Şimdi Ara

Huawei G520-0000 Brick Sorunu 2016

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Telefonum "HUAWEİ G520-0000" marka bir telefon, rom atmaktan brick oldu. Resimlerde paylaşıcam.

1. Telefon resimde olduğu gibi bu şekilde açılınca "kırmızı - mavi" kareli gelince bilgisayarla olan bağlantısı yok aygıt maygıt sesi yok.
    2. Telefonu Download Mode alınca ekran pembe olarak renkte boş bir şekilde kalıyor FAKAT bilgisayarda bir aygıt yükleniyor ve bilgisayarla bağlantı kuruyor fakat bişe yok ortada.
    3. Telefonun "Stock Rom" orjinal offical rom'unu da indirip .app sd carta "dload" klasörü içinde app uzantılı attım. Power+ses kıs + ses açma tuşlarına bastığımda bir yükleme ile karşılaşıyorum, bu benim orjinal romun yüklemesi galiba "dload" klasörünün içindeki dosyadan dolayı yükleme başlatıyor, güzel de bu yükleme biraz ilerledikten sonra duruyor ve telefon kapanıyor. Birde bunlarda Bootloader şifresi oluyor o bununla ne kadar alakalı bilemiyorum. Sorunu nasıl çözebiliriz arkadaşlar...
     Huawei G520-0000 Brick Sorunu 2016 Huawei G520-0000 Brick Sorunu 2016 Huawei G520-0000 Brick Sorunu 2016

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driverpage -- 8 Şubat 2016; 0:11:14 >

• driverpage D kullanıcısına yanıt
    Telefonun orijinal recoveryisini yükle ondan sonra stock romunu yüklemeyi dene
  • Taha0194 kullanıcısına yanıt
    http://www.needrom.com/category/huawei/serial-g/g520/ ----- Orjinal rom'u bu sitede var, fakat orjinal recovery'si yok sadece o romda, diğer custom romlarda recoveryler mevcut hatta custom kullandım bir kaç tane recovery'siyle flahlayıp. Dikkat ederseniz romlara bakarken hepsinde "Custom Update" yazar. Ama içlerinde bir tanesi var "Offical Update" yazılı bir rom var. Bu benim orjinal romum olduğunu gösteriyorki benim anlamadığım bütün custom romlarda yanın ek dosya olarak da recovery.zip varken, "Offical Update" de neden yok. Dolayısıyla bende custom romların recovery denemeye kalkıştım ( daha önce bu işlemi yapıyordum, oluyordu fakat, brick olduktan sonra olmuyor ) daha önce bir flashlama ( rom yüklemek için recoverysini, telefon download modundayken windowsdan yazdırma ) işlemi yapmıştım. Fakat aynı şeyi yine yapınca, resimdede belirticem, "Waitin for device" yazısında kalıyor, telefona windowsdan kurarken şimdi kurmuyor ve yazıda duruyor, brick olduktan sonra böyle bişi oldu.

Şimdi "Offical Update" romun recovery si yok baktım ben yanlışda biliyor olabilirim var mı yok mu bilmiyorum. sadece içinde "dload" klasörünün içinde "update.app" dosyası var. SD karta atıncada yüklemede takılıp kalıyor... Daha iyi bir fikriniz var mı ? Şu anda brick olmasına rağmen, recovery nerde takıldığını bulabilirmiyiz neden ilerlemediği konusunda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driverpage -- 8 Şubat 2016; 23:45:31 >

http://laminmaung2014.blogspot.com.tr/2013/05/huawei-g520-0000-stock-recovery.html?m=1
    Al stock recovery yükle sonra romu kurmayı dene
    Link için çok teşekkür ederim. Daha önce exe olarak windowsdan, yukardaki klasör resmindeki gibi yüklüyordum, indirdiğim dosya recovery.img dosyası image dosyasını nasıl yazdırabiliriz telefona? Herhangi bir veya yardımcı program varmı bildiğiniz. Resime bakabilirsiniz custom romları bu şekilde recovery olarak atıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driverpage -- 9 Şubat 2016; 11:25:05 >
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=105978342
    Verdiğim linkte recoveryi yükleme anlatımı var.
    Oradan yola çıkarak
    Bu linkdenhttps://mega.nz/#!EFMQhb4Q!-L11PyX7fq6P82J4Qw57bJjAYF5BOnfaLQlt-Lvaa7k
    Dosyayı indir içindeki recovery sil indirdiğin g520 recoveryi klasör içine at konudaki anlatımla yüklemeyi dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taha0194 -- 9 Şubat 2016; 12:57:46 >

1- Baktım içeriklere. Ordaki anlatılanlar Ascend G7 Lolipop için anlatılmış, benim telefonla alakası yok.
    2- İndirdiğim klasörün içindeki recovery.img yerine benim G520-0000 recovery.img dosyasını değiştirdim sonuç aynı. Resimdeki gibi... Başka bir şekilde recovery yükleyemezmiyiz.
    3- Mesela benim "dload" dosyasındaki orjinal stock rom "APP" uzantılı onu görüyor fakat, yükleme %35 de takılıyor. Burdan yüklememiz gerekmezmi ama onunda neden sıkıntı yaptığını anlamadım, daha parlak bir fikir lazım... Resime bakabilirsin son yaptığım işlemle ilgili...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driverpage -- 9 Şubat 2016; 14:41:11 >

O ekran geldiğinde telefon kapalı olsun ses kısma güç tuşuna basılı tutup USB kablosuna tak yüklemesi lazım
    1 - O ekran kapalı olsun derken, usb takar takmaz açılıyor telefon onu durduramam ki, telefon kapalı halde usb takıyorum yine soft brick ekranı geliyor.
    2 - Daha önce o şekilde yükleme yapabiliyordum ( Power Tuşu+Ses Kısma ) fakat "Soft Brick" ekranı geliyor ( Kırmızı Mavi Yeşil )
    3 - Power Tuşu+Ses Açma+Ses Kısma tuşlarına bastığımda Pembe renkte boş bir ekran geliyor ve bilgisayarla arasında aygıt sesi geliyor. Soft Brick ekranındayken bilgisayarla arasında bir bağ yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driverpage -- 9 Şubat 2016; 15:24:39 >
    NAND'ın partition (bölümlendirme) tablosu uçmuş. NAND belleğin komple yedeği lazım. Ama biraz araştırdım, bulamadım. Yapabileceğiniz birşey yok yani ne yazık ki.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Çöp yani telefon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: driverpage

Çöp yani telefon.

Malesef
    Ama ben hala anlamış değilim, SD karta stock romu atınca yükleme yapıyor fakat %30 da takılıyor. İkincisi cihaz download modunda bilgisayarla bir bağlantı kuruyor. Bu nasıl birşey ki çalışan görüntü gelen telefona, böyle birşey olması mantıksız gibime geliyor, mutlaka bir yolu olmalı, daha geniş çaplı araştırma yapacağım teşekkürler yine sağolun....
  • quote:

Ama ben hala anlamış değilim, SD karta stock romu atınca yükleme yapıyor fakat %30 da takılıyor. İkincisi cihaz download modunda bilgisayarla bir bağlantı kuruyor. Bu nasıl birşey ki çalışan görüntü gelen telefona, böyle birşey olması mantıksız gibime geliyor, mutlaka bir yolu olmalı, daha geniş çaplı araştırma yapacağım teşekkürler yine sağolun....

Huawei cihazlarda MSDOS partition tablosu hasar gördüğünde sizin cihazda görülen semptomların aynısı görülüyor.
    Bu durum huawei veya g520 modeller için mi geçerli. iphone,samsung,htc vb diğer modellerde farklı mı böyle risk varmı? Cihaz kilitlenmesi
  • quote:

Bu durum huawei veya g520 modeller için mi geçerli. iphone,samsung,htc vb diğer modellerde farklı mı böyle risk varmı? Cihaz kilitlenmesi

Huawei lerde var bu durum
    Her türlü yazılımsal bir sorunu çözen bir arkadaşımız var, Soft Brick dedim, direk fiyat çekti 50 TL dedi. Eğer yazılımsal olarak sorun çözülürse, dicek bişey bulamıyorum :)
  • Kardeşim sorunu cozemediysen yardım ederim
  • Cihazın driver i yok ondan pc gormuyor
  • intel flastoll ü indir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.