Şimdi Ara

Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
326
Cevap
22
Favori
156.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sürekli reset atıp bunun gelmesini mi bekleyeceğiz anlamadım ?!

Bana sürekli 176 ve 216 ile başlayanlar geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: SupremeXXL

Sürekli reset atıp bunun gelmesini mi bekleyeceğiz anlamadım ?!

Bana sürekli 176 ve 216 ile başlayanlar geliyor

Aslında ip farketmıyor degıl. Mesela benim kullandığım ip'ler arasında en iyisi sanırım 92 ve 176 ile başlayan ip'ler. Ve bak su an son hali böyle download hızımda. Bu arada tum kullanıcılara soyluyorum ne yaparsanız yapın 20-50-100 mbit kullananan hıc farketmez, 1gb desteklı modem alın
    O zaman farkı goreceksınız.

Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER)

• osedon'a 1000lerce kez teşekkür ederim, DMZ aktif değilmiş Aktif ettikten sonra hız normal haline döndü ve şu anda aşağıdaki gibi çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: SupremeXXL

osedon'a 1000lerce kez teşekkür ederim, DMZ aktif değilmiş Aktif ettikten sonra hız normal haline döndü ve şu anda aşağıdaki gibi çok teşekkürler.

Vallahi degerlerin cok iyi simdi :) yardimci olabildiysem ne mutlu bana

• Aksam kismet olurda zamanim olursa konuyu toparlayacagim. Huawei modem kullananlar icin izlenmesi gereken yolları bütün ayrintilari ile elimden geldiğince anlatmaya calisacagim
  • merhaba youtuba girmek için DNS adresimiz nasıl olacak
    Benim modem Huawei HG253s
  • tnr.ydn T kullanıcısına yanıt
    Dns'e gerek yok, 2014 host dosyasını bulun internetten c:\windows\system32\drivers\etc klasorunun ıcıne atın ve girmeye baslayın
  • 1 saat önce 3.5 mb/s ile torrent'dan dosya çekerken, şimdi 70kb'larda sürünüyorum.
    Çıldırcam, seeder sayıları daha fazla, cihazı res'liyorum tüm ayarları yapıyorum değişen birşey yok,
    ftp ile deniyorum azami 2.5mb çekiyorum ama torrent berbat şuan..

Modem 253s, ayrıca güncellemeyi kurcaladımda arayüzde yok, nasıl güncellenecek bu cihaz illa mh'yi arayıp sövelimmi ya
    25 lik paketten 30 mbit hız alıyordum ama torrent'de bant sorunu var sanırım, tüm ayarlar yapılı ama hız berbat
  • Ch4ylak kullanıcısına yanıt
    Açmış oldugunuz port ip'lerini ve kullandiginiz ip'yi kontrol edin. Dmz'yi etkinlestirdiginiz ip'yi de kontrol edin
  • Rehber için çok teşekkür ediyorum, oldukça işe yaradı. Yalnız merak ettiğim bazı konular var.

1) Modem üzerinden güvenlik duvarını kapatmak büyük bir risk teşkil eder mi? Ben açık ve kapalı şekilde test ettiğimde hızımda bir değişiklik görmedim.

2) Portu torrent programı üzerinden 55000 üzeri olacak şekilde random seçip, modemden tanımladım. Olması gereken budur değil mi?

3) Torrent programında UPnP port mapping ile NAT-PMP port mapping kapalı durumda. Bunları aktif mi tutalım, yoksa kapayalım mı? Sizde durum nedir?

Bir de sizin yönergelerinize ek olarakhttp://techfate.hubpages.com/hub/How-To-Speed-up-torrents-to-download-up-to-2x-faster bu linkteki aşamaları da uyguladım. Bunlar etki etti mi etmedi mi emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 28 Nisan 2014; 14:33:14 >

• Mordeaur kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. guvenlik durumunu yillardir deactive olarak kullaniyorum herhangi bi sorun teşkil etmedi. upnp port mapping acik olacak. istediğiniz portu acik tutabilirsiniz bu size kalmis. Modeme tanimladiginiz port ile torrent te kullandiginiz port ayni olsun kafidir. Tek dikkat etmemiz gereken PC nin o an kullandigi yerel ip ile port acmakta kullandığınız ip. ikisi de ayni olmali. Telefondan girdigim icin vermis oldugunuz linke bakamadım aksam incelemeye çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

Merhaba hocam. guvenlik durumunu yillardir deactive olarak kullaniyorum herhangi bi sorun teşkil etmedi. upnp port mapping acik olacak. istediğiniz portu acik tutabilirsiniz bu size kalmis. Modeme tanimladiginiz port ile torrent te kullandiginiz port ayni olsun kafidir. Tek dikkat etmemiz gereken PC nin o an kullandigi yerel ip ile port acmakta kullandığınız ip. ikisi de ayni olmali. Telefondan girdigim icin vermis oldugunuz linke bakamadım aksam incelemeye çalışırım.

Selamlar,

Cevabınız için çok teşekkürler. Sonuç olarak güvenlik duvarını kapatıp upnp port mappingi açtım. Yalnız NAT-PMP mapping ne olmalı, bu da açık kalsın mı? Linkle ilgili yorumunuzu da bekliyorum.
    Outgoig kesinlikle enable olmali. Eger disable olursa bağlantı yavaşlıyor. Daha once de denemistim. Aksam pc den girdigimde daha detayli inceleyecegim
  • quote:

Outgoig kesinlikle enable olmali. Eger disable olursa bağlantı yavaşlıyor. Daha once de denemistim. Aksam pc den girdigimde daha detayli inceleyecegim

Evet, outgoingi linkte de aktif tutun demiş zaten. Default öyle olduğu için dokunmadım ben de. Bu arada gözden kaçtı sanırım, yeniden soruyorum; ''NAT-PMP port mapping'' açık olmalı değil mi? Tek bu soru işareti olarak aklımda kaldı.
    Kllanmıs olduğunuz modem nedır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

quote:

Evet, outgoingi linkte de aktif tutun demiş zaten. Default öyle olduğu için dokunmadım ben de. Bu arada gözden kaçtı sanırım, yeniden soruyorum; ''NAT-PMP port mapping'' açık olmalı değil mi? Tek bu soru işareti olarak aklımda kaldı.

Varsayılan olarak düşünürsek her kullancı bunu acıyormus. Sanırım Baglantının sürekliliği için gerekli. Ayrıca upnp tak kullan özelliğidir. Bence denemelisin, yanlış yonlerdırmek ıstemem. Bır kere kapat bır dosya ındır ve hızını test et. Bu seferde aynı dosyayı ındır ama upnp port mapping ac oyle dene.

• Torrentte 6mb/s ile indirme yaparken kaç mbit lik baglantınız vardı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Torrentte 6mb/s ile indirme yaparken kaç mbit lik baglantınız vardı?

50 mbit fiber. Ondan once de 50mbit kullanıyordum ama max 300 kb falan goruyordum
  • Modemim Huawei HG253s. Şu son ping olaylarından sonra anında değişip verdiler. Torrentı en son upnp ve nat-pmp kapalıyken denediğimde son hızı gördüm. Tek sorun son hıza ulaşması biraz uzun sürüyor. Arkadaşımda daha önce de dediğim gibi uydunet var ve anında son hıza ulaşıyor. Yine bir de bütün port mapping özellikleri açıkken deneyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 29 Nisan 2014; 2:34:00 >
    Aslında o dediğiniz bazi torrent dosyalarinda oluyor. Mesela bazi dosyaları indirirken bir anda 4-6 mb/sn oluyor, bazi dosyalarda ise uc bes dakika sonra bu hiza ulasiyor. Seed ve leech cok onemli.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.