|
Huawei artık PC'lerinde Windows kullanmayacak
-
-
Anladığım kadarıyla alınan karar sadece Çin pazarındaki Huawei bilgisayarlar için geçerli. Global için böyle bir karar alırlarsa android yasağından sonra Huawei telefonlar nasıl piyasadan silindiyse (Çin hariç) laptopları da aynı şekilde silinir. Globalde %10'luk pazar payına sahip Mac bilgisayarlar için bile doğru düzgün oyun/uygulama geliştiren yok. Huawei'nin en az harmonyos işletim sistemli telefonlar kadar bu konuda da şansı sıfıra yakın maalesef.
-
Cross platform yazılım geliştirenler IOS, Harmony OS, Android ve Linux tarafında pazardan pay kapmaya çalışacak. özellikle oyun geliştiriciler bu alanda yarışa girecekler. yarın değil ama uzun dönemde Windows tarihin sayfalarında gömülecek. tıpkı Internet Explorer gibi
Huawei nin bu adımı bence RISC V işlemcili PC ler için ön hazırlık. eğer kendi işletim sistemin varsa istediğin işlemciyi kullanmakta özgürsün. Tıpkı Apple gibi.
Ticari uygulamalar, devlet uygulamaları, banka uygulamaları artık masaüstü uygulamaları yerine internet uygulamalarına geçiyor. günümüzdeki uygulama sorunu eskiye nazaran daha az.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 24 Eylül 2024; 00:08:03 >
-
ABD çin e bir savaş çıkartsa çin in bütün ticari operasyonları akim kalır, az kaldı ona da.
-
Çin devletinin kullandığı cihazları yenileseler yeter
Sadece devletlere isteklerine göre teslimat yapsalar da yeter
-
Yazilim destegi olmazsa yasamasi imkansizdir kimse de tercih etmez ...
-
yazılım desteği olmaz ise tek bir makine bile satamaz. ama internet browser çalıştırabiliyorsa tüm internet uygulamaları emre amade bekliyor.
-
100 milyon üstü ülkeler kendi yazılımını yapsa enerjilerini bu yönde kullansalar güzel olurdu. Güvenlik önemli hem rekabet oluşur gelişmeler olurdu. Türkiyede dahil
-
Adamlar ilk adamı atıyorlar rekabet iyidir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hicbir sey olmaz ve silinmez kücük de olsa kendince idare eder bir uygulama cesitliligine ulasır cünkü isletim sistemini bilgisayar ile dağıtmak yaygın kullanılmasını sağlayan seydir.. Windows'un bu kadar yaygın olmasının sebeplerinden biri de bu zaten.. Mac bilgisayarlar pahalı ve sadece premium sınıfta oldugu icin yeterince yaygınlasmıyor eğer ucuz olsaydı Windows PC'leri gecerdi ve cogu yerde MacOS kullanılırdı..
Huawei olayına geri dönersek, oyun falan demissin, oyun oynama mevzusu cogu kisi icin bilgisayar satın alma sebebi degil..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Eylül 2024; 7:29:41 > -
Huawei mobil kısmı tabii ki yasaklardan sonra düşüş yaşadı ancak "bitti" çok iddialı ve gerçek bilgi değil...
easycep.comHuawei Mate 60 Satış Rekorları Kırıyor! | Easycep Bloghttps://easycep.com/blog/huawei-mate-60-satis-rekorlari-kiriyor-502?srsltid=AfmBOorJbdzoWmlnPvSC5QMwdJqWk5DCybkQi0fnik4MZrUzVSKv7tLHUfacık örnek daha
https://www.donanimhaber.com/huawei-mate-xt-firtinasi-6-milyondan-fazla-on-siparis-aldi--182048
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 24 Eylül 2024; 9:16:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Linux dağıtımları gibi iso yayınlarlarsa kurar deneriz. Huawei lere özgü olmazsa ileri gider
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
parantez içerisinde Çin hariç diye belirttim zaten. O satış rekorlarının tamamına yakını Çin'de gerçekleşiyor. Çin'de Google servisleri uzun yıllardan beri zaten yasak olduğu için Huawei'ye uygulanan ambargonun hiçbir olumsuz etkisi olmadı hatta olumlu etkisi bile oldu diyebilirim. Milli duygularla hareket eden Çinliler eskisinden daha çok Huawei'ye yöneldiler ancak ambargodan sonra Huawei'nin mobil bölümü "Çin dışındaki" bütün ülkelerde silindi. Avrupa, Amerika, Orta Asya, Orta Doğu, Afrika ülkelerindeki telefon satış rakamlarına bakmanızı öneririm. Aksini iddia edecek bir haber kaynağınız varsa buyurun paylaşın.
-
"Hicbir sey olmaz ve silinmez kücük de olsa kendince idare eder"
Batacağını ben de iddia etmedim zaten. Sadece Çin pazarı bile Huawei'nin ayakta kalmasına fazlasıyla yeter ama globalde maalesef hiçbir şansı yok. Yerel bir firma olarak hayatına devam eder.
"Mac bilgisayarlar pahalı ve sadece premium sınıfta oldugu icin yeterince yaygınlasmıyor"
Mac bilgisayarların yaygın olmadığını iddia etmedim ki globalde %10 pazar payı gayet iyi bir pay ve ben de MacBook kullanıyorum. Ben burada bu kadar çok satan MacBook'ların bile oyun-uygulama geliştirme desteği konusunda iyi bir durumda olmadığını, huawei'nin ise bu desteği almasının imkansıza yakın olduğunu vurgulamak istedim.
"oyun oynama mevzusu cogu kisi icin bilgisayar satın alma sebebi degil."
Bu sizin kendi fikriniz sanırım. Eğer kendi fikriniz değilse kaynaklarınızı görmek isterim. Oyun pazarının ne kadar büyük ve önemli bir pazar olduğunu anlatmak dahi abes olur. Globalde söz sahibi olan bilgisayar üreticilerinin özel seri oyun bilgisayarları üretmeleri bile önemini anlamaya yeterli.
-
Windows'suz bir pc'nin varolma şansı 0. "sıfır" . Benim bilmediğim inanılmaz bir ekosistem kurduysa Huawei onu bilmiyorum tabii. Bu dediğime itiraz eden "sıradan" kullanıcılar, bırakın pc'yi gidip huawei telefon alıp onu da faturasıyla paylaşsınlar burada lütfen, ben de samimiyetlerine ikna olayım.
Bir kişinin atması da önemli değil tabii, 1 milyon kişiden 100 tanesinin almasının değeri de istatistiki olarak 0 "sıfır" .
Kısacası tuhaf bir karar gibi görünüyor. Komplo teorisi meraklısı değilim ama Başka bir planın parçası gibi sanki. Sadece Çin'de geçerli deniyor, belki de, kullanıcı tarafındaki karşılığını test etmek için bir nevi deneysel bir hareket.
-
Yas kac 12 mi?
-
Cevap vermeye değmezsin. Sendeki bu üslupsuzluk 12 yaşındaki çocuklarda bile yok.
-
windows yüklü gelmez, hiç DOS'lu laptop görmedimniz mi, fiyatı daha ucuz olur, aldığınız yere şuna bir windows yükle dersiniz yükler veya pc kutusu üstüne windows key koyarlar sen sonra yükler aktiflersin. ya da windows aktiflenmemiş de verebilirler bu yasak değil, sonra sen aktiflersin. bitirici bi durum değil bu.
-
cin pazarin milliyetcilikden kullanan cok olur, bilgilerini amerikan sirketlerine kaptirma korkusuylada kullanan sirketler kurumlar ve sahislar olur ama bunun disinda insanlarin aliskanliklarini degistirmek cok zordur. windows ve ofis ile tum islerini halletmeye alismis bir masabasi calisanina farkli bir sey kullandirmak ona alistirmak gerekcek zor is. insanlar aliskanliklari degistirmeyip kullanmadiginda yazilim destegide gelmiyor. oturmus bir ekosistemde degisim yapmak gercekden cok zor is. ancak akilli telefonun cikisi, tabletin cikisi gibi sifirdan yeni sistem kurdugunda insanlari yeni olan bir seye alistirabiliyorsun.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Anladığım kadarıyla alınan karar sadece Çin pazarındaki Huawei bilgisayarlar için geçerli. Global için böyle bir karar alırlarsa android yasağından sonra Huawei telefonlar nasıl piyasadan silindiyse (Çin hariç) laptopları da aynı şekilde silinir. Globalde %10'luk pazar payına sahip Mac bilgisayarlar için bile doğru düzgün oyun/uygulama geliştiren yok. Huawei'nin en az harmonyos işletim sistemli telefonlar kadar bu konuda da şansı sıfıra yakın maalesef.
|
Cross platform yazılım geliştirenler IOS, Harmony OS, Android ve Linux tarafında pazardan pay kapmaya çalışacak. özellikle oyun geliştiriciler bu alanda yarışa girecekler. yarın değil ama uzun dönemde Windows tarihin sayfalarında gömülecek. tıpkı Internet Explorer gibi
Huawei nin bu adımı bence RISC V işlemcili PC ler için ön hazırlık. eğer kendi işletim sistemin varsa istediğin işlemciyi kullanmakta özgürsün. Tıpkı Apple gibi. Ticari uygulamalar, devlet uygulamaları, banka uygulamaları artık masaüstü uygulamaları yerine internet uygulamalarına geçiyor. günümüzdeki uygulama sorunu eskiye nazaran daha az. |
Benzer içerikler
- whatsapp görüntülü not
- instagram abonelere özel görme
- fotoğraf bulanıklaştırma iphone
- whatsapp yedeklenen mesajları geri getirme
- hatasız çeviri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X