Şimdi Ara

HUAWEI Ideos X5 Macerası (Günlük Tadında:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Haftasını doldurmadan Ideos X5 sahibi olmanın, hayatıma kattığı maceraları sizlerle paylaşmak istedim.
    Satır aralarında belki sizlerin de işine yarayacak ayrıntılar olabileceğini umuyorum.

2006'ya kadar süren Symbian hastalığı ve forum müdavimliğinden sonra akıllı telefonlara epeyce uzak kalmıştım.
    Artık bir yerden başlamak lazım diye düşünürken, malum vodafone kampanyasından Wildfire S alarak, android dünyasına mütevazi bir giriş yaptım.
    Mütevazi de olsa eski alışkanlıklarımı hortlatmaya yetti tabi.
    Cihazı Custom ROM manyağı yapıp sınırlarını zorladıktan sonra bu minik android kesmemeye başladı doğal olarak.

Başta donanım haber olmak üzere tekno sitelerde yapılan incelemeler, yorumlar, f/p şampiyonu ilan edilmesi gibi nedenlerle ideos x5 almaya karar verdim.
    Cihazla ilgili asıl bilgilerin forumun derinliklerinde gömülü olduğunu, almaya karar vermeden önce hatim indirmek gerektiğini tabi sonradan öğrendim

Wildfire S sayfasında ideos X5 alacağımı yazdığımda "Pyloge" nickli arkadaş hevesimi baltalamaya(!) çalışmıştı ama artık çok geçti

Gelelim ideos günlüğüme:

1.Gün.
    Forum'dan satış yapan "acbold" arkadaşımızdan aldığım telefonun heyecanla kutusunu açtım ve çalıştırdım, her şey sorunsuz görünüyordu, hemen fonksiyonlarını test etmeye giriştim. 5 dakka olmadı ki ekran sapıtmaya başladı
    Aç-Kapa felan bir süre düzeliyor sonra kendi kendine ekranda birşeyler olmaya başlıyordu.
    Acaba sorunlu telefon mu aldık endişesi beynimi kemirirken telefona sarıldım.
    Satış yapan arkadaş telefonda hiçbir sorun olmadığını iddia ediyor ama telefon alenen saçmalıyordu.
    Uzun konuşmalar ardından beni sorunun yazılımdan kaynaklandığına kısmen ikna etti.
    Evet ilk şansızlığım tutmuştu, telefonun ekranı Atmel denen birşeydi ve bu ekran 2.3.5 versiyonda hayali dokunma algılayacak kadar sapıtıyordu.
    B163 yükleyip telefonun normale döndüğünü ve fonksiyonlarının sorunsuz çalıştığını görmek biraz içimi rahatlattı.

2.Gün.

Gingerbread ve HTC Sense kullandıktan sonra Froyo kullanmak, attan inip eşeğe binmiş gibi hissettirdi. Burda kalmadı tabi bu hikaye;
    İlk sesli görüşmemde: "sesin gelmiyoor)", "hadi len, asıl seninki gelmiyor biraz sesli konuş" şeklinde geçen diyalogların ardından nurtopu gibi bir başka sorunumuz olduğunu öğrenmiş olduk.

Başladım bu sorunun çözümü var mı, Stabil Custom ROM bulunur mu diye araştırmaya.
    * İlk başta 2.3.5 indirip şansımı bi daha denedim, belki temiz kurulum yapmanı faydası olur umuduyla, tabi ki olmadı.
    * Bu kez 2.3.5 üzerine Custom ROM kurmaya karar verdim. Dış görünüşüne tav olduğum ama içini bilmediğim Çin işi Miui yükledim birkaç versiyon. Sonra performans X yükledim.
    Anladım ki 2.3.5 üzerine ne kurarsan kur, bu dokunmatik zırvalığı düzelmiyor.
    * Döndük başa, Tekrar B163 kurdum. Forumda sorunsuz ROM varmı diye dolaşıp duruyorum. Hangi ROM'a baksam hata var, eksik var.
    Bu günlük yeter yarın ola hayrola.

3.Gün.

Forumda geze geze 2.3.5'ten hayır gelmeyeceğine ikna oldum. Bi yerden başlamak lazımdı, methiyelere bakılırsa "Froyo üstü Performans Rom" cazip olabilirdi. v9.2'yi indirdim, talimatları adım adım yerine getirdim. Bastım Power tuşuna, geldi Huawei logosu ama dakikalar geçti hala logoya bakıyorum, ya sabır deyip 5 dakka bekledim ama tık yok..
    La havle çekip anlatılanları bi daha okudum, bi daha yükledim gene yok. Olasılık dahilinde ne varsa denemeye başladım, cache siliyorum olmuyor, silmiyorum olmuyor, çeşit çeşit Cwm yükledim olmuyor, sıyırmak üzereyim. Denemediğim bir şey kaldı, son seferinde anlatılandan farklı olarak Rom'u dahili bellekten yükledim. Ve sonunda çalıştı. Oysa ki yükleme talimatında bütün işlemleri harici hafıza kartından yapın yazıyordu
    Nihayet telefon sorunsuz açıldı.

4.Gün.

Yarım gündür telefon sorunsuz gibi, kişisel ayarlarımı yaptım, programlarımı yükledim, şükürler olsun ses sorunu felanda yok.
    Çok sürmedi tabi, telefon durduk yerde hatalar vermeye başladı, hatta kapanıp açılıyordu zaman zaman.
    En baştan temiz bi kurulum yapmaya karar verdim. Bu kadar kullanan kişi sorunsuz diyorsa bende bi sorun olmalıydı.
    Sonuç hüsran, kim ne derse desin bendeki telefonda bu ROM kararlı çalışmıyordu.

Bu kez epeyce olumlu yorum alan miui 1.12.9 sürümünü gözüme kestirdim.
    Her şeyi temizleyip ROM'u kurdum veeee bedevi şansım kendini gösterdi..
    Telefon pin felan sormadan açılıverdi, ilk başta jeton düşmedi, sim kartı görmedi zannettim, tabi çok geçmeden mevzuya uyandım.
    IMEI silinmesi olayıda beni bulmuştu. Daha da kötüsü yedek felan almamıştım. Kendime ve telefona lanetler okuyup uyumaya çalıştım. Sabah ola hayrola

5.Gün.

IMEI kurtarma yolları arıyorum, moral sıfır. Saatlerce araştırdım, işe yarar bir yol gözükmüyor
    Çare yok garantiye yollamaya karar verdim. Garanti kabul edecekmi oda belli değil. Bari B163'ü geri yükleyeyim, Root-Cwm temizlensin diye yüklemeye başladım. Bu arada orjinal Türkiye Romu hangisiydi bulmaya çalışıyorum.
    Yükleme bitti, ODA NE ? telefon pin kodu istiyor .
    Mucizevi şekilde IMEI geri dönmüştü. Aniden çölde Sayısalı tutturan bedevi gibi hissettim, sevinç gözyaşları döksem yeriydi.

Akşama kadar bir daha dokunmadım, neme lazım mucizeyi bozmayalım.

Akşam evdeyim, aklım telefonda, şeytan dürtüyor; alışmadık telefonda rom durmaz hesabı gene başladım kurcalamaya.
    Bu kez imei yedekleyip başladım. Besmele çekip tekrar özene bezene Miui 1.12.9 yükledim. Telefon normal açıldı nihayet, her şey normal görünüyor.
    X5 Settings'ten kartı gösterdim sorunsuz buldu. Birde uyarı geldi ekrana "Veriler SD karta taşınsın mı? diye, bende "Evet dedim". Sonra merak ettim ne kopyalamış diye; ne göreyim karttaki her şey uçmuş..
    Birkaç deneme yaptım ama nafile, bu soruya evet dediğinde önce her şeyi siliyor, sonra bir-iki klasör kopyalıyor.
    Karamsarlık had safhada, tekrar tekrar farklı olasılıklarla kurulum yapıyorum, nafile. Herşey normal gibi ama bu sorun sürüyor. Üstelik ses tuşlarından ekran açma bunda yok.
    Pes ettim; tamam ne varsa telefonda kalsın, kendim taşırım, yeterki düzgün çalışsın, böylede kullanırım diye teselli ediyorum kendimi.
    Teselli işe yaramadı birşey bulmam lazım diye diye 1.12.16 indirdim, kurdum. Malesef bunda da aynı sorun var. Ha birde Dsp Manager çöktü diye hata verip duruyor.
    Geriye kaldı CM7. Arayüzünü sevmesem de gayet stabil ve sorunsuz çalıştığını okudum gecenin ilerleyen saatlerinde. Hadi onu da deneyelim son kez deyip indirdim. Talimatları iki kez okuyup kurulumu yaptım.
    Tabiki sorun çıktı, normal olması beklenemezdi bu kadar şanssızlıkta. Gene IMEI uçtu. Batarya full olmasına rağmen boş uyarısı veriyor, hatta telefon şarj olmuyordu. Bir kez daha denedim, peygamber sabrı gösterip, sonuç nafile. porgramla ile yedeklediğim IMEI bilgisini yüklemeyi denedim, yüklendi demesine rağmen CM7'de bi türlü IMEI nosu gelmedi. Neyse ki B163 vardı, kurdum ve IMEI geldi.

Bu arada sabah 5 oldu, telefonu camdan atmamak için zor tutuyorum kendimi.. Artık uyumalıyım, PC başında oturmaktan, yorgunluktan beynim zonkluyor.

6.Gün.

Günlerden Pazar, telefona bulaşsan bi dert, bulaşmasan bi dert. Kafamda okuduğum, denediğim şeyleri toparlamaya mantıklı bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Geriye denemediğim Oxygen ve Miui 2.1 serisi Romlar kaldı. Bildik Bug'ları nedeniyle Oxygenden vazgeçtim.
    Miui 2.1.20 kurdum, galiba sonunda sorunsuz diyecektim ki telefon çaldı, ekranda Dsp Manager beklenmeyen şekilde... Allah Belanı versin dedirtti. Root şeyedip apk'yı sildim. Tekrar denedim, bu defa da Volume+ sonlandı diyerekten bayramlık ağzımı bozdurdu.
    Onu da sildim anasını satiim. Kapatıp açtım şimdilik sorun yoktu. Üstüne bide franco kernel yükledim.
    Her tarafını kurcaladım, ayarlarımı yaptım, Allahım nihayet, Dsp'm yok ama olsun, her bişey çalışıyor. (Saat Gece 2:30)

6.Gün.

Geç uyumama rağmen mutlu uyandım,
    Telefon sorunsuz çalışıyor, bütün gün kurcaladım, halen sorun yok...

Her şeyin sonunda anladım ki bu çin işi şeyin içine cin kaçmış, kişiye özel sorun çıkartma becerisine sahip bir telefonumuz var.
    Diğer yandan telefonun "Eşeği kaybettirip, buldurmak" suretiyle mutluluk verebildiğini de anlamış bulunuyorum

Biraz uzun oldu ama 6 günde bana her türlü duyguyu yaşatan bu garip telefonu sevmeye başladım

Almayı düşünenler bir kez daha düşünsün diyerek, herkese sorunsuz ROM'lar diliyorum.

• maceran iyiymiş ,bende alalı 5 ay oldu bu sebeblerden dolayı daha dokunmadım dogru dürüst ama nereye kadar
  • sana tavsiye vereyim bari. aynı olayı bende yaşadım. imei silinirse restore yaptıktan sonra programın içinden restart yap telefonu. ben sırf kendim el ile yaptım diye 5 kere rom kurdum üst üste. forumdaki bir arkadaş söyledi bana da

Bu arada 9.5 kurmanı tavsiye ederiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 30 Ocak 2012; 18:33:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

sana tavsiye vereyim bari. aynı olayı bende yaşadım. imei silinirse restore yaptıktan sonra programın içinden restart yap telefonu. ben sırf kendim el ile yaptım diye 5 kere rom kurdum üst üste. forumdaki bir arkadaş söyledi bana da

Bu arada 9.5 kurmanı tavsiye ederiz
    geçmiş olsun. ben bunların hiç birini yaşamadım. rom kurma ihtiyacı hissetmedim. önce 2.2 kullandım sonra 2.3.5 çıktı ve yükledim. maşallah çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cLk

geçmiş olsun. ben bunların hiç birini yaşamadım. rom kurma ihtiyacı hissetmedim. önce 2.2 kullandım sonra 2.3.5 çıktı ve yükledim. maşallah çok memnunum.

aynen hocam bi seri güzel üretilmiş galiba hiç bir sorun yapmyor telefonum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jetkiller09

quote:

aynen hocam bi seri güzel üretilmiş galiba hiç bir sorun yapmyor telefonum

Alıntıları Göster
    valla bu 2.3 de bazen dokunmatik sapıtması dışında hiçbir sorun yaşamadım gerçi 2.2 de de hiç sorun yaşamamıştım ne wifi ne ses az gitmesi ne ekran açıklığı allah nazardan saklasın hala 2.3 beta 1 kullanıyorum hiçbirşeyde olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkem414

valla bu 2.3 de bazen dokunmatik sapıtması dışında hiçbir sorun yaşamadım gerçi 2.2 de de hiç sorun yaşamamıştım ne wifi ne ses az gitmesi ne ekran açıklığı allah nazardan saklasın hala 2.3 beta 1 kullanıyorum hiçbirşeyde olmadı

Alıntıları Göster
    andoridin herşeyini öğreniyoruz işte fenamı
    bende pek sorun yaşayan biri değilim ama 2.3.5 beta 1de sorunsuzken final sürümde dokunmatik sapıtması yaşamıştım. onun dışında hiç bi romda sorun yaşamadım çok şükür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okisht

andoridin herşeyini öğreniyoruz işte fenamı
    bende pek sorun yaşayan biri değilim ama 2.3.5 beta 1de sorunsuzken final sürümde dokunmatik sapıtması yaşamıştım. onun dışında hiç bi romda sorun yaşamadım çok şükür.

Alıntıları Göster
    arkadaşın rom kurmadaki sorunlarını yaşamadım ama bende de nadirde olsa sesimin boğuk gitmesi ve arayanların ulaşamaması sorunu 2.3.5 ile birlikte oluştu. 2.2 de hiç bir sorun yoktu.

2.3.5 in şarjı en az %50 daha fazla gidiyor benim kullanma stilime göre + görsellik ön planda. 2.2 ye dönecek kadar sürekli bir sorun yok.

ama huaweinin saçmaladığı aşikar. 2.3.5 gibi güncelleme çıkarıyor ve bazen gelen aramalarda telefon kapalı görünüyor.

• quote:

arkadaşın rom kurmadaki sorunlarını yaşamadım ama bende de nadirde olsa sesimin boğuk gitmesi ve arayanların ulaşamaması sorunu 2.3.5 ile birlikte oluştu. 2.2 de hiç bir sorun yoktu.

2.3.5 in şarjı en az %50 daha fazla gidiyor benim kullanma stilime göre + görsellik ön planda. 2.2 ye dönecek kadar sürekli bir sorun yok.

ama huaweinin saçmaladığı aşikar. 2.3.5 gibi güncelleme çıkarıyor ve bazen gelen aramalarda telefon kapalı görünüyor.

Alıntıları Göster
    çok uzundu fazla okuyamadım
    ama x5 güzel cihaz 2.3 deki sorunları aşacaklar inş.

• quote:

Orijinalden alıntı: alainn

çok uzundu fazla okuyamadım
    ama x5 güzel cihaz 2.3 deki sorunları aşacaklar inş.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun ,baya uğraşmıssın
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.Ş

Geçmiş olsun ,baya uğraşmıssın

Alıntıları Göster
    maceraya bak .
  • quote:

Orijinalden alıntı: cityzen

maceraya bak .

Alıntıları Göster
    roman gibi geldi bana çok hoş olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: colombo983

roman gibi geldi bana çok hoş olmuş

Alıntıları Göster
    6. günde kalmışsın hocam devamı gelecekmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhlis bey

7.günde telefon kırılmış sanırım eleman dayanamayıp intihar etmiş
  • quote:

quote:

6. günde her türlü huyunu öğrendiğimden artık macera tadı kalmadı

Telefon sağlam ve bende hala buralardayım

• quote:

Orijinalden alıntı: C-AyaR

quote:

quote:

6. günde her türlü huyunu öğrendiğimden artık macera tadı kalmadı

Telefon sağlam ve bende hala buralardayım

Alıntıları Göster
    Bu maceranın Filimini çekmek gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: GHLDMR

Bu maceranın Filimini çekmek gerek

Alıntıları Göster
    Kendi konumu hortlatmak suretiyle Huawei başlığına veda etmeyi uygun buldum arkadaşlar.
    Kısa sürede Android hakkında gerekli gereksiz birçok bilgi edinmemi sağlayan Ideos X5'ime yarın kesin olarak veda ediyorum.

10 gün kadar önce Galaxy S2 alarak X5'le kısmen vedalaştım. Halen elimde olduğu için azda olsa foruma katkı yapmaya çalıştım, X5'i yarın yeni sahibine teslim ediyorum. yinede edindiğim tecrübeler çerçevesinde az-çok katkı yapmaya çalışırım..

X5'i kronik sorunlarından kurtarmak ve daha iyi seviyelere taşımak için mücadele etmiş ve halen etmekte olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

• quote:

Kendi konumu hortlatmak suretiyle Huawei başlığına veda etmeyi uygun buldum arkadaşlar.
    Kısa sürede Android hakkında gerekli gereksiz birçok bilgi edinmemi sağlayan Ideos X5'ime yarın kesin olarak veda ediyorum.

10 gün kadar önce Galaxy S2 alarak X5'le kısmen vedalaştım. Halen elimde olduğu için azda olsa foruma katkı yapmaya çalıştım, X5'i yarın yeni sahibine teslim ediyorum. yinede edindiğim tecrübeler çerçevesinde az-çok katkı yapmaya çalışırım..

X5'i kronik sorunlarından kurtarmak ve daha iyi seviyelere taşımak için mücadele etmiş ve halen etmekte olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

Alıntıları Göster
    x5 aşktır , 1.8 ghz oc yapıp arkadaşının 1200 liraya aldıgı telefonlara gider yapmaktır kısacası x5 mutluluktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saw_ -- 28 Mayıs 2012; 18:34:54 >

• Androidde sinir yok onu satıp s3 alırsın aza kanaat etmeli ama hikayenden kısa film olur he :d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hayırlı olsun yeni telefonun iyi forumlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.