Şimdi Ara

Huawei: HongMeng işletim sistemi akıllı telefonlar için değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD'nin Huawei'ye uyguladığı ticaret yasağı sonrasında Çinli şirketin Android'e alternatif bir mobil işletim sistemi geliştirdiğine yönelik söylentiler çıkmıştı. HongMeng olarak adlandırılan işletim sisteminin gelecekte piyasaya sürülecek Huawei marka telefonlarda kullanılacağı düşünülüyordu ancak durum hiç de öyle görünmüyor.

Ayrıca Bkz.Xiaomi, Black Shark 2 Pro'nun tanıtım tarihini açıkladı
    Huawei Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Catherine Chen, Brüksel’deki bir basın toplantısında HongMeng'in aslında akıllı telefonlar için tasarlanmadığını belirterek, ABD ile Çin arasında sürmekte olan ticaret savaşına rağmen şirketin cihazlarında Android işletim sistemini kullanmaya devam edeceğini söyledi.

HongMeng'in gelişim süreci önce başlamıştı

Chen, Hongmeng'in özellikle IoT (Nesnelerin İnterneti) için geliştirildiğini ve endüstriyel kullanıma yönelik olduğunu vurguladı. Ayrıca işletim sistemi ABD yaptırımları nedeniyle Android'e alternatif bulma konusu ortaya çıkmadan çok daha önce geliştirilmeye başlanmıştı.

Deneyimli yönetici sözlerini ise şöyle sürdürdü "Akıllı telefonlar için geliştirilen işletim sistemleri genelde on milyonlarca kod satırı içerir. HongMeng çok daha az - yüzbinlerce - içeriyor ve dolayısıyla çok güvenli. Ayrıca akıllı telefon işletim sistemine göre çok düşük gecikme süresine sahip."

• Stratejik olarak yapılmış bir açıklamaya benziyor. Zaten bu aralar googlenin yasağı kaldıracağıda söylendiği için şirin gözükmeye çalışıyorlar gibime geldi . Ama arka planda her türlü geliştirileceği kesin her türlü kılıfını uyduracaklardır. Googlenin yasağına ilişkin henüz netlik yokken yok böyle süper hızlı şöyle süper hızlı diye hype ediliyordu.
  • Stratejik olarak yapılmış bir açıklamaya benziyor. Zaten bu aralar googlenin yasağı kaldıracağıda söylendiği için şirin gözükmeye çalışıyorlar gibime geldi . Ama arka planda her türlü geliştirileceği kesin her türlü kılıfını uyduracaklardır. Googlenin yasağına ilişkin henüz netlik yokken yok böyle süper hızlı şöyle süper hızlı diye hype ediliyordu.

• Android uygulamalari yani .apk leri kurabilecek bir sistemdir. Bunlar hazirlamislardir sonucta Android tabanli Android turevi... Sil bastan degil o yuzden mumkundur cikartilmasi. Sasirtmaca cevap vermisler. Akli sira sanki B planlari yokmus gibi ;) . Sinsi sinsi gelistiriyorlar... Arakladiklariyla bir tur araklanmalarin toplanmasi derlenmesi ile bir tur Frankenstein mobil OS yaratacaklar :) ..

• Yaptırımların kalkacağı anlaşılınca sanki kıvorıyorlar gibi gelsi bana. Androidle devam edecekler.

• Bu açıklamanın altında muhtemelen Google var. Lisansın bir an önce geri verilmesi için Google bu şekilde bir açıklama yapılmasını istemiş olabilir. Yalnız Huawei çok fena döndü. Bütün o Android alternatifi açıklamalarından sonra aslında bu böyle bir şey değildi şeklinde açıklaması inandırıcılığına baya bir sekte vuracak.

• Dansözlere taş çıkarır😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hong mengine başlarım ben aldım 20 ayda batarya şişti lcd içten kırıldı. bundan önce iphone kullandım 2 sene 10 ay ekranda leke yok batarya performansı neredeyse hiç düşmedi. bu hawehawe mi ne beni 3000 tl kazıkladı. cihaz çöp oldu 20 ay nedir yahu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anlaştılar her halde dönüş yaptılar sırada diğer gsm firmaları var abd işi biliyor.

• Daha geçen hafta iOS'den hızlı diyorsunuz ne oldu? :)

• Kandırıldık :D

• Bizim reyiz gibi bunlar da direk 180 derece...

• Arka cepte duracak. Google'a "PANİK YOOK ÇOK EYLENECEYÜK" diyorlar.

• Demek her şey boşmuş yok ios'dan bile hızlı diyorlardı şimdide R takmışlar

• android pişmanlıktır.

• arbada geri vites diye bişi var

• Yersen.

• Söz konusu Amerika ile mücadele etmek ona kafa tutmak ise (Bu çin bile olsa) kabul etmek gerekir ki şu an kullandığınız teknoloji den kazandığınız paralardan vazgeçe bilmeyi göze almanız gerekmekte.

Bu da taş çağına dönmek ile aynı şey.

• Kıvırmış resmen Abd geri adım atmasaydı ne olurdu Abd şirketleri zarar ederlerdi tamam ama Huaweyide bitmiş olurdu ana uygulamalar hep Abd destekli zaten Facebook Whatsap vesayre onlarıda alamıcana göre işletim sistemi yapmak ne işe yarar.

• Bunlarin ipiyle kuyuya inilmez. Daha iki gun once yazilim ureticileri bize destek verin, uygulamalarinizi bizim sistem icin de derleyin diyorlardi.

• Amerika "R" nasıl yaptırılır yine öğretti.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.