Şimdi Ara

Huawei Mate X3 tanıtıldı: İnce ve suya dayanıklı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei Mate X3 tanıtıldı: İnce ve suya dayanıklı
    Huawei, bugünkü etkinlikte akıllı telefondan tablete, akıllı saatten kulaklığa kadar birçok ürün tanıttı. Bunlardan biri de; Mate X3 katlanır telefon. Huawei’nin yeni katlanan akıllı telefonu rakiplerinden çok daha hafif ve suya karşı dayanıklı gövdesiyle öne çıkıyor. Ekran, kamera, pil noktasında çok taviz vermeden inceliği sağlamayı başarmış.

Ayrıca Bkz.Kamerasıyla dikkat çeken Huawei P60 ve Huawei P60 Pro tanıtıldı!

Huawei Mate X3, kitap gibi katlanan iki adet 120Hz yenileme hızına sahip ekrana sahip. Kapak ekranı 6.4 inç boyutunda ve 2504x1080 piksel çözünürlük, 20.9:9 en boy oranı sunuyor. İç ekran, 7.85 inç, 2496x2224 çözünürlüğünde, 8:7.1 en boy oranında. Arkada üçlü kamera (50MP f/1.8 geniş, 13MP f/2.2 ultra geniş, 12MP f/3.4 5x telefoto) ve her ekranda bir tane olmak üzere iki adet 8MP selfie kamera var. Ayrıca görüntülü aramalar ve video izleme için bölünmüş ekran modu ile hava durumu, saati gösteren yeni başucu modu var.

Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcili telefon, 12GB RAM ile geliyor. Katlanır telefonda 66w kablolu, 50w kablosuz şarjı destekleyen 4800 mAh batarya mevcut. Galaxy Z Fold 4 gibi IPx8 sertifikasına sahip ve bu modelde iki yönlü uydu iletişimi var.

Huawei Mate X3, su geçirmez ve 239 gr ağırlığında. Yeni menteşe tasarımı sayesinde Mate X3, düz bir şekilde kapanabiliyor. İlk deneyimleyenler, telefonun etkileyici derece ince olduğunu söylüyor. İnceliğe rağmen menteşenin birçok açıdan rahat selfie çekimini mümkün kıldığı belirtiliyor.

Huawei Mate X3 fiyatı

Huawei Mate X3, ilk olarak Çin’de satışa çıkacak. Telefonun başlangıç fiyatı (256GB model); 2000 dolara denk geliyor. 512GB'lık model, 2050 dolar. 1TB’lık modelin fiyatı ise; 2350 dolara geliyor.

Huawei Mate X3 özellikleri

Huawei Mate X3 tanıtıldı: İnce ve suya dayanıklı

• Boyut:  156.9 x 141.5 x 5.3mm (katlanmamış), 156.9 x 72.4 x 11.8mm (katlanmış)

• Ağırlık: 239 gr

• Ekran: 7.85 inç, 2224x2496 (426ppi), 120Hz / 6.4 inç, 1080x2504, 120Hz, OLED

• İşletim sistemi: HarmonyOS 3.1

• İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1

• Bellek: 12GB

• Depolama: 256GB, 512GB, 1TB

• Arka kamera: 50MP f/1.8 (birincil), 8MP f/3.4 (periscope), 13MP f/2.2 (ultra geniş)

• Ön kamera: 8MP f/2.4 (geniş)

• Batarya: 4800 mAh (66w kablolu, 50w kablosuz, 7.5w ters kablosuz)

• Renk: Siyah, beyaz, mor, koyu yeşil, altın

Kaynak:https://www.gsmarena.com/huaweis_mate_x3_specs_price_availability-news-57987.php

• iPhone'dan bayağı inceymiş ya Huawei kardeş 11.8 mm+kamera çıkıntısı :D

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Katlanabilir bir telefon olduğunu unutmazsan sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zamanında fold alacaktım, ekran izi sıkıntısı yüzünden almadım.Büyük ihtimalle bunda da olacak

• Samsung bi tane alsın incelesin bu kadar şeyi nası sığdırıyorlar bu kasaya diye adamlar daha katlanma boşluğunu halledemedi Huawei'nin bitik haliyle yaptığı cihaza bak.

• Donanimous kullanıcısına yanıt
    Yoo ben unutmuyorum zaten ama sektör dedikodusu çıkaranlar ve DH'de 2 gün önce yayınlanan habere bakarsan eğerr;
    "Huawei Mate X3, iPhone 14 Pro Max'ten bile ince ve hafif olacak."

1 gram hafif ki o da hafiflikten sayılırsa ama daha ince değil. Arada 4 mm'lik kalınlık farkı var. Açık halinde zaten tüm katlanabilir telefonlar daha ince olmak zorunda.

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    O haberi bende görmüştüm. Telefon tanıtılınca hayal kırıklığına uğramadım değil.

• Huawei ambargoların kurbanı yoksa çok daha iyi cihazlar ortaya çıkarırdı. Çinliler harıl harıl farklı şeyler deniyorlar iyi ve ya kötü. Ama Yapmaya çalışıyorlar.

• Donanimous kullanıcısına yanıt
    Katlanabilir telefon tarafında gayet ince bir cihaz ona denecek bir şey yok. Örneğin Galaxy Z Fold4 15.8mm kalınlığındaymış yani bu cihazdan 4 mm daha kalın.

Hayal kırıklığı değil de haber yapanlar biraz yüksekten uçmuşlar. Hele bir 10 mm ve altına insinler de...

• Oppo vivo Huawei zte samsung sürekli yenilik ergonomi ve gelecek teknolojisi üzerinde çalışıyorlar. Tebrik ederim bunları.
    Telefona gelince en ince noktası ve katlandığı noktayı elestirmisler. Telefonda yok yok resmen neden ince değil diye kulp arıyorlar.

Telefon harika arkadaşlar harmonyos da harika bilginiz olsun. İşlemci hız üst seviye Ram vs ileri düzey bir kullanıcı bu Ram ve işlemci ile yapamayacağı şey yok cihazlar. Antutu da 100k ileri almanın hiç bir anlamı yok
    Rehber i 1 salise erken acicam diye tel değişmeye gerek yok.
    Güncelleme ve gerçekten değecek teknolojiye para verin. Şu an çağın en büyük sorununu size diyorum batarya artık telefonlarda her şey var hız stabilize iyi markalarda güncelleme de var. Önemli olan artık bu şekilde cihazı performans düşmeden ağır kullanımda günü çıkarması.

• Xloud X kullanıcısına yanıt
    huaweinin ihtiyacı olan şey, s8gen2 ve sonrası çipleri 5g teknolojisi ile kullanmak. bi de play store.

bu ikisi olmadıkça oppo, vivo, honor, xiaomi, oneplus alır başını yürür.

bunların hepsi bbk'ya bağlı zaten.

evet bu saydıklarımın hiçbiri eski huawei kadar büyük olmayacak ama her biri önemli miktarda pazar payına ulaşacak.

• Bazı Fold5/Flip5 özelliklerini açıklayın. Onlardan daha önce bahsetmiştim ama şimdi onları bir araya getiriyorum.

1. Hem Fold5 hem de Flip5, su damlası menteşelerini kullanır ve IPX8 seviyesinde su geçirmezliği destekler.

2. Fold5'in boyutu, neredeyse aynı boyutta olduğu anlaşılabilecek olan Fold4'ün boyutundan yalnızca 0,2 mm farklıdır. Ancak katlamadan sonra boşluk kaybolur ve incelir, kalınlık 13.x mm'ye düşer.

3. Kat5 Ağırlık 254g

4.Fold5 dış ekranı hala 6,2 inç

5. Flip5 dış ekranı neredeyse kare ve 3,4 inçtir, bu nedenle bu dış ekran alanın çoğunu kaplar.

6. Flip5'in iç ekran çerçevesi daha dar olacaktır.

7. Yeni dokunmatik ekran teknolojisi.

• Ambargolu haliyle 2000 dolar dan başlatıyor fiyatları bu Huawei özgüveni trilyon dolarlık Apple'da yok.

• İphone ne zaman katlanır cihaz yapacak🙃

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DeepestSea kullanıcısına yanıt

Ben de Fold 3 var. Zamanla alışıyorsun. Bu yeni Fold 5 ile o gidecek gibi görünüyor artık. Diğer rakipler de zaten gitti.

• ebagirtan E kullanıcısına yanıt
    Evet ama tek sıkıntı Avrupa pazarında maalesef Harmony kullanılmıyor. Harmony Lite denebilecek EMUI işletim sistemi kullanılıyor.

Bu haliyle de HMS li Android lakabından uzaklaşamıyor. Açıkçası Avrupa cihazlarına baktığımızda gördüğümüz Amazon gibi Yandex gibi kişiselleştirilmiş bir Android. Çin cihazlarına sözüm yok, onlar gerçekten üst seviye yazılım/donanım etkileşimi ile.

Evet Super Device ile Huawei Share özellikleri resmen Airdrop ile Sidecar özelliklerini nimet gibi gösteren Apple'a gerçek bir rakip oldu.

Burada da sıkıntı Gen 2. 8+ Gen 1 8 Gen1'deki kusurları kapatan çipset. Gen 2 ile performans artışı gözle görülür biçimde yükseldi.

Söylemlerinize katılıyorum fakat HUAWEI'nin süper uygulamaları hala globalde yaygınlaşmadı. MeeTalk olsun Petal Maps olsun belli bir oranın üstüne geçemiyor genel kullanımda.

Bir de şu Pay konusu Türkiye'de çözülse çok güzel olacak. 8 yıldır Samsung Pay ve Apple Pay'i bekledik. Ne gelen var ne giden. En son Siri ile Asistan Türkçe oldu başka da bir gelişme yok.

• katlanan model bu gayette ince düşük zeka sheeple

• 2025 yılına kadar yapmayacak diye biliyorum.

• High Sierra kullanıcısına yanıt
    Telefon değişince açmayı unutmuşum hesabı :)) cevap olarak baya geç yazmış olucam.
    Huawei telefonlara harmonyos kurulabilir. Bizler de yapabiliriz bunu ama tabi avantajları gibi dezavantajları da oluyor. Neyse avantajları gapps dan kurtulunca inanılmaz bir şarj süresi elde ediyoruz Huawei nin harita vb uygulamaları daha bebek ve gelişiyor. Süper device olayını bende seviyorum ekosistem kurmak güzel ama büyütmek gerçekten sancılı oluyor.
    Ben Türkiye ye yatırım yapmamalarına anlam veriyorum biraz siyasi olucak ama ülkede reel anlamda bazı şeyleri satın almıyor halk vergi yüzünden insanlarımız kaçak ürünlere yöneliyor ve imei atılan ürünleri tercih ediyor. Memurun 14-16k para aldığı ülkede kimse gidip de 30-40k telefona para veremiyor. Veren var mıdır evet var ama çevrenizde 3-5 kişidir. Mesela insanlar Apple alıyor ama bunu alırken 2 seçeneği gözden çok geçiriyor 1. Alınca uzun ömürlü olması 2. Satarken getirisi olması.
    Android telefonlar da imaj sorunu çok maalesef gelişmesini ilerlemesini yeniliklerini sorunsuzluk getirmesini istiyorum bende.
    İnanın insanlar donanıma laf ediyor ama son model son hız ile orta seviye donanımlı cihazı kıyas ederken kameraya bakıyor 😀 örnek vereyim cihazların snap 695 5g ve snap 865 5g bende ikisini inceleyen arkadaşlarım kamera ya bakıyor ekran ses bile incelemiyor bariz hızları ufs kaç olması işlemcilerinin özellikleri nm ghz Ram in hızları (fsb-lpddr) vs senin benim gibi kaç kişi var.

Şu an realme gt2 pro peşinden koşuyorum ona gecicem bende :))
    Saygılarımla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.