Şimdi Ara

Huawei ambargoları sertleşiyor, Nvidia ve Qualcomm negatif etkilenecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei ambargoları sertleşiyor, Nvidia ve Qualcomm negatif etkilenecek
    ABD’nin devlet destekli siber ajanlık ve ulusal güvenlik gerekçeleri ile yaklaşık 4 yıldır Çinli firmalara uyguladığı onaya bağlı ticaret zorunluluğu her geçen yıl daha da ağırlaşarak devam etti. Huawei’nin en fazla etkilendiği bu kısıtlamalar yeni yılda da hız kesmeyecek.

Huawei ambargoları ABD’li firmalara zarar veriyor

Huawei özelinde kara listede yer alan pek çok Çinli firmanın en yeni teknolojilere ve üretim süreçlerine erişmesi yasak. Örneğin Huawei, 5G teknolojilerine veya 10nm’den daha yeni üretim süreçlerine erişemiyor. Firma bunun yerine 4G destekli Snapdragon işlemciler kullanmak zorunda kalıyor.

Ayrıca Bkz.Çin ambargosunda ABD göründüğü kadar katı değil

2023 yılında ABD’nin ambargoları daha da katılaştıracağı gündeme gelmişti. Örneğin yapay zekâ konusunda en yeni teknolojiler ve 4G gibi popüler teknolojiler de düzenleyici kurum onayına bağlanacak. Bu da Huawei açısından erişimin daha da kısıtlanması anlamına geliyor.

Nvidia’nın Huawei ile yapay zekâ hızlandırıcıları konusunda bir anlaşma yapması bekleniyordu ancak yeni kısıtlamalar sebebiyle bu gerçekleşmeyebilir. Yine Qualcomm’un Huawei’ye 4G yongalar tedarik etmesi daha da zorlaşacak. Bu da iki firmanın gelir kaybetmesi anlamına geliyor. Çin ile rekor düzeyde ticaret hacmi olan ABD’li firmaların ambargolardan giderek daha fazla etkileneceği tahmin ediliyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/03/05/huawei-us-export-restrictions-nvidia-qualcomm/

• lol çin bu dediklerini yapıyor da ABD napıyor bi düşünelim?

Ortadoğu'da iç savaş çıkartmak, Türkiye'de bomba patlatan terör örgütlerine silah ve para aktarmak

Canı sıkıldığında Türkiye'de darbe yapmaya çalışmak

Afganistan'dan en büyük terör örgütlerinden birini kurup, 20 yıl onla savaşıp kaybetmek.

Ara öğün olarak çıkardığı bütün savaşlardan Türkiye'ye milyonlarca mülteci göndermek

Sözde müttefiği olduğu bizim gibi 3. dünya ülkelerini sömürmek, buna karşı çıkan Venezuela gibi ülkelere olağanüstü ambargolar uygulayıp darbe girişiminde bulunmak

NATOya girmek için Rusya ile savaşan Ukrayna'ya yüz üstü bırakmak, yeteri kadar destek vermemek

Çin'de Apple cihazların var olması kadar komik bir olay yok. Senin firman her yerden engel yesin, en son iPhone modeli mağaza vitrinini süslesin.

Gerçi CCP istediği uygulamaya izin verdiği özel bir AppStore versiyonu ile Apple'ı istediği gibi yönetiyor. Apple Çin'den vazgeçemez. Hindistan'da üretmeye çalıştığı her 2 iPhone dış kasasından 1'inde üretim hatası oluşuyor. Çin'deki üretim %98'e yakın kusursuz.

Öte yandan yalan yok Çin vatandaşları kendi markasını yüz üstü bırakmadı. Yaptırım yediği yılın başı olan 2019'da COVID'in Çin'de bu denli feci sonuçlar doğurmasına rağmen en çok telefon satan üretici haline gelmişti HUAWEI. Tabi şimdi pazar payı süpürüldü.

Öte yandan geçenlerde Teknosa mağazası gezdim. Matebook, Nova, Mate serisi cihazlar ile en çok HUAWEI standı doluydu. Öte yandan HUAWEI'nin kaybolan pasta payı globalde Xiaomi, Vivo ve Tecno ile dolduruluyor ülkemizde. Ona dikkat ettim. Çin'de de özellikle HONOR ve VIVO üzerinde bir yükseliş görüyoruz.

Öte yandan Oppo da git gide resesyon dönemine girdi. Hasselblad ortaklığı Vivo-Zeiss ve Sony-Zeiss kadar ses getiremedi. Oneplus satışları hüsran tablosunu çiziyor olsa gerek ki Oneplus'un sadık ortağı T-Mobile ile kontratlı cihaz satışı yapmayacağını açıklaması BBK çatısında sıkıntılar yaşandığını gösteriyor.

Oppo, özellikle HUAWEI'nin yaşadığı buhrandan sonra MediaTek ile daha yakın bir ilişkide bulunuyor ve Marisilicon adı verdiği X serisi görüntü işleme ve Y serisi Bluetooth işleme çipleri ile çipset geliştirme işlerine ağırlık verdi.

Şu an Realme Hindistan'da, Vivo ise global ve Çin üzerinde etkin bir yükselişe sahip. Öte yandan BBK çatısındaki diğer iki şirket olan Oppo ve Oneplus ise HUAWEI yaptırımlarının rüzgarını hissediyor gibi bir görüntü sergiliyor. Bunda HUAWEI'nin etkisi büyük.

Konuya geri dönecek olursak da NVIDIA ile QUALCOMM, Intel ve AMD gibi HUAWEI ile yakın ilişkide bulunan 2 firma. NVIDIA'nın bulut ve otonom çözümleri, Qualcomm'un ana çip tedarikçisi olması ile HUAWEI'nin büyük tedarikçilerinden. Çin ambargolarından bu dört firmanın etkilenmesi kadar normal bir durum olamaz.

Öte yandan ASML'yi yakından incelemek gerekiyor. HUAWEI'nin EUV çözümlerine ihtiyacı var kendi çipsetini geliştirecek fabrikaya sahip olması için. Şu an ASML tekel ve rakipsiz. Çin ile ABD savaşı altında sıkıntıya düşen bir firma da ASML. Bildiğim kadarıyla eski nesil üretim cihazları satabiliyor Çin iştiraklerine öte yandan 10 nm aşağısı için sıkıntılar başlıyor.
  • Bence 4G bile ambargo koymalı.

Çin'de google maps bile çalışmıyor. Az bile yapıyor ABD.

• Kötü komşu insanı ev sahibi yapar 😇

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lady GarGara kullanıcısına yanıt
    Sırf ABD düşmanlığı yapacağım diye teknoloji çalan hırsız, kendi vatandaşlarını sürekli gözleyen, Hong Kong ve Tayvana nefes aldırmayan, Uygurları toplama kampına alan komünist diktayı eleştirmiyorlar.

• Holk kullanıcısına yanıt

lol çin bu dediklerini yapıyor da ABD napıyor bi düşünelim?

Ortadoğu'da iç savaş çıkartmak, Türkiye'de bomba patlatan terör örgütlerine silah ve para aktarmak

Canı sıkıldığında Türkiye'de darbe yapmaya çalışmak

Afganistan'dan en büyük terör örgütlerinden birini kurup, 20 yıl onla savaşıp kaybetmek.

Ara öğün olarak çıkardığı bütün savaşlardan Türkiye'ye milyonlarca mülteci göndermek

Sözde müttefiği olduğu bizim gibi 3. dünya ülkelerini sömürmek, buna karşı çıkan Venezuela gibi ülkelere olağanüstü ambargolar uygulayıp darbe girişiminde bulunmak

NATOya girmek için Rusya ile savaşan Ukrayna'ya yüz üstü bırakmak, yeteri kadar destek vermemek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lady GarGara kullanıcısına yanıt
    Çin'de Apple cihazların var olması kadar komik bir olay yok. Senin firman her yerden engel yesin, en son iPhone modeli mağaza vitrinini süslesin.

Gerçi CCP istediği uygulamaya izin verdiği özel bir AppStore versiyonu ile Apple'ı istediği gibi yönetiyor. Apple Çin'den vazgeçemez. Hindistan'da üretmeye çalıştığı her 2 iPhone dış kasasından 1'inde üretim hatası oluşuyor. Çin'deki üretim %98'e yakın kusursuz.

Öte yandan yalan yok Çin vatandaşları kendi markasını yüz üstü bırakmadı. Yaptırım yediği yılın başı olan 2019'da COVID'in Çin'de bu denli feci sonuçlar doğurmasına rağmen en çok telefon satan üretici haline gelmişti HUAWEI. Tabi şimdi pazar payı süpürüldü.

Öte yandan geçenlerde Teknosa mağazası gezdim. Matebook, Nova, Mate serisi cihazlar ile en çok HUAWEI standı doluydu. Öte yandan HUAWEI'nin kaybolan pasta payı globalde Xiaomi, Vivo ve Tecno ile dolduruluyor ülkemizde. Ona dikkat ettim. Çin'de de özellikle HONOR ve VIVO üzerinde bir yükseliş görüyoruz.

Öte yandan Oppo da git gide resesyon dönemine girdi. Hasselblad ortaklığı Vivo-Zeiss ve Sony-Zeiss kadar ses getiremedi. Oneplus satışları hüsran tablosunu çiziyor olsa gerek ki Oneplus'un sadık ortağı T-Mobile ile kontratlı cihaz satışı yapmayacağını açıklaması BBK çatısında sıkıntılar yaşandığını gösteriyor.

Oppo, özellikle HUAWEI'nin yaşadığı buhrandan sonra MediaTek ile daha yakın bir ilişkide bulunuyor ve Marisilicon adı verdiği X serisi görüntü işleme ve Y serisi Bluetooth işleme çipleri ile çipset geliştirme işlerine ağırlık verdi.

Şu an Realme Hindistan'da, Vivo ise global ve Çin üzerinde etkin bir yükselişe sahip. Öte yandan BBK çatısındaki diğer iki şirket olan Oppo ve Oneplus ise HUAWEI yaptırımlarının rüzgarını hissediyor gibi bir görüntü sergiliyor. Bunda HUAWEI'nin etkisi büyük.

Konuya geri dönecek olursak da NVIDIA ile QUALCOMM, Intel ve AMD gibi HUAWEI ile yakın ilişkide bulunan 2 firma. NVIDIA'nın bulut ve otonom çözümleri, Qualcomm'un ana çip tedarikçisi olması ile HUAWEI'nin büyük tedarikçilerinden. Çin ambargolarından bu dört firmanın etkilenmesi kadar normal bir durum olamaz.

Öte yandan ASML'yi yakından incelemek gerekiyor. HUAWEI'nin EUV çözümlerine ihtiyacı var kendi çipsetini geliştirecek fabrikaya sahip olması için. Şu an ASML tekel ve rakipsiz. Çin ile ABD savaşı altında sıkıntıya düşen bir firma da ASML. Bildiğim kadarıyla eski nesil üretim cihazları satabiliyor Çin iştiraklerine öte yandan 10 nm aşağısı için sıkıntılar başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 6 Mart 2023; 14:02:07 >

• Bence Amerika kendi sonunu hazırlıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GryAsl G kullanıcısına yanıt

hocam eline sağlık helal sana...

sözde kazayla askeri gemileri vurma, askere çuval geçirme, özgürlük savaşçılarını destekleme, askeri tesislerdeki rütbelilere onbaşı tarafından dayak atma
    parasını aldığın ortağı ortaklılktan atma, uçaklarını vermeme
    gdo lu tarım tesislerini kurmak
    bizim çocuklar bu işi yapar ( darbe) sonra demokrasi
    zayıf noktanız ekonomi deyip bozma
    rahibi izmirdeki kiliseden çıkarıp nasıl rahipse doğu sınır hattında gezdirme
    hala sıtıratejik dostummuş
    .............

• Holk kullanıcısına yanıt
    Sözde uygur koruyucular nedense 15 senedir aktif. Daha önce yokmuydu zulum? Nükleer testler yapılırken görmediler. Bulundukları bölgelerdeki madenler için. Uygurları umursadıklarını sanmıyorum. Ortaklık teklif edilse batı ve coniye anında unutulur

Haklısın ben bunlara da karşı çıkıyorum ama sırf ABD düşmanlığı için Çin desteklenecek bir ülke değil. İki devlete desteklenmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.