaklar bulabilirsiniz.
Kolay gelsin.
aydınlatıcı ve yönlendirici tavsiyeleriniz için teşekkür ederim eşim alman zaten kaynak siteler konusunda yardımcı olursanız sevinirim :)