|
Bildirim
Erdi özüağ gittikten sonra dh de ilk defa bu kadar detaylı haber görüyorum. Yazarı takdir ettim.
|
bizimkiler beton apartman mimari yapmaya devam. cpu mimarisinden anlayamiyorlar bir türlü yazık.
|
Çip üst üste istifleme yöntemi ile yani N5+2 7nm ile üretiliyor.
EUV bir şart. SMIC 14nm sürecinden 7nm sürecine kadar gelebildi ama 7nm aşağısı için EUV teknolojisi şart. Nikon, Lasertec gibi Japon firmalar da Hollandalı ASML ve Amerikan Applied Materials gibi çipset üretiminde kilit rol oynayan ürünlerin tedarikinde engel oluyorlar. Bunlara rağmen Kirin 9000S gerçekten başarı. Eğer bu EUV litografi teknolojisi bir şekilde yakalanırsa SMIC&HiSilicon Çin'in parlayan yıldızı olabilir. Amerika bile ASML'nin ve TSMC'nin tekel biçimde yükselmesinden rahatsız. ASML'nin EUV teknolojisi buluşu ile rekabet kapısını sonuna kadar kapattığı ve Canon&Nikon günlerinin de son bulduğunu göstermiş oldu. ASML'nin daha yolun başında Silicon Valley Group'u satın alması da bu tekellikte bir sebep. TSMC konusunda geç olsun güç olmasın denilerek Amerikan ittifağı diyebileceğiniz Intel&Samsung&Ericsson&IBM teknoloji birliği ile Amerikan anakarasında çip araştırmaları ve çip fabrikası kurulmasının özendirilmesi ile TSMC'ye karşı en büyüklerin bir araya geldiği projeyi tanıtmakla meşgul ABD. İşin daha da komiği NXP, TSMC, ASML 3 marka da bir dönem Philips'inin spin-off/yatırımcı/ortak markaları olması (sırasıyla). Kirin 9000S bir başlangıç. Isı sorunları çözülememiş olsa gerek ki Cortex A720+A520 çekirdeklerinin üstüne çıkmamış Cortex X4 şeklinde HUAWEI. Rakipleri 2 Cortex X4 + 2 Cortex A720 büyük çekirdekleri kullanmayı planlarken üstelik. Öte yandan bu çipin rakibi Exynos 1380/1480 ile Dimensity 8200-Max çipleri olabilir. Orta-üst segment çip, muhteşem kamera ile benzersiz HARMONY deneyimi. Şu an tek eksik Maleoon 910 GPU'nun bazı testlerde tanımlanamaması/istenen skoru sunamaması. Eğer GPU bazında geliştirmeler (GPU turbo X.X) sunulursa bu sorunları da aşabilir HUAWEI. Bir dönemin sıkıntılı çipi Kirin 970'i bile bu güncellemeler ile 845'ten aşağı kalır hali olmayacak şekilde allamıştı HUAWEI. |
onu bari düzgün yapsalar yapılanlar ortada maalesef
|
Ambargolar genelde iktidarları devirmek için yapılır. halk isyan eder ve iktidar değişir. eğer ambargolar iktidarı değiştirmeye yetmiyorsa bu durum aynı zamanda ambargo uygulayan ülkeye de zarar verir.
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 5 Eylül 2023; 14:53:07 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 5 Eylül 2023; 14:47:29 > |
Ben olumlu bir şey beklemiyorum. // Kusura bakma. |